Αφιέρωμα στο metal - Part I - Where it all began

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφιέρωμα στο metal - Part I - Where it all began

Και οι Megadeth τρείς δίσκοι είναι...Και ούτε αδικημένοι είναι. Το μεγαλείο τους αρχίζει και τελειώνει στον Dave που όμως τον έφαγε η κόντρα που είχε με τους Metallica....

Οι Fates Warning μπορεί να είναι άγνωστοι εδώ αλλά έξω τους ξέρουν και οι πέτρες ενώ οι Dream πάντα σνομπάρονταν....Αnyway αυτά είναι και παιχνίδια των reviewers.

Δεν ειπα ποτε οτι οι Megadeth ειναι αδικημενοι.Το ποιο επιτυχημενο συγκροτημα σε πωλησεις μετα τους Μεταλλικα δεν γινεται να ειναι αδικημενο.Ο Πισωπορτης μου τα χαλαει που δεν τους ακουει λογω χαρακτηρα του Mustaine...αλλα που θα παει θα τον πετυχω στην εκθεση.
Τωρα αν ειναι 2-3 οι δισκοι τους προσωπικα διαφωνω αλλα εδω μπαινουν και τα γουστα...

Οι Fates Warning θεωρω οτι εδω ηταν πιο γνωστοι απ'οτι εξω....
Οι ελληνες τους ειχαν ανακαλυψει νωρις....

Νικο ακουσε τον 1ο των Dream Theater - When a dream and day Unite...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αφιέρωμα στο metal - Part I - Where it all began

Δεν ειπα ποτε οτι οι Megadeth ειναι αδικημενοι.Το ποιο επιτυχημενο συγκροτημα σε πωλησεις μετα τους Μεταλλικα δεν γινεται να ειναι αδικημενο.Ο Πισωπορτης μου τα χαλαει που δεν τους ακουει λογω χαρακτηρα του Mustaine...αλλα που θα παει θα τον πετυχω στην εκθεση.
Τωρα αν ειναι 2-3 οι δισκοι τους προσωπικα διαφωνω αλλα εδω μπαινουν και τα γουστα...

Οι Fates Warning θεωρω οτι εδω ηταν πιο γνωστοι απ'οτι εξω....
Οι ελληνες τους ειχαν ανακαλυψει νωρις....

Νικο ακουσε τον 1ο των Dream Theater - When a dream and day Unite...

:flipout::flipout::flipout:

Δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος. Γιατί ο Hetfield ας πουμε είναι διαμάντι? Απλά παίζει σημαντικό ρόλο. Το ίδιο και για τους Slayer. Slayer ακούω όταν θέλω να γελάσω. Το γέλιο μου το προκαλλούν οι στίχοι και η εμφάνιση τους. Υποκειμενικά πάντα...

Το άλμπουμ των Dreamtheater θα το ακούσω μόνο και μόνο επειδή μου το πες εσύ και λαμβάνω υπ όψιν τη γνώμη σου. Δεν απορρίπτω αλλά δεν περιμένω πολλά...

Συγγνώμη αν σου χαλάμε το νήμα. Νομίζω όμως ότι, εξαιρετέων των posts 42 και 43, είμαστε ακόμα στα όρια που θέτει ο τίτλος. Όταν λές αφιέρωμα στο μέταλ, περιλαμβάνει όλες τις μπάντες. Η διαφορά στον ήχο των παλαιότερων με των πιο σύγχρονων και η συζήτηση για τις δουλειές τους είναι αντικείμενα που όχι μόνο περιλαμβανει το νήμα αλλά μπορούν και να το προχωρήσουν, δε νομίζεις?

(Δεν μου άνοιξε το link που παρέθεσες, οπότε αν είναι κανένα νήμα καταλληλότερο απ αυτό για να εκθέσουμε τις απόψεις μας, θεώρησε τα παραπάνω ως μη λεγόμενα.)

Συγγνώμη αν σου χαλάμε το νήμα. Νομίζω όμως ότι, εξαιρετέων των posts 42 και 43, είμαστε ακόμα στα όρια που θέτει ο τίτλος. Όταν λές αφιέρωμα στο μέταλ, περιλαμβάνει όλες τις μπάντες. Η διαφορά στον ήχο των παλαιότερων με των πιο σύγχρονων και η συζήτηση για τις δουλειές τους είναι αντικείμενα που όχι μόνο περιλαμβανει το νήμα αλλά μπορούν και να το προχωρήσουν, δε νομίζεις?

(Δεν μου άνοιξε το link που παρέθεσες, οπότε αν είναι κανένα νήμα καταλληλότερο απ αυτό για να εκθέσουμε τις απόψεις μας, θεώρησε τα παραπάνω ως μη λεγόμενα.)

+1!

Απάντηση: Re: Αφιέρωμα στο metal - Part I - Where it all began

Βρε συ, αφιέρωμα στο μέταλ είναι ο τίτλος, αλλά σε μέρη. Εδώ είναι το μέρος της αρχής. Γράψτε ότι θέλετε σχετικά με το πως άρχισε το μέταλ, αλλά εάν οι megadeth είναι καλοί ή όχι (γαμάτοι είναι αλλά θα τα πούμε αλλού), μπορείτε να το γράψετε ή στο αφιέρωμα στο Thrash, ή ακόμα καλύτερα μόλις κάνω αφιέρωμα σε αυτούς ειδικά.
Έρχεται πολύ πράμα παιδιά. Χρόνο να έχουμε και όλα θα γραφτούν.

Εγώ πάντως (όπως έχω γράψει και σε άλλα νήματα) συνεχίζω να θεωρώ τους Sabbath ως το σημείο καμπής για τη metal μουσική. Οι Zeppelin (που προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου), δεν μπορούν να χαρακτηριστούν τόσο hard/metal, έχουν αρκετές folk/blues επιρροές, ιδιαίτερα στα πρώτα 2-3 album τους. Οι Steppenwolf, Cream, Hendrix, Yardbirds κλπ ανοίξαν τον δρόμο, αλλά οι Sabbath είναι αυτοί που και καθιερώσαν τον πιο βαρύ ήχο και κυρίως έστρεψαν και τη θεματολογία των τραγουδιών τους σε μονοπάτια που ακολουθήθηκαν από πολλά καθαρόαιμα metal συγκροτήματα αργότερα. Από δεκαετία '70 ξεχωρίζω επίσης άλλα 2 συγκροτήματα, τους Judas Priest και τους Motorhead. Οι πρώτοι αποτελούν, κατά τη γνώμη μου, την πρώιμη εκδοχή του NWOBHM, που αποτελεί και τη μήτρα μεγάλων συγκροτημάτων αλλά και γενικότερης επιρροής στη metal/thrash κλπ σκηνή. Οι Motorhead από την άλλη...είναι οι Motorhead! Είναι συγκρότημα που επηρέασε γενικότερα τη ροκ μουσική στο σύνολό της και σαν μουσική αλλά και σαν Lemmy..Τι νά λέμε τώρα, τα πάντα όλα!

Απάντηση: Re: Αφιέρωμα στο metal - Part I - Where it all began

Οι Motorhead από την άλλη...είναι οι Motorhead! Είναι συγκρότημα που επηρέασε γενικότερα τη ροκ μουσική στο σύνολό της και σαν μουσική αλλά και σαν Lemmy..Τι νά λέμε τώρα, τα πάντα όλα!

Σε συνέντευξη του που έβλεπα στη Αγγλία τον ρωτάει ο δημοσιογράφος:

Τι έχεις να πεις για την ιστορία με τον τραβεστί? (είχε πάει χωρίς να το ξέρει με ένα τραβεστί)

Και απαντάει ο Lemmy:

Εάν αυτός είχε τα @ρχίδι@ να τα κόψει, εγώ είχα τα @ρχίδι@ να τον πηδήξω.

Τα πάντα όλα ο άνθρωπας, και επιβεβαιωμένα ο πιο άσχημος ροκάς της ιστορίας.