Αγγελίες-ένα ακόμα thread

Eddie

Senior Member
20 December 2007
470
Καλημέρα
Αν και υπάρχουν αρκετά ποστ για αγγελίες ας κάνω και εγώ την πρότασή μου. Έχω βαρεθεί σε πολλά προιόντα να βλέπω να ποστάρουν τελικά άτομα με ένα ή δύο ποστ για να αγοράσουν κάτι. Γράφονται στο φόρουμ μόνο και μόνο για να κάνουν μια αγορά και μετά εξαφανίζονται. Για μένα οι αγγελίες υπάρχουν για να εξυπηρετούν άτομα τα οποία έχουν κάποια προσφορά στο φόρουμ έστω και ελάχιστη. Είναι ίσως και λίγο αντιαισθητικό να βλέπω να γράφονται μόνο για μια αγγελία.
Καταλαβαίνω βέβαια ότι αυτό είναι βολικό για τους πωλητές οι οποίοι είναι άνθρωποι που έχουν βοηθήσει στο φόρουμ αλλά...
Αναρωτιέμαι αν πρέπει να εξεταστεί η όλη πρόσβαση στις αγγελίες από νέα μέλη. Να μπει έστω ένα όριο ποστ προτού γυπάρξει πρόσβαση πχ 50 ποστ και μετά μέσω π.μ. να ζητήται να εγκριθεί η πρόσβαση στις αγγελίες από τον διαχειριστή.
Αυτά τα ολίγα!!!

Δε νομίζω πως πλέον συμβαίνει αυτό που περιγράφεις. Παλαιότερα ναι. Και όριο υπάρχει και αν παρατηρηθεί κάτι τέτοιο που περιγράφεις, γίνεται η κατάλληλη ενέργεια από τους διαχειριστές. Το θέμα που περιγράφεις έχει συζητηθεί πολλάκις.

Γίνεται συχνά πάντως ακόμα. Τέλος πάντων μία προσωπική άποψη είναι ούτως ή άλλως

Μα συμφωνούμε! Απλώς έχει συζητηθεί εκτενώς στο παρελθόν (αν ψάξεις λίγο τα θέματα, θα το βρεις) και έχει συμφωνηθεί/ υλοποιηθεί μια αρκετά καλή "γραμμή". Απαγορεύεται κάποιος να κάνει αυτό που περιγράφεις. Αν πάντως παρατηρήσεις κάτι εσύ που δεν το παρατήρησε ο διαχειριστής, του το λες με ένα πμ και όλα θα λυθούν.

Δεν νομίζω να υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πού θα πουλήσει τελικώς ο πωλητής. Από τη στιγμή που η κατηγορία εξυπηρετεί πωλήσεις ενεργών μελών, γιατί να μην μπορούν να απευθυνθούν τα μέλη αυτά σε ευρύτερο κοινό. Εξάλλου δική τους είναι η επιλογή πού τελικώς θα πουλήσουν, το avclub ούτε εγγυάται την πώληση ούτε υπεισέρχεται σε τέτοια ζητήματα.

Η ερώτηση είναι η εξής, αν βρω να αγοράσω κάτι σε συμφέρουσα τιμή, γιατί να με ενδιαφέρει αν είναι από παλιό ή νέο μέλος? Ισα ίσα που το να υποχρεώνεις να γράψει κάποιος 70 μηνύματα τον οδηγεί (άλλο αν το κόλπο πετύχει η όχι) στο να γράφει μπαλαφάρες. Η πιστεύει κάποιος ότι όλα τα μέλη είναι μέσα στις αγαθές προθέσεις και αυτό που θα αγοράσεις είναι "με τη βούλα" ?
Το να μην εκφυλιστεί το forum σε χρυσή ευκαιρία το καταλαβαίνω, αλλά οι moderators μου φαίνονται αρκετά ικανοί να το κοντρολάρουν.....

ισως θα ηταν καλο να γινει μια υποκατηγορια στις αγγελιες που να μπορουν να γραφουν ακομα οσοι εχουν κατω απο πχ 100 μνματα και ας εναι και
με ενα μνμ !!!
νομιζω οτι θα ηρεμησουμε ετσι ...

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα τι κακό έχει το να γράφεται κάποιος στο φόρουμ μόνο για να αγοράσει... Και εξυπηρέτηση στον πωλητή κάνει, και είναι τίμιος, άρα δε γράφει μπούρδες, χρόνια πολλά κλπ μόνο για το συμφέρον του.

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Εγω προσωπικά ήμουν τακτικός επισκέπτης του AVClub τουλάχιστον 1 χρόνο πριν γραφτώ. Κατά καιρούς έχω ενδιαφερθεί για κάποιες αγγελίες για μηχανήματα που ήθελα για φίλους και συγγενείς (αφού μόνο εγώ ασχολούμαι λίγο με το άθλημα). Δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτό.

Αν κάτι εκφυλίζει το περιεχόμενο του AVClub αυτό είναι το όριο των 50 ή 70 δημοσιευσεων για το δικαίωμα της αγγελίας και όχι αυτός που ζήτα μια τιμή για ένα μηχάνημα που τον ενδιαφέρει.

Στη χειρότερη περίπτωση αν δεν υπήρχε το όριο των 70 δημοσιεύσεων για το δικαίωμα της αγγελίας, μόνο ο χώρος των αγγελιών θα περιελάμβανε κάποιες άχρηστες δημοσιεύσεις και δεν θα υπήρχε η διάχυση τους σε όλο το forum ( ασχετο...βρείτε μου μια ελληνική λέξη για το "forum"). Άσε που η ποιότητα της αγγελίας στην τελική θα ελεγχθεί από τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο κατά την πρόσωπο με πρόσωπο αγοραπωλησία. (οι εξ αποστάσεως αγορές έχουν πάντα το ρίσκο τους)

Το θέμα ξέρω ότι έχει εξαντληθεί απλά ήθελα να καταθέσω και εγώ την άποψή μου.

Forum: Η ερμηνεία του

.......Στη χειρότερη περίπτωση αν δεν υπήρχε το όριο των 70 δημοσιεύσεων για το δικαίωμα της αγγελίας, μόνο ο χώρος των αγγελιών θα περιελάμβανε κάποιες άχρηστες δημοσιεύσεις και δεν θα υπήρχε η διάχυση τους σε όλο το forum ( ασχετο...βρείτε μου μια ελληνική λέξη για το "forum")......

Η λέξη FORUM είναι λατινική και σημαίνει ΑΓΟΡΑ, με την αρχαιοελληνική της σημασία. Όπως δηλαδή, ήταν η αρχαία αγορά των Αθηνών.

Ήτοι ένας τόπος συγκέντρωσης των μελών μιας κοινωνίας, στον οποίο συζητούν, ανταλάσσουν απόψεις (και λογοφέρνουν καμιά φορά) και αποκομίζουν γνώση.

Αυτή η απορία είχε παλιότερα τεθεί και στο τότε avforum και την είχαμε συζητήσει εκτεταμένα. Οι παλιοί πρέπει να το θυμούνται.

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα τι κακό έχει το να γράφεται κάποιος στο φόρουμ μόνο για να αγοράσει... Και εξυπηρέτηση στον πωλητή κάνει, και είναι τίμιος, άρα δε γράφει μπούρδες, χρόνια πολλά κλπ μόνο για το συμφέρον του.

Συμφωνώ απόλυτα