Αφελής ερώτηση.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,393
Εστω οτι θέλω να αγοράσω καινούρια τηλεόραση και δέν με ενδιαφέρει η προβολή HD.
Δεδομένου οτι τα panel αποδίδουν καλύτερα στην εγένη ανάλυση αν δώσω απο το pc χαμηλότερη ανάλυση σε panel full HD πχ 720ρ ή 480ρ η εικόνα θα είναι υποδιέστερη απο ενα panel 720ρ;

Απλό dvd σε ποιό panel και ποιά ανάλυση θα παρακολουθήσω καλύτερα;

αφου δε σε ενδιαφερει η προβολη HD ..........

SOK δε σε ενδιαφερει το HD

ti to thes to Full HD panel tote

dosto se mas edo..............

δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση....εξαρτάται από το dvdplayer και το πάνελ...

είναι θεωρητική η ερώτησή σου ή ψάχνεις κάτι το συγκεκριμένο???

Απλά αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο η αγορά full hd για αναπαραγωγη dvd.
Οσοι έχετε full hd panel είστε ικανοποιημένοι απο την απόδοση σε απλό dvd;
Με την παλιά plasma 852 x 480 που έχω τώρα με MCE2005 και NVIDIA Pure video decoder είμαι 100% ικανοποιημένος απο την εικόνα που έχω απλά εχει αρχίσει και γεμίζει κάθετες γραμμές και πρέπει να την αντικαταστήσω.
Λογικά κάποια στιγμή θα γεμίσει ο τόπος απο full hd δισκάκια στην παρούσα φάση όμως που το παιχνίδι παίζεται στα dvd φοβάμαι μήπως βλέπω χειρότερα.

Re: Απάντηση: Αφελής ερώτηση.

Οπως την πάτησαν όσοι περίμεναν να δούν τηλεοπτικό σήμα με full hd tv.

Παντως μελος του φορουμ που δουλευει σε καταστημα με τηλεορασεις (τα στοιχεια ειναι στην διαθεση του διαχειριστη αν θελετε) μου προτεινε για αγορα την Samsung LE-40M86BD σε σχεση με την Panasonic 42PX70 γιατι μου ειπε οτι η πρωτη εχει καλυτερη εικονα ακομη και σε SD.

Λεπτομερεια , ο ιδιος σπιτι του εχει πλασμα Panasonic (PX60)!!!

Το να αγοράσεις τηλ 1920*1080 δεν σημαίνει κάτι από μόνο του. Το βασικό είναι τι είδους upscaling μπορεί να κάνει η τηλ σε κατώτερο σήμα για να το αποδώσει στο πάνελ της. Οπότε όλα σχετικά είναι...

@Γιάννη(Rivers) : Το ότι το πρότεινε κάποιος που δουλεύει σε κάποιο μαγαζί δεν λέει κάτι φίλε μου. Απλά η samsung αυτή θεωρείται από πολλούς ως κορυφαία τηλ, όπου κ να διαβάσεις το ίντερνετ δλδ.

Re: Απάντηση: Αφελής ερώτηση.

@Γιάννη(Rivers) : Το ότι το πρότεινε κάποιος που δουλεύει σε κάποιο μαγαζί δεν λέει κάτι φίλε μου. Απλά η samsung αυτή θεωρείται από πολλούς ως κορυφαία τηλ, όπου κ να διαβάσεις το ίντερνετ δλδ.

Μιχαλη αυτος που μου το ειπε ειναι πολυ γνωστο και αξιοπιστο μελος. Δεν αναφερω το ονομα του γιατι δεν θελω να τον εμπλεξω στην συζητηση (εκτος αν θελει να παρεμβει μονος του αν δει την συζητηση και θελει να μας πει την γνωμη του).

να προεκτεινω λιγο την απορια του Κωστα αν μου επιτρεπει...

Εστω οτι δεν βιαζομαι και παρα πολυ για να αγορασω τηλεοραση αυτη τη στιγμη μιας και βολευομαι με ενα μπαουλο 32'' crt , αλλα αντεχω προς το παρον την ποταπη ποιοτητα του SD .
Υπαρχει λογος να περιμενω κανα καινουργιο πανελ καμια καινουργια συχνοτητα σαρωσης καμια αλλη καινοτομια που θα εφαρμοσθει συντομα στις τηλεορασεις?

να προεκτεινω λιγο την απορια του Κωστα αν μου επιτρεπει...

Εστω οτι δεν βιαζομαι και παρα πολυ για να αγορασω τηλεοραση αυτη τη στιγμη μιας και βολευομαι με ενα μπαουλο 32'' crt , αλλα αντεχω προς το παρον την ποταπη ποιοτητα του SD .
Υπαρχει λογος να περιμενω κανα καινουργιο πανελ καμια καινουργια συχνοτητα σαρωσης καμια αλλη καινοτομια που θα εφαρμοσθει συντομα στις τηλεορασεις?

Εκτιμώ ότιι αξίζει να περιμένεις άκόμη λίγο, ελπίζω ότι η νέα τεχνολογία επίπεδων τηλεοράσεων αρχίζει επιτέλους, να "ωριμάζει " σε επίπεδο κατασκευαστών, περισσότερο και όχι σε επίπεδο τεχνολογιών, επίσης σημαντικό θέμα έχει να κάνει και από τις εγχώριες τιμές, άρα νομίζω από το τέλος Φθινοπώρου και ίσως εκεί κοντά στις γιορτές δούμε τα πρώτα δείγματα από της " ωρίμανσης", που λέω.
Ωστόσο ίσως να αργίσει λίγο παραπάνω η πιότητα στο τηλεοπικό σήμα τουλάχιστον σε ότι αφορά περισσότερο τα πάνελ τεχνολογίας ελ σι-ντί.

Σε λιγο θα ερθει στο προσκηνιο το LED backlight με local dimming:

http://www.engadget.com/2007/02/01/samsungs-15-4-30-and-40-inch-led-backlit-lcds/

Η συχνοτητα ανανεωσης θα μελλοντικα θα ειναι 100/120 Hz σε ολες τις LCD.

Επισης γυρω στο 2009 αναμενονται και οι πρωτες OLED:

http://www.engadgethd.com/2007/01/08/sonys-1-000-000-1-contrast-ratio-27-inch-oled-hdtv/

Παιδιά δεν βλέπω τηλεόραση την θέλω αποκλειστικά για σύνδεση με pc και παρακολούθηση dvd.
Σκέφτομαι πάντως ανεξαρτήτα απο την ανάλυση να πάω σε 100Hz.