Αγαπητοί συμφορουμίτες κομπιουτεράδες

Theotokatos Konstantinos

AVClub Enthusiast
19 June 2006
891
ΜΑΡΟΥΣΙ
Έχω, ή μάλλον θα έχω μια σύνδεση adsl και θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ύπαρξη της για να την χρησιμοποιώ σε σπίτι και γραφείο (Βρίσκονται στο ίδιο κτίριο).
Συνέδεσα ήδη το modem-router στο δίκτυο στο γραφείο.
Για να μην περνάω σε 5 ορόφους καλώδια UTP μου είναι εύκολο να κάνω μια τέτοια σύνδεση (με τη διακλάδωση στο κουτί των τηλεφώνων) όπως στο σχηματικό διάγραμμα
[FONT=&quot]Τι γνώμη έχετε θα δουλέψει? Τι πρέπει να προσέξω?[/FONT]

Attachments

• adsl.jpg
    adsl.jpg
    17.5 KB · Views: 30
Από ότι καταλαβαίνω έχεις ISDN.
Είχα κάνει το ίδιο πράγμα στο σπίτι ενός φίλου που είχε PSTN και χρησιμοποιήσαμε φίλτρα αντί για Splitter!
Πάντως η απάντηση σου είναι, ναι δουλεύει!!
Έχεις ήδη καλωδίωση στο σπίτι του τηλεφώνου του γραφείου ή έξτρα γραμμή που περισσεύει;

Theotokatos Konstantinos said:
Έχω, ή μάλλον θα έχω μια σύνδεση adsl και θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ύπαρξη της για να την χρησιμοποιώ σε σπίτι και γραφείο (Βρίσκονται στο ίδιο κτίριο).
Συνέδεσα ήδη το modem-router στο δίκτυο στο γραφείο.
Για να μην περνάω σε 5 ορόφους καλώδια UTP μου είναι εύκολο να κάνω μια τέτοια σύνδεση (με τη διακλάδωση στο κουτί των τηλεφώνων) όπως στο σχηματικό διάγραμμα
[FONT=&quot]Τι γνώμη έχετε θα δουλέψει? Τι πρέπει να προσέξω?[/FONT]

Θα δουλέψει υπο την προϋπόθεση οτι τα 2 ADSL modem/router δεν λειτουργούν ταυτόχρονα!
Θα πρεπει ενα κάθε φορά να είναι κλειστο (power off). Αν για κάποιο λόγο είναι ανοικτά και τα δυο, τότε δεν πρόκειται να συγχρονίσει κανένα απο τα δυο.

ΟΚ τότε τα βάσανα σου τελείωσαν. Απλά πρόσεξε αυτό που είπε ο sforis για να μπορούν να συγχρονίζουν τα εκάστοτε μόντεμ. Με το USB δεν θα έχεις πρόβλημα αφού θα κλείνει όταν κλείνει και το PC αλλά με το router είναι σημαντικό να το κλείνεις αν θες να μπαίνεις και από το σπίτι!
Splitter δεν θα χρησιμοποιήσεις αλλά φίλτρα πριν από κάθε τηλεφωνική συσκευή.

…να προτείνω και εγώ μια λύση έτσι να μην παίδευσε με το άνοιξε κλείσε (και μόνο ένας χρηστής στο internet τη φορά… ) εφόσον το τηλ. καλώδιο είναι καλής ποιότητας και δυο ζευγών μπορείς να κανείς την σύνδεση μέσω Ethernet…. Για να παίξει το Ethernet μεταξύ του modem/router και το απομακρυσμένο pc θα χρησιμοποίησης τα δυο ζευγάρια του τηλ/ καλωδίου με την κάτωθι συνδεσμολογία (http://www.derose.net/steve/guides/wiring/ )
Pair 3 & Pair 2 στη φωτο …δηλαδή Pin 1,2,3, 6 συνδεδεμένα, τα υπόλοιπα μπορείς να τα παραλήψεις στη περίπτωση σου… Προσοχή στα χρώματα στην σύνδεση των δυο RG45

Φυσικά αν θες να μπεις στο κόπο να το δοκιμάσεις…

Attachments

• CAT5-pins.jpg
    CAT5-pins.jpg
    27.5 KB · Views: 19
Costas Coyias said:
Ωραίο link, Γιώργο.
Κώστα, συμφωνώ ;) το έχω σαν reference για αρκετούς φίλους που ρωτούν δικτύωση στο σπίτι … κάποια στιγμή έλεγα να τα μεταφράσω αλλά που χρόνος… -bye-