Αγορά 1ης DSLR από ερασιτέχνη, με ένα μόνο φακό, ως 700

Όντως στα 820 ευρώ ξεφεύγει κομματάκι. Εάν μιλάμε για τέτοια κατηγορία τιμής, για όλα-σε-ένα λύση υπάρχει στα 890 ευρώ το σετάκι Pentax K20D (σαφώς ανώτερη μηχανή, από όλες περίπου τις απόψεις) και Pentax 18-250 (επίσης ανώτερος -και αρκιβότερος- του Sigma 18-200os φακός).

Σε πιο φθηνό σετάκι, υπάρχει η λύση της Pentax K200D και του Ταμρον 18-250 ο οποίος φαίνεται να έχει αρκετά καλές επιδόσεις. Οι Πενταξ έχουν ενσωματωμένη σταθεροποίηση. Κόστος κοντά στα 700 ευρώ. Περίπου στα ίδια χρήματα και ίσως και λιγάκι φθηνότερα, αντί της Κ200D, οι Sony A200 ή A300.

Ακόμη πιο value λύση, το διπλό κιτ της Olympus E520 (450 ευρώ) αλλά εκεί πηγαίνουμε σε άλλο φορμά και μικρότερο σώμα.

Ψάχνοντας στο Skroutz οι πιο φθηνές τιμές ήταν:
ΝΙΚΟΝ D80 (σώμα): 489 ευρώ
SIGMA 18-200 (με σταθεροποίηση): 330 ευρώ
(σε διαφορετικά καταστήματα)

Άρα ξεφεύγει λίγο το σύνολο... :frown:

Πήγαινε ποδαράτα σε καταστήματα που σε βολεύουν, απ' αυτά που προβάλλονται στο Skroutz αλλά και σ' άλλα που θα σου προτείνουν οι Θεσσαλονικείς και, θα δείς οτι, εφόσον πληρώνεις μετρητά, τελικά θα σου μείνουν ρέστα απ' το εφτακοσάρι, έστω για ένα καφέ.
Συνήθως στο Skroutz τα καταστήματα παρουσιάζουν ακριβότερες τιμές απ' αυτές που πράγματι μπορούν κι έχουν περιθώριο να πουλήσουν. Στο κάθε κατάστημα απ' αυτά θα βρείς γενναίες εκπτώσεις που δέν μπορούν ν' ανακοινωθούν δημόσια, ιδιαίτερα τώρα λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Last edited:
Τη δική μου D80 με το φακό 18-55VR την είχα πάρει απο το πλαίσιο 529 ευρώ και μάλιστα είχε και άτοκες αν ήθελες, οπότε αν υποθέσουμε οτι ο 55-200 VR της Nikon είναι περίπου στα 200 ευρώ, με το σύνολο 18-55 και 55-200 νομιζω οτι είσαι λίγο πάνω απο αυτό που θέλεις να ξοδέψεις.
Επιπλέον, όπως είπε πολύ σωστά και ο Γρηγόρης, στο skroutz δεν εμφανίζονται όλα τα μαγαζιά, οπότε νομιζω οτι μια βόλτα σε διάφορα φωτογραφικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη θα σου λύσει όλες τις απορίες και τελικά πιστεύω οτι θα πετύχεις καλύτερη τιμή.

Να σε βάλω λίγο στα βαθειά, αλλ' αξίζει τον κόπο κατα τη γνώμη μου:
http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=35040.0

Nikon D200 + Nikkor 18-200 VR
« στις: 08 Μάρτιος 2009, 15:54:13 »
Πωλείται Nikon D200 συνοδευόμενη από τον κλασσικό πλέον Nikkor 18-200 VR.
Συνοδεύονται από την αρχική τους συσκευασία και βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.
Δώρο : Κάρτα Extreme III 8GB + UV Marumi + Circular Polarizer (μόνο αν πουληθούν πακέττο μηχανή + φακός)

Τιμή : 900 Εuro

Για όσους ενδιαφέρονται ξεχωριστά : Σώμα D200 : 500 Euro Nikkor 18-200 VR : 450 Euro

Επικοινωνία με pm ή στο [email protected]
Ευχαριστώ Πολύ

Μιλάμε για άλλη κλάση μηχανής, που δέν θα σ' αφήσει αδιάφορο ούτε θα σε βάλει να ψάχνεσαι για νέα αγορά, για πολλά χρόνια ακόμα.
Το Γιώργο τον γνωρίζω προσωπικά. Προσέχει πολύ τα πράγματά του.

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορά 1ης DSLR από ερασιτέχνη, με ένα μόνο φακό, ως 700

Δώρο : Κάρτα Extreme III 8GB + UV Marumi + Circular Polarizer (μόνο αν πουληθούν πακέττο μηχανή + φακός)

Για όσους ενδιαφέρονται ξεχωριστά : Σώμα D200 : 500 Euro Nikkor 18-200 VR : 450 Euro

Ευχαριστώ Πολύ

Μιλάμε για άλλη κλάση μηχανής, που δέν θα σ' αφήσει αδιάφορο ούτε θα σε βάλει να ψάχνεσαι για νέα αγορά, για πολλά χρόνια ακόμα.

+1 (δεν γνωρίζω το Γιώργο αλλά το πακέτο ειναι ακρως ενδιαφέρον και κατά τη γνώμη μου καλύτερο από ολες τις προτάσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω)

σαν canonακιας θελω να σου παραθεσω τα πλεονεκτηματα του να μπεις στο club...
1)ολοι οι φακοι στοιχιζουν 30% φθηνοτερα.
2.......

Άσχετο με το topic.... εγώ ξέρω και κάτι "φακουδάκια" της Canon που είναι τουλάχιστον ένα 1500 ευρώ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΙ από τους αντίστοιχους (σε μέγεθος, χαρακτηριστικά, ποιότητα....) της Nikon...... αλλά σε νορμάλ φακούς για θνητούς όντως υπάρχει ένα καπέλο στους Nikon..... όχι όμως τόσο μεγάλο (εκτός εξαιρέσεων)......

Μέχρι πριν 2-3 χρόνια όντως οι τοπ φακοί της ΝΙΚΟΝ ήταν 20-30% πιο ακριβοί από αυτούς της CANON. Όμως τα τελευταία χρόνια ο Δαμκαλίδης έχει καταφέρει να μειώσει τη διαφορά από τις τιμές της Intersys. Αντίθετα στο εξωτερικό η διαφορά παραμένει σοβαρή.

Οι CANON 1000D, 450D, NIKON D60/D80, PENTAX K200D, και OLYMPUS E620 είναι εξαιρετικές μηχανές για αρχάριο. Εκεί που θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία είναι στο φακό. Κι εκεί βλέπω ότι η επιλογή του SIGMA 17-70 δίνει ίσο πλεονέκτημα σε όλα τα συστήματα. Αν πάμε σε φακούς του κατασκευαστή τότε η ΝΙΚΟΝ έχει σε χαμηλές τιμές πολύ περισσότερες επιλογές από τους CANON/PENTAX/OLYMPUS. Μιλώ πάντα για ένα φακό.

Συγνωμη αλλα η D90 με τον 18-105 VR στην πιατσα ποσο κοστιζει? Γιατι αν ειναι στο χιλιαρικο και ο φιλος θελει να κανει την υπερβαση, ε τοτε δεν συζηταμε. Δεν υπαρχει κατ εμε καλυτερη αγορα.

Καλυτερη αγορα απο την D200 και καμια συγκριση με D80 και φυσικα D60.

Ευχαριστώ Πολύ

Σε αυτή τη φάση δε θέλω να ανέβω κατηγορία μηχανής (και χρημάτων), καθώς λόγω έλλειψης γνώσεων πιστεύω ότι και δε θα αξιοποιήσω τις επιπλέον δυνατότητες, αλλά και ίσως να με δυσκολέψει περισσότερο ως προς τη χρήση.

