Αεροψεκασμοί με χημικές ουσίες.

Re: ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Για όσους θέλουν να ξέρουν τι αεροπλάνο πετάει από πάνω τους, να μια εξαιρετική εφαρμογή:
http://www.flightradar24.com/40,24/6

Η Αθηνα, αυτη την ωρα (11:30 μμ), ειναι ερημη απο κινηση, στην Κωνσταντινουπολη .... ΠΑΝΙΚΟΣ ! :laugh:
Βεβαια .... ποσα πατσατζιδικα να χει η Αθηνα, ποσα καζαν ντιπι, ποσα καταιφια .... (πικρα ο νοτος ! :flipout:)

Last edited:

Η Αθηνα, αυτη την ωρα (11:30 μμ), ειναι ερημη απο κινηση, στην Κωνσταντινουπολη .... ΠΑΝΙΚΟΣ ! :laugh:
Βεβαια .... ποσα πατσατζιδικα να χει η Αθηνα, ποσα καζαν ντιπι, ποσα καταιφια .... (πικρα ο νοτος ! :flipout:)

Υπάρχει μιά εξήγηση
As of November 2013, the Turkish Airlines fleet consists of 223 passenger and 9 cargo aircraft
κι αν προσθέσεις άλλα 35 της Pegasus - 15 της Atlas και καμμιά 20αρια της Onur ......................... έδεσε το γλυκο! Καλησπέρα από την Κοπεγχάγη-bye-

Υπάρχει μιά εξήγηση
As of November 2013, the Turkish Airlines fleet consists of 223 passenger and 9 cargo aircraft
κι αν προσθέσεις άλλα 35 της Pegasus - 15 της Atlas και καμμιά 20αρια της Onur ......................... έδεσε το γλυκο! Καλησπέρα από την Κοπεγχάγη-bye-

Της κακομοίρας γίνεται με τα δρομολόγια τους. Τέτοια εποχή τα μισά trails είναι απο δικά τους αεροπλάνα. Στο Flightradar βλέπω κάποιους τρελούς προορισμούς στην Αφρική και τη νότια Αμερική.
Με το Flightradar ανακάλυψα οτι περνάει πάνω απο το κεφάλι μου το δρομολόγιο Ρώμη-Ντουμπάι της Emirates με Α380. Η διαφορά μεγέθους με τα άλλα αεροπλάνα φαίνεται με γυμνό μάτι.

Άσχετο: τι ώρα νυχτώνει στην Κοπεγχάγη; :)

Υπόψη ότι τα αεροπλάνα που κυκλοφορούν από πάνω μπορεί να είναι περισσότερα από αυτά που δείχνει το site. Εξαρτάται από το πόσοι σταθμοί εδάφους λειτουργούν και δίνουν στοιχεία για τα αεροπλάνα που παρακολουθούν μέσω του συστήματος ADS-B.

Last edited:

Είναι αρκετά ακριβές, στην περιοχή μου τουλάχιστον. Ζήτημα αν χάνει 1 αεροπλάνο στις δύο ώρες που είναι ο συνηθισμένος χρόνος plane-spotting :)

Ακριβές είναι σίγουρα, το θέμα είναι πόσοι σταθμοί παρακολουθούν τη κάθε περιοχή. Και επειδή οι περισσότεροι είναι ιδιωτικοί, μπορεί και να μη λειτουργούν πάντα.

ΥΓ. Υπό προϋποθέσεις το flightradar χορηγεί δωρεάν κιτ ADS-B για όποιον ενδιαφέρεται...

http://www.flightradar24.com/free-ads-b-equipment

Last edited:

Τελευταία φαίνεται να έχει βελτιωθεί η κάλυψη.
Ένα άλλο καλό είναι οτι έχει διαφορετικά εικονίδια για κάθε τύπο αεροπλάνου: δικινητήρια, τετρακινητήρια, με μηχανές στα φτερά ή στην ουρά κ.ο.κ.
Την τελευταία φορά μου έβγαλε μέχρι και εικονίδιο για...ελικόπτερο κάπου στη Ρουμανία!

Της κακομοίρας γίνεται με τα δρομολόγια τους. Τέτοια εποχή τα μισά trails είναι απο δικά τους αεροπλάνα. Στο Flightradar βλέπω κάποιους τρελούς προορισμούς στην Αφρική και τη νότια Αμερική.
Με το Flightradar ανακάλυψα οτι περνάει πάνω απο το κεφάλι μου το δρομολόγιο Ρώμη-Ντουμπάι της Emirates με Α380. Η διαφορά μεγέθους με τα άλλα αεροπλάνα φαίνεται με γυμνό μάτι.

