Αεροπλανοφόρο θα αποκτήσει σύντομα η Τουρκία...

Aπ' ότι προκύπτει απο τα σχετικά έγγραφα και τα σχόλια:

-Ο μόνος καημός του Βενιζέλου ήταν να παραμείνει απόρρητο το όλο θέμα,για να μην υπάρξουν αντιδράσεις("επισημαίνω τον απόρρητο χαρακτήρα της συζήτησης αυτής και την ανάγκη αυτή η ανταλλαγή πληροφοριών με τους Γερμανούς,για το κόστος των τούρκικων υποβρυχίων να μην διεξαχθεί δημοσίως").
-Οι μετέχοντες στο συμβούλιο άμυνας στρατηγοί,όχι μόνον δεν αντέδρασαν αλλά απλά έγλυφαν τον υπουργό... Αυτού του ηθικού αναστήματος η ανώτατη διοίκηση του στρατού,είναι που θα προασπίσει την χώρα μας...
-Εμάς μας κόστισε το κάθε υποβρύχιο τύπου 214, 500 εκατ ευρό και στους Τούρκους 333 εκατ.Με το ίδιο ποσό αγόρασαν 6 αντί των 4 δικών μας.Προκαλεί εντύπωση,ότι δεν υπήρχε ρήτρα,που έχει μπεί σ' άλλες μεγάλες συμβάσεις,ότι άν προσφερθούν καλύτεροι όροι σ' άλλη χώρα,η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα ν' απαιτήσει τους ίδιους όρους...


Αλήθεια,γιατί μπαίνουν σ' εξοδα οι Τούρκοι;Δεν χρειάζεται να προβληματίζονται,θα τα καταφέρουν οι ημέτεροι σύγχρονοι εφιάλτες-τα έχουν καταφέρει ήδη,να οδηγήσουν την χώρα στην πτώχευση,να "εξοπλίσουν" τις ένοπλες δυνάμεις με διάφορα πανάκριβα άχρηστα σαπάκια κι αεροπλάνα χωρίς ηλεκτρονικό κρίσιμο εξοπλισμό,με υποβρύχια που γέρνουν και χωρίς τορπίλες...Αυτοί απο μόνοι τους,αρκούν για να διαλύσουν εντελώς την χώρα...

Κι ο ελληνικός λαός βλέπει τούρκικα σήριαλ,ευγενική χορηγία του Γιωργάκη και των μεγαλοεργολάβων καναλαρχών φίλων του...
 
Last edited:
Re: Απάντηση: Αεροπλανοφόρο θα αποκτήσει σύντομα η Τουρκία...

Εδώ έχουμε την παγκόσμια πατέντα όχι μόνο στη μίζα αλλά και στη πώληση υποβρυχίων !
Ο πρώτος στη ιστορία έκανε πώληση υποβρυχίου με μίζα ήταν ο "δικός" μας Sir Basil Zaharoff

"The prevailing political and military circumstances involving the Balkan states, Turkey and Russia provided an excellent opportunity for the young salesman. Each state was ready to spend to cope with the perceived aggressive intentions of its neighbours, even after the Berlin Agreement of 1878.

One of the most notable sales by Zaharoff was that of the Nordenfeldt I, a steam-driven submarine based on a design by Anglican Reverend George W. Garrett, and which U. S. Navy intelligence characterized as capable of "dangerous and eccentric movements." Thorsten Nordenfeldt had already successfully demonstrated his vessel at an international gathering of the military elite, and the major powers would have none of it, but smaller nations interested by the prestige were a different matter. It was thus that with a promise of liberal payment terms, Zaharoff sold the first model to the Greeks. He then convinced the Turks that the Greek submarine posed a threat and sold them two. After that he persuaded the Russians that there was now a new significant threat on the Black Sea, and they bought two. None of these submarines ever saw battle. In a trial by the Tukish Navy, one of theirs attempted to fire a torpedo, and became so unbalanced that it sank stern first. "


Το ότι το υποβρύχιο κλάσης 214 πρώτα το πούλησαν σε εμάς και μετά στους Τούρκους δεν είναι καινούργιο και ούτε τυχαίο.
Μόνο που αυτή την φορά εμείς είμαστε τα κορόιδα...

Basil Zaharoff

5268-004-26F12A21.jpg

Ανοίγεις πολύ ζόρικο θέμα. Η περίπτωση Ζαχάρωφ είναι από τις πιο σκοτεινές περιπτώσεις στη Βρεταννική αυτοκρατορία μέχρι το 1940. Δε ξέρω πώς και γιατί, αλλά από τα περισσότερα κρατικά αρχεία των ευρωπαικών χωρών έχουν αποσυρθεί όλα τα έγγραφα που αφορούν τον κύριο αυτό, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και τα διαβιβαστικά. Βλέπεις τον κατάλογο των εγγράφων στο Ιταλικό Υπ. Εξ. και μπορεί σε 300 αναφορές να μη βρεις κανένα έγγραφο.

Πάντως ήταν πολύ καλός φίλος του Βενιζέλου και σύνδεσμός του με τον Λόιντ Τζώρτζ. Πρέπει να είχε κάποια ιδιαίτερη σχέση με τον Ερλ Κώρζον, υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας στις πρώτες μεσοπολεμικές κυβερνήσεις και βασικό μέτοχο των πετρελαίων του Κιρκούκ.
 
Η σημερινή "Καθημερινή" γράφει ότι οι μίζες για τα υποβρύχια σε πολιτικούς,μεσάζοντες κι ένστολους κυμαίνονται απο 200-230 εκατ...

Δηλαδή οι μίζες ήταν όσο ένα υποβρύχιο σχεδόν...

Μαζί τα φάγαμε όντως...
 
Last edited:
Πάλι απο την σημερινή "Καθημερινή".

Αγοράστηκαν 12 μεσαία ιταλοαμερικάνικα μεταγωγικά αεροπλάνα τύπου Spartan C 27J.Απο το 2003 έχουν δαπανηθεί 193 εκατ,παρελήφθηκαν 8,μόνο τα 2 μπορούν να πετάξουν ενώ τα 4 δεν έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά...

Μιλάμε για την απόλυτη διάλυση και την απόλυτη ανικανότητα και ρεμούλα.
 
Πριν χρόνια βρέθηκα διακοπές με ένα μηχανικό αεροσκαφών στην ΕΑΒ. Λόγω της αδυναμίας μου στην μηχανολογία γίναμε φίλοι. Μου μίλησε με μεγάλη πίκρα για αυτά τα αεροπλάνα. Ότι είναι τελείως άχρηστα και επικίνδυνα. Με μεγάλη στεναχώρια μου είχε πει ότι ακριβώς διαβάσατε πιο πάνω! Μόνο 2 πετάνε! Και το χειρότερο που μου είχε πει:
Αν δεις τις αποθήκες μας είναι σκέτη απελπισία. Μπορεί να υπάρχουν 50 πανάκριβα ανταλλακτικά όταν για τον χρόνο ζωής του αεροπλάνου χρειάζονται μόνο 5.
Ο μηχανικός μου είχε πει για την απόλυτη τρέλα των άχρηστων ανταλλακτικών. Το κόστος τους είναι απίστευτο καθώς όλα είναι υψηλής τεχνολογίας. Για παράδειγμα: Καλωδιώσεις, πτερύγια στροβιλοκινητήρων, ακόμα και τα πιο απλά εξαρτήματα για αεροπλάνα έχουν εξωφρενικές τιμές καθώς πρέπει να καλύπτουν τις προδιαγραφές ασφαλείας.
Μου είχε πει ότι ούτε το 1/10 αυτών των ανταλλακτικών που υπάρχουν στις αποθήκες μας, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ποτέ. Βλέπαμε να μας φέρνουν πράγματα που δεν τα χρειαζόμασταν και να μας λείπουν πράγματα αναγκαία.
 
Και για να γυρίσουμε στο θέμα (αεροπλανοφόρο) πηγές μέσα από την αγορά (και το τονίζω όχι από εφημερίδες ή άλλα μέσα ενημέρωσης) θέτουν την τιμή που πλήρωσαν οι τούρκοι στα περίπου 3.250.000 δολλάρια...

Δηλαδή το σίδερο του πλοίου περίπου 16256 τόνοι προς 200 δολλάρια τον τόνο...
 
Re: Απάντηση: Αεροπλανοφόρο θα αποκτήσει σύντομα η Τουρκία...

Πάλι απο την σημερινή "Καθημερινή".

Αγοράστηκαν 12 μεσαία ιταλοαμερικάνικα μεταγωγικά αεροπλάνα τύπου Spartan C 27J.Απο το 2003 έχουν δαπανηθεί 193 εκατ,παρελήφθηκαν 8,μόνο τα 2 μπορούν να πετάξουν ενώ τα 4 δεν έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά...

Μιλάμε για την απόλυτη διάλυση και την απόλυτη ανικανότητα και ρεμούλα.

"Εξαιρετικά χαμηλή η διαθεσιμότητα"

Αναφορά-«φωτιά» σε ότι αφορά το πρόγραμμα των μεταφορικών αεροσκαφών C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας υποβλήθηκε από την ΓΔΑΕΕ στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο. Το πρόγραμμα αντιμετωπίζει μείζονα προβλήματα κυρίως λόγω των προβλημάτων στεγανότητας(!) των αεροσκαφών το οποίο είναι ικανό να δημιουργήσει ακόμα και θέμα ασφάλειας σε πτήση ρουτίνας. Σύμφωνα με την εισήγηση της ΓΔΑΕΕ «Η διαθεσιμότητα των αεροσκαφών είναι εξαιρετικά χαμηλή και η κατασκευάστρια εταιρεία (σ.σ. Alenia) κωλυσιεργεί στην επίλυση των προβλημάτων".

Μέχρι στιγμής έχουν παραληφθεί οκτώ από τα δώδεκα αεροσκάφη παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει επτά χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης και οι παραδόσεις των υπολοίπων έχουν «παγώσει» όμως παγώνει το νερό που εισέρχεται από τις θύρες του αεροσκάφους! Σε ότι αφορά την διαθεσιμότητα μόνο δυο έως τρία να είναι συνεχώς διαθέσιμα (μέγιστο ποσοστό 40%). Σημειώνεται ότι οι παραδόσεις έχουν διακοπεί προ διετίας χωρίς μέχρι σήμερα να έχει επιτευχθεί κάποια οριστική λύση παρά τα προσπάθειες της εταιρείας.

Στην 354 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών στην Ελευσίνα «τραβάνε τα μαλλιά τους» από το γεγονός ότι έχουν τα πλέον σύγχρονα μεταφορικά αεροσκάφη με τόσο χαμηλή διαθεσιμότητα. Αναφέρουμε ότι προ μηνών (για ευνόητους λόγους αποφεύγουμε να δώσουμε τη νυν διαθεσιμότητα) η μέση εβδομαδιαία διαθεσιμότητα ήταν 37,5% και κάποιες ημέρες έπεφτε στο 25%.

Στην αναφορά της η ΓΔΑΕΕ αναφέρει ότι «Τα μεταφορικά αεροσκάφη μέσης ικανότητας C-27 αποτελούν ένα απαραίτητο επιχειρησιακό μέσο για την Πολεμική Αεροπορία, η ολοκλήρωσης της προμήθειας των οποίων όμως συναντά μεγάλα προβλήματα. (...) Η ΓΔΑΕΕ εκτός της επιβολής υψηλότατων ποινικών ρητρών για τα πρώτα οκτώ παραληφθέντε αεροσκάφη έχει προτείνει στην εταιρεία διάφορες προτάσεις που όλες συνδέονται με την άμεση επίλυση του θέματος της διαθεσιμότητας. Έχουμε καταστήσει σαφές στην εταιρεία ότι όσο καθυστερεί στην επίλυση του προβλήματος της διαθεσιμότητας, τόσο υψηλότερες θα είναι οι ρήτρες που θα της επιβληθούν»!

Έτσι εκκρεμεί ακόμα και η διαδικασία προκαταρκτικής αποδοχής του ένατου κατά σειρά ελληνικού C-27J, το οποίο θα είναι και το πρώτο από τα τέσσερα (ένατο, δέκατο, ενδέκατο και δωδέκατο) που θα είναι εξοπλισμένο με το σύστημα λήψης καυσίμου εν πτήσει IFRRS (In Flight Refueling Receiver System). Λόγω της ενσωμάτωσης του συστήματος αυτού, η διαδικασία αποδοχής του συγκεκριμένου αεροσκάφους θα είναι πιο χρονοβόρο και περίπλοκη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Π.Α. στερείται την δυνατότητα εκτέλεσης στρατηγικών non-stop αερομεταφορών την οποία προσδοκούσε να αποκτήσει με την προμήθεια των εν λόγω αεροσκαφών.

Υποτίθεται ότι τα τρία τελευταία ελληνικά C-27J θα παραδίδονταν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία μέσα στο 2008. Το δικαίωμα άσκησης προαίρεσης (option) που έχει η ελληνική πλευρά για την προμήθεια τριών ακόμη αεροπλάνων του ίδιου τύπου, φυσικά δεν ασκήθηκε ποτέ λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το αεροσκάφος.

Τελευταία εφαρμόζεται στην 354Μ ένα νέο σύστημα στεγανοποίησης του αεροσκάφους το οποίο «υπόσχεται» λύση του προβλήματος.
Τον Ιανουάριο του 2003, η εμπορική κοινοπραξία Lockheed Martin-Alenia (οι Αμερικανοί συνεργάστηκαν με την Alenia για την προώθηση του αεροσκάφους στην ελληνική αγορά) έλαβε την πρώτη εξαγωγική παραγγελία για 12 μεταφορικά αεροσκάφη C-27J Spartan από την ελληνική πολεμική αεροπορία, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα προμήθειας για το νέο μέσο μεταφορικό αεροσκάφος που εκκρεμούσε από το 1981.
Δύο χρόνια αργότερα, στις 22 Μαρτίου 2005, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Alenia Aeronautica στο Cassele του Τορίνο έγινε η παρουσίαση του πρώτου ελληνικού αεροσκάφους.

Επίσης το 2005 (στις 3 Ιανουαρίου 2005) επανασυγκροτήθηκε η 354 Μ.Τ.Μ. "Πήγασος", η οποία είχε διακόψει το επιχειρησιακό της έργο στα τέλη της δεκαετίας του '70. Στην 354 Μ.Τ.Μ. άνηκαν τα θρυλικά Noratlas, που εκτέλεσαν την αποστολή "Νίκη" στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974. Η μοίρα επανασυστάθηκε και έχει βάση την Ελευσίνα, ενώ τα C-27J Spartan θα φέρουν μονόχρωμη γκρι παραλλαγή.

Τα Noratlas ήταν από τα χειρότερα αεροπλάνα της Π.Α. και "άξιος" διάδοχος τους τα Spartan που θα ήταν δήθεν σωτηρία και για την μεταφορά ασθενών από τα νησιά μας.
 
Last edited:
Kαι γιατι να μην παρουν οταν:
Ο αριθμός των τρακτέρ που παρήγαγε η τουρκική βιομηχανία το 2010 ξεπέρασε τις 40.000, για πρώτη φορά μέσα σε μια τριετία, σημειώνοντας αύξηση παραγωγής 123,6%, σε σύγκριση με την παραγωγή του 2009.

Κατά το 2009, η παραγωγή τρακτέρ μειώθηκε εξαιτίας των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην τουρκική οικονομία.

Οι θετικές εξελίξεις στην παραγωγή τρακτέρ θα συνεχιστούν φέτος, λόγω των αυξήσεων στις τιμές των αγροτικών προϊόντων, αλλά και των αναπτυξιακών επιχορηγήσεων στον τομέα της αγροτικής οικονομίας.

Παράλληλα με την αύξηση της παραγωγής τρακτέρ, οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση μεγαλύτερη από 100%, ενώ αύξηση κατά 6,04% σημείωσαν οι εξαγωγές τρακτέρ σε άλλες αγορές.
Εμεις στο ευρω, και τουτη κανουν λεφτα.... πως να μην αγοραζουν μετα!!! θα μας φανε λαχανο τουτη με τους αμερικανους...