Aerial photo - από (πολύ) ψηλά

Re: Aerial - από (πολύ) ψηλά

Ευχαριστώ για την επισήμανση, Ηλία!
Γενικά, φαίνεται να έχω ένα θέμα με τα χρώματα τελευταίως.
Ίσως κάτι πάει λάθος με την επεξεργασία που κάνω ή και με την οθόνη μου, μιας και εγώ δεν παρατηρώ , τόσο έντονα τουλάχιστον, αυτό που αναφέρεις.

Πρέπει κάτι να βλέπεις σίγουρα .. π.χ. τα πάρα πολλά κλιπαρισμένα μαύρα αποτέλεσμα της επεξεργασίας του raw .. Blacks -40, DeHaze +17 και η tone curve πάλι με κλιπάρισμα στα μαύρα (0*32)

Τώρα μετά απο αυτά το χρώμα που κλιπάρει περισσότερο στα σκοτεινά είναι το κόκκινο, αυτή ακριβώς η έλειψη κόκκινου δημιουργεί την μπλεδίλα που βλέπουμε εμείς ..

Το color profile του αρχείου είναι ProphotoRGB .. αν το υποκαταστήσω με π.χ. VideoHD η μπλεδίλα λιγοστεύει .. και τα πράσινα κάπως συμμορφώνονται ;)

Εχεις κάνει κανονικά convert to profile ή μήπως έπαιξε κανενα assign ?.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά.
Πώς καλιμπράρω την οθόνη?

Ας βάλω κι εγω 3-4 απλές και πρόχειρες IMHO εναέριες :D

lg_DJI_0059.jpg

lg_DJI_0048_The_Canal_Quick.jpg

lg_DJI_0049_Quick.jpg

lg_Frozen_Road_Split_Vertical_720p_DJI_0003.jpg

Υπέροχες!Τι βλέπουμε;

Καλησπέρα Νίκο!
1η και 2η είναι η λιμνοθάλασσα Βουλιαγμένη ( λίγο έξω από το Λουτράκι )
3η είναι ο Φάρος Μελαγκάβι ( πάλι λίγο πιο έξω από το Λουτράκι )
4η είναι ένας περιφερειακός δρόμος μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης εδώ στα Βόρεια Προάστια.

Απάντηση: Aerial - από (πολύ) ψηλά

Αφού αυτές είναι πρόχειρες, θα μας βάλεις και καμιά καλή? :SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Aerial - από (πολύ) ψηλά

Αφού αυτές είναι πρόχειρες, θα μας βάλεις και καμιά καλή? :SFGSFGSF:

Για να γίνει αυτό πρέπει να ευθυγραμμιστούν μερικοί πλανήτες :D

Να έχω ελεύθερο χρόνο για ταξίδι.
Να έχει καλό καιρό.
Να σταματήσουν οι γκαντεμιές μπας και μείνει κανά φράγκο για να γίνουν τα κατάλληλα ταξίδια.

Πρός το παρών είναι τόσα τα έξοδα και τόσες οι υποχρεώσεις που δεν μου επιτρέπεται να πάω σε καλό προορισμό.
Αυτές βγήκαν να φανταστείς σε μισοήμερο ταξίδι που συνδυάστηκε με δουλειά που ήταν ήδη κανονισμένη ( και δυστυχώς κόστισε, γιατί δεν πρόλαβα το φως επειδή πήρε παραπάνω ώρα η δουλειά :( )

Ευχαριστώ πολύ, Παναγιώτη.
Είναι όμως από τα νήματα που αν δεν έχεις τον απαραίτητο εξοπλισμό δεν μπορείς να συμμετάσχεις.

Απάντηση: Re: Aerial - από (πολύ) ψηλά

Θέλω πολύ να ασχοληθώ και όλο το αναβάλλω και δεν είναι το κόστος ο καθοριστικός παράγων. Με αποτρέπει το γεγονός του κουβαληματος όλου του εξοπλισμού. Έχω μάθει να είμαι πολύ φορητός στις λίγες εξορμήσεις και δεν θέλω να μπω στα βάσανα να κουβαλώ έξτρα εξοπλισμό, φορτιστές , μπαταρίες κλπ. Μπορώ εν μέρη να δικαιολογήσω την αγορά και με την δουλειά μου ως Π.Μ. , αν ημουν εκτός ΑΘΗΝΑΣ και ασχολουμουν έντονα με Κτηματολόγιο, ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ η αγορά θα είχε γίνει εδώ και καιρό. Φοβαμαι πολύ μην αποτελέσει μια κούτα στο πατάρι μόλις φύγει ο πρώτος ενθουσιασμός.

Αυτό δεν με αποτρέπει φυσικά από το να χαίρομαι τις φωτό του Ιωσηφ και την όρεξη που έχει να μας χαρίζει πολύ όμορφες φωτό από τις πτήσεις :a0210:

Θεωρώ ότι τα Drones έχουν έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ ως προς την τεχνολογία τους. Αυτό και μόνο τα κάνει αξιόλογες συσκευές. Εγώ το βλέπω ως μια διπλή χρήση:

- Πτήση: Είναι διασκεδαστικό να πετάς ένα Drone και μάλιστα με τόσο μεγάλη εμβέλεια αλλά και ευεληξία. Πλέον έχω ξεχάσει αεροπλανάκια, ελικοπτεράκια και άλλα πετούμενα που είχαμε προ 10ετίας..

- Εικόνα: Είναι μοναδική η εικόνα από ψηλά και σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ πολύ εντυπωσιασκή η θέαση. Πιστέυω ότι ανοίγει ακόμα περισσότερο το εύρος στο hobby της φωτογραφίας & της βιντεολήψης φυσικά.

Συνδιαστικά θα το έβλεπα περισσότερο ως παιχνίδι και λιγότερο ως εικόνα. Το μεγάλο θέμα τώρα με τα Drones είναι ότι εξελίσσονται πολύ γρήγορα και η αγορά ενός πχ. DJI Mavic Pro 2 σήμερα μετά από 1-2 χρόνια θα είναι απαξιωμένη ή ξεπερασμένη, όπως έγινε και με το Phandom. Τέλος, δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει ποιά θέμα φορητότητας, ειδικά για το Mavic, που σε μια τσαντούλα χωρούν όλα τα εξαρτήματα ! Δεν θα έδινα όμως 1500 σε ένα Drone με τον κίνδυνο να τα χάσω σε μια στιγμή ! πχ εαν μου κάνει μια βουτιά στην θάλασσα, δεν θα το αντέξω !

Ανοίγετε μεγάλη κουβέντα αγαπητοί.
Κώστα, κι εμένα ένας από τους ενδοιασμούς μου ήταν το κουβάλημα. Δεν είναι τόσο τραγικό, όπως αναφέρει κι ο 2ος Κώστας, αλλά δεν παύει να είναι ένα επιπλέον βάρος.
Ο κίνδυνος να μείνει αναξιοποίητο το drone υπάρχει. Κάποιες φορές μάλιστα κι εγώ πηγαίνω σκόπιμα μόνο με το drone, ώστε να το χρησιμοποιήσω.
Πολύ όμορφη η ματιά από ψηλά, αλλά δε νομίζω να αλλάξω αυτή τη ματιά με τη μαγεία της δημιουργίας μιας φωτογραφίας με την α7 μου.
Απόλυτο δίκαιο έχεις Κώστα όσον αφορά στην τεχνολογία. Σε 2 χρόνια υπολογίζω να μη διατίθεται καν το mavic pro 2.
Να 'μαστε καλά όμως, να χαιρόμαστε ό,τι έχουμε και βλέπουμε ως τότε.