Aγγελια στο ΑVclub. Επαγγελμα η απλα πωληση?

Status
Not open for further replies.

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
99,555
Εκεί ψηλά.....
Χτες εγινα δημιουργος μιας περιεργης θεωριας συνομωσιας.

Εκδηλωσα ενδιαφερον για εναν ενισχυτη Symphonic Line RG-9 Mk3 στην αντιστοιχη αγγελια του μελους tsoulfas panagiotis .

Μου απαντησε πολυ ευγενικα οτι εχει πουληθει.

Την ιδια μερα ειδα μια εκδηλωση ενδιαφεροντος απο τον σΠυρο Σουρλα για τον ιδιο ενισχυτη (αστον κατω Σπυρο τον ειδα πρωτος ) οπου οπως καταλαβα περιμενε εδω και καιρο να επισημοποιηθει η αγορα του ενισχυτη σε αυτον.

Τον ενημερωσα στο αντιστοιχο νημα οτι πουληθηκε. Επειδη τα μαμουνια κυκλοφορουνε και γαργαλουνε εκανα ενα search στο μελος tsoulfas panagiotis και ειδα οτι εχει παρα πολλες αγγελιες στο διαστημα απο σεπτεμβρη και μετα.
Δεν νομιζω οτι ολα τα αντικειμενα αυτα ηταν προσωπικα και τα ανταλλασει οπως κανουμε οι περισσοτεροι εδω μεσα.

Τον προκαλω δημοσια να μας πει αν βγαινει "μεροκαματο" απο τις πωλησεις στο AVclub κατι που εγω απο τη μερια μου ειχα την εντυπωση οτι λειτουργει εξυπηρετικα Η μονο για καταστηματα.
Αν παλι οντως ειναι μια μπιζνα οι αγγελιες του να μπαινουν στην κατηγορια "αγγελιες καταστηματων" και οχι στα απλα μελη.

Αυτα και μακαρι να βγω λαθος κι ας εκτιθεμαι.

Last edited:
Είναι γεγονός ότι η τακτική αυτή έχει παγιωθεί και για άλλα άτομα σε αυτό το Φορουμ...Ολοι πουλάνε των φίλων , Ω φίλε...! λες και ο φίλος δεν έχει ιντερνετ που πιο εύκολα βρίσκεις ιντερνετ από το νερό σήμερα.... και φυσικά διαπιστώνω και εγώ ότι κάποια άτομα το κάνουν αυτό και όχι μόνον στο ιντερνετ που όπως λες βγαίνει το μεροκάματο...αλλά και έξω με αγγελίες και τηλέφωνα κατ' ιδίαν....

Κάτι που είχα προσέξει επίσης είναι οι συμπαιγνίες στυλ Ebay που παρελκυστικά κανα δυο κολλητοί των "πωλητών" ιδιωτών εκδηλώνουν ενδιαφέρον, λενε μερικά πολύ καλά λόγια για το πωλούμενο αντικείμενο, ή το εκθειάζουν ή το σκοτώνεις σε αυτήν τιμή!! κτλ..... ελληνικά ψευτοτεχνάσματα που όμως τα καταφέρνουν περίφημα εις βάρος βέβαια των μη γνωρίζοντες του χώρου....

Επιβεβαιώνω πλήρως όσα λέει ο Κosh.
Εγραψα και δημοσίως τό τί συνέβη στό thread περί ενισχυτού Symphonic Line(αγγελία τού προαναφερθέντος μέλους).
Περίμενα 20 μέρες χωρίς απάντηση και τυχαία χτές μού είπε ο Kosh τί συνέβη..
Επειδή γενικώς δέν πολυπαίζω μέ τέτοια πράγματα και δέν ανέχομαι νά μέ εμπαίζουν μέ τέτοιο τρόπο..
Εάν μάλιστα ισχύει αυτό πού λέει ο Kosh καλό θάταν νά τίθενται οι αγγελίες στά ´καταστήματα´.
Τέλος....
Αναμένω τήν εφαρμογή όσων αναφέρονται στούς κανονισμούς περί αγγελιών ,όσον αφορά στήν μή ενημέρωση ενδιαφερομένου μέλους ότι ένα ´κομμάτι´πουλήθηκε...
Υ.Γ
Ηταν η πρώτη φορά πού δοκίμασα νά κάνω συναλλαγή,γιατί ήταν και η πρώτη φορά πού ενδιαφέρθηκα γιά ένα ´κομμάτι´πραγματικά...

