Αγορα 120v 60Hz Richard Gray’s RGPC 400 Pro

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Σκεφτομαι να προβω στην αγορα ενος RGPC 400 Pro και θελω να ρωτησω μηπως υπαρχει προβλημα που ειναι 120v 60Hz, μηπως υπαρχει και 220V 50Hz εκδοση?

Last edited:
Θα χρειαστείς μετασχηματιστή 120V -> 240V. Η συχνότητα δεν είναι πρόβλημα. Ολες οι συσκευές είναι 50/60 Hz.

Από Αμερική θα τον πάρεις;

Θα χρειαστείς μετασχηματιστή 120V -> 240V. Η συχνότητα δεν είναι πρόβλημα. Ολες οι συσκευές είναι 50/60 Hz.

Από Αμερική θα τον πάρεις;
Ναι μεταχειρισμενο, αρα δεν υπαρχει προβλημα...Να προσεξω κατι αλλο?

Δεν νομίζω. Περίμενε όμως, μήπως αναφέρει κάτι άλλο κάποιος που έχει εμπειρία από μηχάνημα απ' την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

οκ ευχαριστω, θα περιμενω..μπας και εχουμε και κανενα αλλο προβλημα που δεν το υπολογισα..

Σκεφτομαι να προβω στην αγορα ενος RGPC 400 Pro και θελω να ρωτησω μηπως υπαρχει προβλημα που ειναι 120v 60Hz, μηπως υπαρχει και 220V 50Hz εκδοση?

Υπαρχει η εκδοση euro που εχει φις Σουκο και οχι IEC που εχει η αμερικανικη....

Επιπροσθετα σκεψου οτι το μερος απο το κερδος που θα εχεις απο το φιλτραρισμα και το καθαρισμα του ρευματος θα το χασεις επειδη θα παρεμβαλεις μετασχηματιστη ωστε να παρεις 220-230 στην εξοδο ....

Αν το κοστος αγορας του ειναι χαμηλο...τοτε προχωρα....αν οχι τοτε σκεψου την αντιστοιχη λυση των αδελφων Τσακιριδη...( ειναι πιο φθηνα απο τα 975 που απαιτουνται για να απαρεις την ευρωπαικη εκδοση)

Εγώ δεν θα έπαιρνα για εδώ power conditioner φτιαγμένο για το Αμερικανικό δίκτυο.

Δουλεύοντάς το εκτός spec (γιατί λόγω της φύσης του αυτό κάνεις, ακόμα και με μετασχηματιστές - χρειάζονται δύο, στην είσοδο και στην έξοδο!!) παίρνεις ρίσκο.

Υπαρχει η εκδοση euro που εχει φις Σουκο και οχι IEC που εχει η αμερικανικη....

Επιπροσθετα σκεψου οτι το μερος απο το κερδος που θα εχεις απο το φιλτραρισμα και το καθαρισμα του ρευματος θα το χασεις επειδη θα παρεμβαλεις μετασχηματιστη ωστε να παρεις 220-230 στην εξοδο ....

Αν το κοστος αγορας του ειναι χαμηλο...τοτε προχωρα....αν οχι τοτε σκεψου την αντιστοιχη λυση των αδελφων Τσακιριδη...( ειναι πιο φθηνα απο τα 975 που απαιτουνται για να απαρεις την ευρωπαικη εκδοση)
αληθεια ποσο κοστιζει του τσακιριδη? (αν γνωριζεις στειλε την τιμη με pm ή ανεφερε την εδω) που μπορω να βρω περισσοτερες λεπτομερειες? το σαιτ τους δεν ειναι καθολου ενημερωμενο...

επισης σκεψου οτι ο μετασχηματιστης που θα χρειαστεις θα ειναι ακριβουτσικος αλλα τωρα που το σκεφτομαι καλλιτερα θα χρειαστεις 2 μετασχηματιστες.....

