Αγάπη μου συρρίκνωσα το κατεβαστίρι!

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
Αγάπη μου συρρίκνωσα το κατεβαστίρι!

Τα έχουμε περάσει αρκετοί από εμάς, να αφήνεις ένα workstation όλη μέρα ανοιχτό για να κατεβάσεις κατι από το internet…
Και να ήταν μόνο όλη μέρα
Κάποιες φορές και όλη νύχτα
Άλλες φορές εβδομάδες ολόκληρες
Και το workstation να καεί 150watt+ και το ρολόι της ΔΕΗ να γράφει :7SFGSFG:

Κάπως έτσι έγινε και σχεδόν δόκιμη η ορολογία ‛κατεβαστίρι’ – αν και ο Μπαμπινιώτης δε πρέπει να το έχει ακόμα βάλει στο λεξικό του :fahne90:

Άλλοι έβαλαν ένα μικρό laptop / nettop να κατεβάζει αθόρυβα και οικονομικά, άλλοι έβαλαν το NAS τους να κατεβάζει, με κύριο στόχο ένα μηχανάκι ολημερίς ανοικτό, χαμηλής κατανάλωσης, και με κάποιο αποθηκευτικό χώρο.

Τι είναι πιο οικονομικό και μικρότερο και από ένα Laptop ? Μα φυσικά το android κινητό / ταμπλέτα μας ;-)

Το μΤorrent λειτουργεί μια χαρά όπως και ένα σορό άλλοι Torrent clients.

Μικρές δοκιμές έχω κάνει με το μΤorrent, και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ως τώρα.

Το κινητό είναι σίγουρα το πιο μικροσκοπικό και πιο μικρής κατανάλωσης ‛κατεβαστίρι’ που έχω δοκιμάσει!

Σμίκρυνση και μάλιστα με μεγάλη διαφορά,

Έχω την εντύπωση ότι κανένα android κινητό δε θα πεταχτεί όταν τελειώσει η μόδα του, όλο και κάποια χρήση θα βρουν ακόμα και σα κατεβαστίρια, gps , ή ότι άλλο μπούμε να φανταστούμε…

Έχει κανείς εμπειρία από android torrent clients?
Το προτείνετε? Προβλήματα?
Λέτε φέτος από την παραλία να φτάσουμε να κατεβάζουμε ως και torrent ? :BDBDG54:

έχεις ξεφύγει! προ πολλου

καπου διάβασα και για android με SSDnano 3tb red nas :p

αλήθεια τι θα γίνει θα κυκλοφορήσει red nas 4tb...?

Εμένα το κατεβαστήρι μου πάντως είναι τους τελευταίους μήνες αυτό,

http://www.asus.com/Networking/RTN66U/

...με εξωτερικό δίσκο USB, Transmission ως client σε TomatoUSB.

και πολύ καλά κάνεις!
Για την πλάκα πάντως, δοκίμασε το, θα εκπλαγείς ευχάριστα ... και θα είσαι έτοιμος και για την παραλία :p

Νομίζω ότι συνολικά τα πλέον οικονομικά (σε ρεύμα) & μικρά σε όγκο, είναι τα ίδια τα media players... Είτε τα κλασσικά ΝΜΤ κλπ, είτε τα φρέσκα "android smart tv"... Π.χ. ξέρω αρκετό κόσμο που να χρησιμοποιεί ακόμα egreat M31Β ή WDTVL με b-rad firm...

Σε φορητές συσκευές (π.χ. κινητό) δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα της ασύρματης σύνδεσης... Πες ότι το θέμα της μπαταρίας το λύνεις αφήνοντας συνέχεια συνδεδεμένο πάνω του, τον φορτιστή του για ρεύμα... Οπως επίσης δεν μου αρέσει και η ευκολία χρήσης των κοινών σκληρών δίσκων... χμ...

Πάντως είμαι ήδη κάπου ~4 χρόνια με κάποια συσκευή σαν κατεβαστήρι, ξεκίνησα δοκιμάζοντας το λάπτοπ μου, και πολύ σύντομα πήγα σε "κατεβαστήρι" λογικής ΠιΣάκι... Intel D210GLY2, Intel D510MO (atom), Intel G630, και το v.4 φτιάχνεται τώρα... Ολα mini itx πάντως.

Τώρα που απέκτησα κι εγώ tablet, θυμήθηκα το συγκεκριμένο θέμα. Μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα με μTorrent, αν και δεν το χρησιμοποιώ για seeding (ο κυριότερος λόγος είναι οτι ορισμένοι trackers είναι πολύ επιλεκτικοί με τους clients που δέχονται).

Αυτό που απασχολεί το παρανοϊκό μυαλό μου είναι κάνει κακό στον "δίσκο" η συνεχής πρόσβαση, ακόμα και όταν κρατάω το torrent ανοιχτό για το ελάχιστο δυνατό διάστημα.

Το καλό (εκτός απο την κατανάλωση ρεύματος) είναι οτι το tablet έχει πάντα μέσα κάτι για να δω, να ακούσω ή να διαβάσω και δεν χρειάζεται να το φορτώνω την τελευταία στιγμή. :)

Αναμενω ενα android tv box - ουσιαστικα μινι πισι, ενα ταμπλετ χωρις οθονη- και θα το χρησιμοποιω κυριως για κατεβαστηρι!

Κώστα έχεις δίκιο αφενός για το seeding σε ιδιαίτερους trackers, αφετέρου για τα αρνητικά που μπορεί να έχει να γράφεις μόνιμα στην flash.
Γενικά οντος ακομα και το interface δεν είναι για να κάνεις seeding χιλιάδες torrent. Είναι για πιο ελαφριά καθημερινή χρήση.

Re: Απάντηση: Αγάπη μου συρρίκνωσα το κατεβαστίρι!

Γιατι στην flash; αφου τα dowνloads γραφονται στην εξω sd

όταν υπάρχει η επιλογή και εγώ θα προτιμούσα στην κάρτα – και γενικά εξωτερική αποθήκευση :-)
είναι η καλύτερη πρακτική.

Έχω κάνει την κάρτα Protected αλλα βλέπω να την ξεκλειδώνω αν συνεχίσω τα κατεβάσματα.

Μέχρι να στρώσει το XBMCoid και πάρω Android media player δηλαδή :)

Μετά απο αρκετές μέρες δοκιμών, έχω μείνει έκπληκτος απο τις ταχύτητες που πιάνει στο κατέβασμα οι ταμπλέτα. Αρχεία που στο laptop θέλουν κανένα 8ωρο, κατεβαίνουν σε 2-3 ώρες. Ακόμα και αρχεία με λίγους seeders κατεβαίνουν πολύ γρήγορα.
Δεν ξέρω αν έχει σημασία ότι δεν αφήνω πολλά ανοιχτά torrents, για κατέβασμα όμως απο public trackers είναι διαμάντι.

Άρχισα με μTorrent αλλα έχει λίγες επιλογές. Δοκίμασα rTorrent, έχει όριο στην δωρεάν έκδοση του. Τώρα τρέχω ΑDownloader.
Καμιά άλλη πρόταση;