Aerial photo - από (πολύ) ψηλά

Απάντηση: Re: Aerial - από (πολύ) ψηλά

Βασικά ο Παναγιώτης την άνοιξε ... και καλά έκανε. Τα δυο χρόνια περνάνε νεράκι μετά τα ....ηντα :violent-smiley-030:

Αν βγει drone να ακολουθεί από πίσω το scooter μου το πήρα ! :flipout:

Πριν πολλά χρόνια που είχα παει Τυνησία (20 και βάλε) και ήθελα να ανέβω στο αερόστατο για να φωτογραφίσω από ψηλά την Σαχαρα στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος η γυναίκα μου δεν με άφησε, φοβήθηκε γιατί οι προηγούμενοι που ανέβηκαν πριν καμια βδομάδα προσγειώθηκαν κάπου παραδίπλα :damnyou:Λιβυη , Αλγερία. Άλλη χαρά να είσαι πίσω από την μηχανή και να απολαμβάνεις το κλικ, θεωρώ την φωτογράφηση με drone λίγο ψυχρή, απόμακρη ως διαδικασία (εξαιρούνται όσοι ασχολούνται με αερομοντελισμό), σίγουρα το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει αλλά δεν ξέρω αν θα το απολαύσω εγώ τόσο.

Απάντηση: Aerial - από (πολύ) ψηλά

Να σας πω δυο σκέψεις για τη φωτογράφιση με Drone με βάση την εμπειρία μου.
Ένας πολύ καλός φίλος έχει πάρει ένα xiaomi 4k drone, το οποίο τις περισσότερες μέρες του χρόνου βρίσκεται στο σπίτι μου.
Για αρχή να πω ότι τα drone χωρίζονται σε δύο κατηγορίες σε αυτά που δεν μαζεύονται και σε αυτά που διπλώνουν. Για εμένα είναι κάτι πολύ βασικό σαν να λέμε compact με dslr μηχανή και θεωρώ μακράν καλύτερη αγορά αυτά που έχουν πιο μικρό όγκο και μαζεύουν οι βραχίονες τους γιατί μπορείς εύκολα να τα πάρεις παντού χωρίς έξτρα τσάντα και χώρο.
Κάτι επίσης βασικό είναι ότι 1-2 έξτρα μπαταρίες είναι απαραίτητες γιατί 20 λεπτά είναι πολλά για επίγεια φωτογράφιση αλλά στον αέρα παίρνουν πολύ γρήγορα.
Συνεχίζοντας να πω ότι το drone έχει μεγάλο περιορισμό από τις καιρικές συνθήκες και σε ένα νησί σαν την Τήνο που φυσάει συνεχώς και δυνατά η αγορά του είναι ανάλογη ενός ψυγείου για εσκιμωους.
Πάμε τώρα στο πιο βασικό που είναι η καταγραφή της εικόνας. Το drone θέλει ολοκληρωτική αφοσίωση που σημαίνει ότι αν αποφασίσεις να ασχοληθείς μαζί του σε ένα ηλιοβασίλεμα για παράδειγμα αυτομάτως ξεχνάς τις επίγειες λήψεις.
Επίσης η φωτογραφιση σαν εμπειρία χρήσης είναι κάτι εντελώς απόμακρο σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο.
Οι εικόνες βέβαια που τραβάς έχουν κάτι το διαφορετικό αλλά δε συγκρίνονται με τη λήψη της φωτογραφίας με μια φωτογραφική.
Τέλος να πω ότι θεωρώ ότι δεν δικαιολογεί η απόκτηση του ένα μεγάλο ποσό γιατί εύκολα μπορεί με ένα ατύχημα, και σύνηθες, τα χρήματα να χαθούν χωρίς επιστροφή.
Ελπίζω να βοήθησα.

Μιας και πιάσανε παλι κρύα αυτες τις μέρες προλαβαινω να ποστάρω λίγο χιονάκι.
Απο ψηλά λοιπον, οχι πολυ κι ευτυχως, γιατι παρολίγο να το έκλαιγα το πουλί με τον αερα που είχε.
2 φωτο, κολάζ (γι αυτο κι ο περίεργος ουρανος στο κεντρο που δε μαζευόταν με τίποτα)

Flambouri dressed in white by FraPe, on Flickr

Re: Aerial - από (πολύ) ψηλά

Εντυπωσιακή & πολύ όμορφη εικόνα

(υπηρέτησα 2 χρόνια εκεί και έχω τις καλύτερες αναμνήσεις)

Απάντηση: Re: Aerial - από (πολύ) ψηλά

Δανδελένια άποψη Ιωσήφ !

Τσιμπημένο λίγο το μπλέ?

Να μπαίνουμε σε summertime mood σιγά - σιγά, παρότι όταν βλέπω ξαπλώστρες φεύγω τρέχοντας!

Πολύ όμορφες Ιωσήφ. Έχεις πολύ προσεγμένη γεωμετρία στις φωτογραφίες σου και ιδιαίτερα στις εναέριες.

...Για την περίπτωση που μας είχε μείνει κάποια αμφιβολία! Πολύ ωραίες!

Ο Ιωσήφ μιλάει με ... έργα, τελευταία και στο macro. Συνέχισε να μας εντυπωσιάζεις.

Ευχαριστώ πολύ!!!
Τώρα που άρχισαν τα 40αρια (θερμοκρασία) στην Κύπρο, να δούμε τι θα βγάζουμε...