Χτες εγινα δημιουργος μιας περιεργης θεωριας συνομωσιας.

Εκδηλωσα ενδιαφερον για εναν ενισχυτη Symphonic Line RG-9 Mk3 στην αντιστοιχη αγγελια του μελους tsoulfas panagiotis .

Μου απαντησε πολυ ευγενικα οτι εχει πουληθει.

Την ιδια μερα ειδα μια εκδηλωση ενδιαφεροντος απο τον σΠυρο Σουρλα για τον ιδιο ενισχυτη (αστον κατω Σπυρο τον ειδα πρωτος ) οπου οπως καταλαβα περιμενε εδω και καιρο να επισημοποιηθει η αγορα του ενισχυτη σε αυτον.

Τον ενημερωσα στο αντιστοιχο νημα οτι πουληθηκε. Επειδη τα μαμουνια κυκλοφορουνε και γαργαλουνε εκανα ενα search στο μελος tsoulfas panagiotis και ειδα οτι εχει παρα πολλες αγγελιες στο διαστημα απο σεπτεμβρη και μετα.
Δεν νομιζω οτι ολα τα αντικειμενα αυτα ηταν προσωπικα και τα ανταλλασει οπως κανουμε οι περισσοτεροι εδω μεσα.

Τον προκαλω δημοσια να μας πει αν βγαινει "μεροκαματο" απο τις πωλησεις στο AVclub κατι που εγω απο τη μερια μου ειχα την εντυπωση οτι λειτουργει εξυπηρετικα Η μονο για καταστηματα.
Αν παλι οντως ειναι μια μπιζνα οι αγγελιες του να μπαινουν στην κατηγορια "αγγελιες καταστηματων" και οχι στα απλα μελη.

Αυτα και μακαρι να βγω λαθος κι ας εκτιθεμαι.

Αχ αχ ΚΟSH .....!!!:flipout::flipout:

Μια απο τα ιδια παλι(οχι απο σενα..γενικως στις αγγελιες).....εγω ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω και το εχω ξαναπει τι σημασια εχει αν καποιος κανει εξυπηρετηση σε μαγαζια , αν ο ιδιος εχει μαγαζι , η αν πουλαει τον ενισχυτη που του αφησε στην διαθηκη της η προπρο-γιαγια του ?

Και τι νοημα εχει η κατηγορια ''αγγελια καταστηματων '' μπορει να μου πει καποιος ?

Τον περνεις τον ενισχυτη απο τον Παναγιωτη και τον καθε Παναγιωτη ...ρωτας αν εχει χαρτια , εγγυηση , απο που και πως και τελειωνει η υποθεση..

Για μενα σπουδαιοτερη σημασια εχει να ενημερωνεται ο υποψηφιος αγοραστης αν το προιον εξακολουθει να ειναι προς πωληση..και μαλιστα εγκαιρα για να μην πω αμεσα (γιατι αλλιως θα μπορουσε πχ να χτυπαγε μια αλλη αγγελια εξισου ενδιαφερουσα για αυτον ) ...οπως και να σταματησουν τα πριβε και η τιμουλα απο το τηλεφωνο (αλλα αυτο ειναι αλλο...)

Last edited:
Ουτε εγω δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα. Πόσο μάλλον να ανοίξεις ολόκληρο thread!

Το σημαντικό είναι ο πωλητής είναι φερέγγυος και αξιόπιστος.

εστειλα πριβε μυνημα για να διαβασει το παρον νημα ο Τσουλφας Παναγιωτης.

Αναμενω με ενδιαφερον την τοποθετηση του.

Ουτε εγω δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα. Πόσο μάλλον να ανοίξεις ολόκληρο thread!

Το σημαντικό είναι ο πωλητής είναι φερέγγυος και αξιόπιστος.

Αν δεν το καταλαβαινεις και δεν σε ενοχλει δεν τιθεται θεμα.

Εγω θελω ομως να ξεκαθαριστει ποιος και αν, δραστηριοποιειται παρανομα και αν προβαινει σε πωλησεις αντικειμενων που δεν αφορουν προσωπικα του αγαθα.
Οπως καταλαβαινεις θα πρεπει να κοβει τα αντιστοιχα παραστατικα για τις πωλησεις αυτες οπως επισης και να φορολογειται.
Στην αντιθετη περιπτωση μιλαμε για παραεμποριο και πιστεψε με....δεν θαταν καθολου κολακευτικο να χαρακτηριστουμε ( μιας και νομικα οπως αναφερουν οι κανονισμοι μας δεν φερουμε ευθυνη ) οτι δεν αντιδρουμε σε τετοιες συμπεριφορες.

Για να βαζουμε τα πραγματα σιγα σιγα στη θεση τους.

Μια απο τα ιδια παλι(οχι απο σενα..γενικως στις αγγελιες).....εγω ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω και το εχω ξαναπει τι σημασια εχει αν καποιος κανει εξυπηρετηση σε μαγαζια , αν ο ιδιος εχει μαγαζι , η αν πουλαει τον ενισχυτη που του αφησε στην διαθηκη της η προπρο-γιαγια του ?

σε αυτό συμφωνώ, δεν είναι θέμα εμπόρου ή απλού ιδιώτη, αλλά στοιχειώδους εντιμότητας να απαντήσεις ότι προηγείται κάποιος που ενδεχομένως έχει προλάβει να εκδηλώσει πρώτος ενδιαφέρον, για να μην κρατάς τους λοιπούς καβάντζα.

Θα μπορούσε να τηρείται ενδεχομένως ένα σύστημα αξιολόγησης όσων έχουν μετάσχει σε αγοραπωλησίες, από αμφότερες τις πλευρές... ή έστω μόνο σχολίων. Το έχω δει σε άλλες σελίδες (πχ head-fi.org, όπου επειδή ήμουν νιούφης με έστειλες ένας κρυόμπλαστρος άγγλος. Έπρεπε να του είχα πει για τον καιρό που χτίζαμε τον Παρθενώνα τι έκαναν πάνω στα δέντρα :flipout:)

σε αυτό συμφωνώ, δεν είναι θέμα εμπόρου ή απλού ιδιώτη, αλλά στοιχειώδους εντιμότητας να απαντήσεις ότι προηγείται κάποιος που ενδεχομένως έχει προλάβει να εκδηλώσει πρώτος ενδιαφέρον, για να μην κρατάς τους λοιπούς καβάντζα.

Θα μπορούσε να τηρείται ενδεχομένως ένα σύστημα αξιολόγησης όσων έχουν μετάσχει σε αγοραπωλησίες, από αμφότερες τις πλευρές... ή έστω μόνο σχολίων. Το έχω δει σε άλλες σελίδες (πχ head-fi.org, όπου επειδή ήμουν νιούφης με έστειλες ένας κρυόμπλαστρος άγγλος. Έπρεπε να του είχα πει για τον καιρό που χτίζαμε τον Παρθενώνα τι έκαναν πάνω στα δέντρα :flipout:)

Για μενα θα επρεπε να ηταν ενας συνδυασμος σαιτ δημοπρασιων (emarket ) και φορουμ ηχου...oι αγγελιες εδω...

Να μπορουσε δηλαδη ο καθενας να κανει το σχολιο του οπως γινεται τωρα ...αλλα αν χτυπαγε τη δημοπρασια τελος....το προιον κατοχυρωνεται σε αυτον που χτυπησε τη δημοπρασια με το μεγαλυτερο ποσο...

Δεν συμμορφωθηκε ο πωλητης ? Αρνητικη αξιολογηση...δεν συμμορφωθηκε μια δυο τρεις ? Αφαιρεση του δικαιωματος να ξαναβαλει αγγελια ...

Αλλα εδω θελουν ντε και καλα να διατηρησουν το ντε και καλα φιλικο κλιμα

Η συγκεκριμενη αγγελια οπως και πολλες αλλες μαλλον εχουν μπει σε 3 4 φορουμ..φαντασουν ποσοι ειναι στο περιμενε για αυτο τον ενισχυτη..

Και δεν κατακρινω κανεναν..αφου ετσι ειναι το συστημα ετσι θα παιξουμε...αλλιως τα αλλα ειναι λογια να περναει η ωρα..

Τι περιμενετε να πει ο Παναγιωτης η ο καθε Παναγιωτης ?

Θα πει σορυ ρε παιδια ..τον ειχε κλεισει καποιος..το ακυρωσε..μετα με ξαναπηρε και γιαυτο ολο το μπερδεμα..σορυ που δεν ειδοποιησα...(και μπορει να εχει και δικιο)

Η μπορει να μπει ειμουνα αρρωστος η ειμουν στα Μπαρμπειντος διακοπες...

Ε και τι μπορεις δηλαδη να πεις ?

Δέν έχω δημοσιοποιήσει ποτέ πί μί και ούτε τώρα προτίθεμαι φυσικά..Είναι θέμα αρχής.
Ομως διαβεβαιώνω ότι δεν ισχύει η υπόθεση εργασίας πού κάνει ο φίλος Meletov στήν συγκεκριμένη περίπτωση...
Καλό είναι νά υπάρξει ένα σύστημα αξιολόγησης πάντως πού να τηρείται αυστηρά.
Σέ τέτοια θέματα δέν υπάρχει ´φιλικό κλίμα´.
Ούτε παίζουμε τίς αμάδες...

Αν δεν το καταλαβαινεις και δεν σε ενοχλει δεν τιθεται θεμα.

Εγω θελω ομως να ξεκαθαριστει ποιος και αν, δραστηριοποιειται παρανομα και αν προβαινει σε πωλησεις αντικειμενων που δεν αφορουν προσωπικα του αγαθα.
Οπως καταλαβαινεις θα πρεπει να κοβει τα αντιστοιχα παραστατικα για τις πωλησεις αυτες οπως επισης και να φορολογειται.
Στην αντιθετη περιπτωση μιλαμε για παραεμποριο και πιστεψε με....δεν θαταν καθολου κολακευτικο να χαρακτηριστουμε ( μιας και νομικα οπως αναφερουν οι κανονισμοι μας δεν φερουμε ευθυνη ) οτι δεν αντιδρουμε σε τετοιες συμπεριφορες.

Για να βαζουμε τα πραγματα σιγα σιγα στη θεση τους.

Με όλο το σεβασμό, αλλά άμα αυτό είναι παρα-εμπόριο, αλλά έχεις δει τι γίνεται σε άλλα forums, site δημοπρασιών, κινητά κτλ? Με αυτή τη λογική το ebay είναι το μεγαλύτερο παρα-εμπόριο του κόσμου!

Πίστεψέ με, οι πιο πολλοί κάνουν το γούστο τους αλλάζοντας μηχανήματα σαν τα πουκάμισα και κανείς δεν πρόκειται να βγάλει λεφτα, είτε πουλάει στο avclub, είτε στο ebay...

Μακάρι να ήταν αυτοί η αιτία της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα μας!

Θέμα Δημοπρασιών δεν τίθεται !!!

Το μέλος tsouflas panagiotis ειδοποιήθηκε ώστε να μας ενημέρωση αν είναι ιδιώτης η μαγαζί.

Το AVClub σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αναγκάσει η να κυνηγά τα μέλη του να απαντούν σε p.m η ερωτήματα που τίθενται από αλλά μέλη στις αγγελίες.
Σε κανένα forum παγκοσμίως δεν γίνετε αυτό.

Σας υπενθυμίζω επισης ότι τo AVClub δεν είναι site δημοπρασιών και δεν φέρει καμιά ευθύνη για τις αγοροπωλησίες των προϊόντων.

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση.

Για την ιστορία, ΚΑΛΟ θα ήταν βεβαία όταν το αντικείμενο πουληθεί το μέλος να ενημερώσει την αγγελία του.

Yποθέτω πάντως ότι τό avclub προτίθεται να εφαρμόσει ή εφαρμόζει ήδη αυτό πού αναγράφει στά περί προσφορών στίς αγγελίες δηλαδή τό ´κλείσιμο´μιάς αγγελίας εάν το προϊόν έχει ήδη πωληθεί...
Εκτός εάν δέν έχει κάν αρμοδιότητα στό να αξιολογήσει τήν αξιοπιστία (ακούσια ή εκούσια)ενός μέλους πού πουλά καί ´ξεχνά´νά ενημερώσει όπως ζητείται,από τό club.
Επομένως δέν ζητείται από κάποιον ´υπεύθυνο´να κυνηγά μέλη να απαντήσουν σέ ερωτήσεις(εδώ δέν πρόκειται βέβαια γιά ερωτήσεις αλλά γιά άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος )αλλά νά γίνεται τουλάχιστον υπόμνηση νά αποσύρουν τίς αγγελίες τους...
Ελπίζω νά έγινα κατανοητός γιατί τό θέμα δέν είναι πολύπλοκο...........

Αλλα εδω θελουν ντε και καλα να διατηρησουν το ντε και καλα φιλικο κλιμα

Η συγκεκριμενη αγγελια οπως και πολλες αλλες μαλλον εχουν μπει σε 3 4 φορουμ..φαντασουν ποσοι ειναι στο περιμενε για αυτο τον ενισχυτη..

Και δεν κατακρινω κανεναν..αφου ετσι ειναι το συστημα ετσι θα παιξουμε...αλλιως τα αλλα ειναι λογια να περναει η ωρα..

[/B]

Δεν εχεις αδικο αλλα φαντασου οτι με αυτο το συστημα τα καταστηματα που βαζουν εδω μεσα προσφορες , πρεπει να αισθανονται τουλαχιστον λ@λ@κες.....

Και παραστατικα κοβουν, και φορολογουνται και δεν εχουν τον πλεονεκτημα του Ιδιωτη που πουλα σε καλη τιμη και σε ευκαιρια........

Αν αυτο δεν ειναι αδικο τοτε τι ειναι ?

Γιατι να μην ανοιξουν κι αυτοι ενα λογαριασμο "μελους" και απλα να σπρωχνουν μηχανηματα στην μαυρη?

Οι κανονισμοί φυσικά και εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση.

Πριν προβούμε σε οποιοδήποτε κίνηση περιμένουμε απάντηση από το μέλος.

Αυτό που έχω να πω εγώ (ως απλό μέλος) είναι ότι αν υπάρχει κάτι στις αγγελίες το οποίο είναι σε καλή τιμή και με ενδιαφέρει θα το "χτυπήσω".

Το αν είναι μαγαζί ή όχι δε με ενδιαφέρει.

Μήπως και τα μαγαζιά που κάνουν τράμπες εκδίδουν κανένα παραστατικό?

Αυτό για τα σχόλια στις αγγελίες πάλι δε το καταλαβαίνω.

Ήταν ή όχι ευκαιρία τα JMLAB του Ηλία Μ???? 1550 ευρώ! ΕΛΕΟΣ δηλαδή. Άν δεν έγραφα σχόλιο θα έσκαγα.

Ή μήπως ο Pathos στα 600 ευρώ άλλου μέλους δεν είναι ευκαιρία? Στα λεφτά αυτά ούτε κινέζικες λάμπες δε παίρνεις πλέον!

Δε νομίζω ότι αυτά τα σχόλια είναι ικανά να επηρεάσουν τον υποψήφιο αγοραστή. Όσοι μπαίνουν εδώ μέσα είναι ήδη αρκετά ψαγμένοι, πάνε οι καιροί που αγοράζαμε στέρεο από το μαγαζί που πουλάει και πλυντήρια...

Το μελος μου απαντησε σε pm την θεση του.

Του ζητησα να δημοσιοποιησει την απαντηση του και ανταπαντησε :

"Δεν εχω κανεναν απολυτως λογο να "απολογηθω" για το οτιδηποτε... "

Πολυ στα σοβαρα λαμβανεις μαλλον την θεση σου εδω.......ετσι συνηθιζεται στην ελευθερη αγορα?

Δεν εχεις αδικο αλλα φαντασου οτι με αυτο το συστημα τα καταστηματα που βαζουν εδω μεσα προσφορες , πρεπει να αισθανονται τουλαχιστον λ@λ@κες.....

Και παραστατικα κοβουν, και φορολογουνται και δεν εχουν τον πλεονεκτημα του Ιδιωτη που πουλα σε καλη τιμη και σε ευκαιρια........

Αν αυτο δεν ειναι αδικο τοτε τι ειναι ?

Γιατι να μην ανοιξουν κι αυτοι ενα λογαριασμο "μελους" και απλα να σπρωχνουν μηχανηματα στην μαυρη?

Oχι δεν ειναι μα@κες....επιλεγει ο πωλητης που θα πονταρει ..στην χαμηλη τιμη η στην αξιοπιστια μια φιρμας (χωρις να λεω οτι ο Παναγιωτης ειναι δεν ειναι αξιοπιστος )...και ο αγοραστης θα διαλεξει....την ψηλοτερη τιμη...η την τιμη χωμα ενος προιοντος ενος φιλου , του φιλου , ω φιλε...

Status
Not open for further replies.