AG-Πολυ αξιόπιστος projector!

agorts

New member
12 July 2011
10
Καλησπέρα,

Θέλουμε να αγοράσουμε ένα projector για την αίθουσα παρουσιάσεων μας...

Θα πρέπει να είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ!!!

Θα είναι μόνιμα στερεωμένος στο ταβάνι...

Ποιον θα μου προτείνατε?

Μου έχουν προτείνει:
-) Mitsubishi LVP-FD630U
-) SANYO PLC-XM100L
-) EPSON EB-G5450WU
αλλά δεν ξέρω αν είναι πολύ αξιόπιστα σαν συσκευές... σαν χαρακτηριστικά είναι καλοί... αλλά είναι ανθεκτικοί???

Παρακαλώ για τη γνώμη σας και την τυχόν εμπειρία σας...

Ευχαριστώ

Καλό θα είναι να δώσεις όσο πιο πολλές πληροφορίες μπορείς ώστε να βοηθηθείς περισσότερο.

Πόσες ίντσες οθόνη? Θα παίζει με φως ή σε σκοτάδι? Τι είδους παρουσιάσεις? Απόσταση θέασης? Απόσταση τοποθέτησης? Ύψος τοποθέτησης? Τι θα πει εξαιρετικά αξιόπιστος? Μπάτζετ?

50-60" οθόνη
Στην αίθουσα μπορούμε να χαμηλώνουμε τα φώτα όταν χρειάζεται...
Θα δείχνει την οθόνη του υπολογιστή, με κάποιο powerpoint, ή video...
Η αίθουσα έχει μήκος 6-7 μέτρα...
Η βάση υπάρχει ήδη και είναι στο ταβάνι (2,5-3μ από το πανί)

Όταν λέω αξιόπιστος, εννοώ να μην βγάζει βλάβες και να δουλεύει χωρίς προβλήματα...

Μπάτζετ... Δεν υπάρχει συγκεκριένο... Πιστεύω... 2-3.000 να μπορώ να το περάσω και να πάρω την έγκριση...

50-60" οθόνη

Όταν λέω αξιόπιστος, εννοώ να μην βγάζει βλάβες και να δουλεύει χωρίς προβλήματα...

Μπάτζετ... Δεν υπάρχει συγκεκριένο... Πιστεύω... 2-3.000 να μπορώ να το περάσω και να πάρω την έγκριση...

φιλε μου για οθονη 50-60" ουτε καν πολυ φως δεν χρειαζεσαι,μπορεις να κανεις τη δουλεια σου με προβολεα των 500 ευρω.Τα λεφτα που λες ειναι εξωπραγματικα για τις διαστασεις αιθουσας και οθονης.

Το γνωρίζω αυτό... Είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ μοντέλο και να μην υπάρχουν προβλήματα...!

Χάρην αυτού είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε κάτι παραπάνω...

Όπως είπα και στο πρώτο post, δεν είναι τα χαρακτηριστικά τόσο αυτό που με νοιάζει αλλά η αξιοπιστία, να μην βγάζει προβλήματα!!!

Αυτό λοιπόν ζητάω από εσάς... έχετε κάποια γνώμη/άποψη να μοιραστήτε μαζί μου?

Απάντηση: Re: AG-Πολυ αξιόπιστος projector!

50-60" οθόνη

Καταρχάς, τα μοντέλα που σου έχουν προτείνει είναι πανάκριβα (4-5.000 για έναν Data προβολέα??:eek::eek:) και είναι φτιαγμένα με πολύ φως (4-5000 Lumens) ώστε να προβάλλουν σε φωτεινά περιβάλλοντα παραμερίζοντας ή τέλος πάντων, υποβιβάζοντας την ποιότητα της προσλαμβανόμενης εικόνας θυσιάζοντας την αντίθεση.

Επίσης, αν μιλάμε για τόσες λίγες ίντσες, γιατί δεν σκέφτεσαι την αγορά τηλεόρασης? Θα είναι πολύ πιο πρακτική από προβολείς, οθόνες, ηχεία, ενισχυτές κ.λ.π.

Η υποδομή υπάρχει ήδη... και projector υπήρχε BenQ PB-8263 αλλά το τελευταίο 6-μηνο είχαμε συνέχεια προβλήματα...!

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να μην υπάρχουν προβλήματα... είναι αίθουσα παρουσιάσεων για πελάτες...!

Υπάρχει σχετική άποψη για το ποιες εταιρίες/μοντέλα θεωρούνται τα ποιο αξιόπιστα???

Δεν θα δείχνει μόνο data αλλά και video και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις HD!

Το γνωρίζω αυτό... Είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ μοντέλο και να μην υπάρχουν προβλήματα...!

Χάρην αυτού είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε κάτι παραπάνω...

