Αγαπημένη ατάκα....

Από Ελληνικές : “Πάμε μία βόλτα – έχω και κότερο». - « Του Θεμιστοκλέους βεβαίως – βεβαίως»

Από ξένη : «My name is BOND . JAMES BOND» - «Asta la Vista Baby»‛

"Μια πορτοκαλάδα μια λεμονάδα μια σόδα, μα τι θέτε τέλος πάντων??"

Ολόκληρη η στιχομυθία βασικά αλλά αυτο είναι το αποκορύφωμα που τα χώνει ο Γκιωνάκης...

H γιαπωνέζα βιζιτού που στείλανε στον Μπιλ Μάρεϊ στο Χαμένοι στη μετάφραση:
"Lip (αντι για rip) my stockings!"

Επίσης (απορώ πώς δε με πρόλαβε κανείς): "Play it again, Sam".

Και φυσικά: "Vodka Martini, shaken, not stirred".

Βασικά λέει "Play it, Sam".

To "Play it again, Sam" είναι τίτλος ταινίας του Woody Allen και η wikipedia εξηγεί λίγο τα σχετικά:
Wikipedia said:
Allen was fully aware that Bogart never actually said "Play It Again, Sam" in Casablanca. The title was chosen due to its clichιd familiarity. This is in keeping with the Bogart characterization, which itself is a clichι.

Πάντως το thread είναι πολύ καλό. Eγώ προσωπικά έχει τύχει πάρα πολλές φορές σε κάποιες καταστάσεις να σκεφτώ κατάλληλες φράσεις από ταινίες την δεδομένη στιγμή. Συμβαίνει και με εσάς αυτό? Φαντάζομαι πως ναι.

Απάντηση: Re: Αγαπημένη ατάκα....

Πάντως το thread είναι πολύ καλό. Eγώ προσωπικά έχει τύχει πάρα πολλές φορές σε κάποιες καταστάσεις να σκεφτώ κατάλληλες φράσεις από ταινίες την δεδομένη στιγμή. Συμβαίνει και με εσάς αυτό? Φαντάζομαι πως ναι.

Αν συμβαίνει λέει..... συχνά πυκνά!!!!!!

"ποια χούντα; εγώ τότε ήμουν φοιτητής και διάβαζα, δεν πήρα χαμπάρι ..."

δεν είναι από ελληνική ή ξένη ταινία, αλλά από "θέατρο του παραλόγου".

Απάντηση: Re: Αγαπημένη ατάκα....

4_1_72.gif
ΠΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ????!!!!!!!!!

"...Συγγνώμη. Το πέρασα για ΤΑΞΙ."

Νίκος Σταυρίδης, Τα Κίτρινα Γάντια

- "Οχι άλλο κάρβουνο μωρέ!!" Κούρκουλος!

- ΘΒ Πράκτωρ 000 = Νικολαϊδης: "Θα γίνεις η σκιά της" , Βέγγος: "Κατάλαβα, θα με φάει ο ήλιος"

- Τα κίτρινα γάντια = Γκιωνάκης: "Πορτοκαλάδα θέτε;"

- Της κακομοίρας = "Ζήκο, θα σου ρίξω κλωτσιά και θα σε βάλω γκολ στο γήπεδο καραϊσκάκη", Ζηκος: "Μπα, ξέρεις κι εγώ αργώ να το σφυρίξω οφσάϊντ"

- ΘΒ Πράκτωρ 000 = Διανέλλος: "Σκέφτεσαι;", Βέγγος:" Ε, όχι με τρώει και ξύνομαι"

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγαπημένη ατάκα....

"ποια χούντα; εγώ τότε ήμουν φοιτητής και διάβαζα, δεν πήρα χαμπάρι ..."

δεν είναι από ελληνική ή ξένη ταινία, αλλά από "θέατρο του παραλόγου".

Αν τα είχε αυτά υπόψη του ο Ιονέσκο...

... δε θέλω ούτε να φανταστώ τι θα έγραφε!

Από την ταινία: «Η ΩΡΑΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ»
- Τσίμπησε το ψάρι! (για τον Αυλωνίτη)
- Τώρα θα τσιμπήσει και το σκυλόψαρο! (Για την Βασιλειάδου)

Από την ταινία: «Η ΩΡΑΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ»
- Τσίμπησε το ψάρι! (για τον Αυλωνίτη)
- Τώρα θα τσιμπήσει και το σκυλόψαρο! (Για την Βασιλειάδου)

Από την ιδια τα κλασσικα

"H ωραια των Αθηνων... Ρε που πάμε ρε... που πάμε!!!"
" Πνεύμα και ηθικη... πνευμα και ηθικη"

και μια ακομη αλλα δεν θυμαμαι την ταινια...

Ο Αυλωνιτης κάνει καμακι...

" Πω πω! Και πάλι πω πω! Αμαν νταρντανα μου... θα σε σκάσω με πινέζα!!!":flipout: :flipout:

Ζήκος:

- Καί πληρώνω κι αυτόν τον ΙΚΑ. Ποιός είναι αυτός ο ΙΚΑς... Και μου λές "μη σε νοιάζει, θ' αρρωστήσεις"... Πότε θ´αρρωστήσω εγώ;

Ζήκος:

- Διότι ο μόνος μορφωμένος και λογιστικά κατηρτησμένος είμει εγώ. Μάλιστα, εμένα που με βλέπεις. Είμαι και πτυχιούχος λογιστικής, απόφοιτος τετάρτης Δημοτικού. Εγώ κρατάω και τα βιβλία του μαγαζιού. Δηλαδή δεν τα κρατάω συνέχεια απάνω μου γιατί κουράζομαι...

Last edited: