Αέρα-πατέρα...Ομαδοποιήσεις ακροατών...

dipie.... μια τετοια αποψη ειναι μαλλον ρηχη ...τα ιδια ακριβως πραγματα ισχυουν ... για αλλους ειναι χομπυ ....για αλλους ειναι δουλεια ... αλλα το παθος και η αγαπη για το αντικειμενο συνηθως ειναι το ιδιο

Ο ομιλων εκανε το χομπυ του δουλεια και δοξα το θεο εδω και πολλα χρονια με επιτυχια ( τουλαχιστον σε οτι αφορα το βιοποροστικο κομματι )

εγώ νομίζω ότι αξίζει τον κόπο η πολυετής ενασχόληση, αρχικώς με το χόμπι του χαϊφιντελισμού και στη συνέχεια να ολοκληρώνεσαι ως χομπίστας αναλαμβάνοντας και κάποιες αντιπροσωπείες.
Διαφορετικά έχεις χάσει πολύ χρόνο.

Re: Απάντηση: Αέρα-πατέρα...Ομαδοποιήσεις ακροατών...

εγώ νομίζω ότι αξίζει τον κόπο η πολυετής ενασχόληση, αρχικώς με το χόμπι του χαϊφιντελισμού και στη συνέχεια να ολοκληρώνεσαι ως χομπίστας αναλαμβάνοντας και κάποιες αντιπροσωπείες.

ενδιαφερουσα προταση αλλα θα μου επιτρεψεις να πιστευω οτι η πολυετής ενασχόληση δεν θα φερει απαραιτητα την γνωση .... η εκπαιδευση και η τριβη ( πρακτικη εξασκηση ) με το αντικειμενο μπορει να συνθεσει την εικονα ... Η πολυετής ενασχόληση απο μονη της προφανως δεν ειναι αρκετη και μαλιστα εχει οδηγηση στην "καθετοσυνη" που βλεπουμε και συζηταμε εδω ....

Οπως τα περισσοτερα πραγματα ετσι και στον ηχο το καθε μηχανημα ειναι θεμα concept δλδ δεν μπορεις να πεισεις εναν αντιπροσωπο οτι ο ενισχυτης της behringer EP2500 ειναι ενα πολυ καλο μηχανημα σε σχεση τιμης αποδοσης πλην ομως εχει σχεδιαστει για εφαρμογες ΡΑ lowfi

αντιθετα και οι "αντιπροσωποι" οταν προσπαθησαν ενα φεγγαρι να "στησουν" ενα club με ηχεια hifi AUDAX τοποθετωντας πολλες μικρες μοναδες παντου ....απλα τα πηραν στο χερι την πρωτη νυχτα ,....

Οποτε θελει σεβασμο αντιληψη του concept σχεδιασμου και υλοποιησης ανοιχτα μυαλα και οχι δογματισμους απο καμμια πλευρα ( χομπιστες ,αντιπροσωπους ,τεχνικους, επαγγελματιες )

αυτα ....

Δηλαδη,εγω που εχω συνδυασει και τις δυο σχολες (και PA και consumer) ,μαλλον βρισκομε σε σωστο και λογικο δρομο!!!!:D

Πες το ψέματα φίλε μου......

Να μιλησω κι εγω σαν νεος;

Πολυ ωραια τα γραφει ο DIPIE κατα κοσμον κ.Δυονυσης τα πραγματα αλλα θα διαφωνησω στο πρωτο post και στο σημειο:

-ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ(ημών κι υμών συμπεριλαμβανομένων/τότε και τώρα).

Στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους,μένουν στα πρώτα ακούσματα.Τους εντυπωσιάζουν τι ακούγεται με αβυσσαλέα μπάσα(που μπορεί να μην είναι ακριβώς μπάσα αλλά...ανάδραση,βούϊσμα, θόρυβος,μία νότα όλα μαζί τα χαμηλά........................) ή (και) το τσίριγμα που συνήθως μεταφράζεται σε εξαιρετική...ανάλυση κι έκταση πρίμων.

Ολα αυτά μπορεί να περιγραφούν:"σκότωνε το ηχείο ή το σύστημα".

Αν γράφει κάτι καλό και κανένα περιοδικό(γι' όλα τα μηχανήματα καλά λόγια γράφουν),τότε είναι που έχουν πειστεί και πρίν ακούσουν κάν τα αντικείμενα του πόθου τους.

Βέβαια,οι σημερινές μουσικές εμπειρίες και τα ακούσματα πολλών νέων,αρχίζουν και τελειώνουν σ' ένα συνθεσάϊζερ και στο κομμάτι με τις 2-3 νότες,που ακούνε στα περισσότερα κλάμπ.Ετσι,δεν είναι περίεργο κι η αξιολόγηση που γίνεται,απο νέους με τέτοιες μουσικές εμπειρίες.

Πολλοί νέοι μπαίνουν και ρωτούν,τα εμπειρότερα μέλη του φόρουμ για προτάσεις,αλλά τις περισσότερες φορές παίρνουν ότι αρχικά τους έχει εντυπωσιάσει ή κάτι που δεν έχει προταθεί,αλλά αυτοί θεώρησαν σαν ευκαιρία,εξαιρετικό κλπ.

Ο καθενας διαλεγει τον ''ηχο'' του αναλογα το γουστο του και το ειδος μουσικης που του αρεσει. Αν καποιος αρεσκεται σε συνθια και μπιτια καλα θα
κανει να παρει ενα συστημα να βαραει αν αυτο του αρεσει.

Τωρα αν καποιος αρεσκεται σε ειδη οπως κλασσικη τζαζ ή αν βλεπει τη μουσικη με πιο σοβαρη ματια θα επενδυσει και πιο σοβαρα στον ηχο του. Τα hi-fi συστηματα δεν ειναι μονο για audiophilers ειναι για ολο το κοσμο.

Ειμαι 29 χρονων και απο την εποχη μετα το γυμνασιο ειχα αρκετους φιλους που την ''εψαχναν'' με τον ''ηχο'' τους και αλλους που ενθουσιαζοταν με συστηματα οπως ανεφερε ο DIPIE. Οι μεν σημερα εχουν αξιοπρεποι συστηματα και οι δε δεν ασχολουνται καν με το θεμα γιατι δεν το πηραν θερμα ποτε...

Το βασικο ειναι να ακουμε τη μουσικη μας και να το ευχαριστιομαστε! Να κανουμε λαθη και να μαθενουμε μεσα απο αυτα και να γινομασται εμπειροι ακροατες.

Για μενα στο Hi-Fi, Hi-End οπως θελετε πειτε το δεν υπαρχουν κατηγοριες και ομαδες. Υπαρχει ο μαγικος δρομος της εμπειριας. Οταν ξεκινησα να ασχολουμαι με το Hi-Fi στα 13-15 μου χρονια διαβαζοντας ''ηχο'' και με το πατερα μου να με πηγαινει στις τοτε εκθεσεις Hi-Fi που γινοντουσαν στο Ολυμπιακο σταδιο το μυαλο και τα αυτια μου ηταν ανωριμα. Οταν ακουγα μουσικη απο το συστημα του πατερα μου ηθελα τσιτα τα μπασα και δεν συμβιβαζομουν με τιποτα λιγοτερο οταν τοτε ακουγα heavy metal. Οταν εφτασα τα 18-20 αναζητησα περισσοτερα στη μουσικη κι εκει οταν αρχισα να ακουω κι αλλα ειδη ειδα οτι τα μπασα (π.χ.) με ´´χαλουσαν''.

Ετσι οταν ηρθε η ωρα να αποκτησω το πρωτο μου συστημα στα 21 μου πριν το παρω αρχισα να κανω ακροασεις. Οχι γιατι ημουν πιο εμπειρος η πιο εξυπνος απο τους αλλους (το αντιθετο μαλιστα) αλλα γιατι το επεβαλε η μουσικη που ακουγα. Τοτε δεν υπηρχαν φορουμ κι επρεπε να ''τραβηχτεις'' μονος σου και να διαβαζεις και να ρωτας.

