ΑΓΟΡΑ 2 ΗΧΕΙΩΝ ΕΩΣ 400 Ε

Εμένα με το full auto mcacc o ενισχυτής τα έχει θέσει όλα LARGE και το x.over στα 80Hz. Αυτό είναι λάθος? Είχα την εντύπωση οτι για κολώνες που μπορούν να κατέβουν πολύ χαμηλά (όπως επίσης και για το κεντρικό) αυτό είναι σωστό. Τα surround ίσως πρέπει να τα αλλάξω σε small. Τι πιστεύεις? Το φάσμα συχνοτήτων που μπορούν να αναπαράγουν είναι το εξής: L-R 38Hz-35kHz, C 45Hz-35kHz και SL-SR 60Hz-35kHz.

Χρήστο, άφησε large μόνο τα κυρίως L-R. Το κεντρικό και τα surround όρισέ τα small, και βάλε τη συχνότητα αποκοπής στα 80Hz. Eπίσης κάνε και μία δοκιμή ορίζοντας όλα τα ηχεία small. Πολλές φορές το αποτέλεσμα είναι καλύτερο ακόμη και αν έχουμε ηχεία δαπέδου.

Επίσης ακόμα μια ερώτηση. Το sub το έχω ρυθμίσει στο 30% της έντασής του (απο το κουμπί που έχει πάνω του) ώστε με την αυτόματη ισοστάθμιση τα υπόλοιπα ηχεία να παίζουν κοντά στα 0db. Όμως έτσι δεν πάει χαμένη η υπόλοιπη ισχύς του sub? Είναι σωστό να το βάλω πχ στο 80% της έντασής του και με την αυτόματη ισοστάθμιση να παίξουν +10/+12db?

Αν ανεβάσεις κι άλλο την ένταση του υπογούφερ, μόλις ζητήσεις απ' το MCACC να σου κάνει auto calibration θα σου βγάλει το μήνυμα "Subwoofer volume is too loud" και θα σου ζητήσει να χαμηλώσεις την ένταση. Δοκίμασέ το και θα δεις.

Αν ανεβάσεις κι άλλο την ένταση του υπογούφερ, μόλις ζητήσεις απ' το MCACC να σου κάνει auto calibration θα σου βγάλει το μήνυμα "Subwoofer volume is too loud" και θα σου ζητήσει να χαμηλώσεις την ένταση. Δοκίμασέ το και θα δεις.

Ευχαριστω πολυ Κωστα για τις απαντησεις. Αυτο που λες για το sub το εχω ηδη δοκιμασει και εκανε αυτο που ανεφερα στο προηγουμενο μου ποστ, αναγκαζοταν να αυξησει πολυ τα υπολοιπα ηχεια (περιπου +10db) για να τα ισοσταθμισει με το sub χωρις να μου πει "subwoofer volume is too loud" (τουλαχιστον μεχρι το 50% της ισχυος του το εχω δοκιμασει). Οποτε το "σημειο αναφορας" ποιο ειναι, βαζω το sub οριακα ωστε να μη μου βγαλει αυτο το μηνυμα που λες και να παιζει τα ηχεια +12 και βαλε db, η αφηνω το sub οπως το εχω στο 30% ωστε τα ηχεια να ρυθμιστουν απο τον ενισχυτη στα 0db περιπου οπως ειναι τωρα?

Οσο για τα διπολα, τι λες? Απ'οσο εχω διαβασει οι γνωμες διαφερουν, το ειχαμε ξανασυζητησει κιολας..Αλλοι λενε οτι αν ο καναπες ειναι κολλητα στον τοιχο ειναι καλυτερα τα διπολα, αλλοι λενε οτι θελουν χωρο (να μην ειναι πολυ κοντα στον πισω τοιχο). Το ρωταω γιατι εχουν τη δυνατοτητα να παιξουν και σαν κανονικα ηχεια και οχι σαν διπολα.

ή αφηνω το sub οπως το εχω στο 30% ωστε τα ηχεια να ρυθμιστουν απο τον ενισχυτη στα 0db περιπου οπως ειναι τωρα?

Αυτό....

Οσο για τα διπολα, τι λες? Απ'οσο εχω διαβασει οι γνωμες διαφερουν, το ειχαμε ξανασυζητησει κιολας..Αλλοι λενε οτι αν ο καναπες ειναι κολλητα στον τοιχο ειναι καλυτερα τα διπολα, αλλοι λενε οτι θελουν χωρο (να μην ειναι πολυ κοντα στον πισω τοιχο). Το ρωταω γιατι εχουν τη δυνατοτητα να παιξουν και σαν κανονικα ηχεια και οχι σαν διπολα.

Τα δίπολα θέλουν χώρο πίσω. Τώρα αφού ήδη τα έχεις, και εφόσον ρυθμίζονται τόσο ως δίπολα όσο και ως άμεσης εκπομπής, κάνεις τις δοκιμές σου και βγάζεις τα συμπέρασματά σου.

Και μην ξεχάσεις να μας αναφέρεις τις εντυπώσεις σου......

Τα δίπολα θέλουν χώρο πίσω. Τώρα αφού ήδη τα έχεις, και εφόσον ρυθμίζονται τόσο ως δίπολα όσο και ως άμεσης εκπομπής, κάνεις τις δοκιμές σου και βγάζεις τα συμπέρασματά σου.

Και μην ξεχάσεις να μας αναφέρεις τις εντυπώσεις σου......

Δοκιμασα χτες το βραδυ και ορισα small το κεντρικο και τα περιφερειακα. Αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι τουλαχιστον το κεντρικο ισως επαιζε λιγο πιο καθαρα χωρις μεγαλες διαφορες (ισως γιατι αποφορτιστηκε απο την αναπαραγωγη χαμηλοτερων συχνοτητων). Στην αρχη δε μου αρεσε τοσο αλλα μετα το συνηθισα και το αφησα ετσι.

Οσο για τα διπολα, θα το δοκιμασω απο Τριτη και θα σας πω!
Ευχαριστω και παλι.