Στο σπίτι μου δεν υπήρχε ηχοσύστημα, οπότε ότι μουσική ακούγαμε ήταν μέσω του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης (όλα κρατικά τότε). Ο πατέρας μου ήταν και είναι φανατικός του Καζαντζίδη και των δημοτικών, η μητέρα μου άκουγε πολύ έντεχνο (Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο κλπ) και όταν επιτέλους αγοράσαμε κασσετόφωνο αυτή τη μουσική άρχισα να μαζεύω σε κασσέτες. H μουσική όμως που με εξιτάριζε πιό πολύ από όλα ήταν περιέργως η κινηματογραφική μουσική του Χόλιγουντ των δεκαετιών του '40, '50 και '60. Έβλεπα μανιωδώς όλες τις παλιές εκείνες παραγωγές σχεδόν μόνο για τη μουσική υπόκρουση και ήξερα όλους τους συνθέτες(Bernard Herrmann, Miklos Rozsa, Dimitri Tiomkin, Alfred Newman και, και, και...) χωρίς να έχω ούτε ένα δίσκο στη συλλογή μου! Όταν πήγα να σπουδάσω στη Γερμανία έκανα παρέα (και) με γηγενείς, όπου γνώρισα ένα συμφοιτητή μου με μιά τεράστια συλλογή δίσκων ακριβώς αυτής της μουσικής. Κάναμε παρέα και με έβαλε στο λούκι του συλλέκτη, αρχικά αγόραζα μόνο soundtrack, και σιγά σιγά κλασσικής ορχηστρικής μουσικής. Από εκεί γνώρισα σιγά σιγά και τα κοντσέρτα, τα ορατόρια, τις όπερες, κλπ, κλπ. Τώρα πλέον δεν ακούω καθόλου σχεδόν κινηματογραφική μουσική, αλλά δεν το μετανιώνω.