Αγγλόφωνα Κανάλια για Νότιους (απο εύκολους δορυφόρους)

Athanasis

AVClub Enthusiast
3 August 2009
927
Ξέρει κανείς αν κάποιος απο τους παρακάτω φορείς βρίσκεται σε συχνότητα "εύκολου δορυφόρου" * και διαθέτει αγγλόφωνα (=στα Αγγλικά, όχι μεταγλωττισμένα) κανάλια σε HD ?

SKY Italia
Showtime
Aljazzera Sport
ITV Partner
RAI TV
ART
(Nilesat Satellite)
(Astra 2A/2B/2D)
Sexview
Spice Platinum
MaxTV Romania
Digital+
Canalsat
Conto TV
JSTV
Roots Global Network
TVR + HD
Alpha Etc Punjabi
Setanta Sports
Premiere
Cyfra+
HRT Croatia
TV Vlaanderen
AbSat
Arabsat Satellite
Eurobird 1 Satellite
Sex On TV
Dorcel TV
ART
Zee TV
JSC Sport
SRG Swiss
TPS/TPS Foot
Viasat NL/SW
DigiTV Mosc
Zee Gujarati
SKY UK (full inc HD)
Polsat
Nova Greece
Canal+ NL/FR/BR/SW
DigiTurk
Eutelsat 16 Satellite
Eutelsat W4 Satellite
Thor 2/3 Satellite
Don't Panic
FreeX/XDream/etc
Euro1080 HD
ARY/B4U
Meo Mix
Phehla
Bulsatcom
NTV+
TV Local (24.5W)
Zee Cinema
Tring

* "εύκολος δορυφόρος" είναι αυτός που λαμβάνεται με κάτοπτρο μήκους μικρότερου του 1.4 μέτρου από τα Νότια άκρα της επικράτειας. Σίγουρα δεν περιλαμβάνει τους ASTRA 2 δορυφόρους, οι οποίοι ως γνωρίζεται, μόνο στα πιο απίθανα όνειρα κάποιων νοτίων να ληφθεί με κάτοπτρο μικρότερο των 3.5 μέτρων.

Σας ευχαριστώ,

Θανάσης

Last edited:
Όταν λες νότια πού ακριβώς? Γιατί άλλο Κρήτη κι άλλο Κύπρος για παράδειγμα...

Δες στο flysat.com τι πιάτο χρειάζεσαι για κάθε δορυφόρο και τι μπουκέτα έχει ο κάθε δορυφόρος αρχικά. Μετά με μια αναζήτηση είναι εύκολο να καταλάβεις αν είναι αγγλόφωνο το μπουκέτο ή όχι.

ΥΓ: Μου αρέσει που θες τα Sexview κι αυτά αγγλόφωνα :flipout::flipout:

Άλλο το αγγλικό ΑΧΧΧΧΧΧΧ και άλλο το γερμανικό....... Υπάρχει διαφορά :)

Ο Nilesat ειναι γεματος αγγλοφωνα κανάλια και πιο συγκεκριμένα αμερικάνικα (showtime ), με πολύ ποιοτικο προγραμμα και ταινιες. Ενω εχει και μερικα free to air.
Επίσης για τα sky (italia, germany) σιγουρα εχουν το "χούι" της μεταγλωτισης αλλα στις περισσοτερες των περιπτωσεων εχουν και τον κανονικο ήχο. Το ιδιο ισχυει και στο D+ ενω κ κατασταση ειναι χειροτερη με τα γαλλικα οπου δεν εχουν τετοιες επιλογες παρα μονο στα κινηματογραφικά καναλια.

Εαν θετεις οριο το 1.40μ στην Κυπρο τα πραγματα αγριευουν, ακομα και αν βρησκεσαι στην Παφο που ειναι πολυ ευνοημενη σε σχεση με τους πιο Ανατολικους. Με τα εξης ειτε μπορει να εχεις προβλημα σε καποιες συχνοτητες η να μην τα βγαζεις καθολου:

Digital+
Canalsat
Alpha Etc Punjabi
Setanta Sports
Premiere
TV Vlaanderen
AbSat μετονομαστηκε σε Bis: κανενα προβλημα απο 13Ε αλλα σαφως απο τις 5W
Viasat NL/SW
SKY UK (full inc HD)
Canal+ NL/FR/BR/SW
Eutelsat W4 Satellite
Thor 2/3 Satellite: Ο Thor 2 δεν χρησημοποιται αλλο, ο Thor 3 που μαλλον δεν λαμβανεται με 1.40μ στην Κυπρο πληρης θα αλλαχτει σε λιγο με τον Thor 6 ο οποιος οσον αφορα τις συχνοτητες του DigiTV θα λαμβανεται, οχι ομως αυτες του Canal Digital Nordic
Meo Mix: Το πορτογαλικο πακετο απο τον αρκετα δυτικο Hispasat 1C ισως βγαινει αλλα πολυ οριακα
NTV+
TV Local (24.5W)

Η ληψη στην Κυπρο σε πολλους δορυφορους διαφερει κατα πολυ με αυτη περιοχων του Νοτιου Αιγαιου οπου επισης υπαρχουν κατα μερος εως και πολυ μεγαλες διαφορες. Γι' αυτο δεν κρυβουμε τον τοπο κατοικιας μας σε τετοιες ερωτησεις.

Απορω που την αντεγραψες την λιστα αυτη. Τα δεδομενα ειναι λιγο μπαγιατικα.
Και ενα τελευταιο: Πολλα πακετα θα δυσκολευτεις να γραφτεις συνδρομητης αν δεν θελεις να πληρωσεις μια περιουσια. Προτεινεται να χεις γνωστο στην χωρα οπου προοριζεται το ταδε πακετο.

Σε σχέση με το Sexview, δεν ήθελα να εκτεθώ αλλά πράγματι εν τη ρύμη του λόγου περιέλαβα και λίστες τέτοιων παροχέων. Όμως δεν είναι ο βασικός σκοπός της προσπάθειας μου. Διαθέτω πραγματική γυναίκα και μάλιστα σε τρισδιάστατο HD, οπότε ικανοποιώ αυτές τις ανάγκες μου στο έπακρο.

Το θέμα της Δορυφορικής Λήψης και της χρήσης αποκωδικοποιητών κατάντησε να γίνει κάτι σαν Χόμπι για μένα. Δεν μένω στην Πάφο δυστυχώς. Μένω ανατολικότερα.

Χθες προσπαθούσα να λάβω σήμα από τoυς 28.2° (Eurobird1 / ASTRA 2) με το κάτοπτρο των 1.40μ. από την Λευκωσία και δεν κατάφερα να πάρω τίποτα. Όταν λέω τίποτα, ούτε 1 transponder αν είναι ποτέ δυνατόν, με κάτοπτρο (Prime Focus) 1.40μ. Προσπάθησα αρκετά να ευθυγραμμίσω τη θέση του LNB μπας και γίνει τίποτα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Έχω γνωστούς στη ΒορειοΔυτική Ελλάδα οι οποίοι είναι συνδρομητές στο Αγγλικό Πακέτο που μεταδίδει ο ASTRA 2 και το λαμβάνουν με κάτοπτρα μόλις του 1.00 μ (ΕΝΟΣ ΜΕΤΡΟΥ). Τους ζηλεύω πολύ και τους χαρακτηρίζω ως τυχεράκιδες.

Χρήστο, δεν θέλω να γίνω συνδρομητής σε κανένα πακέτο εκτός από εκείνο του SKY της Αγγλίας. Αν ποτέ γίνω συνδρομητής σε οποιοδήποτε πακέτο (Συμπεριλαμβανομένου και τoυ ΝOVA), αυτό θα είναι από απόγνωση.

Τώρα δεν έχω άλλη επιλογή. Κούπα ΤΡΙΩΝ και βάλε ολόκληρων Μέτρων !!!Το σπίτι μου έχει κεραμίδια. Η μόνη τοποθέτηση της κεραίας είναι έξω στον Κήπο του σπιτιού !!! Καταλαβαίνετε τι έχω να τραβήξω.

Αν κάποιος παρεμπίπτοντος βρίσκεται στην περιοχή και ξέρει από που να προμηθευτώ μεγάλο Κάτοπτρο 3+ Μέτρα σε καλή τιμή (Γύρω στα 600 Ευρώ) και τρόπο μεταφοράς, παρακαλώ στείλτε μου προσωπικό μήνυμα η απαντήστε σε αυτό το thread.

Θανάσης

Στην Κυπρο υπάρχουν πολλοί που βάζουν μεγάλα πιάτα και ως εκ τούτου υπάρχουν και έμπειροι τεχνικοί. Για τιμές προφανώς μπορείς να ρωτήσεις σε περισσότερους πριν αποφασίσεις. Επίσης ενημερωτικά ναι μεν στην ΒΔ Ελλάδα η λήψη στις 28.2 ανατολικά είναι πιθανόν καλύτερη, αλλά να ξέρεις ότι η Κύπρος γι αυτούς τους δορυφόρους είναι πιο ευνοημένη απο την Ανατολική Κρήτη ή τα Δωδεκάνησα, καθώς -πιθανότατα λόγω των αγγλικών βάσεων στο νησί- υπάρχει λήψη έστω με τρίμετρο (με μόνη εξαίρεση ίσως τον Eurobird1 στις 28.5Ε, που έχει και τα περισσότερα ελεύθερα, και που όντως είναι πολύ εύκολος στα ΒΔ και πολύ δύσκολος στα ΝΑ)

Voreios.

Πάντως εκτός του Eurobird 1 εγώ βρίσκω και τους ASTRA 2 (28.2) πολύ δύσκολους στα ΝΑ. Προσωπικά δεν κατάφερα να έχω καμία λήψη με 1.40 μ.

Θ.

Voreios.

Πάντως εκτός του Eurobird 1 εγώ βρίσκω και τους ASTRA 2 (28.2) πολύ δύσκολους στα ΝΑ. Προσωπικά δεν κατάφερα να έχω καμία λήψη με 1.40 μ.

Θ.
Με 1.4μ ακόμη και στην Αθήνα η λήψη είναι οριακή σ αυτόν!

Ναι αλλα στην Αθηνα πιο μεγαλο προβλημα παρουσιαζουν οι του Eurobird 1 >12.5GHz. Στη Ροδο ο Πανος ειχε γραψει http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44328&page=2 πως με το 2.30μ Famaval του λαμβανε μονο τις καθετες της EB1 Fixed Beam.

Τις περισσοτερες αναφορες περι 28.2Ε/28.5Ε στην Κυπρο διστυχως τις εχουμε στο αγγλικο http://www.satellites.co.uk/satellite/ και οχι σε ελληνικα sat boards. Κατω απο 3μ απ' οσα εχω διαβασει περα το αποτελεσμα ειναι φτωχο. Για τα Ανατολικα της Κυπρου μαλιστα προτεινει ενας εγκαταστατης 4.2μ. Ετσι λαμβανεται και μερος του 2D. Απλα με 600 σχεδον αποκλειω να βρεις τετοιο μεγεθος.

Ισως ο Κυπρος Παμπου http://www.avclub.gr/forum/private.php?do=newpm&u=4504 που εχει στην κατοχη του μια κινητη 3.7μ στην Λεμεσο θα μπορουσε να σε βοηθησει περισσοτερο.

Ακριβώς Χρήστο. Το ITV HD δυστυχώς δεν μπορώ να το κατεβάσω με τίποτα... :frown:

Re: Απάντηση: Αγγλόφωνα Κανάλια για Νότιους (απο εύκολους δορυφόρους)

Ακριβώς Χρήστο. Το ITV HD δυστυχώς δεν μπορώ να το κατεβάσω με τίποτα... :frown:
Ναι, αλλά στον 2D γενικά έχεις καλύτερη λήψη απο την Κρητη (δυτική και ανατολική), παρόλο που βρισκεσαι ανατολικότερα και πιο μακριά απο την τελευταία γραμμή του ιχνοδιαγράμματος και το ίδιο ισχύει και στην Κυπρο και για τον 2D αλλά και τις δύσκολες δέσμες των 2Α-2Β. Ο ζόρικος εκεί είναι μαλλον ο Eurobird1 (γενικά εννοώ ότι η λήψη είναι εφικτή με μεγαλα/πολύ μεγάλα πιάτα, ενω θα μπορούσε να είναι και εντελώς ανέφικτη και αυτό αποδίδεται ανεπίσημα...στις βρετανικές βάσεις!)

Last edited:
Φίλε Θανάση γειά σου.
Ενδιαφέθηκα και εγώ για το συγκεκριμένο μπουκέτο εδώ στην Λάρνακα. Ρώτησα επαγγελματίες του είδους και κατέληξα σε ασφαλή συμπεράσματα.
Χρειάζεσαι πιάτο τουλάχιστον 2.4 μ. γιατην πλειοψηφέια των καναλιών του Sky digital.Πάντως περισσότερα κανάλια απο την ακατονόμαστη θα πάρεις βρέξει χιονίσει. Oσο για τα HD δεν θα τα παίρνεις όλα (λίγο περισσότερο από τα μισά). Αν βάλεις και extention 2.8 θα πάρεις οριακά κάτι παραπάνω.
Ολα αυτά τις περισσότερες ώρες της ημέρας. (μην με ρωτήσεις τώρα γιαυτό διότι δεν το κατάλαβα ούτε εγώ αυτό. Το πιάτο με την εγκατάσταση με τετραπλό LNB κοστίζει γύρω στα 1600 - 1700 πουλλάκια. Αν θέλεις τώρα ΒΒCHD, ITVHD κλπ., θα πάς στα 4,2μ οπότε δεν θα εχεις αυλή αλλά ούτε και σύζυγο....:grinning-smiley-043.
Τώρα θα σε συμβούλευα να γυρήσεις το πιάτο σου στον hotbird στις 13 μοίρες και να πάρεις το ιταλικό HD που κατά την δική μου ταπεινή γνώμη έχει καλύτερη εικόνα απο το εγγλέζικο. Ηχο αγγλικό θα πάρεις στα δύο καναλια (όμως οχι 5.1 μονο στα Ιταλικά). Αν βάλεις και μοτέρ να το γυρίζεις και στον Hellas όταν δεήσει ο Θεός θα βλέπεις και ελληνικό Hd.
-bye-

Είναι βάσιμο αυτό που λές "Voreios" σχετικά με τις βρεττανικές στρατιωτικές βάσεις, αλλά δεν το γνωρίζω επίσημα. Φαίνεται ότι μετά την Αθήνα τα πράγματα χειροτερεύουν με προοδευτικό ρυθμό σε σχέση με την Λήψη του συγκεκριμένου δορυφόρου.

Ευχαριστώ deepbluesky. Aν μπορεί ο Κύπρος Πάμπου να μας συμβουλεύσει η να μας προμηθεύσει μια κεραία σαν και αυτή θα είμουν ευγνώμων. Όμως….

Απ´ότι φαίνεται στην Κύπρο μας κοροϊδεύουν αγαπητέ xp2mac. Σου ζητούν 1600 – 1700 ευρώ για κάτι το οποίο μπορείς να προμηθευτείς στο εξωτερικό με 350 ευρώ.

Συγκεκριμένα στη πολύ γνωστή αλυσίδα “Maplin” της Αγγλίας, το κάτοπτρο Prime Focus τύπου FortecStar 2.4 μέτρα στοιχίζει ΜΟΝΟ ~ 200 ευρώ (£189.99 British Pounds !!!)
Ιδού η απόδειξη: http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?moduleno=48743
200 ευρώ μόνο πανάθεμα τα. Υπάρχουν στη Κύπρο τέτοιες τιμές? Έγω σήμερα πήγα να ρωτήσω για 3 μέτρα και μου ζήτησε 3000 ευρώ.

Γιατί τόσο φθηνά στην Αγγλία? Γιατί κανένας δεν χρειάζεται κάτοπτρο μεγαλύτερο των..."20 cm" . Θέλω να πώ έχουν τα καλύτερα κανάλια στα πόδια τους !!! Έτσι αναγκάζονται να έχουν τα μεγάλα κάτοπρα σε λογικές τιμές απλά για τους χομπίστες....

Θανάσης Over.

Ξέχασα το σημαντικότερο! :grandpa:

......... θα πάς στα 4,2μ οπότε δεν θα εχεις αυλή αλλά ούτε και σύζυγο....

Έτσι όπως τα λές είναι φίλε. 'Ηδη η γκρίνια άρχισε απο τα 140 cm ! :rifle:

Θανάσης Complé

Last edited:
Προσοχη με τις Fortecstar Θαναση !!
Την εχει πατησει πολυς λαος. Προκειται για C-Band κεραιες με Ku ικανοτητες αλλα πολυ φτωχες και σε καμια περιπτωση η 240ρα αποδιδει ως μια πολυ πιο ακριβων μαρκων.

Δεν μπορω να σου πω αν για μια 3μ Andrew π.χ. ζητανε τοσα οσα σε σας εδω πολυ απλα διοτι ειναι απειροελαχιστοι με τον διαθεσιμο χωρο και την θεληση να ξοδεψουν τοσα χρηματα. Εδω οι DXers βολευονται κυριως με μεταχειρισμενες οι οποιες που και που εμφανιζονται σε κανα ebay και πρεπει να τις κινυγας με το ΙΧ σου κανοντας εως και εκατονταδες χλμ η αν εχεις μεσον να μαθεις ποτε βγαινει εκτος λειτουργιας καποια παλια κεραια απο feeding station καλωδιακης. Επειτα απ οτι ξερω σχεδον ολες οι επωνυμες μαρκες εχουν τις ευρωπαϊκες αντιπροσωπιες τους ειτε στην Αγγλια ειτε στην Γερμανια, γι' αυτο και ισως οι χαμηλοτερες τιμες.

Απο πλευρας ζητησης να σου πω οτι υπαρχουν και στην Αγγλια φανατικοι του Showtime που εσεις το πιανετε με 80εκ αλλα εκει θελεις τεραστιες διαστασεις αν εξαιρεσουμε τα πολυ Νοτιοανατολικα. Και λογω του οτι υπαρχουν κανονισμοι που απαγορευουν σε αρκετες πολεις κεραιες ανω των 90εκ το ονειρο για πολλους μενει απραγματοποιησημο. Για τους λιγους που εχουν την δυνατοτητα σαφως και εγκαθιστουν μεχρι και θηρεια γιατι παντου υπαρχει κατι που δεν μπορεις να το πιασεις με "20εκ".

Σκεψτο απ την πλευρα οτι τουλαχιστον εχεις την δυνατοτητα να στησεις εστω ενα θηρειο. Στην Κρητη οπως εγραψε ο Φιλιππος χρειαζεσαι 6.3μ για να βγαζεις πληρης 2D και σε 3 χρονια το πολυ εφοσον πρεπει να βγει εκτος λειτουργιας κανεις δεν ξερει τι θα προκυψει. Οι Δυτικογερμανοι π.χ. εχουν καλομαθει αφου λαμβανουν κατα λαθος τον 2D. Υπαρχουν τροποι για να περιορισουν την καλυψη ακομη περισσοτερο. Αν θελαν θα καλυπταν ολη την Ευρωπη αλλα προφανως δεν. Παρομοια κατασταση επικρατει με το σκανδιναβικο Canal Digital Nordic κ.α. Δικαιωματα εκπομπης και κοστος αναμεταδοσης ειναι αυτα που περιοριζουν τις καλυψεις. Αν μενεις πολυ μακρια εκτος προβλεπομενης περιοχης διστυχως αυτα παθαινεις. Αν εβλεπες συνθηκες ληψης που επικρατουν στο Tel Aviv με 4.5μ θα λεγα μπροστα σ' αυτους εισαστε πασαδες. Αυτο βεβαια δεν σε βοηθα για τα εγγλεζικα αλλα τι να κανουμε. Οσο πιο καλη η ληψη τους τοσο πιο συχνα χαλια και ο καιρος :)

Απ´ότι φαίνεται στην Κύπρο μας κοροϊδεύουν αγαπητέ xp2mac. Σου ζητούν 1600 – 1700 ευρώ για κάτι το οποίο μπορείς να προμηθευτείς στο εξωτερικό με 350 ευρώ.
Συγκεκριμένα στη πολύ γνωστή αλυσίδα “Maplin” της Αγγλίας, το κάτοπτρο Prime Focus τύπου FortecStar 2.4 μέτρα στοιχίζει ΜΟΝΟ ~ 200 ευρώ (£189.99 British Pounds !!!)
Ιδού η απόδειξη: http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?moduleno=48743

Και αυτό μόλις τώρα το διαπίστωσες? :flipout:
Συμφωνώ 100% αν και διαφωνώ με το παράδειγμα του πιάτου που έδωσες
Άλλο ένα μονοκόμματο famaval 2.3 και άλλο το πιάτο του παραδείγματος σου (6 κομμάτια)
Το famaval 2.3 αν δεν κάνω λάθος πρέπει να κυμαίνεται στα 650 με 700 euro οποτε πάλι δεν δικαιολογεί τα 1600 με 1700 που πλήρωσε ο φίλος
Έχω την περιέργεια τώρα να μάθω τι πιάτο έχουν εγκαταστήσει με 1700 euro
Έλεος.....

Και λέω εγώ μετά τους προλαλήσαντες Θανάση μου κάτσε στα αυγά σου με το 1.40, και εαν θέλεις βάλε ακόμα ένα μικρό του 1 μ. για Νilesat και είσαι κομπλέ. Το showtime είναι απλά καταπληκτικό. Το εχω εδώ και ένα χρόνο και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εχει καλή εικόνα αλλά καμμιά σχέση με το ιταλικό.
Επιμένω Ιταλικό ελέω HD που το βλέπω πολύ καλύτερο απο τις ματρόσκες που κατεβάζω απο το ίντερνετ.( Θα γλυτώσεις και πολύ κρεββατομουρμούρα):grinning-smiley-043
Ωραίο το εγγλέζικο μπουκέτο δεν λέω αλλά όπως και να το δείς πολλά τα πουλλάκια (αμα προσθέσεις και τον αποκοδικοποιητή HD 700-800 πάει κουμάρι η κουβέντα. Εχω ψιλοακούση μια φήμη οτι κάναν λέει οι Εγγλέζοι αξιωματικοί στο Ακρωτήρι παράπονο οτι δεν παιρνουν το ΒΒC και ότι θα μεταφέρουν τον δορυφόρο πιο κοντά προς το μέρος της Κύπρου για τις βάσεις Της Δεκέλειας και του Ακρωτηρίου , όσο και για πιο Ανατολικά Ιρακ Αφγανιστάν. Τώρα Ψέματα αλήθεια δεν ξέρω, αλλά έχουν κάποια βάση.-bye-