Άσχετο: τι ώρα νυχτώνει στην Κοπεγχάγη; :)

Αρχίζει και σουρουπώνει κατά τις 16¨00 και νυχτώνει κατα τις 16:30 και κάτι

Χαράζει κατά τις 07:00 και ξημερώνει κατά τις 07:30 και κάτι.

Αρχίζει και σουρουπώνει κατά τις 16¨00 και νυχτώνει κατα τις 16:30 και κάτι

Χαράζει κατά τις 07:00 και ξημερώνει κατά τις 07:30 και κάτι.
Καλά είναι, περίμενα να σουρουπώνει απο τις 2 το μεσημέρι ;)

Καλά είναι, περίμενα να σουρουπώνει απο τις 2 το μεσημέρι ;)

Μπά μέχρι τις 15:30 πάει τέλη Δεκεμβρίου, αλλιώς πως θα βλέπαμε τα ψεκαστικά αεροπλάνα?????? :captain:

Μπά μέχρι τις 15:30 πάει τέλη Δεκεμβρίου, αλλιώς πως θα βλέπαμε τα ψεκαστικά αεροπλάνα?????? :captain:
Μ' αρέσει πως κρατάς τη συζήτηση on-topic :)
Και αυτό που είπες μου δημιουργεί την εξής απορία: αν μας ψεκάζουν γιατι δεν το κάνουν μόνο νύχτα για να μην φαίνεται τίποτα;

Και αυτό που είπες μου δημιουργεί την εξής απορία: αν μας ψεκάζουν γιατι δεν το κάνουν μόνο νύχτα για να μην φαίνεται τίποτα;

Έλα μου ντε! Δύσκολη η ερώτησή σου ................ αλλά ίσως τα ψεκαστικά αεροσκάφη να μην έχουν night vision και οι πιλότοι να ψεκάζουν ¨φιλικά κράτη¨:Banane0:

Έλα μου ντε! Δύσκολη η ερώτησή σου ................ αλλά ίσως τα ψεκαστικά αεροσκάφη να μην έχουν night vision και οι πιλότοι να ψεκάζουν ¨φιλικά κράτη¨:Banane0:
Ενώ τη μέρα βλέπουν στο "ματάκι" όπως στα βομβαρδιστικά του Β' ΠΠ και απο τα 40.000 πόδια ξέρουν ακριβώς που θα πέσει το Αροξόλ! ;)

Τελικα οντως μας ψεκαζουν. Ιδου και το ντοκουμεντο.....

View attachment 98457

Νάτο το αυριανό πρωτοσέλιδο!!!!!!!!!!!!!

Ενώ τη μέρα βλέπουν στο "ματάκι" όπως στα βομβαρδιστικά του Β' ΠΠ και απο τα 40.000 πόδια ξέρουν ακριβώς που θα πέσει το Αροξόλ! ;)

Άκουσα ότι οι πιλότοι κάνουν καθημερινές ασκήσεις στην Σαχάρα!!!!!!!!!!!!!! Οι καμήλες υποφέρουν!!!!!!!!!!!!!!!

Λιακόπουλος mode on:
-Μας ψεκάζουν αλλά δε φαίνεται όπως είπε ο φίλος άνωθεν.
-τη νύχτα όλοι είναι κλεισμένοι σπίτι,και η απορρόφηση είναι μικρή.
-το φάρμακο απαιτεί καταλύτη ηλιακό φώς
-τη νύχτα η αυξημένη πυκνότητα του ατμοσφαιρικού αέρα δεν επιτρέπει στα σταγονίδια να φτάσουν στο έδαφος.
Λιακόπουλος mode off.

Είναι το λεγόμενο Mirage .............................Ελληνιστί .................. Οφθαλμαπάτη! :drummer:
Μμμμ...δε νομίζω να είναι mirage (εκτός αν εννοείς τα αεροπλάνα της ΠΑ :p)
Καθαρές νύχτες με πανσέληνο, Απρίλιο και Μάιο, βλέπω τα φώτα των αεροπλάνων και από πίσω το trail τους.
Σπάνια αλλά συμβαίνει.