Για να μην σας κουραζω αλλο με τη φλυαρια μου, πιστευω οτι η επιλογη συστηματος εχει να κανει καθαρα με το πως θελει καποιος να ακουει τη μουσικη του.
Αυτο δεν ειναι και το ζητουμενο τελικα;

Πολυ φιλικα παντα!-bye-:ernaehrung004:

Last edited:

Εγω νομιζω οτι εχεις μεινει μονος σου Γιωργο :D

+100

Με αυτο το σκεπτικο μονο οσοι ειναι αντιπροσωποι ειναι επικαιροι...
Καλο....:bang:

ενδιαφερουσα προταση αλλα θα μου επιτρεψεις να πιστευω οτι η πολυετής ενασχόληση δεν θα φερει απαραιτητα την γνωση .... η εκπαιδευση και η τριβη ( πρακτικη εξασκηση ) με το αντικειμενο μπορει να συνθεσει την εικονα ... Η πολυετής ενασχόληση απο μονη της προφανως δεν ειναι αρκετη και μαλιστα εχει οδηγηση στην "καθετοσυνη" που βλεπουμε και συζηταμε εδω ....

Οπως τα περισσοτερα πραγματα ετσι και στον ηχο το καθε μηχανημα ειναι θεμα concept δλδ δεν μπορεις να πεισεις εναν αντιπροσωπο οτι ο ενισχυτης της behringer EP2500 ειναι ενα πολυ καλο μηχανημα σε σχεση τιμης αποδοσης πλην ομως εχει σχεδιαστει για εφαρμογες ΡΑ lowfi

αντιθετα και οι "αντιπροσωποι" οταν προσπαθησαν ενα φεγγαρι να "στησουν" ενα club με ηχεια hifi AUDAX τοποθετωντας πολλες μικρες μοναδες παντου ....απλα τα πηραν στο χερι την πρωτη νυχτα ,....

Οποτε θελει σεβασμο αντιληψη του concept σχεδιασμου και υλοποιησης ανοιχτα μυαλα και οχι δογματισμους απο καμμια πλευρα ( χομπιστες ,αντιπροσωπους ,τεχνικους, επαγγελματιες )

αυτα ....
:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

ειναι πλεον και αυτος αντιπροσωπος αξεσουαρ ηχου τα οποια εξομαλυνουν τις ανακλασεις!!!

Εσύ κανόνισε να...αντιπροσωπεύσεις τίποτα πιό σοβαρό για μάσα την επόμενη φορά.Οι αντιπρόσωποι που είναι...ξένοι άνθρωποι είδες τι μπουφέδες στήνουν.:music-smiley-005:

Αναφορικά με τον φίλο που ασχολείται επαγγελματικά με επισκευές μηχανημάτων,ανήκει στην τελευταία κατηγορία που παρέλειψα...

Ο χομπίστας που έγινε επαγγελματίας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αέρα-πατέρα...Ομαδοποιήσεις ακροατών...

ειναι πλεον και αυτος αντιπροσωπος αξεσουαρ ηχου τα οποια εξομαλυνουν τις ανακλασεις!!!

επίσης φιλτράρουν και τις ανακλάσεις του φωτός, βελτιώνουν δηλαδή και την εικόνα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αέρα-πατέρα...Ομαδοποιήσεις ακροατών...

Τι να την κάνεις τη γνώση του ηλεκτρολόγου μηχανικού, όταν αυτή η ακαδημαική γνώση δεν σου δίνει τη δυνατότητα να τεκμηριώσεις για ποιο λόγο υπάρχουν διαφορές στις "χροιές" ανάμεσα σε διαφορετικά καλώδια ρεύματος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αέρα-πατέρα...Ομαδοποιήσεις ακροατών...

επίσης φιλτράρουν και τις ανακλάσεις του φωτός, βελτιώνουν δηλαδή και την εικόνα.

Τι να την κάνεις τη γνώση του ηλεκτρολόγου μηχανικού, όταν αυτή η ακαδημαική γνώση δεν σου δίνει τη δυνατότητα να τεκμηριώσεις για ποιο λόγο υπάρχουν διαφορές στις "χροιές" ανάμεσα σε διαφορετικά καλώδια ρεύματος.

Για πάτα λίγο φρένο George...