Αγαπημένος σας φανταστικός κόσμος - πλανήτης

mnova22

Established Member
14 August 2008
233
Π. ΦΑΛΗΡΟ
Θα μου πείτε, ΟΚ, από μακριά τουλάχιστον, όλοι οι πλανήτες μοιάζουν ίδιοι. Μια μπάλα στον ουρανό. Με μία πρώτη ματιά, το μόνο που αλλάζει είναι το χρώμα. Δεν είναι όμως όλοι οι ίδιοι και ο καθένας από τους φανταστικούς κόσμους - πλανήτες που έχουν περάσει από την μεγάλη οθόνη έχει χρησιμοποιηθεί με ιδιαίτερο τρόπο. Μερικοί είναι κατοικήσιμοι, μερικοί είναι απλά ένας βράχος στο διάστημα, μερικοί έχουν δακτυλίους με αναζωογονητικές ιδιότητες, … μερικοί είναι όμορφοι και μερικοί πάλι απλά βρίσκονται εκεί για να σκάσουν σε ένα ακόλουθο πλάνο :-)

Είναι κάποιος από αυτούς που σας έκαναν κάποια εντύπωση έτσι ώστε να τον κατατάσσατε πιο πάνω από κάποιος άλλους?

Εγώ θα έβαζα στην πρώτη τριάδα τους

Solaris – στην νέα έκδοση της ταινίας (2002). Λόγο εμφάνισης, και ιδιοτήτων να παρεμβαίνει μέσα από τα όνειρα όσων βρίσκονται κοντά του.

SOLARIS.jpg

Vulcan – (ή Vulcanis) αφού εκεί ζούνε οι φίλοι μας οι vulcans, αλλά και για το κοκκινωπό χρώμα του.

vulcan-orbit.jpg

Jupiter – ο γνωστός μας Δίας … εντάξει δεν είναι φανταστικός άλλαξε εντελός «πρόσωπο» μετά τον μονόλιθο στο 2010: The Year We Make Contact

04_Jupiter-2010.jpeg

Άλλος ένας κόκκινος πλανήτης - ορυχείο

Ardana

Ardana-r.jpg

στα αγαπημένα για την θέα της ουράνιας πόλης Stratos

STCloudMinder.jpg

Last edited:
Γενικά όλο το σύμπαν του Star Wars (ειδικά το expanded universe, πέρα από τις ταινίες).

Ιδιαίτερη αδυναμία μου, ο Korriban, πλανήτης καταγωγής των Sith!

korriban.jpg

Ο πλανήτης του Flint Holberg 917G προσφέρει μοναδικό θέαμα λόγο του υπερμεγέθους φεγγαριού του:

GPlanetHolberg917G.jpg

GRequiemHouse1.jpg

Το ίδιο ξεχωριστός είναι και ο ουρανός του Άλφα ΙΙΙ με τον ‛Κρόνο’

GPlanetAlphaIII.jpg

GArchiStarbase11.jpg

+1000000.
Σε περίπτωση που κάποιος δεν κατάλαβε, ο φίλος sfortis έβαλε τον πλανήτη του"μικρού πρίγκιπα" από το βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ.