ΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ....

tigergreg

Banned
24 June 2008
3,304
ΑΘΗΝΑ
...ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ -ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΑΩ ΤΩΡΑ- ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ.
ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΘΟΤΙ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΟΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΕΙ.
ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΕΙΣ.
1.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΜΟΤΟ, ΣΚΑΦΟΣ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ (ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ Η ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ) ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΕΠΤΟ ΚΑΤΑ 30% ΧΟΝΤΡΙΚΑ.
ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ Η ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ Η ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΤΟΚ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΗΣΥΧΟ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΠΧ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΧ 100-200 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ.
ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 50% ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ Η ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.
ΑΦΗΝΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
2. ΣΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ Η ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΑΓΟΡΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΧΑΒΑΛΕΔΙΑΖΟΥΝ Η ΕΞΥΠΝΑΚΙΖΟΥΝ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ? ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ. ΔΕΝ??? ΠΡΟΧΩΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ. ΤΩΡΑ ΤΥΧΟΝ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΜ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ. ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΥΧΟΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΙΩΝ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Last edited by a moderator:
αγαπητέ καλό θα ήταν να το έγραφες με πεζά γράμματα (τα κεφαλαία στο δίκτυο είναι για να φωνάζεις !!!!) και να άφηνες και κανένα κενό ώστε να βγαίνει νόημα !!!!!

λόγω αυτών αδυνατώ να το διαβάσω...

εγω ως γλωσσολογος σε επιασα
αλλα καλο θα ειναι να διαβαζεις και τις αγγελιες
προσφατα απο τιμη καταλογου 800 ευρω πουλησα με μολις 120 ωρες προβολεα στα 300 κατι ευρω
και τελικους απο 2300 καταλογο στα 700 ευρω
πιστευω να καταλαβαινεις τι εννοω
δεν χρειαζεται ορος και νομος
υπαρχει προσφορα και ζητηση
α και κριση
στα πορτοφολια
και στο μυαλο
ντου γιου κοπι

αγαπητέ καλό θα ήταν να το έγραφες με πεζά γράμματα (τα κεφαλαία στο δίκτυο είναι για να φωνάζεις !!!!) και να άφηνες και κανένα κενό ώστε να βγαίνει νόημα !!!!!

λόγω αυτών αδυνατώ να το διαβάσω...

Για την παραγραφοποίηση θα συμφωνήσω.

Όσον αφορά τα κεφαλαία, στον tigergreg κάνουμε μια παραχώρηση, επειδή λόγω κάποιου προβλήματος που έχει, δε μπορεί να γράψει με πεζά γράμματα.

Μου το έχει πει με πμ. Δε ρώτησα λεπτομέρειες, αλλά είναι κρίμα να αποκλειστεί από το φόρουμ ο άνθρωπος.

Δεν το ήξερα και του ζητώ συγνώμη !!!!

και ο σκοπός μου δεν ήταν να αποκλεισθεί από το φόρουμ..... το αντίθετο θα έλεγα..

Απάντηση: Re: ΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ....

Αρχική Δημοσίευση από tigergreg

Καλό είναι να γίνει μια συζήτηση -και την ξεκινάω τώρα- για το καθεστώς των μικρών αγγελιών και εξηγούμαι.

Δε μιλάω για το πότε έχει το δικαίωμα ο καθένας μας για αγγελίες καθότι έχει χιλιοσυζητηθεί το θέμα και κάπου έχει κατασταλάξει. Μιλάω για τα εξής:

1. Πιστεύω ότι όταν αγοράσεις αυτοκίνητο, μότο, σκάφος, ηλεκτρικά είδη και γενικότερα ηλεκτρονικό εξόπλισμο, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (κλειστές αριθμημένες παραγωγές ή συλλεκτικές σειρές), έχει χάσει το κεφάλαιό του το επόμενο λεπτό κατά 30% χοντρικά. Εξαιρούνται πάντα κάποιες πολύ χαμηλές ή εξευτελιστικές τιμές σε προηγούμενα μοντέλα ή παλαιότερο στοκ. Κι αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι προτιμούν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο αγοράζοντας σφραγισμένο είδος με 12 άτοκες για παράδειγμα και 2 χρόνια εγγύηση δίνοντας 100-200 ευρώ περισσότερα. Κάπως έτσι πρέπει να διαμορφώνονται οι τιμές στα μεταχειρισμένα, πάντα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα καινούρια. Τώρα αν είναι είδη χωρίς εργοστασιακή εγγύηση, πιστεύω ότι οι τιμές πρέπει να διαμορφώνονται από 50% και άνω (φθηνότερα) σε σχέση με το ίδιο ή το αντίστοιχο σημερινό μοντέλο. Αφήνω τα υπόλοιπα προς συζήτηση.

2. Στις αγγελίες να απαγορεύεται δια ροπάλου η οποιαδήποτε αντιπαράθεση ή σχόλιο, ειδικά από ανθρώπους που δεν έχουν σκοπό αγοράς, αλλά απλά χαβαλεδιάζουν ή εξυπνακίζουν. Ενδιαφέρεσαι; Έχει καλώς. Δεν; Προχώρα παρακάτω. Έτσι απλά. Τώρα τυχόν παζάρια και αντιπροσφορές στα όρια της λογικής πάντα καλό είναι να γίνονται με PM, εκτός και αν το αποκλείσει ο πωλητής.

Αυτά προς το παρόν από τις λίγες παρατηρήσεις που έχω κάνει. Περιμένω τυχόν συμπληρωματικά σχόλια για την καλύτερη και απροβλημάτιστη διεξαγωγή των αγγελιών. Ευχαριστώ.

Αρχική Δημοσίευση από tigergreg

Ελπίζω τώρα να μπορούν όλοι να διαβάσουν το αρχικό post, ώστε να πάψουν οι γκρίνιες για τα κεφαλαία (η αλήθεια είναι πως κι εμένα με κουράζει να διαβάζω μεγάλα posts γραμμένα με κεφαλαία) και να επικεντρωθούμε στα ενδιαφέροντα ζητήματα που έθεσε ο φίλος.

Re: Απάντηση: ΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ....

εγω ως γλωσσολογος σε επιασα
αλλα καλο θα ειναι να διαβαζεις και τις αγγελιες
προσφατα απο τιμη καταλογου 800 ευρω πουλησα με μολις 120 ωρες προβολεα στα 300 κατι ευρω
και τελικους απο 2300 καταλογο στα 700 ευρω
πιστευω να καταλαβαινεις τι εννοω
δεν χρειαζεται ορος και νομος
υπαρχει προσφορα και ζητηση
α και κριση
στα πορτοφολια
και στο μυαλο
ντου γιου κοπι
ΣΥΜΦΩΝΟΙ. ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΙΣΟΠΟΣΕΣ ΜΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΙΨΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ. ΣΕ ΣΑΙΤ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΒΛΕΠΩ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ. ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ Μ.......ΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΙΤ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-ΖΗΤΗΣΗ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

Για το 2) νομίζω ότι όπου υπάρχει πρόβλημα επεμβαίνουν οι διαχειριστές, δεν μπορώ να καταλάβω πως θα γίνονταν διαφορετικά.

Όσον αφορά το 1) πραγματικά δεν καταλαβαίνω πια είναι η πρόταση. Ο καθένας νομίζω πριν ξεκινήσει μια διαδικασία αγοράς κάνει κάποια έρευνα: πόσο κάνει καινούργιο σε μαγαζί, σε site, πόσο από παράλληλη εισαγωγή (σε μερικά είδη) κλπ. Αν τον συμφέρει κάτι που θα βρει σε μια αγγελία συνεχίζει αν όχι πάει παρακάτω δηλ αγοράζει από εκεί που νομίζει ότι τον συμφέρει. Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα μπορούσε είτε διαχειριστής είτε κάποιος άλλος να επέμβει στην όλη διαδικασία.

o καθενας καλο θα ειναι να κανει μια ερευνα αγορας πριν.
Και κατι ακομα
το καλωδιο που εχω 350 ευρω δεν εχει ενδιαφερομενους ?
γιατι?
απο 1180 μονο 350
και δεν ειναι πραμα που πεφτει η αξια του
απλα ειναι πανακριβο σε γενικες γραμμες γιαυτο καν δεν ρωτανε
δεν πειραζει
καλυτερα να το εχω στην εσπρεσομηχανη παρα να το σφαξω στο γονατο

ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ "ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΑ" ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΧ ΣΤΟ 10% ΤΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Η ΡΑΔΙΟΕΝΙΣΧΥΤΗ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ 90% ΤΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ.

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα φίλε tigergreg. Όταν ένα προιόν έχει ζήτηση, τότε η τιμή του ανεβαίνει ανεξάρτητα από το ποιός το δίνει και σε ποιά κατάσταση. Αν το θέελις το παίρνεις. Αν όχι το αφήνεις.

Π.χ. το 1992 όταν κυκλοφόρησε το Golf III η Kosmocar άργησε πολύ να έχει ποσότητες για πώληση στην Ελλάδα (περίπου 7 μήνες). Όμως οι έμποροι το έφεραν από τη Γερμανία. Και το πουλούσαν μέχρι και 780.000 δρχ. πάνω από την ανώτατη τιμή λιανικής. Δεν είδα κάποιον να τους κλείνει στη φυλακή.

