Αφαίρεση θερμοαγώγιμης πάστας.Πως?

george1973gr

Established Member
19 June 2006
158
Thessaloniki
Ποιός είναι ο καλύτερος (και φυσικά ενδεδειγμένος) τρόπος αφαίρεσης της θερμοαγώγιμης πάστας και αντικατάστασής της με άλλη? υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω ιδιαίτερα?
Και ποιά η σωστή ποσότητα πάστας?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας

Καθαρισε οτι εχει απο πριν με λιγο ασετον ή οινοπνευμα σε ενα πανι.

Μετα βαλε μια πολυ λεπτη γραμμη να περναει στο κεντρο του τσιπ και "κλεισε". Ξαναβγαλε μετα απο λιγη πιεση και δες αν απλωθηκε παντου ομοιομορφα. Αν οχι προσθεσε λιγο οπου νομιζεις. Αν ξεχειλιζει αφαιρεσαι οπωσδηποτε.:2thumb22sup:

Η κάθε πάστα και ο κάθε επεξεργαστής εχει οδηγίες για το σωστό τρόπο επαλειψης ή αφαίρεσης ανά περιπτωση. Καλό είναι να τις ακολουθούμε..

εγω δεν θα χρησιμοποιουσα πιστολακι διοτι μπορει να παει παστα σε σημεια που δεν πρεπει..
ο καλυτερος τροπος ειναι ασετον ΧΩΡΙΣ λαδι ή οινοπνευμα καθαρο .. με ενα ΠΟΛΥ απαλο πανι ή χαρτι (πολυ απαλο και να μην αφηνει χνουδι)........
απαλες κινησεις προσεκτικες να μην πασαλλειψουμε...
απο κει και περα ο τροπος που θα τοποθετηθει εξαρταται απο τον επεξεργαστη...
η ποσοτητα πρεπει να ειναι λιγη... πολυ λιγη ωστε να μην ξεχειλιζει
ωστοσο για τον τροπο κ την ποσοτητα θα βρεις οδηγιες στο σαιτ της καθε παστας ή και σε σαιτς σχετικα...

Προσωπικά την πρώτη φορά που είχα βάλει παστα στον παλιο μου υπολογιστη ακολουθησα τη λογικη της επαλλειψης λεπτης στρωσης. Τελικα μετα απο λιγο καιρο ανεβαζα τρελες θερμοκρασιες και εκανε συνεχεια ρεσταρτ.

Τελικώς έβγαλα την ψύκτρα και την ξαναέβαλα σύμφωνα με τις οδηγίες της, δηλαδή:
Μια σταγόνα μεγέθους κόκκου ρυζιού στη μέση, ΧΩΡΙΣ επαλλειψη, και απο πάνω πίεση με την ψυκτρα. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται σωστότερη κατανομή της στην επιφάνεια (περισσοτερο στο κέντρο) και από τότε επιτέλους ο υπολογιστής δούλευε ρολόι..

Μια σταγόνα μεγέθους κόκκου ρυζιού στη μέση, ΧΩΡΙΣ επαλλειψη, και απο πάνω πίεση με την ψυκτρα. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται σωστότερη κατανομή της στην επιφάνεια (περισσοτερο στο κέντρο) και από τότε επιτέλους ο υπολογιστής δούλευε ρολόι..
Απ´όσο ξέρω κι εγώ αυτός είναι ο σωστός τρόπος.
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η θερμοαγώγιμη αλοιφή γίνεται (πολύ ελαφρά) θερμομονωτής όταν περάσει ένα συγκεκριμένο πάχος, έχοντας τα αντίθετα αποτελέσματα.

Οι ανεξάρτητες CPU ψύκτρες (όχι εργοστασιακές) συνοδεύονται από πάστα ή πρέπει κανείς να αγοράσει ξεχωριστά ;

παντα εχουν πανω στην ψυκτρα παστα ωστε να ειναι ετοιμες για τοποθετηση. (μιλαμε για τις 'μανισιες' απο intel-amd) ... για να τη βγαλεις θελεις ενα απαλο πολυ απαλο πανι-χαρτι και ασετον ΧΩΡΙΣ λαδι ..... (εχει oilfree που ειναι με νερο και οχι λαδι)

Χμμμ... δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα. Αναφέρομαι στις "σκέτες" ψύκτρες (π.χ. Zalman) και όχι σε αυτές που δίνουν οι Intel-AMD σε συσκευασίες BOX μαζί με τις CPU.
Ισχύει ότι οι περισσότερες έχουν πάστα ;

(δεν μπορω να κανω εντιτ)
ουπς διαβασα εργοστασιακες, οχι ΟΧΙ εργοστασιακες :) ...
εγω εχω παρει 2 ως τωρα ανεξαρτητες και η μια ειχε η αλλη οχι :) .... συνηθως ομως το γραφει οποτε το ψαχνεις ....

της intel εχει πανω παστα οι after συνοδεύονται απο σωληνάριο
εαν το pc ειναι κρυο ζεστενουμε με πιστολακι-λιγο- την ψυκτρα και μετα την αποκολουμε απο τον επεξεργαστη
στους δυπιρινους δεν κανουμε επαληψη αλλα βαζουμε δυο λεπτες 'ριγες'πανω στην ψυκτρα οριζοντια του επεξεργαστη