Αγιος Παντελεημων

Re: Απάντηση: Αγιος Παντελεημων

ο κόσμος καίγεται και το μν χτενίζεται..

σα δεν ντρέπονται λίγο όλοι τους!

ίχνος τσίπας δεν έμεινε πια σ' αυτούς....

υ.γ btw, οι εκκλησίες είναι χώροι προσευχής για όσους ρασοφόρους δείχνουν να το ξεχνούν....
ελεος ....ειδικα για το υ.γ

Οι Εβραίοι δεν εχουν καμιά σχέση σε αυτό το θέμα και να με συγχωρείς.

Μιλησα για τους εκπροσωπους των εβραιων τους ρασοφορους.
Για αυτους που υμνουν τον Σαββαωθ στην εκκλησια και εμεις σαν μ@λ@κες κανουμε τον σταυρο μας.
Ενας απο αυτους και ο αρχιεπισκοπος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγιος Παντελεημων

ελεος ....ειδικα για το υ.γ

Αν τό δείς πάντως ιστορικά οι Εκκλησιές τής Ανατολής είχαν άλλη λογική..

Γι´αυτό άλλως τε ακόμα και η τεχνική τους στά διάφορα εκκλησάκια δεν είχε τό ογκώδες καί τρομακτικό τών Δυτικών Εκκλησιών..

Ο Βυζαντινός ρυθμός (εξαιρούνται οι Αυτοκρατορικές)ήταν πολύ πιό ''κοντά'' στούς πιστούς απότι οι Γοτθικές Εκκλησίες πού είχαν δημιουργηθεί έτσι ώστε νά επισημαίνουν τήν απόσταση τού Θεού απ´τό Εκκλησίασμα..

Και η λεγόμενη εκκοσμίκευση τών Δυτικών Εκκλησιών δεν συνιστά υποχρεωτικά ''πρόοδο'' άν μάλιστα δούμε τί πρεσβεύει ο Καθολικισμός ή και ο Προτεσταντισμός..
Η εμπλοκή τους στην πολιτική ειναι μεγαλύτερη απ''τών ορθοδόξων..

Ως εκ τούτου ας αφήσουν τίς εκκλησιές στούς πιστούς τους και ας μήν προσπαθούν νά επιβάλουν ''πολιτιστικές'' αλλαγές.Αυτά τάκαναν οι Βαυαροί Μισσιονάριοι λιγο μετά τά 1829 ..Και δεν δίδασκαν τήν ανεξιθρησκία στην τότε Αθήνα αλλά ήθελαν νά προσηλυτίσουν..

Αν θέλω νά ακούσω Δυτική Μουσική πάω σε συναυλία..
Γιατί το ''Βημα'' τεχνηέντως ξεχνά οτι υπάρχει Μουσική στίς εδώ εκκλησιές,μονον πού ειναι στό Βυζαντινό ''μέλος''..Μουσικά όργανα δέν έχει..

Ας ρωτήσει ο Λαμπράκης τον μακαρίτη τόν Σιμωνα Καρρά νά τού εξηγήσει άν συναντηθούν στήν ''άλλη ζωή''..

Είναι γνωστό οτι ειμαι λάτρης τής Μουσικής,αλλά ας αφήσουν ήσυχες τίς εκκλησιές στούς πιστούς τους πού τούς σέβομαι απολύτως..

Αλλο ο διαχωρισμός Εκκλησίας απ´το Κράτος,μονον που εκεί μόκο οι ''εκσυγχρονιστές''.

Μιλησα για τους εκπροσωπους των εβραιων τους ρασοφορους.
Για αυτους που υμνουν τον Σαββαωθ στην εκκλησια και εμεις σαν μ@λ@κες κανουμε τον σταυρο μας.
Ενας απο αυτους και ο αρχιεπισκοπος.

Αδελφέ δικαιωμα σου..
Δεν ειμαι οψιμος δωδεκαθεϊστής ,ούτε φρονώ οτι το Αρχαιοελληνικό Πνεύμα ''μολύνθηκε'' στούς αιώνες..από κανεναν άλλον Λαό.
Προσέφερε και προσφέρει υπό τήν προϋπόθεση οτι γνωρίζουμε τί ακριβώς πρεσβεύει..

