Αγορά 1ης DSLR από ερασιτέχνη, με ένα μόνο φακό, ως 700

Πολυ καλο αυτο.

Εχει πολλες ειδικες περιπτωσεις.
Ειδικα για γαμους και μωρα, που με ενδιαφερουν αμεσα αυτη την εποχη...

Οι φιλοι μου εχουν μπει στη σειρα, και οι πρωτοι εχουν ηδη μωρο...

Απάντηση: Re: Αγορά 1ης DSLR από ερασιτέχνη, με ένα μόνο φακό, ως 700

Αν τα αγγλικά δεν σε δυσκολέυουν ιδιέτερα δες τους οδηγούς στο παρακάτω λινκ. Είναι απλοί και βοηθάνε αρκετά στα πρώτα βήματα.

http://digital-photography-school.com/digital-photography-tips-for-beginners

Ευχαριστώ, όντως απλές και κατανοητές οι οδηγίες για έναν αρχάριο.
Μπορείς επιπλέον να γραφτείς για να σου στέλνουν με email νέα άρθρα.
Με ενδιαφέρει η φωτογράφηση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, χωρίς φλας και από ότι είδα έχει ένα άρθρο για αυτή την περίπτωση, αναφέρει ως πρώτη ρύθμιση την αύξηση του ΙSO. Υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας για το πόσο πρέπει να αυξάνεται κατά περίπτωση;

εγω θα πρότεινα μια sigma sd14, που έχει πέσει κουφά η τιμή της, με αγορά απο Γερμανία. Χρώματα και ευκρίνεια που δεν θα δεις πουθενά αλλού (αλλά μόνο στα χαμηλά iso). Είναι μια διαφορετικής κατηγορίας μηχανή λόγω του μοναδικούτ ης αισθητήρα.
τιμές και μαγαζιά στην γερμανία
http://www.idealo.de/preisvergleich/MainSearchProductCategory.html

Θωμα στο μενου εχει λογικα το Auto iso. Αυτο μπορεις να το βαλεις στο on οταν θες να τραβηξεις βραδυ. Αν εχει και επιλογη ανωτατου iso βαλτο στα 1600. Η μηχανη ετσι θα επιλεγει απο μονη της το iso αναλογα με το τι τραβας με μεγιστο το 1600. Πιθανον να μπορεις να ρυθμισεις και κατωτερη ταχυτητα πχ (1/125) για να αποφυγεις το blur. Εκει η μηχανη αναγκαστικα θα επιλεγει τα ψηλοτερα iso που της επιτρεπεις.

Την καλυτερη ποιοτητα φυσικα την παιρνεις στα χαμηλοτερα iso. Αλλα για ιντερνετ και νορμαλ εκτυπωσεις και στα 1600 να πας γενικα θα εισαι οκ (οχι παντα βεβαια).

Re: Απάντηση: Αγορά 1ης DSLR από ερασιτέχνη, με ένα μόνο φακό, ως 700

εγω θα πρότεινα μια sigma sd14, που έχει πέσει κουφά η τιμή της, με αγορά απο Γερμανία. Χρώματα και ευκρίνεια που δεν θα δεις πουθενά αλλού (αλλά μόνο στα χαμηλά iso). Είναι μια διαφορετικής κατηγορίας μηχανή λόγω του μοναδικούτ ης αισθητήρα.
τιμές και μαγαζιά στην γερμανία
http://www.idealo.de/preisvergleich/MainSearchProductCategory.html

Αν και την εχω την καμερα δεν θα την προτεινα σε αρχαριο χρηστη που λογικα θελει την καμερα για πολλες συνθηκες.

Ειναι μονο για περιορισμενη μεριδα αγοραστων αυτη η λαμπρη καμερα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά 1ης DSLR από ερασιτέχνη, με ένα μόνο φακό, ως 700

Αν και την εχω την καμερα δεν θα την προτεινα σε αρχαριο χρηστη που λογικα θελει την καμερα για πολλες συνθηκες.

Ειναι μονο για περιορισμενη μεριδα αγοραστων αυτη η λαμπρη καμερα.

κάθε φορά που βγάζω με bayer αισθητήρα πάντοτε γυρνώ πίσω στον foveon.

Eυχαριστώ για τις προτάσεις, έχω πάρει ήδη την D5000 και από χέρι τον 18-200 VR.
Ίσως λίγο αργότερα έναν πολύ φωτεινό φακό, ειδικά για βραδυνά. Τι επιλογές υπάρχουν για χαμηλό βαλάντιο (ως 200-250 ευρώ μέγιστο);

Re: Απάντηση: Αγορά 1ης DSLR από ερασιτέχνη, με ένα μόνο φακό, ως 700

Eυχαριστώ για τις προτάσεις, έχω πάρει ήδη την D5000 και από χέρι τον 18-200 VR.
Ίσως λίγο αργότερα έναν πολύ φωτεινό φακό, ειδικά για βραδυνά. Τι επιλογές υπάρχουν για χαμηλό βαλάντιο (ως 200-250 ευρώ μέγιστο);

νομιζω οτι η 5000 κανει autofocus μονο με τους AFS φακους. Οποτε αν μπορεις βαζεις κατι παραπανω και παιρνεις τον nikon AFS 50 1.4.

Αν δεν μπορεις παιρνεις τον nikon AFS 35mm 1,8.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά 1ης DSLR από ερασιτέχνη, με ένα μόνο φακό, ως 700

απίστευτος χρόνος εστίασης σε σχέση με τις nikon

Με συγχωρεις αλλα αυτο ειναι προσωπικη αποψη και οχι τεκμηριωση. Αν εχεις καποιο σοβαρο review για το θεμα, καλο θα ηταν να μας το παρουσιασεις.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά 1ης DSLR από ερασιτέχνη, με ένα μόνο φακό, ως 700

Με συγχωρεις αλλα αυτο ειναι προσωπικη αποψη και οχι τεκμηριωση. Αν εχεις καποιο σοβαρο review για το θεμα, καλο θα ηταν να μας το παρουσιασεις.

δε θα μιλήσω για review αλλά απο προσωπική χρήση που κάνω στα εξής μοντέλα:

1. nikon d80
2. nikon d60
3. canon eos 450D

δε θα μιλήσω για φακούς αλλά καθαρά για το σώμα
ομολογώ ότι οι νικον κουμπώνουν πιο καλά στο χέρι μου και το μενού τους είναι εύχρηστο, ειδικά η D80 που έχει δεύτερη οθόνη!!!
καλύτερο φινίρισμα και αισθητικά πιο όμορφες απο τις κανον.
αλλά μόλις πάω να εστιάσω...και να πω παράδειγμα: έχω τρια λουλούδια το ένα πίσω απο το άλλο!!! κεντράρω στο μεσαίο και με εστιάζει στο πρώτο, ενώ στην κάνον συναντάω απόλυτη ακρίβεια απο όση απόσταση και αν έχω με το αντικείμενο!!!!!
καλά μη μιλήσω για κινούμενο αντικείμενο...μέχρι να εστιάση η νικον στρίβω τσιγάρο!!!(και να φανταστείτε δε καπνίζω κιόλας)

γνωρίζω τη φωτογραφία πιο πολύ απο θέμα λήψης και όχι απο τεχνικές σκοπιές συνεπώς κοιτάω το αποτέλεσμα κατα τη δειάρκεια των φωτογραφήσεων!!!η νικον δεν κάνει για μένα για τον συγκεκριμένο και μόνο λόγο!!!

αυτό που ξέχασα να πω είναι ότι η canon χρησιμοποιούν cmos αισθητήρες σε αντίθεση με τους ccd τησ νίκον, οι οποίοι παρουσιάζουν θολούρα και χιόνια σε μερικές συνθήκες φωτογράφησης!!!

Απο αυτα που περιγραφεις ή κατι κανεις λαθος ή κατι δεν παει καλα στην μηχανη.

Αν πχ στην d60 κεντραρεις το μεσαιο λουλουδι και εστιαζει στο πρωτο αυτο δεν ειναι θεμα νικον, κανον ή πενταξ. Ειναι θεμα σερβις. Η μηχανη δεν λειτουργει σωστα. Υπαρχει επισης η περιπτωση το φαινομενο να το εχεις παρατηρησει με εναν φακο που κανει front or back focus και ειναι θεμα ρυθμισης του φακου και οχι της μηχανης. Σε καμια μηχανη, ανεξαρτητου μαρκας, δεν δικαιολογειται κατι τετοιο.

αν δεν εισαι σιγουρος για τις ρυθμισεις μπορεις να βρεις πολλα λινκς

πχ για d80

02 AF-Area Mode

This selects how the D80 uses its numerous AF sensors.

You'll want to change this for action, still subjects or handing your camera to a non-photographer. I wish the D80 had a dedicated switch as the D200 does. On the D80 we need to go into this menu every time our subject changes.

[ o ] Single Area is used for still subjects. I use this most of the time. The D80 uses whichever area you select with the rear Up/Down/Left/Right selector.

[ x ] Dynamic Area lets the D80 automatically select which sensor to use as a subject moves around the frame. It really works! I use this for sports, running animals and birds in flight.

The D80 first uses whichever area you select with the rear Up/Down/Left/Right selector, and proceeds to select other areas automatically if the subject moves. You won't see which area is selected in the finder, but you can see it on playback if you use the right software.

[xxx] Auto-Area AF selects AF areas by magic, usually the closest one. Use this when you hand your camera to a non-photographer, or if things are moving too fast for you to do your own AF selection. This feature works great. I'm always surprised at the great results I get in this mode.

TRICK: You can program the FUNC button to change this setting, which would be great except I prefer to use my FUNC button for Flash Exposure Lock.

Το συστημα εστιασης των 51 σημειων που παρουσιασε πριν 2 χρονια η νικον ειναι οτι καλυτερο εχει παρουσιαστει και δεν νομιζω οτι κανεις ασχολειται αν ειναι ειναι 1msec πιο γρηγορο ή πιο αργο απο την κανον. Τουλαχιστον εγω δεν εχω διαβασει κατι τετοιο.

τελος ολα τα μοντελα της νικον απο d5000 και πανω, d90, d300, d300s d700 d3, d3x χρησιμoποιουν CMOS αισθητηρες.

Απο αυτα που περιγραφεις ή κατι κανεις λαθος ή κατι δεν παει καλα στην μηχανη.

Αν πχ στην d60 κεντραρεις το μεσαιο λουλουδι και εστιαζει στο πρωτο αυτο δεν ειναι θεμα νικον, κανον ή πενταξ. Ειναι θεμα σερβις. Η μηχανη δεν λειτουργει σωστα. Υπαρχει επισης η περιπτωση το φαινομενο να το εχεις παρατηρησει με εναν φακο που κανει front or back focus και ειναι θεμα ρυθμισης του φακου και οχι της μηχανης. Σε καμια μηχανη, ανεξαρτητου μαρκας, δεν δικαιολογειται κατι τετοιο.

αν δεν εισαι σιγουρος για τις ρυθμισεις μπορεις να βρεις πολλα λινκς

πχ για d80

02 AF-Area Mode

This selects how the D80 uses its numerous AF sensors.

You'll want to change this for action, still subjects or handing your camera to a non-photographer. I wish the D80 had a dedicated switch as the D200 does. On the D80 we need to go into this menu every time our subject changes.

[ o ] Single Area is used for still subjects. I use this most of the time. The D80 uses whichever area you select with the rear Up/Down/Left/Right selector.

[ x ] Dynamic Area lets the D80 automatically select which sensor to use as a subject moves around the frame. It really works! I use this for sports, running animals and birds in flight.

The D80 first uses whichever area you select with the rear Up/Down/Left/Right selector, and proceeds to select other areas automatically if the subject moves. You won't see which area is selected in the finder, but you can see it on playback if you use the right software.

[xxx] Auto-Area AF selects AF areas by magic, usually the closest one. Use this when you hand your camera to a non-photographer, or if things are moving too fast for you to do your own AF selection. This feature works great. I'm always surprised at the great results I get in this mode.

TRICK: You can program the FUNC button to change this setting, which would be great except I prefer to use my FUNC button for Flash Exposure Lock.

Το συστημα εστιασης των 51 σημειων που παρουσιασε πριν 2 χρονια η νικον ειναι οτι καλυτερο εχει παρουσιαστει και δεν νομιζω οτι κανεις ασχολειται αν ειναι ειναι 1msec πιο γρηγορο ή πιο αργο απο την κανον. Τουλαχιστον εγω δεν εχω διαβασει κατι τετοιο.

τελος ολα τα μοντελα της νικον απο d5000 και πανω, d90, d300, d300s d700 d3, d3x χρησιμoποιουν CMOS αισθητηρες.

φίλε μου νικο όλες αυτές τις ρυθμίσεις τις γνωρίζω, ασχολούμε με την φωτογραφία χρόνια!!!
το μόνο που μπορώ να παραθέσω είναι ότι υψηλά στάνταρ σε θέματα εστίασης!!!
στην αρχή όταν δούλεψα με την Δ80 νόμιζα ότι είχε πρόβλημα, έκανα διάφορα σκηνικά φωτογράφησης και πάλι τα ίδια, με αποτέλεσμα να πάω στο πλαίσιο να δοκιμάσω της έκθεσης με τον μαμά φακο, αλλα και πάλι τίποτα, πήγα μετά στα media market που φοράνε άλλο φακό εκέι όπου διαπίστωσα πάλι τα ίδια, γιατί έλεγα μήπως είναι τίποτα το motor drive του φακού

αυτή που ετοιμάζομαι να πάρω την οποία την έχω δοκιμάσει είναι η canon eos 500D η οποία πέραν της αστραπιαίας και ακριβές εστίασης, έχει τρομερά δυνατό επεξεργαστή όπου για γρήγορες λήψεις!!!

δεν είναι θέμα γούστου canon or nikon αλίμονο σιγά μη τους διαφημήσω κιόλας, είναι οι δικές μου εντυπώσεις απο την δική μου χρήση

Για την κακή επιλογή εστίασης κι εγώ πιστεύω ότι μάλλον εσύ κάτι δεν κάνεις καλά.

Φυσικά η άλλη σου διαπίστωση ότι οι μικρές CANON είναι πιο γρήγορες στην εστίαση με τους κιτ φακούς από τις αντίστοιχες ΝΙΚΟΝ, ναι, ισχύει απόλυτα (ακόμα).

Για την κακή επιλογή εστίασης κι εγώ πιστεύω ότι μάλλον εσύ κάτι δεν κάνεις καλά.

Φυσικά η άλλη σου διαπίστωση ότι οι μικρές CANON είναι πιο γρήγορες στην εστίαση με τους κιτ φακούς από τις αντίστοιχες ΝΙΚΟΝ, ναι, ισχύει απόλυτα (ακόμα).

φίλε μου βασίλη καλημέρα
όπως αναφαίρω δεν είμαι άσχετος στις λήψεις ασχολούμε με τη φωτογραφία
απο την εποχή των αναλογικών!!! συνεπώς το να κάνω λάθος το θεωρώ αδύνατο!!! έχω δοκιμάσει και με ταμρον φακούς και τους κλασικούς τις νίκον vr!!!
δεν λέω πως δεν εστιάζει, αλλά για να πετύχω την απόλυτη εστίαση πρέπει το κουμπάκι να το πατήσω πάνω απο μια φορά, όπου κάτι τέτοιο δεν συνέβενε με την 450d!!!
αν φωτογραφίζεις πορτραίτα και τοπία φυσικά δεν έχει πρόβλημα αλλά το πλήθος των φωτογραφιών μου είναι μακρο!!!
και για παραδειγμα πριν μερικες μέρες ηθελα να βγάλω ένα φράχτη απο συρματόπλεγμα, εστίαζα στο σύρμα και αυτή μου εστίαζε το περιβάλον πίσω!!! έπρεπε να πατήσω το κουμοάκι πάνω απο 3 φορές ώστε να "καθαρίσει" το σύρμα

και για καταλάβω την εος500 την θεωρείς μικρή???

Μικρή είναι, είναι στο χαμηλή βαθμίδα των DSLR, στην μεσαία είναι η 50D, (ημι)επαγγελματική είναι μετά η 5D και η ναυαρχίδα η 1Ds MkIII

ναι έχει δίκαιο νόμιζα την σύγκρινε με τις αντίστοιχες νικον!!!-bye-