Αγορά 1ης DSLR από ερασιτέχνη, με ένα μόνο φακό, ως 700

Απάντηση: Re: Αγορά 1ης DSLR από ερασιτέχνη, με ένα μόνο φακό, ως 700

.............
αν φωτογραφίζεις πορτραίτα και τοπία φυσικά δεν έχει πρόβλημα αλλά το πλήθος των φωτογραφιών μου είναι μακρο!!!
και για παραδειγμα πριν μερικες μέρες ηθελα να βγάλω ένα φράχτη απο συρματόπλεγμα, εστίαζα στο σύρμα και αυτή μου εστίαζε το περιβάλον πίσω!!! έπρεπε να πατήσω το κουμοάκι πάνω απο 3 φορές ώστε να "καθαρίσει" το σύρμα

Tότε αυτό που θέλεις φίλε μου είναι χειροκίνητη εστίαση καθώς μάκρο και AF είναι σχεδόν ασύμβατες έννοιες στη φωτογραφία.
Εφόσον προέρχεσαι όπως λές απο τον κόσμο των αναλογικών (αν και θεωρώ τον όρο αδόκιμο, μηχανές με φίλμ καλύτερα :D) νομίζω πως θα έπρεπε να το γνωρίζεις.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά 1ης DSLR από ερασιτέχνη, με ένα μόνο φακό, ως 700

Tότε αυτό που θέλεις φίλε μου είναι χειροκίνητη εστίαση καθώς μάκρο και AF είναι σχεδόν ασύμβατες έννοιες στη φωτογραφία.
Εφόσον προέρχεσαι όπως λές απο τον κόσμο των αναλογικών (αν και θεωρώ τον όρο αδόκιμο, μηχανές με φίλμ καλύτερα :D) νομίζω πως θα έπρεπε να το γνωρίζεις.

ασύμβατες η όχι φίλε μου οι κανον σε αυτό τον τομέα κάνουν υπέροχη και ευχάριστη δουλειά!!!!
αν είμαι σκαρφαλωμένος σε κάποιο δέντρο ή κάνω ακροβατικά σε πέτρες πάνω σε ρυάκια προσπαθόντας χειροκίνητα να εστιάσω...πάει, το έχασα το παιχνιδι!!!
εδ'ω κοιτάμε να απλουστέυσουμε τα πράγματα, οι εποχές που κάναμε τους κασκαντερ με τις αναλογικές έλαβαν τέλος!!!!

όσο για τους όρους έτσι έχω μάθει!!!
αρχιτέκτονας είμαι όχι φωτογράφος

ασύμβατες η όχι φίλε μου οι κανον σε αυτό τον τομέα κάνουν υπέροχη και ευχάριστη δουλειά!!!!
αν είμαι σκαρφαλωμένος σε κάποιο δέντρο ή κάνω ακροβατικά σε πέτρες πάνω σε ρυάκια προσπαθόντας χειροκίνητα να εστιάσω...πάει, το έχασα το παιχνιδι!!!
εδ'ω κοιτάμε να απλουστέυσουμε τα πράγματα, οι εποχές που κάναμε τους κασκαντερ με τις αναλογικές έλαβαν τέλος!!!!

όσο για τους όρους έτσι έχω μάθει!!!
αρχιτέκτονας είμαι όχι φωτογράφος

Καμια μηχανη ειτε κανον ειτε οτιδηποτε αλλο δεν μπορει να κανει σοβαρο AF σε μακροφωτογραφηση.

Αυτο οποιος εχει κανει εστω και μια αποπειρα να τραβηξει μακρο το γνωριζει.

Γιἀυτο και χρησιμοπιουν ολοι τριποδο.

Τα λοιπα περι ακροβατικων δεν νομιζω οτι αφορουν την φωτογραφια αλλα αλλα χομπυ.

Καμια μηχανη ειτε κανον ειτε οτιδηποτε αλλο δεν μπορει να κανει σοβαρο AF σε μακροφωτογραφηση.

Αυτο οποιος εχει κανει εστω και μια αποπειρα να τραβηξει μακρο το γνωριζει.

Γιἀυτο και χρησιμοπιουν ολοι τριποδο.

Τα λοιπα περι ακροβατικων δεν νομιζω οτι αφορουν την φωτογραφια αλλα αλλα χομπυ.

φίλε μου έχεις δει πολούς να στήνουνε τρίποδο πάνω σε μικρούς καταράκτες για να βγάλουνε μάκρο τη βρυα, τις σταγόνες και τα φύλλα???

συμφωνώ με το AF αλλά όταν είσαι στο όρος και κηνυγάς μια πεταλούδα να την φωτογραφήσεις σε καμία περίπτωση δε βάσεις μάνουαλ εστίαση:grandpa:

Εχω δει αρκετους να βαζουν τριποδι μεσα σε νερα ακριβως γιατι προσπαθουν να κανουν σοβαρη δουλεια.

Τωρα αν μιλαμε για αρπα κολλα και αν σου κατσει....ειναι ρουλετα.

Παντως το AF ειναι παντελως αχρηστο.

Last edited by a moderator:
Εχω δει αρκετους να βαζουν τριποδι μεσα σε νερα ακριβως γιατι προσπαθουν να κανουν σοβαρη δουλεια.

Τωρα αν μιλαμε για αρπα κολλα και αν σου κατσει....ειναι ρουλετα.

Παντως το AF ειναι παντελως αχρηστο.

γι' αυτό προτιμό κανον, έχουν πιο σταθερή και ακριβέστερη εστίαση
δεν κουβαλάω ποτέ τρίποδο (για χόμπυ φωτογραφίζω)
κουβαλάω πάντα χαρτί και μολύβι (για σκίτσο):stupido::7707:

To να εχεις χομπυ και να το γουσταρεις ειναι πολυ ωραιο πραγμα. Το πιο σημαντικο ειναι να ευχαριστιεσαι την φωτογραφια. Αν το να κουβαλας τριποδο σε χαλαει, τοτε μην το κανεις. ΚΑνε αυτο που σου δινει ευχαριστηση. Επισης ειναι ωραιο που καθεσαι και σκιτσαρεις το θεμα σου.

Αυτο ειναι το ενα. Το αλλο ειναι οτι οντως για σοβαρες δουλειες χρειαζεσαι τριποδο οπως ειπε και ο Kosh. Eπισης χρειαζεσαι το manual focus οπως ειπε ο Billy.
Για τα βουνα και τα ποταμια εχουν βγει απ ολες τις εταιρειες μικρα hiking or mountaineer tripods ακριβως για να εξυπηρετουν τους εππαγελματιες αλλα και τους παθιασμενους ερασιτεχνες που θελουν να κανουν σωστη δουλεια. Και αν ψαξεις θα δεις οτι οταν μιλαμε για σοβαρο μακρο, στο τριποδο και στο mf δεν γινεται αντιπαραθεση.

Οσον αφορα για το γι' αυτό προτιμό κανον, έχουν πιο σταθερή και ακριβέστερη εστίαση ακουγεται τοσο λαθος οσο το για αυτο δεν παιρνω κανον γιατι εχουν χαλια χρωματα.

Τετοιου ειδους αφορισμοι dont help to justify your case.

Φιλικα.

Ενδιαφερουσα προσεγγιση το να ζωγραφιζεις και να φωτογραφιζεις το θεμα σου.

Βαζεις καποιο απο αυτα ?

Ανεβασε καποια μακρο φωτογραφια που εχεις τραβηξει με ΑF να την συζητησουμε αν θες.

θα τις σκανάρω γιατί τις έχω εκτυπωμένες απο φιλμ!!!
ειναι απο μια Nikon FM2 με μάκρο φακό
αυτές είναι που τις έχω στον τοίχο του σπιτιού μου
έχω μεγάλη ποκιλία σε σαυρες, έντομα και λουλούδια

dsc01859x.jpg
http://img43.imageshack.us/i/dsc01859x.jpg/