Αεροπορικα Ατυχηματα

Υπάρχουν τροπικές καταιγίδες που δημιούργουν σύννεφα μέχρι τα ~ 50000 πόδια. Τα αεροπλάνα δεν μπορούν πετάξουν πάνω από αυτες παρα μόνο γύρω τους.

Ακριβως αυτο.

Η οροφη της καταιγιδας στην περιοχη εκεινη τη μερα ηταν στα 54.000 ποδια.

Τα αεροσκαφη πετουν μεχρι τα 35.000 ποδια.

Σε χαμηλοτερο υψος, αν διαλεξε το πληρωμα να κατεβει, μπορει να φανταστει κανεις τι θα γινοταν. Ειδικα αν υπηρχε ηδη καποιο προβλημα απο πριν.

Παντως η περιοχη ειναι δυσκολη. Τα αεροπλανα της Lufthansa που κανουν παρομοια δρομολογια, φερουν αισθητηρες που καταγραφουν μετεορολογικα δεδομενα, σε συνεργασια με καποιο κεντρο που μελετα ακραια καιρικα φαινομενα.
 
Re: Απάντηση: Re: Αεροπορικα Ατυχηματα

Εμενα τον καψερο, με μαθανε στο σχολειο οτι τα συννεφα παραγουν τις καταιγιδες και οχι οι καταιγιδες τα συννεφα!

Κακή επιλογή λέξεων εκ μέρους μου...

Για να ήμαστε ακριβείς, τα σύννεφα είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων καιρικών συνθηκών (άνεμος, υγρασία, θερμοκρασία κλπ) που οδηγούν στην εκδήλωση καταιγίδας.
 
Eδω βλεπετε λιγες φωτο απο πτηση Airbus A340(Ολυμπιακη) σε υπερατλαντικη πτηση.
Ποτε δεν βρεθηκα σε τετοια πτηση κατω απο τα συννεφα η μεσα σε αυτα.
Το μονο που βλεπεις ειναι ενα πεπλο απο κατω και μακρια στον οριζοντα την καμπυλη της γης (φωτοστεφανο).
Πεταει πολυ πανω απο τα 35.000 ποδια!

Οι φωτο με τα στοιχεια πτησης ειναι στην καθοδο για N.Y
μετα....τον...ωκεανο!
 

Attachments

  • 053.jpg
    053.jpg
    134.1 KB · Views: 40
  • 054.jpg
    054.jpg
    85.5 KB · Views: 47
Re: Απάντηση: Αεροπορικα Ατυχηματα

Eδω βλεπετε λιγες φωτο απο πτηση Airbus A340(Ολυμπιακη) σε υπερατλαντικη πτηση.
Ποτε δεν βρεθηκα σε τετοια πτηση κατω απο τα συννεφα η μεσα σε αυτα.
Το μονο που βλεπεις ειναι ενα πεπλο απο κατω και μακρια στον οριζοντα την καμπυλη της γης (φωτοστεφανο).
Πεταει πολυ πανω απο τα 35.000 ποδια!

Οι φωτο με τα στοιχεια πτησης ειναι στην καθοδο για N.Y
μετα....τον...ωκεανο!

Η 2η φώτο αναφέρει 11,600 μέτρα ήτοι 38,067 πόδια. Το Β747 (τζάμπο) επιτρέπεται να πετάξει έως τα 45,000 πόδια δηλ. 13,716 μέτρα.
 
Re: Απάντηση: Αεροπορικα Ατυχηματα

Παντως αυτα τα 330 και 340 δεν μου καθονται καλα!

Δεν μπας να παίξεις κανά τζόκερ .......... τα καταράστηκες τα "άμοιρα" τα Αιρμπας.............. σήμερα ένα Α330 της Jetstar έκανε αναγκαστική προσγείωση λόγω πυρκαγιάς στο πιλοτήριο ....... καί ένα Α320 της Aeroflot έκανε κι' αυτό αναγκαστική προσγείωση λόγω του ότι ράγισε το "παρμπρίζ" ........... πήγαινε σου λέω!!!!!!!!!!!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/8094388.stm
 
Re: Απάντηση: Re: Αεροπορικα Ατυχηματα

Κακή επιλογή λέξεων εκ μέρους μου...

Για να ήμαστε ακριβείς, τα σύννεφα είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων καιρικών συνθηκών (άνεμος, υγρασία, θερμοκρασία κλπ) που οδηγούν στην εκδήλωση καταιγίδας.

Θύελλα - Ανεμοστρόβιλος - Κυκλώνας (τυφώνας)
999.jpg
Μια θύελλα είναι ένα ζωντανό πράγμα, ένας οργανισμός με ξεκάθαρη και αναγνωρίσιμη μορφή. Παράγει μια δυνατή βροχή, κινείται και αναδιπλώνεται, προκαλώντας αστραπές, βροντές και κεραυνούς. Ρεύματα θερμού αέρα ξεπηδούν από το σώμα της μεταμορφώνοντας την αμονοειδή (μοιάζει με αμόνι) κεφαλή σ' έναν συμπαγή όγκο πάγου, που συχνά πέφτει στη γη σαν χαλάζι. Η ανατομία της είναι χαρακτηριστική και προσδιορισμένη. Μορφολογικά χωρίζεται σε λειτουργικά τμήματα. Από την άποψη της συμπεριφοράς αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο του άψυχου κόσμου, εφόσον προβάλλει αντίσταση στη γνωστή τάση των περισσότερων ανόργανων συστημάτων προς την αδράνεια. Οι θύελες αντίθετα έχουν στόχο, κινούνται, ανταλλάσσουν υλικά και πληροφορίες με το περιβάλλον τους. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να αναπαράγουν τον εαυτό τους, δημιουργώντας τη στιγμή τα ξεσπάσματος θυγατρικούς πυρήνες δυναμικά προετοιμασμένους για την παραγωγή νέων καταιγίδων.

Στην αρχική της μορφή, μια θύελλα εκδηλώνει μιαν ακόρεστη όρεξη για καθαρό θερμό άνεμο. Τον απορροφά στην καρδιά της και τον ανεβάζει προς την κεφαλή με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 100 χιλ. την ώρα. Έτσι ο θερμός αέρας φτάνει στην αμονοειδή κεφαλή σε λιγότερο από πέντε λεπτά, καλύπτοντας μιαν απόσταση δέκα χιλ. Στη συνέχεια ξεχύνεται προς τα κάτω παράγοντας τεράστια ηλεκτρικά πεδία.
Στα 1938, κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου αγώνα ανεμοπλάνων πάνω από βουνά της Ρηνανίας, στην κεντρική Γερμανία, πέντε πιλότοι μπήκαν ηθελημένα μέσα σ' ένα τέτοιο σύννεφο για να κερδίσουν ύψος. Απορροφήθηκαν αμέσως προς το βίαιο κέντρο και τα σκάφη τους έσπασαν. Και οι πέντε πήδηξαν έξω ανοίγοντας τα αλεξίπτωτά τους. Αλλά οι συνέπειες ήταν φρικτές. Γιατί τα αλεξίπτωτα αντί να αρχίσουν να κατεβαίνουν απαλά προς το έδαφος, γέμισαν από θερμό ανοδικό άνεμο και κινήθηκαν προς τα πάνω. Οι δύστυχοι πιλότοι μάταια προσπάθησαν να οδηγήσουν τα αλεξίπτωτα προς το έδαφος. Μέσα σε δευτερόλεπτα έγιναν μούσκεμα από χοντρές σταγόνες βροχής, ενώ χαλάζι άρχισε να σφυροκοπά τα πρόσωπά τους. Μόνον ένας κατάφερε να επιβιώσει, αλλά με φοβερά τραύματα. Είναι δύσκολο να φανταστούμε την τύχη των υπολοίπων. Θα πρέπει να πάγωσαν σε ύψος δέκα χιλιομέτρων και να μεταμορφώθηκαν σε στήλες πάγου, ενώ συνάμα τους χτύπησαν οι φοβερές ηλεκτρικές εκκενώσεις, όπως απέδειξαν τα καρβουνιασμένα τους σώματα.
 
Re: Απάντηση: Αεροπορικα Ατυχηματα

Βρε με το παπορι....την επομενη φορα!:captain:....και τα Βατραχοπεδιλα απο κοντα!:flipout:

Τελικά θα μου πείς????? Τζόκερ έπαιξες??? ............... γιατί χτες άλλο ένα Α320 της Iberworld έκανε αναγκαστική προσγείωση. Ο ένας κινητήρας πήρε φωτιά μερικά λεπτά μετά την απογείωση .......... μάλλον επειδή κάποιο σπουργιτάκι βρέθηκε στην πορεία του.
 
Re: Απάντηση: Αεροπορικα Ατυχηματα

Πηρα κατι λαχεια αλλα τζιφος!:D

Πάντως - χωρίς αστεία - όλα τα αεροπλάνα, ακόμα καί τα Τουπόλεφ, Αντόνωφ κοκ. είναι μιά χαρά όσον αφορά τα θέματα ασφαλείας, ειδάλλως θα πέφτανε σαν τις μύγες.
 
Λόγω επαγγέλματος ταξιδεύω συχνά με αεροπλάνο τόσο σε μικρής διάρκειας ταξίδια (3-4 ώρες) όσο και σε μεγάλης (10-12 ώρες).
Σχεδόν κανένα πρόβλημα ασφάλειας όλα αυτά τα χρόνια.
Η εμπειρία είναι απίστευτη περισσότερο δε το θέαμα που προσφέρεται.
Μοναδικό ελλάτωμα ο ήχος ...:drummer:
 
Re: Απάντηση: Αεροπορικα Ατυχηματα

Λόγω επαγγέλματος ταξιδεύω συχνά με αεροπλάνο τόσο σε μικρής διάρκειας ταξίδια (3-4 ώρες) όσο και σε μεγάλης (10-12 ώρες).
Σχεδόν κανένα πρόβλημα ασφάλειας όλα αυτά τα χρόνια.
Η εμπειρία είναι απίστευτη περισσότερο δε το θέαμα που προσφέρεται.
Μοναδικό ελλάτωμα ο ήχος ...:drummer:

Tα μεγαλα ταξιδια μπορει να ειναι κουραστικα ή/και βαρετα.

Στατιστικα, το αεροπορικο ταξιδι ειναι το ασφαλεστερο λενε, δεν ξερω με ποια μεθοδο υπολογιζεται αυτο αλλα το πιστευω. 250 ανθρωποι που σκοτωθηκαν στη Βραζιλια, σκοτωνονται σε ενα μηνα σε τροχαία μόνο στην Ελλαδα και δεν πιστευω οτι εντυπωσιαζεται κανεις.

Πιο πιθανο ειναι να παθεις κατι πηγαινοντας στη δουλεια σου δυστυχως.

Τωρα για την εμπειρια, ειναι απο αυτες που δεν περιγραφονται με λογια.
Ειδικα το κολλημα στην πλατη του καθισματος κατα την απογειωση ειναι ολα τα λεφτα, αν και ποτε δεν εχω την πλατη μου πισω γιατι βγαζω φωτογραφιες.

Τωρα για τα ατυχηματα, αν διαβάσει κάνεις τα πορισματα της διερευνησης, φαινεται ότι ποτέ δεν φταιει ένα λαθος, αλλα συνδυασμος πολλων παραλειψεων, συμπτωσεων και κακου χειρισμου από το πληρωμα οταν ομως η κατασταση εχει ηδη στραβωσει. Εξαίρεση οι περιπτώσεις μηχανικης βλαβης ή αναρροφησης πουλιων, όπου δεν μενουν και πολλα να κάνεις.
 
Ε, αν εξαιρέσεις την απογείωση και τη προσγείωση που είναι το σύνολο 20 λεπτά, άντε να δεις και το κατιτίς σου για άλλα 20 λεπτά, τις υπόλοιπες ώρες βαριέμαι... :p
 
Emirates και δεν μπορεις να βαρεθεις (ICE entertainment)

Δουλευει και το κινητο σου κιολας ;-)