Αγορά 2.1 για Pc

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Th3Beh0ldeR

New member
17 May 2009
7
Καλησπέρα,

Μετά απο πολύωρη αναζήτηση στο ιντερνετ κατέληξα στα:

Klipsch ProMedia GMX A-2.1(που σκεφτομαι ποιο πολύ αλλα δεν βρίσκω απο που να τα πάρω).
Bose Companion 3 & 5(αξίζουν τα λεφτά τους?)
Razer Mako (το ίδιο με πάνω)
Απέκλεισα logitech.

Η χρήση θα είναι 99% games και το budget θα έλεγα μέχρι 450ε αν έχετε κάτι άλλο να προτείνεται. Τη γνώμη έχετε για τα 3 μοντέλα ποιο πάνω?

Busoni

Supreme Member
5 July 2006
3,290
Πάτρα
Kατ' αρχάς, ΜΗΝ ξοδεψεις 450 ευρώ με βαση την αναζήτηση στο internet. Βγες έξω κι ακου ηχεία.

Δευτερον, γιατι να πάρεις 2.1 κι όχι ενα ζευγάρι ενεργά nearfield monitors, σαν αυτά; Τα nearfield monitors ειναι σχεδιασμένα για ακρόαση σε μικρές αποστάσεις(~1m) απο τα ηχεία, οπότε ταιριάζουν ακριβως σ'αυτο που θ'ελεις, συν το οτι θ'ακους και μουσικη.

Σχετικα με τα ηχεία που αναφέρεις δεν εχω γνώμη, προσωπικά ομως δεν θα έδινα τοσα χρήματα για "ηχεια υπολογιστή".

KostasF

AVClub Enthusiast
28 April 2007
853
450 ευρώ είναι πολλά για ηχεία υπολογιστή.. Κρίμα να τα δώσεις έτσι.

Αν έπρεπε να ψωνίσω στα τυφλά θα έδινα 40 ευρώ παραπάνω και θα έπαιρνα αυτά μαζί με αυτό.

Th3Beh0ldeR

New member
17 May 2009
7
thx για τις προτασεις. θα κοιτάξω για φτιαχτες λύσεις τότε. αν πάρω ήχεια όπως είναι τα ποιο πάνω με ποια κάρτα ήχου να τα συνδυάσω?

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
θα σου προτεινα altec lancing .Eιχα τα mx 5021 και ειμουνα ευχαριστημενος.Mε μια απλη asus xonar , creative θα εισαι κομπλέ.

Φυσικα και οι πιο πανω επιλογες (και οι δικες σου ) ειναι παρα πολυ καλες , απλως προτεινω ενα πιο φτηνο συνδυασμο μια και η χρηση θα ειναι 99 % games οπως ειπες.Βεβαια δεν ξερω ποση διαφορα στην ενταση μπορει να εχουν τα διαφορα ηχεια που προταθηκαν.

Εχεις αποκλεισει τα 5.1 λογω χωρου ?

Th3Beh0ldeR

New member
17 May 2009
7
Είναι τετοια η διαμόρφωση του δωματίου που αν βάλω 5.1 θα σκοντάφτω πάνω στα καλώδια. Και ασύρματα να είναι πάλι δύσκολα θα μπουν σωστά. Και έτσι είπα να πάρω ενα καλό 2.1. Απο κάρτα ήχου έχω δει ότι η creat x-fi titanium fatality είναι καλή για games μιας και υποστηρίζει το eax 5 η κάνω λάθος?

Th3Beh0ldeR

New member
17 May 2009
7
Είδα σήμερα σε ένα μαγαζί τα roister iq και μπορώ να πώ ότι μου άφησαν μια πολύ καλη εντύπωση. Δυστηχώς τα άκουσα μόνο με μουσικά κομμάτια και έτσι δεν μπόρεσα να βγάλω ένα ασφαλές συμπέρασμα για τον ήχο σε παιχνίδια που είναι το ποιο σημαντικό(μου είπαν βέβαια ότι είναι κάλο και στις χαμηλές συχνότητες, έχει σημασία αυτό?):AFADF0:. Ακόμα δεν έχει ρυθμιστικά πάνω στα ηχεία....... υπάρχει κάποιος τρόπος να λυθεί αυτό το πρόβλημα με κάποια εξωτερική λύση?

Busoni

Supreme Member
5 July 2006
3,290
Πάτρα
Oι χαμηλές ειναι τα "μπάσα"... Σημαντικές ειναι σε όλα τα ηχεία, αλλα απο τετοιο ηχείο μην περιμένεις πολλά. Ρυθμιστικά ας μην εχουν, χρησιμοποιείς software equalizer αν χρειαστει. Πάντως, κανε ενα κόπο κι ακου τα Fostex PM 0.4... Eιναι φθηνα, κι εχουν ικανοποιήσει κι αλλους συμφορουμίτες όπως θα δεις εδω

Th3Beh0ldeR

New member
17 May 2009
7
Αντώνη παιδί μου έχουμε και καρδιακά προβλήματα, τι τιμή ήταν αυτή:D (απίστευτο set όμως)

Λοιπόν πήγα σήμερα στο πλαίσιο βουλιαγμένης να ακούσω που είδα ότι είχε μπόλικα ηχειάκια. Όλα πάνω κάτω μου φάνηκαν πολύ ωραία αλλα με βάση ότι υπάρχει ένα όριο(βλ tascam) στο μέγεθος κατέληξα στα fostex που έδινε ρέστα και στα m-audio(που δυστηχώς τα είχε σε Mp3....:violent-smiley-030: παρολα αυτα ήταν καλά). Για subwoofer θα το καθυστερίσω πάντως γιατί μόνα τους τα ηχεία είναι killer για το δωμάτιο μου παρόλα αυτά αν μπορούσατε να προτείνεται κάποιο σε τιμή μέχρι 250 ασ πούμε. Είδα και το tascam που έκανε το παιδί ποιο πάνω λινκ και είναι ομορφούλικο(χώρο για sub έχουμε μπόλικο) απλά θέλω να ταιρίαζει σε επιδόσεις με τα παραπάνω μην είναι δηλαδή overkill. Και τέλος απο κάρτα ήχου μου είπε το παιδί στο πλαίσιο κάποιες προτάσεις(lexicon, m-audio, tascam) αλλά η γνώμη σας θα ήταν πολύ σημαντική. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο εκεί τεχνικός μου ανέφερε ότι αυτές οι επαγγελματικές ακόμα και στα 150ε θα είναι ποιο καλές στα games απο ότι πχ η creative fatality που είναι φτιαγμένη γι αυτα ακόμα και αν υποστηρίζει eax5.0 κτλ κτλ και έχει ίδια τιμή. Τι λέτε?

Last edited:

KostasF

AVClub Enthusiast
28 April 2007
853
Για τα 0.5 βγάζει αντίστοιχο sub η Fostex. Είναι η πιο σίγουρη επιλογή.
Βλέπω τα έχει ο Thomann και σε bundle, αλλά είναι ένα 100ρικο πάνω από το budget σου.

CENTRAL

AVClub Addicted Member
30 June 2006
1,819
ATHENS
Τα Fostex είναι λογικά εξαιρετική επιλογή. Δυστυχώς δεν χωράνε στο γραφείο μου.

Υπάρχει κάτι σε καλή υλοποίηση με ύψος έως 16 cm;

Σκέφτομαι τα audioengine A2 αλλά οι απόψεις είναι διχασμένες και δεν μπορεί κάποιος να τα ακούσει στην Ελλάδα…

Th3Beh0ldeR

New member
17 May 2009
7
Τα Fostex είναι λογικά εξαιρετική επιλογή. Δυστυχώς δεν χωράνε στο γραφείο μου.

Τα fostex 0.4 τα έιδα στο πλαίσιο τις προάλες και ήταν απο τα ποιο μικρά monitors(φοβερη απόδοση όμως), αν δεν σου χωράνε και αυτά τι να πω.

Τελικά είμαι ανάμεσα στα m-audio bx5a και στα blue sky exo 2.1 που τα άκουσα σήμερα. Η πρώτη λύση χωρίς sub για αρχή με το σκεπτικό αργότερα να αγοραστεί και το αντίστιχο woofer που ανεβένει το budget πολύ συνολικά αλλα αξίζει και η 2η που βγαίνει πολύ ποιο οικονονική μιας και έχει ήδη sub. Για κάρτα ήχου πως σας φαίνεται αυτή? Κάτι άλλα ηχεία και σετ όπως του κωστή απεκλείστηκαν λόγω μεγέθους του μονιτορ δυστηχώς :((τα ma-audio ηταν το maximum).

Last edited: