Άφιξη FIIO E17, έ ρε γλέντια...

Και πάλι δεν καταλαβαίνω... νομίζω ότι επειδή δεν έχεις ακούσει τα παραπάνω μηχανήματα, θεωρώ ότι να εφαρμόζεις επαγωγικές λογικές μεθόδους εξαγωγής συμπερασμάτων για ηχητικές χροιές και ποιότητες που επαφίενται ΚΑΙ σε προσωπικό γούστο... νομίζω ότι δεν στέκει...

προφανώς τα 701 δεν οδηγούνται από το μηχανάκι...
αυτό εγώ το κατάλαβα ως συμπέρασμα που έβγαλες διότι αλλιώς θα είχες ερωτηματικό και όχι αποσιωπητικά... αν κατάλαβα λάθος συγνώμη.

ΥΓ. Τα Κ1000 δεν ξέρω γιατί τα αναφέρεις... είναι μια από τις πολύ λίγες εξαιρέσεις δυσκολοδήγητων ακουστικών, δεν υπάρχει καμιά αναλογία με τα προαναφερόμενα ακουστικά...και θα ήταν άτοπο να τα βάλεις σε ένα φορητό DAC...

Last edited:
1. θεωρώ ότι ο φίλος μας ξέρει να ακούει.
2. Αυτο σημαίνει ότι όταν λέει ότι τα 550 παίζουν καλύτερα από τα 701 αυτό συμβαίνει
3. Εφ όσον συμβαίνει αυτό προφανώς το Ε17 ματσάρει καλύτερα με τα 550 και δυσκολεύει τα 701.

δεν βλέπω κανένα πρόβλημα στο σκεπτικό μου (με τις παραδοχές 1 και 2).

Και σου παρέθεσα και παράδειγμα.
Αν σου πω εγώ ότι τα Κ1000 ακούγονται χειρότερα από τα 550 (που σίγουρα αυτό θα συμβεί) τι συμπέρασμα θα βγάλεις?
Δεν θα βγάλεις ότι δεν οδηγούνται τα Κ1000?

μα δεν δυσκολεύεται με τα 701... με τα λεγόμενα σου προκαλείς σύγχυση σε αυτούς κυρίως που δεν έχουν εμπειρία με ακουστικά/ενισχυτικά...

Όσο για το ερώτημα σου, η απάντηση είναι ότι δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα... και ΟΧΙ ότι φταίει ο ενισχυτής.

Βάζεις επίτηδες συλλογιστικές παραμέτρους άλλες εκτός από τις προκείμενες... δεν μας ενδιαφέρουν τα Κ1000...εδώ μιλήσαμε για τα 701/550

Το θέμα μας είναι ο ενισχυτής αυτός ο οποίος είναι πολύ καλός και οδηγεί πολύ σωστά τα Κ/Q701... αν ο φίλος αρέσκεται στον ήχο των 550 έναντι των 701... είναι γούστο του.

Ο apriori συλλογισμός σου για ναυαρχίδες κλπ, δεν είναι σωστός... εδώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΣ κόσμος προτιμά τα Κ601 από τα Κ701... με την δική σου συλλογιστική αυτοί έχουν μάπα ενισχυτές, διότι αν είχαν καλούς τότε σίγουρα θα προτιμούσαν τα Κ701...διότι αυτά είναι οι ναυαρχίδες της εταιρίας...

Με συγχωρείς... αλλά δεν συνεχίζω άλλο...

δεν ξέρω τι δεν καταλαβαίνεις και γιατί δεν συνεχίζεις.
Συζήτηση κάνουμε, συμπεράσματα θέλουμε να βγάλουμε.
τα 701 έχουν input power 200mW και impedance 62 και δίνουν 105db.
Τα 550 αντίστοιχα 200mW στα 32 και δίνουν 114db.
Με τα db αμέσως βλέπουμε ότι ακούγονται κάπου 2.5 φορές πιό δυνατά τα 550 άρα κερδίζουν λόγω spl.

Τώρα το Ε17 λέει ότι βγάζει 250mW στα 16 και 30mW στα 300
Είναι ξεκάθαρο (πιό ξεκάθαρο δεν γίνεται) ότι κοντά στις προδιαγραφές του ενισχυτή είναι τα 550.

Στα 62 impedance που έχουν τα 701 η ισχύς ο ενισχυτής θα πέσει κοντά στα 60mW που σημαίνει υποοδήγηση.

Ήθελα να συμπληρώσω ότι τα Κ550 πράγματι ακούγονται πιό δυνατά,όχι πολύ πιο δυνατά, γι αυτό χαμηλώνω και την ένταση του FIIO αλλά το καλύτερα των Κ550 δεν εξαρτάται από την ένταση μόνο. Ενώ τα Κ701 φημίζονται για το soundstage τα 550 ακούγονται πιό μουσικά. Πως να το πω κάτι σα μουσικό χαλί. Αλλά ιπτάμενο. Δεν είμαι ο Iznogoud και δεν έχω ιδέα από φυσική αλλά ακούγοντας το Allegro από το Piano Concerto in F sharp minor Op. 20 του Scriabin με τα Κ550 πάνω στον Ε17 αυτό ακριβώς το συναίσθημα είχα. Και δεν είχα πιεί ούτε μια μπύρα. Δυστυχώς δεν έχω ακούσει τα θαυμάσια μηχανήματα για τα οποία με ζήλια (δεν το κρύβω) σας ακούω να μιλάτε...

Απ ότι αντιλαμβάνομαι μάλλον τείνει να σου αρέσει ο ήχος AKG...
Δε νομίζω.... Χτες το βράδι βγήκα ραντεβού με τα HD 600. Λοιπόν ήταν ένας ήχος που γινόταν έντονος όσο πέρναγε η ώρα, όχι ουδέτερος ούτε laid back, με ένα μπάσομ που νικούσε ακόμα και την ανίκητη νύστα, με τα υψηλά όχι τόσο λεπτομερή αλλά κάνοντας αισθητή τη παρουσία τους με τέτοιο τρόπο που να μην υπάρχει αμφιβολία για τις ικανότητες του Jim Gordon και του Bill Bruford. Δε θα έλεγα ότι είμαι οπαδός των AKG. Πέρασα πολύ καλά χτες το βράδι...

Το μεγεθος βασικα. In audio, size does matters...

Αφού είσαι hiendας αγόρι μου...

ξέχασες μια σοβαρή παράμετρο...

...το βάρος... το καλό hiend είναι το βαρύ hiend... -bye-

Δε νομίζω.... Χτες το βράδι βγήκα ραντεβού με τα HD 600. Λοιπόν ήταν ένας ήχος που γινόταν έντονος όσο πέρναγε η ώρα, όχι ουδέτερος ούτε laid back, με ένα μπάσομ που νικούσε ακόμα και την ανίκητη νύστα, με τα υψηλά όχι τόσο λεπτομερή αλλά κάνοντας αισθητή τη παρουσία τους με τέτοιο τρόπο που να μην υπάρχει αμφιβολία για τις ικανότητες του Jim Gordon και του Bill Bruford. Δε θα έλεγα ότι είμαι οπαδός των AKG. Πέρασα πολύ καλά χτες το βράδι...

Χεχεχεχε... και εγώ το τριήμερο που ήμουν εκτός Αθηνών, άκουγα με τα AKG Q701/O2... πέρασα κι εγώ ωραία...

όπως είπαμε... αυτή είναι η μαγεία των ακουστικών...:ernaehrung004::a0210:

Μολις το παρελαβα αλλα εχω φρικαρει καπως. Η συσκευασια δειχνει να εχει ανοιχτει, το συνδεω σε usb και το μηχανακι δε κανει τιποτε οτι και να πατησω...

Μολιε τους περιεγραψα το προβλημα μου ειπαν κατευθειαν να το στειλο πισω. Μαλλον δεν ειναι το πρωτο...

Μολιε τους περιεγραψα το προβλημα μου ειπαν κατευθειαν να το στειλο πισω. Μαλλον δεν ειναι το πρωτο...

Ενδέχεται η λαλακία να έχει γίνει στον εδώ "εκτελωνισμό".
Μου έχει τύχει πολλές φορές να ανοίγουν πακέτα.... ασχέτως αν "έφαγα" τελικώς τελωνείο ή όχι....

Απο Αγγλια τι τελωνειο να εχει. Πανω στην συγχιση μου εγραψα και το στειλω με ομικρον :p . Το θεμα ειναι να το στειλουν πριν τις 3 Ιουλιου που φευγω, διαφορετικα δεν θα το εχω στις διακοπες...

Απο Αγγλια τι τελωνειο να εχει. Πανω στην συγχιση μου εγραψα και το στειλω με ομικρον :p . Το θεμα ειναι να το στειλουν πριν τις 3 Ιουλιου που φευγω, διαφορετικα δεν θα το εχω στις διακοπες...

Δεν γνώριζα ότι τα πήρες από Αγγλία. -bye-

Η ευκολια με την οποια μου ειπαν "στειλτο να το αλλαξουμε" μου εδωσε την αισθηση οτι ειναι λιγο ζημιαρικα τα ε17...

Δε νομίζω ότι είναι ζημιάρικα.. Σε ότι και αν έχω παραγγείλει από Αγγλία Γαλλία Βέλγιο Ολλανδία πάντα η αντικατάσταση είναι άμεση είτε είναι μικρό όπως μνήμες είτε τεράστιο και βαρύ όπως UPS. Μου έχει συμβεί όμως να παραλάβω κάτι από έλληνα έμπορο και να το παραλάβω σπασμένο. Εκεί να δείτε γέλια. Ερωτήσεις του τύπου: σου έπεσε; σου πέφτει συχνά; ήταν βρεγμένα τα χέρια σου; έβρεχε; ψιλόβρεχε; ήσουν αξύριστος; Το γνωστό ελληνικό "δαιμόνιο"...

Ερώτηση
Τώρα ο Fiio παίζει με gain +6 σε όλα τα ακουστικά και ανάλογα ανεβάσω την ένταση από 23-25 στα Κ550, 25-30 στα HD600 και τα K701 και 35 φεύγα στα HD650. Η ένταση του DAC στο pc είναι στο τέρμα. Μήπως να ανεβάζω gain και όχι την ένταση με τα HD650? To gain είναι το ίδιο πράγμα με την ένταση αλλά σε πακέτο; Άσχετος όμως έ ;

Συνήθως όσο χαμηλότερο το gain τόσο καλύτερη ηχητική απόδοση του ενισχυτή, αρκεί με το επιλεγμένο gain να είσαι ευχαριστημένος ότι έχεις αρκετή ένταση με τα ακουστικά που χρησιμοποιείς για να κάνεις την ακρόαση σου... το που θα είναι το ποτενσιόμετρο δεν έχει σημασία, αρκεί να μην χρειάζεσαι να το βάζεις ποτέ τέρμα.

Sennheiser HD650 + FiiO E17 + Jonnie Mitchell - Night in the city από το άλμπουμ Song to a seagull. Μπάσο παίζει ο Stephen Stills. Ναι ο γνωστός... Θεά...

Κατέβασα ASIO drivers από την FiiO για τον Ε17 αλλά ο driver δεν ενεργοποιείται ώστε να τον δω και να τον επιλέξω ως έξοδο στο Foobar. Win 7 64 bit. Any help?

αυτό ειναι μάλλον θεμα ρυθμίσεων του foobar... έχεις βάλει το dll στα components του προγράμματος;