Re: Απάντηση: Age for marriage.
Μπάμπης Κολέζας said:
Ούτως ή άλλως λάθος θα επιλέξεις...
Και για να ακριβολογούμε, δεν θα επιλέξεις, θα σε επιλέξουνε, απλά θα νομίζεις οτι επέλεξες...
__O,TI ΣΟΦΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ!! "me bows before general"
Elena K said:
Όταν υπάρχει αμοιβαία έλξη, κατανόηση κλπ. δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει δέσμευση του είδους "αρραβωνιάστηκα" ή "λογοδοθήκαμε"... Τα έχεις με κάποιον and that's it!
Αν κάποια στιγμή συζείτε αρκετό καιρό (κάποια χρόνια) ή θέλετε να κάνετε παιδί, ε, τότε παντρευόσαστε! (και κατ'εμέ με πολιτικό...)
__ΘΕΑ! Συμφωνώ απόλυτα. Αυτό το "ν' αναβαθμίσει τη σχέση της" κλπ κλπ, είναι αστεία... Φυσικά δεν σημαίνουν τίποτε άλλο πέρα απ' το "να δέσει τον γάιδαρό της", απόδειξη παραδείγματα όπως αυτό που αναφέρθηκε για τα τέσσερα χρόνια σχέσης και τον χωρισμό σε 6 μήνες... Προσωπικά έχω ακούσει και για πολύ πιο γρήγορους χωρισμούς. Γιατί υπήρχε αυτή η νοοτροπία με την οποία πολλές γυναίκες έχουν μάθει να σκέφτονται. "Υπομονήηη, και δε θα του περάσω εγώ την κουλούρα, θα δει τότε αυτός, χαχα, θα του μάθω εγώ γιατί στον γαμπρό εύχονται 'σιδεροκέφαλος'..." Να επισημοποιήσω τη σχέση μας, να την πάμε στο επόμενο επίπεδο... Λες και η σχέση είναι video game!!
__To χειρότερο είναι ότι και αυτές καταπιέζονται και ότι έτσι (μ' αυτή τη νοοτροπία του να δέσω τον γάιδαρο μου), δεν αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους, δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους κλπ... Δε λέω, πάντα η γυναίκα θα θέλει να νιώσει ασφαλής, αλλά μπορεί να νιώθει ασφαλής με έναν άντρα π.χ. πολύ αδύναμο σε σωματική δύναμη, ή πολύ μέτριου οικονομικού αναστήματος, όπως πολλές γυναίκες προτιμούν μία απλά καλή ή οικονομική κατάσταση όπου ο άντρας της τα δίνει όλα (άντε, κρατά και τίποτα για καν καλό προβόλι στο σαλόνι, χιχι), παρά απο μία πολύ καλή οικονομική κατάσταση που ο άλλος είναι μίζερος και τσιγκούνης. Στην πρώτη περίπτωση αισθάνονται πιο "πλούσιες" απ' την δεύτερη και έχουν και δίκαιο. Ετσι και με τα αισθήματα της "ασφάλειας" κλπ.
__Πρέπει όμως να έχουν αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να πατούν στα πόδια τους. Να ξέρουν τι θέλουν, να ξέρουν τον εαυτό και τις ικανότητές του. Να έχουν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα, που να μην κρέμεται απο κανέναν γάιδαρο. Αλλά όταν έχεις μεγαλώσει ή φτιάξει μια σχέση με τέτοια νοοτροπία, πώς να έχεις αναπτύξει την προσωπικότητά σου, πώς να μην έχεις αποτάξει όλα αυτά που κουβαλά η νοοτροπία αυτή και πώς να μη σου βγούν μετά την πρώτη νύχτα του γάμο όλα αυτά που κρατούσες... πώς να μη χωρίσεις μετά απο "6 μήνες".
__Μη με παρεξηγείτε, απλά πιάσαμε τώρα το θέμα των γυναικών, ΟΧΙ πως οι άντρες είναι τα θύματα και τέλειοι... Απλά συζητάμε τώρα επ' αυτού του θέματος, το οποίο πολλές φορές ξεκινά με λάθος θεμέλια κυρίως απ' την πλευρά της γυναίκας και γι' αυτό καταρρέει το θέμα.
__Πολύ σωστό αυτό που λέει η Ελενα, οκ καλός και ο γάμος με τα λοιπά, "χαζά" και ωραία του, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ Η ΟΥΣΙΑ, στο γεγονός. Το λέει πολύ καλύτερα απο εμένα ο Τσέχωφ εδώ και 100+ χρόνια στην "Νορμα (το κουκλόσπιτο)". Είναι στην ουσία το πράγματος, στην ένωση των δύο ανθρώπων, στον σεβασμό και την παράλληλη και ίση ανάπτυξη και των δύο προσωπικοτήτων, η παντρειά να είναι γάμος (εδώ να ξεκαθαρίσω ότι θέλω το ΜΥΣΤΗΡΙΟ μέσω της εκκλησίας, αλλά το άναμμα των μεγάλων πολυελαίων, τη χορωδία όλων των μουσάτων, το δώστε ότι προαιρείστε αρκεί να είναι απο πράσινο χρώμα και πάνω για τον κάθε έναν απο εμάς κλπ κλπ κλπ είναι απλά γελοιότητες και αν η εκκλησία τα κάνει αυτά, ε, υπάρχει και ο θεός που δε τα κάνει και κάνω την τελετή μέσα μου, για να μην πάω στην εκκλησία και κάνω έξω μου ότι έκανε και ο Χριστός στους εμπόρους του σπιτιού του... η εκκλησία μου, είναι το σώμα μου και το σώμα αυτής που θα ενωθεί μαζί μου).
__Βέβαια, αν συζείς πολλά χρόνια (κανονικά όμως όπως είπε ο Pontios) και έχεις βαρεθεί τους γύρω σου ή το νιώθετε και οι δύο πως θέλετε να το κάνετε, τότε οκ. Αλλιώς, δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα. Επίσης, αν υπάρχει παιδί, καλό είναι να γίνει ένας γάμος (δεν έχει σημασία πολιτικός ή θρησκευτικός) -ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (κοινωνικογραφιοκρατικά ζητήματα, που στην Ελλάδα ειναι πολλά και έτσι εξασφαλίζεις το παιδί απο πολλές απόψεις... τι να κάνουμε, στην χώρα /κοινωνία που ζούμε έτσι έχουν τα πράγματα).
__Γι' αυτό λοιπόν θα ψάχνω μάλλον γυναίκες σαν την Ελενα...

(Ελενα, ελπίζω να μην με παρεξηγείς ή να μην σε φέρνω σε δύσκολη θέση

, καταλαβαίνεις πώς το λεω). Το κακό όμως είναι ότι γυναίκες με αυτόν τον τρόπο σκέψης ή είναι πολύ λίγες ή πολλές απ' αυτές ξαφνικά αλλάζουν τρόπο σκέψης...