Όπως είπα και στο πρώτο post, δεν είναι τα χαρακτηριστικά τόσο αυτό που με νοιάζει αλλά η αξιοπιστία, να μην βγάζει προβλήματα!!!

Αυτό λοιπόν ζητάω από εσάς... έχετε κάποια γνώμη/άποψη να μοιραστήτε μαζί μου?

οτι προβολεα και να παρεις μπορει να παρουσιασει προβλημα και ιδιαιτερα η λαμπα.Δεν ειναι αυτοκινητο.Οποιος σου πει διαφορετικα σε δουλευει.
Το μονο που μπορεις να κοιταξεις, ειναι ναχει οσο το δυνατον μακροχρονη εγγυηση.

Απάντηση: Re: AG-Πολυ αξιόπιστος projector!

Η υποδομή υπάρχει ήδη... και projector υπήρχε BenQ PB-8263 αλλά το τελευταίο 6-μηνο είχαμε συνέχεια προβλήματα...!

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να μην υπάρχουν προβλήματα... είναι αίθουσα παρουσιάσεων για πελάτες...!

Σόρρυ αδερφέ, αλλά, αυτό που ζητάς είναι εκ των πραγμάτων ανέφικτο διότι δεν υπάρχει κανείς να σου εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία του μηχανήματος με την έννοια που αποζητάς (γι' αυτό και οι εταιρείες δίνουν διετή εγγύηση). Με λίγα λόγια, δεν γίνεται να σου πει κάποιος πάρε αυτόν ή τον άλλο και θα ζήσει 10 χρόνια ή δεν θα εμφανίσει ούτε μισό θέμα τους επόμενους 62 μήνες. Μηχανήματα είναι, και τα προβλήματα είναι πιθανά. Γι' αυτό σου έγραψα για τηλεόραση που απαιτεί και λιγότερη προσοχή στην χρήση της και είναι δυσκολότερο να σου παρουσιαστούν προβλήματα. Αν έλεγες για 70 ίντσες και πάνω, ο προβολέας θα ήταν μονόδρομος. Σε αυτές τις ίντσες δεν βλέπω κανένα λόγο να μπλέκεις με προβόλια....

Τη λάμπα δεν το θεωρώ πρόβλημα... είναι αναλώσιμο και αναμενόμενο...

Όσον αφορά την εγγύηση, αυτό είναι το βασικό μου κριτήριο... επιλογής...

Δεν μπορεί να μην υπάρχουν μηχανήματα που να θεωρούνται ποιο επαγγελματικά, από πλευράς κατασκευής, υλικών και αντοχής....

Δεν μπορεί να μην υπάρχουν μηχανήματα που να θεωρούνται ποιο επαγγελματικά, από πλευράς κατασκευής, υλικών και αντοχής....

για κατι τετοιο ο μονος που μπορει να σου απαντησει ειναι ο Μανωλης Καστρουνης.

Όπως είπα ήδη η υποδομή υπάρχει και αναγκαστικά πάμε για projector...

Επίσης, εγώ δεν ζήτησα από κανένα διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα...

Εγώ απλά ζήτησα να μου μεταφέρετε τυχόν εμπειρία σας σχετικά με προβλήματα και εξυπηρέτηση από την εταιρία που τα υποστηρίζει...

Πως λέμε στα PC, ότι εάν πάρεις DELL είναι ΕΓΓΥΗΣΗ και είσαι σίγουρος ότι και προβλήματα δεν θα έχεις και εάν παρουσιαστεί πρόβλημα η DELL θα σε καλύψει και δεν θα σε αφήσει ξεκρέμαστο...!

Στους projectors ποια είναι η αντιστοιχη DELL εταιρία???

Συμφωνω με τον Γιαννη για ΤV σ αυτες τις ιντσες αν κ κατανοω την αναγκη για προβολεα προς δικην εντυπωσιασμου,το προβολικο μεσο εχει μεγαλυτερη "αιγλη" σε μια παρουσιαση οπως κ να το κανουμε,καθολα θεμιτο για να μην παρεξηγηθω.

Last edited:
για κατι τετοιο ο μονος που μπορει να σου απαντησει ειναι ο Μανωλης Καστρουνης.

Σε αυτό το thread ή θα πρέπει να επικοινωνήσω μαζί του με κάποιο άλλο τρόπο?

Όσον αφορά την εγγύηση δεν έχω βρει μηχάνημα με εγγύηση πάνω από 3 χρόνια... ούτε να μπορώ να την επεκτείνω...

Καλημέρα...

Καταλήξαμε στον BenQ SP-920P ο οποίος για τα χρήματα του δείχνει πολύ καλός! Με 2 λάμπες! επαγγελματική κατασκευή!!!

Μου τον πρότεινε ο κος Καστρούνης! Τον ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια του και εμπειρία του...!