Επίσης στα supercars. Σε κάποιες περιόδους που η ζήτηση είναι τεράστια η τιμή τους ως μεταχειρισμένα μερικές φορές ξεπερνούσε κατά 100% την αξία τους ως καινούρια. Δεν είδα κάποιον να απαγορεύει την πώλησή τους.

Στα φωτογραφικά. Υπάρχουν κάποιοι φακοί για φωτογραφικές μηχανές που δεν παράγονται, ούτε υπάρχουν άλλοι παρόμοιοι φακοί ως καινούριοι. Έτσι βλέπεις φακό που κόστιζε μέχρι 2000 ευρώ καινούριος, τώρα να ξεπερνά τα 4.000 ευρώ.

και στο πετρέλαιο;;; Γιατί δεν επενέβη κάποιος όταν το πετρέλαιο έφθανε στα 147 δολάρια, όταν οι ίδιες οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες δεν κέρδιζαν περισσότερο από 90 δολάρια;

ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΠΟΣΤ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ. Η BUGATTI VEYRON ΕΙΧΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΤΙΜΗ 1,ΟΟΟ,ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΡΟΠΩΛΗΘΗΚΕ 1,3 ΕΚ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ 750,000 ΜΟΝΟ! ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΓΚΙΣΤΡΩΜΕΝΟ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΒΗ ΑΥΤΟ.

Σορρυ αλλα δεν αντεξα.....
δηλαδη με λιγο παζαρι με 650 - 700.000 την τσιμπησα την VEYRON καινουρια.
τρεχω αυριο γα αμεση αγορα.

Σορρυ και παλι

Νομίζω πως ο καθένας που θέλει να προβεί σε πώληση ενός προϊόντος, έχει το δικαίωμα να ορίσει και την τιμή. Και δεν θεωρώ ότι προσβάλει κανέναν με το να ορίσει ψηλά το αντίτιμο. Από εκεί και πέρα και ο κάθε αγοραστής έχει το δικαίωμα να κρίνει αν η τιμή αυτή τον βρίσκει σύμφωνο ή την θεωρεί τσιμπημένη. Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο να πέφτει ένα μηχάνημα κατά 30% όπως λες, μέσα σε μερικούς μήνες λειτουργίας. Ειλικρινά, το θεωρώ ως απαξίωση μεγίστου βαθμού. Να περάσουν κάποια χρόνια ναι. Το καταλαβαίνω. Αλλά σε 2 μήνες μέσα 30% κάτω δεν θα το έκανα με τίποτα. Ακόμα και αν τόσο έκανε καινούργιο. Απλά δεν θα το πούλαγα.

Μην αγχώνεσαι φίλε μου.
Κανένας δεν αγοράζει χωρίς μια μικρή έρευνα πρώτα.

Το μόνο που καταφέρνουν αυτοί που ''δεν ξέρουν τι ζητάνε'' είναι να μένουν οι αγγελίες τους στο ράφι.

Τώρα αν πας και με κλειστά τα μάτια είσαι άξιος της τύχης σου.

συμφωνω ομως (και ας μην με συμφερει και εμενα πολλες φορες) να υπαρχουν μελη που να στελνουν ΠΜ το τονιζω και να λενε στον πωλητη οτι αυτο εξω πουλιεται πχ30% φτηνοτερα απο οτι το δινει μεταχειρισμενο.Αν δεν τροποποιηση την τιμη του τοτε μπορουν ευκολα να ποσταρουν τιμες απο διαφορα καταστηματα ελλαδος η εξωτερικου

συμφωνω ομως (και ας μην με συμφερει και εμενα πολλες φορες) να υπαρχουν μελη που να στελνουν ΠΜ το τονιζω και να λενε στον πωλητη οτι αυτο εξω πουλιεται πχ30% φτηνοτερα απο οτι το δινει μεταχειρισμενο. Αν δεν τροποποιηση την τιμη του τοτε μπορουν ευκολα να ποσταρουν τιμες απο διαφορα καταστηματα ελλαδος η εξωτερικου

Μα γιατί να το κάνει κάποιος αυτό, όταν δεν τον ενδιαφέρει η αγγελεία; Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το κάνει και Μόνος του (όλοι γνωρίζουμε τα βασικά στην χρήση του internet).

γιατι πιστευω (λανθασμενα βεβαια) οτι ολοι μας εδω ειμαστε επειδη αγαπαμε τον ηχο και την εικονα και οχι για να βγαλουμε λεφτα.Οκ μπορει να κανω και λαθος βεβαια