Αγαπημένα κομμάτια από τις συλλογές μας! (Βινύλια/CD)

rakspetrakis08

New member
6 September 2025
55
Ανοίγω αυτό το thread για να κάνουμε ο καθένας τη δική του λίστα (ή να ανεβάσουμε φωτογραφίες) από τα πιο αγαπημένα κομμάτια που έχουμε στη συλλογή μας και τη δισκοθήκη μας (Βινύλια ή CD). Εγώ παρόλο που έχω μικρή μέχρι στιγμής συλλογή (22 βινύλια και καμιά 50ρια από συγγενείς που δεν τα ήθελαν), ξεχωρίζω κάποιους συγκεκριμένους δίσκους, οι οποίοι είναι:

• Θάνος Μικρούτσικος - Εμπάργκο (1982)
  • Δημήτρης Πουλικάκος - Μεταφοραί Εκδρομαί ο Μήτσος (1976, Επανέκδοση 2020)
  • The Alan Parsons Project - I Robot (1977, Επανέκδοση 2017)
  • Jean Michel Jarre - Revolutions (1988)
  • Πελόμα Μποκιού (1972, Επανέκδοση 2023)
  • Τρύπες (1985, Επανέκδοση 2024)
  • Τζίμης Πανούσης - Κάγκελα Παντού (1986, Επανέκδοση 2016)
  • Disco Tsoutsouni - Ο Τζιμάκος και οι Μουσικές Ταξιαρχίες (Επανέκδοση της κασέτας του 1980 σε βινύλιο, 2013)
  • Διονύσης Σαββόπουλος - 10 Χρόνια Κομμάτια (1975, Επανέκδοση 2025)
  • Παύλος Σιδηρόπουλος - Zorba The Freak (1985, Επανέκδοση 2021)
  • Michael Jackson - Thriller (1982, Επανέκδοση 2015)
  • Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Χαιρετίσματα (1987, Επανέκδοση 2026)

Φυσικά μου αρέσουν όλα τα βινύλια που έχω στη συλλογή μου, απλώς αυτά πιστεύω είναι από τα καλύτερα κομμάτια που κάθε συλλέκτης αυτών των ειδών μουσικής αξίζει να έχει στη δισκοθήκη του. Εσείς έχετε κάποιους δίσκους/CD που ξεχωρίζετε περισσότερο στη συλλογή σας και αν ναι, ποιοι είναι? Για κάποιο/κάποιους δίσκους μπορούμε να γράψουμε και γιατί τον ξεχωρίζουμε (ποιότητα ήχου της συγκεκριμένης έκδοσης, φωνητικά, ενορχήστρωση, παίξιμο συγκεκριμένων μουσικών, στίχοι κ.α.). Εγώ θα τα αναφέρω αυτά για τους δίσκους που έγραψα σύντομα σε καινούριο post.