Άγνωστο εικονίδιο και μήνυμα

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,351
Αθήνα
Στο Samsung A3 της γυναίκας μου, εμφανίστηκε ένα άγνωστο εικονίδιο (αριστερή εικόνα) και ένα άγνωστο μήνυμα (δεξιά εικόνα).
Δεν ξέρω αν είναι ασφαλές να κάνουμε κλικ στο μήνυμα. Με επανεκίννηση δεν έφυγε.
Το συγκεκριμένο μήνυμα ήρθε από το λογαριασμό Messenger κάποιου γνωστού της ο οποίος δεν γνωρίζει τίποτα και μάλιστα είπε ότι και άλλοι τον ρώτησαν για το ίδιο πράγμα. Προφανώς έγινε εν αγνοία του.

Καμμιά ιδέα;

image.jpg

Εκτός αν πήγε πρόσφατα από Αλβανία ή κατέβασε κάποιο αλβανικό app, η ιστορία μου βρομάει ιός. Πάντως αυτό δεν είναι το κανονικό σήμα για message notification (αυτό γράφει στα αλβανικά) οπότε μάλλον ιός είναι, αγνόησε το και αν δεν φύγει με ένα απλό restart κανε factory reset.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το έψαξα λίγο και είδα ότι αυτό είναι το σήμα για το system update/download που σημαίνει ότι αν το πατήσεις κάτι δεν θα πάει καλά. Η γνώμη μου είναι να κάνεις κατευθείαν ένα Factory reset να χεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Με το Super Backup αρχειοθετεις τις επαφες, μηνυματα. Μεταφερεις σε καρτα μνημης φωτογραφιες και αλλα εγγραφα και στη συνεχεια επαναφορα του λειτουργικού; Αν μη τι αλλο, μια φορα καθε 2-3 χρονια, το ανανεωνει το κινητο..

Αν γίνεται να τα διαγράψεις πατώντας clear π.χ, καλα κάνεις, έτσι κάνω και γω, αν όμως δεν φεύγει έτσι θέλει factory reset.

Δεν υπάρχει μήνυμα στα Μηνύματα. Υπάρχει μόνο η ειδοποίηση που φαίνεται στην δεξιά εικόνα και η οποία δεν μπορεί να διαγραφεί.

Factory reset να χεις το κεφάλι σου ήσυχο λεω εγω, οπως λεει και ο κοστικος θα δωσει νεα πνοη ζωης στο κινητο σου ουτως η αλλως.

Είναι από συγκεκριμένη εφαρμογή το μήνυμα (κάτι αναφέρεις για Messenger); Clear cache/data δοκίμασες στο συγκεκριμένο app;

Δεν υπάρχει μήνυμα. Μόνο αυτή η ειδοποίηση που δεν ξέρουμε πώς φύτρωσε.
Κάνω back-up προς το παρόν για κάθε ενδεχόμενο.

Πρώτα από όλα σιγουρέψου ότι είναι απενεργοποιημένη η επιλογή εγκατάστασης εφαρμογών από unknown sources, ώστε να μην γίνει κάποια εγκατάσταση. Αφού κάνεις backup, κράτα πατημένο το μήνυμα μέχρι να σου βγάλει app info το android. Πάτα το app info και δες από εκεί τι είναι. Μετά μπορείς να κάνεις clear cache και data στην εφαρμογή. Επίσης θα μπορούσες να το κάνεις κατευθείαν στον messenger.

κράτα πατημένο το μήνυμα μέχρι να σου βγάλει app info το android
Πατάω και βγάζει το παρακάτω:
image.jpg

Πάτα το app info και δες από εκεί τι είναι
Πατάω και βγάζει τα παρακάτω. Να υποθέσω ότι είναι ύποπτα;
image.jpg

Μετά μπορείς να κάνεις clear cache και data στην εφαρμογή.

Τώρα να πατήσω ''ΕΚΚΑΘ.ΜΝΗΜΗΣ CACHE''; ή ''ΑΝΕΝΕΡΓΟ''; ´Εχει σημασία η σειρά που θα τα πατήσω; Και μετά; Επανεκκίνηση; Πώς θα βεβαιωθώ ότι έφυγε ο κίνδυνος;

Αυτό, ό,τι και να ειναι, ζητα permissions για τα παντα στο κινητό σου. Κανε του βρε Διονυση μια επαναφορά για να μη μπλεχτεις (εστω και 1 στις 1000)...

Πάτα την εκκ. μνήμης και τίποτα άλλο. Μετά πήγαινε στα applications και βρες τον Messenger. Κάνε σε αυτόν clear data και clear cache και μετά απεγκατέστησε τον (υποθέτω το μήνυμα από τον φίλο της το έχει σβήσει προ πολλού η γυναίκα σου) . Κάνε επανεκκίνηση και δες εάν έχεις ακόμα το πρόβλημα. Εάν ναι, τότε αναγκαστικά επαναφορά.

Πάτα την εκκ. μνήμης και τίποτα άλλο. Μετά πήγαινε στα applications και βρες τον Messenger. Κάνε σε αυτόν clear data και clear cache και μετά απεγκατέστησε τον (υποθέτω το μήνυμα από τον φίλο της το έχει σβήσει προ πολλού η γυναίκα σου) . Κάνε επανεκκίνηση και δες εάν έχεις ακόμα το πρόβλημα. Εάν ναι, τότε αναγκαστικά επαναφορά.

Έκανα τα παραπάνω αλλά δυστυχώς ξαναεμφανίζεται. Θα κάνω επαναφορά.
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.