Αφαιρεση γλωσσας και υποτιτιλων απο MKV ...

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
49,322
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft
Πως αφαιρω τις επιπλεον γλωσσες και υποτιτλους απο ενα αρχειο MKV,
ωστε να μεινει μονο η αρχικη γλωσσα χωρις κανενα υποτιτλο και
ΧΩΡΙΣ να χρειαστει επανακωδικοποιηση ολοκληρου του αρχειου ??

(εχω πληρη αγνοια απο video editing ...)

Μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα προγραμμα σαν το mkv merge. Αρκει οι υποτιτλοι να μην ειναι "hard subs" (κολλημενοι στην εικονα κατα την κωδικοποιηση).

1. Κατεβάζεις το MKVToolnix
  2. Φορτώνεις το MKV
  3. Απο τη λίστα των streams που εμφανίζει το πρόγραμμα, επιλέγεις μόνο αυτά που θέλεις
  4. Πατάς "Start muxing" και σε 5-10 λεπτά έχεις το νέο αρχείο

Ενω στο PC επαιξε κανονικα το demuxαρισμενο mkv .... στην TV μου εβγαλε βαρδυ πλατυ "Unsupported Audio".
Το video stream επαιξε κανονικα, χωρις καποιο προβλημα. Ο ηχος, ομως .... ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ !!!

Ενω στο PC επαιξε κανονικα το demuxαρισμενο mkv .... στην TV μου εβγαλε βαρδυ πλατυ "Unsupported Audio".
Το video stream επαιξε κανονικα, χωρις καποιο προβλημα. Ο ηχος, ομως .... ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ !!!

Αφού παίζει και το BluRay σου ματρόσκες και με μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας, τί παιδεύεσαι με τον player της TV; :p

Αν δεν παιζει ηχος, το πιθανοτερο ειναι (εφ' οσον δεν ειναι DTS)
να εκανες muxing το αρχειο με header compression στον ηχο.

Ok ... ΜΑΛΛΟΝ ... βρηκα τι εγινε !!!

Η ταινια επαιξε την πρωτη φορα στην TV γιατι ο media player της μπορεσε να διαβασει το AC3
(με τον μαλακα τον Ρωσο να μεταφραζει ακομα τους ηχους μεσα στην ταινια). Moλις αφαιρεσα
το AC3, εμεινε σκετο το DTS. Η LG .... ομως ΔΕΝ διαβαζει DTS, γιατι θεωρει οτι ειναι licenced
πατεντα. Οποτε ... ζητω ο βουβος κινηματογραφος !!!

Το PC και το BD player .... εννοειται οτι δεν χαμπαριαζουν ΓΡΙ απο licenced πατεντες !
ΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΑ.

Το PC και το BD player .... εννοειται οτι δεν χαμπαριαζουν ΓΡΙ απο licenced πατεντες !
ΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΑ.

Φυσικά και δεν χαμπαριάζουν γρι αφού έχεις πληρώσει ήδη τα δικαιώματα χρήσης της πατέντας :p

δεν κάνει DTS passthrough η τηλεόραση;

Ναι .... κακως βεβαια .....

Ο λογος που εχω κολλησει με τον media player της LG ... ειναι γιατι εσκασα 1950 ευρω περσι.
Και θελω να την κανω να παιζει παπαδες (ο JL_? συνελαβε το κολλημα μου :laugh:)

Στο BD δεν υφισταται κανενα θεμα. Ακομα και τα πλεον δυστροπα FLV παιζουν (μερικες φορες χωρις ηχο).
Tα ΜKV παιζουν, τα M2TS παιζουν ..... ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ !!!!