Και αν απορει κανεις ποιος ειναι ο Σαββαωθ ας κανει μια αναζητηση στο google.
Aν απορει για το ποτε τον υμνει η εκκλησια το ''δοξαστικο'' [Αγιος αγιος κυριος σαββαωθ πληρης ο ουρανος και η γη της δοξης του ] ειναι η απαντηση.
Συγνωμη για το :offtopic:

Στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα υπάρχουν πολλοί θρήσκοι...
Εκεί μεγάλωσα και εγώ.

Το κακό είναι ότι οι παπάδες έδιναν συχνά την ευχή "Τα αγαθά του Ισαάκ να έχεις" και γέμισε η περιοχή μπουρδέλα... :flipout:

Αγαπητε Σπυρο Χρονια σου πολλα με υγεια.
Δεν ειμαι δωδεκαθειστης απλα επειδη απο μικρος ημουν μεσα στις εκκλησιες δεν μου ''κολλαγαν'' αρκετα πραγματα. Μεγαλωνοντας αρχισα το διαβασμα. πολυ διαβασμα σχετικα με τα θρησκευτικα μας. Ε σε καποια φαση οι περισσοτερες αποριες μου λυθηκαν.

Eυχαριστώ πολύ..Καλές Γιορτές Νικόλα.
Δεν ανήκω στούς πιστούς αλλά ενδιαφέρομαι γιά τήν Θρησκειολογία ή τήν Ιστορια τών Θρησκειών..
Προσωπικά δέχομαι και τον πιστό καί τον άθεο και τον αγνωστικιστή..
Αλλά δεν συμφωνώ μέ τούς φονταμενταλιστές κάθε μορφής..
Απ´εκεί και περα εντελώς φιλοσοφικά η χρήσις κάποιων όρων σέ μιά πίστη απο μιάν άλλη μπορεί νά συνιστά και αφομοίωση και οχι επιβολή..
Αλλως τε η ορθόδοξη παράδοση διατήρησε πολλά στοιχεία καί απ´την Αρχαια Τραγωδία,αλλά και απ´τον παγανισμό και γενικότερα απ´την ελληνική σκέψη..Ειναι ολοκληρη συζητηση αυτή.
Τέλος πάντων θα βγουμε off-topic..

Και αν απορει κανεις ποιος ειναι ο Σαββαωθ ας κανει μια αναζητηση στο google.
Aν απορει για το ποτε τον υμνει η εκκλησια το ''δοξαστικο'' [Αγιος αγιος κυριος σαββαωθ πληρης ο ουρανος και η γη της δοξης του ] ειναι η απαντηση.
Συγνωμη για το :offtopic:

καλο ειναι να μας πεις εσυ ποιος ειναι ο Σαββαωθ
και ποια η ομοιοτητα του με τον Αρχιεπισκοπο

.

Ε οταν ψαχνεις σε τετοια μπλογκ, τετοιες ελαφροτητες μπορεις να διαβασεις.
Φτασαμε να θεωρουμε την Ορθοδοξη θρησκεια, σατανικη (συμφωνα με τα στοιχεια που γραφει το μπλογκ).
Οι Εβραιοι ηταν ο λαος του Θεου οπως αναφερεται σε ολοκληρη την Παλαια Διαθηκη.Οταν γεννηθηκε ο Χριστος δεν αναγνωριστηκε ως Μεσσιας απο τους Εβραιους και απο εκεινο το σημειο και μετα υπαρχει διαχωρισμος των Εβραιων με την Ορθοδοξη θρησκεια.Το οτι χρησιμοποιουμε την εβραικη λεξη Σαββαωθ (που σημαινει Κυριος των Δυναμεων) δεν σημαινει οτι υμνουμε τον σατανα.
Λιγο σεβασμος...