Οι D60 και D80 μου φαίνονται (ως αρχάριο) καλύτερες επιλογές και από ότι λέτε η D80 είναι καλύτερη επιλογή καθώς έχει καλύτερο AF παίρνει περισσότερους φακούς κλπ, χωρίς να ξεφεύγει και στην τιμή.

Ρώτησα σε διάφορα καταστήματα για το SIGMA 18-300 OS + D60 ή D80, αλλά επειδή δεν υπάρχει σε κιτ, η τιμή ήταν υψηλότερη από τον προϋπολογισμό μου.

Βρήκα σε κιτ την D80 + ΝΙΚΟΝ 18-135 στα 629 , χωρίς βέβαια VR και το σκέφτομαι, κατά πόσο θα χάσω σε δυνατότητες στη λήψη φωτογραφιών με χαμηλό φωτισμό.

Nikon D80 18-200mm Sigma 6 Άτοκες Δόσεις 680.00EUR
http://www.mdigitalphoto.gr/product_info.php?products_id=582

Μίλα μαζί τους, πιθανόν να είναι ο φακός με "VR" (OS το λέει η Sigma) .
Ίσως πάλι να σου δίνουν τον Sigma OS με λίγη παραπάνω διαφορά.
Ψάξτο. Ειδικά άν πληρώνεις μετρητά.

Προσφορές για κίτ υπάρχουν εδώ: http://www.skroutz.gr/s/45795/Nikon-D80-Kits.html

Καί θυμήσου ό'τι σου έγραψα παραπάνω για τα συμβεβλημένα με το Skroutz καταστήματα.

Last edited:
Εάν δεν το λέει, είναι ο απλός 18-200, που διαφέρει αρκετά και σχεδιαστικώς. Και έχουν σχεδόν 150 ευρώ διαφορά. Στα 900-1000 ευρώ ασφαλώς οι προτάσεις είναι διαφορετικές, ειδικά εάν βάζουμε μέσα και αγορά μεταχειρισμένων.

Oι φωτογραφίες μου φαίνονται αρκετά καλές, αν και δεν είδα κάποιες νυχτερινές ή με λίγο φως και χωρίς φλας.
Έχεις αντιμετωπίσει πρόβλημα σταθεροποίησης με τον SIGMA 18-200 και την D80 για τα μεγάλα zoom;

Ευκαιρία ήταν να βρώ και ν' ανεβάσω νυχτερινές εδώ: http://picasaweb.google.gr/nakosgrg/ZvozjD#

Όλες με τη D80 και τον Sigma 18-200 OS HSM.

Μετά από μια περίοδο αναμονής και πολλών διακυμάνσεων στις αποφάσεις (τόσο των δικών μου όσο και άλλων), είμαι πια ένας ευτυχής κάτοχος μιας D5000!
Τώρα πρέπει να αρχίσει η επιμόρφωση...!

Απάντηση: Re: Αγορά 1ης DSLR από ερασιτέχνη, με ένα μόνο φακό, ως 700

Με γειές. Καλορίζικη...-bye-

ευχαριστώ πολύ,
τώρα ξεκίνησα με το διάβασμα του manual το οποίο δεν είναι και μικρό...!
τι άλλο θα βοηθούσε έναν αρχάριο;

Re: Απάντηση: Re: Αγορά 1ης DSLR από ερασιτέχνη, με ένα μόνο φακό, ως 700

ευχαριστώ πολύ,
τώρα ξεκίνησα με το διάβασμα του manual το οποίο δεν είναι και μικρό...!
τι άλλο θα βοηθούσε έναν αρχάριο;

Διάβασμα για αρχή και ότι δεν καταλαβαίνεις καλύτερα να το δοκιμάζεις πάνω στη μηχανή για να βλέπεις τη λειτουργία του.