το μηχανακι παιρνει και δινει 120 volt

εδω η δεη σου δινει 230 τα οποια πρεπει να κανεις 120 τα οποια μετα πρεπει να ξανακανεις 230 για να ταισεις τα μηχανακια σου....πολυς λογος για το τιποτα.....χωρια τα μεταφορικα απο αμερικη και τυχον επιβαρυνσεις απο τους καλους ανθρωπους πισω απο το γκισε του τελωνειου.

Αν σονυ και καλα θες αυτη την μαρκα παρτο απο εδω...αν οχι τοτε κοιταξε την λυση που σου προτεινα πιο πανω. θα γλιτωσεις και καμια 300 ευρω και θα στηριξεις και τα ελληνικα χερια....

Οτι και αν κανεις ...ενημερωσε μας....γιατι το θεμα ειναι σημαντικο....

αληθεια ποσο κοστιζει του τσακιριδη? (αν γνωριζεις στειλε την τιμη με pm ή ανεφερε την εδω) που μπορω να βρω περισσοτερες λεπτομερειες? το σαιτ τους δεν ειναι καθολου ενημερωμενο...

Γύρω στα 350 ευρώ.

Αν σονυ και καλα θες αυτη την μαρκα παρτο απο εδω...αν οχι τοτε κοιταξε την λυση που σου προτεινα πιο πανω. θα γλιτωσεις και καμια 300 ευρω και θα στηριξεις και τα ελληνικα χερια....
οχι δεν θελω sony και καλα τον ριτσαρντ..βασικα δεν με νοιαζει τι θα ειναι αυτο που θα βαλω...απλα θελω να προστατευει τα μηχανηματα μου και να μην χαλαει τον ηχο (δεν με ενδιαφερει να εχω το τελειο, απλα δεν θελω απωλειες, γιατι η πολυκατοικια ειναι πολυ παλια και οπως καταλαβαινεις ο πινακας και το ρευμα ειναι χαλια..)
αν εχετε να προτεινετε κατι αλλο ευχαριστως..

και η τιμη του ριτσαρντ με τα μεταφορικα ειναι το 1/3 απο εδω..

Last edited:
Γύρω στα 350 ευρώ.

σε αλλο πραγμα αναφερεσαι συμφορουμιτη....αναφερεσαι στο ATHINA που ειναι φιλτρο και οχι σταθεροποιητης.....

νομιζω οτι αυτο που αναφερομαι εγω εχει το πολυ 700 ευρω....

To rgpc 400 ειναι εξεραιτικο μηχανημα το οποιο και θα σου προστατεψει τα μηχανηματα αλλα και δεν θα σου επηρεασει τον ηχο. Το θεμα ομως ειναι οτι θες 220V και οχι 110V. Μπορεις να το βρεις Ελλαδα στην NEXUS που εχει την αντιπροσωπεια αλλα ειναι σιγουρα πιο ακριβο απο οτι Αμερικη (και παλι ειναι value for money ακομα και στην τιμη που μπορεις να το βρεις στην Ελλαδα). Βεβαια αν υπολογισεις το βαρος του θα δεις οτι θα σου ζητησουν πολλα μεταφορικα και θα καταληξει να σου ερθει μια η αλλη (μαζι με τον εκτελωνισμο που δυσκολα θα αποφυγεις). Οσο για του Τσακιριδη φοβαμαι οτι δεν θα εχει τα ιδια αποτελεσματα (απο την Αθηνα παντως δεν ημουν ευχαριστημενος με την επιδραση στον ηχο).
Εγω θα σου προτινα να ρωτησεις και αν υπαρχει κανενα demo για να πετυχεις καλυτερη τιμη.

Απάντηση: Re: Αγορα 120v 60Hz Richard Gray’s RGPC 400 Pro

σε αλλο πραγμα αναφερεσαι συμφορουμιτη....αναφερεσαι στο ATHINA που ειναι φιλτρο και οχι σταθεροποιητης.....

επισημη τιμη αν θυμαμαι καλα γυρω στα 800 και δεν ειναι σταθεροποιητης (ουτε το rgpc) αλλα power choke.

Σωστός! :2thumb22sup:
Καλά το'χα καταλάβει ότι νύσταζα....ευτυχώς το διόρθωσες! -bye-