Νομίζω τρεις τέσσερις πεζές περιπολίες μέρα νύχτα (όπως είχαμε παλιά) στην περιοχή, θα έκαναν πιο πολλά καλά, από την συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα!!!

Νομίζω τρεις τέσσερις πεζές περιπολίες μέρα νύχτα (όπως είχαμε παλιά) στην περιοχή, θα έκαναν πιο πολλά καλά, από την συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα!!!

Αντε βρε.Η συναυλιες θα τα σωσουν ολα.

...και ένα τανκ σε κάθε γωνία σίγουρα θα έκανε ακόμα περισσότερα.

Προς ενημέρωση των συμφορουμιτών να πω το εξής.
Παρά τις παραινέσεις μου, χθες η μάνα μου δήλωσε ότι ήθελε να πάει και είπα να τη συνοδεύσω μέχρι την Αχαρνών. Το θέαμα γελοίο. Τέσσερις κλούβες παραταγμένες μπροστά στην εκκλησία, τέσσερις από πίσω, με τους μπάτσους σε πλήρη ετοιμότητα απ' έξω. Τρεις-τέσσερις τροχαίοι στις γωνίες έτοιμοι να σταματήσουν τα πάντα για να φύγουν τα "κεφάλια" ενώ την ίδια στιγμή δεν έκαναν την παραμικρή προσπάθεια να ξεμπλοκάρει η Αχαρνών που ήταν μποτιλιαρισμένη από την Ιουλιανού μέχρι την Κεφαλληνίας.
Το αποκορύφωμα ήταν φυσικά το ότι οι πόρτες είχαν ήδη κλείσει και όποιος ήθελε μπορούσε να ακούσει τη συναυλία από μεγάφωνα. Οι "εκλεκτοί" είχαν ήδη εξασφαλίσει προσκλήσεις και θέση, όντας υπερήφανοι για τη συμβολή τους στον "εκπολιτισμό" της περιοχής.

ΥΓ. Η φωτό είναι από την "Ελευθεροτυπία" και είναι χαρακτηριστική.

Attachments

• 53-4-thumb-large.jpg
    53-4-thumb-large.jpg
    41.4 KB · Views: 34
Last edited:
Το κακό είναι ότι οι παπάδες έδιναν συχνά την ευχή "Τα αγαθά του Ισαάκ να έχεις" και γέμισε η περιοχή μπουρδέλα...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

...και ένα τανκ σε κάθε γωνία σίγουρα θα έκανε ακόμα περισσότερα.

Προς ενημέρωση των συμφορουμιτών να πω το εξής.
Παρά τις παραινέσεις μου, χθες η μάνα μου δήλωσε ότι ήθελε να πάει και είπα να τη συνοδεύσω μέχρι την Αχαρνών. Το θέαμα γελοίο. Τέσσερις κλούβες παραταγμένες μπροστά στην εκκλησία, τέσσερις από πίσω, με τους μπάτσους σε πλήρη ετοιμότητα απ' έξω. Τρεις-τέσσερις τροχαίοι στις γωνίες έτοιμοι να σταματήσουν τα πάντα για να φύγουν τα "κεφάλια" ενώ την ίδια στιγμή δεν έκαναν την παραμικρή προσπάθεια να ξεμπλοκάρει η Αχαρνών που ήταν μποτιλιαρισμένη από την Ιουλιανού μέχρι την Κεφαλληνίας.
Το αποκορύφωμα ήταν φυσικά το ότι οι πόρτες είχαν ήδη κλείσει και όποιος ήθελε μπορούσε να ακούσει τη συναυλία από μεγάφωνα. Οι "εκλεκτοί" είχαν ήδη εξασφαλίσει προσκλήσεις και θέση, όντας υπερήφανοι για τη συμβολή τους στον "εκπολιτισμό" της περιοχής.

ΥΓ. Η φωτό είναι από την "Ελευθεροτυπία" και είναι χαρακτηριστική.

ΕΤΣΙ. ΑΜΟΛΥΝΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ. ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΤΙΝΙΣΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ Ο ΒΟΡΒΟΡΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ.