αγαπημένο μου ημερολόγιο ...

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,105
Ελλάδα
A Dog's Diary:

8 am - Oh Boy! Dog food! My favorite!
9 am - Oh Boy! A car ride! My favorite!
10 am - Oh Boy! A walk! My favorite!
11 am - Oh Boy! A car ride! My favorite!
12 pm - Oh Boy! The kids! My favorite!
1 pm - Oh Boy! The yard! My favorite!
3 pm - Oh Boy! The kids! My favorite!
4 pm - Oh Boy! Dog food! My favorite!
5 pm - Oh Boy! Mom! My favorite!
7 pm - Oh Boy! Playing ball! My favorite!
10 pm - Oh Boy! Sleeping on the bed! My favorite!

A Cat's Diary:

Day 283 of my captivity

My captors continue to taunt me with bizarre little dangling objects. They dine lavishly, while I am forced to eat dry cereal. The only thing that keeps me going is the hope of escape, and the mild satisfaction I get from ruining the occasional piece of furniture.

Tomorrow I may eat another house plant. Today my attempt to kill my captors by weaving around their feet while they were walking almost succeeded -- must try this at the top of the stairs.

In an attempt to disgust and repulse these vile oppressors I induced one of my feline compatriots after eating to vomit on the carpet. When this failed to achieve the desired effect I decided to consume the vomit to further their repulsion. Not only was I unsuccessful, but the taste remains in my mouth.

There was some sort of gathering of their accomplices. I was placed in solitary throughout the event. However, I could hear the noise and smell the food. More importantly I overheard that my confinement was due to MY power of "allergies." Must learn what this is and how to use it I am convinced the other captives are flunkies and maybe snitches.

The dog is routinely released and seems more than happy to return. He is obviously a half-wit. The bird on the other hand has got to be an informant, and speaks with them regularly. I am certain he reports my every move. Due to his current placement in the metal room, his safety is assured.

For now I wait, it is only a matter of time.

Καλά φοβερό αυτό με τη γάτα !

Το είχα διαβάσει μεταφρασμένο αλλά στα αγγλικά είναι ακόμα πιό αστείο (αυτό με τις σκάλες ειδικά :flipout: :flipout: )

Εγώ έχω τρείς γάτες απροπό. Είναι τρία αδελφάκια που τα σώσαμε μωρά (πριν 3,5 χρόνια) και τώρα είναι σαν μικρά αρνιά.Δυό κορίτσια και ένα αγόρι

Κάποια στιγμή θα ανεβάσω φωτογραφίες τους.

Αιώνια διαμάχη : " σκύλος ή γάτα ??"

Πάντως είναι καλό γενικότερα να αγαπάμε τα ζώα ... εκτός ίσως από τα

ανθρωπόμορφα

Αγαπώ και τους σκύλους και τις γάτες, αλλά έχω ιδιάιτερη αδυναμία στις γάτες. Γιατί αυτό που νιώθω γι' αυτές είναι θαυμασμός. Θαυμασμός για την αίσθηση ανεξαρτησίας που έχουν. Με εντυπωσιάζει πολύ το ότι μια γάτα επιλέγει να σε ακούσει ή να σε "γράψει" όταν την καλείς. Θα έλθει κοντά σου, μόνο όταν θέλει αυτή και θα σου δείξει την αγάπη της με το δικό της μοναδικό τρόπο. Λόγου χάρη, θα κουλουριαστεί στα γόνατά σου ή δίπλα σου πάνω στο γραφείο, όταν μελετάς (πραγματικά μοναδική σύντροφος για όσους εργάζονται πνευματικά). Συγκριτικά νομίζω πως η γάτα αρέσει σε πολύ λιγότερους ανθρώπους, γιατί (κατά τη γνώμη μου) κατά βάθος δεν ικανοποιεί τα "θέλω" τους. Και όσοι έχουν υπερ-ανεπτυγμένο το "εγώ" τους, πραγματικά αντιπαθούν τις γάτες. Είναι γνωστό ιστορικά ότι οι περισσότεροι δικτάτορες (Καίσαρας, Ναπολέων, Χίτλερ ...) μισούσαν τις γάτες. (Λογικό, ε; Αφού δεν τους έκαναν τα χατίρια ...).

Re: Απάντηση: αγαπημένο μου ημερολόγιο ...

Αγαπώ και τους σκύλους και τις γάτες, αλλά έχω ιδιάιτερη αδυναμία στις γάτες. Γιατί αυτό που νιώθω γι' αυτές είναι θαυμασμός. Θαυμασμός για την αίσθηση ανεξαρτησίας που έχουν. Με εντυπωσιάζει πολύ το ότι μια γάτα επιλέγει να σε ακούσει ή να σε "γράψει" όταν την καλείς. Θα έλθει κοντά σου, μόνο όταν θέλει αυτή και θα σου δείξει την αγάπη της με το δικό της μοναδικό τρόπο. Λόγου χάρη, θα κουλουριαστεί στα γόνατά σου ή δίπλα σου πάνω στο γραφείο, όταν μελετάς (πραγματικά μοναδική σύντροφος για όσους εργάζονται πνευματικά). Συγκριτικά νομίζω πως η γάτα αρέσει σε πολύ λιγότερους ανθρώπους, γιατί (κατά τη γνώμη μου) κατά βάθος δεν ικανοποιεί τα "θέλω" τους. Και όσοι έχουν υπερ-ανεπτυγμένο το "εγώ" τους, πραγματικά αντιπαθούν τις γάτες. Είναι γνωστό ιστορικά ότι οι περισσότεροι δικτάτορες (Καίσαρας, Ναπολέων, Χίτλερ ...) μισούσαν τις γάτες. (Λογικό, ε; Αφού δεν τους έκαναν τα χατίρια ...).

ΩΧ ΩΧ ΩΧ

και οι Αιγύπτιοι είχαν ένα κολληματάκι με τις γάτες .....

επίσης στο google εάν δώσεις γάτα επιστρέφει 476.000 φορές, στο σκύλος 177.000, στο cat 403.000.000 και στο dog 296.000.000....

Last edited:
Οι γάτες, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, αμα στραβώσουν σου βγάζουν και το μάτι!
Κάτι σαν τις γυναίκες ένα πράμα...

Σκυλιά κυρίες και κύριοι..
Υπάκουα, φίλακες, φίλοι και πάνω απ'όλα, χαρούμενα ζωάκια, ΟΧΙ ύπουλα!

Οι γάτες, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, αμα στραβώσουν σου βγάζουν και το μάτι!
Κάτι σαν τις γυναίκες ένα πράμα...

Σκυλιά κυρίες και κύριοι..
Υπάκουα, φίλακες, φίλοι και πάνω απ'όλα, χαρούμενα ζωάκια, ΟΧΙ ύπουλα!

Δεν συμφωνώ με το χαρακτηρισμό "ύπουλα" για τις γάτες. Είναι αλήθεια πως "αν στραβώσουν σου βγάζουν και το μάτι", αλλά αυτό είναι μια εκδήλωση του ενστίκτου τους και όχι ύπουλη διάθεση ή εκδικητικότητα, όπως πολύ εσφαλμένα τους αποδίδουν, γιατί η εκδίκηση προϋποθέτει ανεπτυγμένη νόηση, που φυσικά οι γάτες δεν διαθέτουν (σιγά τώρα μήν κάτσει η γάτα να "σχεδιάσει" πώς θα σου τη φέρει!!!).
Όσο για τα σκυλιά, που τα αγαπώ κι αυτά, όλα τα προσόντα που ανέφερες είναι σωστά, αλλά η υπακοή τους εξακολουθώ να πιστεύω ότι αρέσει, γιατί στο βάθος ικανοποιεί το ανθρώπινο "εγώ" (: "επιτέλους έχω 'κάποιον' που μπορώ να τον κάνω ό,τι θέλω"!!!).

Η υπακοή των σκυλιών έγκειται και στο γεγονός όπου όταν τα φωνάζεις έρχονται ακόμα και για να τα χαϊδέψεις ή να παίξεις μαζί τους!
Μπορείς ακόμα και να συνεννοηθείς μαζί τους...

Και εννοείτε οτι η γάτα δεν θα σκεφτεί για να σου την φέρει, όμως μόνο που θα μου την φέρει, εμένα μου αρκεί για να την κρατώ μακριά μου!

τα μόνα - χωρίς λόγο - ύπουλα ζώα που ξέρω είναι δίποδα (και δεν εννοώ τα αξιαγάπητα πτηνά). λατρεύω εξίσου σκυλιά και γάτες. δυστυχώς δεν έχω χώρο για ζωάκια, ως φοιτητής όμως είχα μία σκύλα και δυο γάτες που κοιμόντουσαν παρέα (πολλές φορές στο κρεβάτι μου) ...

Εγώ αν μπορούσα θα είχα και σκύλους και γάτες.

γενικά αγαπάω όλα τα ζώα και θεωρώ αδιανόητο τον διαχωρισμό των φιλοζώων σε γατόφιλους και σκυλόφιλους.

Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κ'αποιον φιλόζωο όταν βάζει τον σκύλο του να κυνηγάει γατάκια και να καμαρώνει και από πάνω !!

Ούτε όσους έχουν γάτες να πετροβολούν τα σκυλάκια για να μην πλησιάσουν στην ιδιοκτησία τους.

Τα παραπάνω δεν είναι τυχαία,τα έχω δεί και ζήσει..