Αγορά 2 τηλεοράσεων : Μιας 50'-55' και μιας 40'-42' !!!!

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

pimenikos

New member
15 January 2013
69
Καλησπέρα σας ,όπως αντιλαμβάνεστε από τον τίτλο σκέφτομαι να αγοράσω δυο τηλεοράσεις τέτοιου μεγέθους και όσο το δυνατόν μικρότερου κόστους για σαλόνι και κρεβατοκάμαρα.

Ότι αγοράσω θα πρέπει να το κάνω ως 12 Αυγούστου .

Επειδή μάλιστα στην ταράτσα υπάρχουν ήδη δυο δορυφορικά πιάτα η αρχική σκέψη μου ως επιλογή για την κρεβατοκάμαρα είναι η LG 42LA620S η οποία διαθέτει δορυφορικό δέκτη ,η χρήση θα είναι κυρίως τα κλασικά κανάλια ,καμιά ταινία η από τον ενσωματωμένο media player η κάποιο φθηνό Blu-Ray και κυρίως Ελληνικές ταινίες από το youtube που με έχει πρήξει η σύζυγος .:nounder:
Σκέφτομαι και για την samsung ue40f6500 αλλά δεν γνωρίζω αν διαθέτει δορυφορικό δέκτη και αν τα 100 ευρώ περισσότερα αξίζουν για την χρήση που χρειάζομαι την τηλεόραση ,συν ότι θα επιθυμούσα παθητικό 3d αν και πόσες τέτοιες ταινίες θα δούμε στην κρεβατοκάμαρα ;

Για το σαλόνι η απόσταση θα είναι 2.5 -3.5 μέτρα περίπου αν και τα παιδιά ίσως πάνε πιο κοντά αν δεν είμαι εκεί να τα μαλώνω για πιο μακριά , είμαι λοιπόν ανάμεσα στις PANASONIC TX-L55ET5E που είναι στα 900 περίπου και την PANASONIC TX-L50ET60 στα 1007, πάλι δεν γνωρίζω αν κάποια από τις δυο διαθέτει δορυφορικό δέκτη ,με μια ματιά που έριξα δεν διαθέτουν ,αν υπάρχει κάποια άλλη που διαθέτει σε αντίστοιχη τιμή αγοράς θα σας ήμουν υπόχρεος αν με ενημερώνατε
'Οποια και να πάρω θα ήθελα να την συνδυάσω με αυτό το Ηome Cinema http://www.skroutz.gr/s/3273871/LG-BH7530T.html που θα με καλύψει πιστεύω σε κάποια πράγματα που δεν διαθέτουν τα δυο μοντέλα της PANASONIC.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τυχόν απαντήσεις μήπως και αποφασίσω οριστικά και όποια διαφορετική πρόταση θα μου ήταν πολύ χρήσιμη,πιστεύω τα δεδομένα χρήσης των τηλεοράσεων έχουν γίνει κατανοητά έτσι όπως τα ανέφερα ,το κόστος για όλα δεν θέλω να υπερβεί τα 1800-2000 ευρώ ,δυσκολες εποχές πρέπει να κάνουμε και υποχωρήσεις σε πολλά .:grandpa:

Ευχαριστώ και πάλι .:worshippy:

pimenikos

New member
15 January 2013
69

3D στην κρεβατοκάμαρα το θεωρώ περιττό , η 6500 έχει δορυφορικό δέκτη αλλά ενεργητικό 3D.

Σε ευχαριστώ Υπερίων για την απάντηση σου,η Sony καλή και φθηνή,όντως το 3D στην κρεβατοκάμαρα περιττό , όμως το smart είναι απαραίτητο για όπως προανέφερα τις Ελληνικές ταινίες της συζύγου μέσω youtube , η LG 620 τουλάχιστον σε αυτό πιστεύεις πως δεν θα είναι ικανοποιητική ; Από μια 23' CRT 12αετιας που υπάρχει τώρα τουλάχιστον για μια αξιοπρεπή εικόνα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις δεν θα μας καλύψει ;

Για την 55' που προτείνεις ξεφεύγει αρκετά η τιμή και σίγουρα δεν θα ήθελα ενεργητικό 3D ούτε για εμάς ,ούτε για τα παιδιά ,μια φορά προσπάθησα να δω και δεν άντεξα ούτε δυο λεπτά.Κάποια άλλη με δορυφορικό δέκτη αλλά παθητικό 3D χωρίς να ξεφεύγουμε τόσο στην τιμή να μην υπάρχει άραγε ;Αν έπαιρνα την 620 σε 55' και την 6500 σε 40' θα ήταν τόσο άσχημη για σαλόνι η 620 ;

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
Για την 55' που προτείνεις ξεφεύγει αρκετά η τιμή και σίγουρα δεν θα ήθελα ενεργητικό 3D ούτε για εμάς ,ούτε για τα παιδιά

Τα παιδιά δεν κάνει να βλέπουν 3D καθόλου , και στους μεγάλους οι επιδράσεις στην υγεία είναι ακόμη άγνωστες.

Για τα υπόλοιπα που λες συμφωνώ , το παθητικό είναι όντως προτιμότερο , το κακό είναι ότι τα πάνελ IPS της LG που χρησιμοποιεί η ίδια και οι Panasonic , Sony υστερεί σε μαύρο και αντίθεση σε σκοτεινό χώρο. Έχουν όμως τα πιο φυσικά χρώματα στα δικά μου μάτια.

Γενικά είναι το γνωστό πρόβλημα ότι μια τηλεόραση υπερτερεί σε κάτι αλλά υστερεί σε κάτι άλλο και το ανάποδο.

Για την 620 έχουν ακουστεί προβλήματα με την ομοιομορφία (παρότι είναι direct LED που θεωρητικά είναι καλύτερο από τις edge LED) , δεν στην συστήνω δες κάποια πιο πάνω στην γκάμα της LG.

Last edited:

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,418
Terra
Τα παιδιά δεν κάνει να βλέπουν 3D καθόλου , και στους μεγάλους οι επιδράσεις στην υγεία είναι ακόμη άγνωστες.

Ας μην είμαστε υπερβολικοί, Γιάννη... -bye-

Τεχνολογίες στερεοσκοπικής απεικόνισης είναι διαθέσιμες στο κοινό εδώ και παραπάνω από έναν αιώνα και έχουν μελετηθεί αρκούντως από τους αρμόδιους ειδικούς.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορεί κανείς να μελετήσει την σελίδα της Αμερικάνικης Οφθαλμολογικής εταιρείας, επί του θέματος:

http://3deyehealth.org/faq.html

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
Γιάννη καλύτερα να προσέχει κάποιος για να έχει. Better safe than sorry που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι.

Εδώ είναι οι προειδοποιήσεις της Nintendo για παιδιά κάτω των 6 ετών...

http://www.nintendo.com/consumer/systems/3ds/en_na/health_safety.jsp

Εδώ είναι άλλο ένα σχετικό άρθρο...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/click_online/9378577.stm

ΥΓ. Τα αναφέρω για την σφαιρική ενημέρωση. Οι επιδράσεις του 3D εκτός από τα μάτια καλό θα ήταν να μελετηθούν και στον εγκέφαλο.

hxostil

AVClub Addicted Member
στα 2-3 χρονια που εχω 3d οι ωρες που εχω δει υλικο 3d ειναι μετρημενες στα δαχτυλα...κυριως λογω υλικου...η τωρινη ειναι ενεργη και με διαφορα πολυ ξεκουραστη απο τις αλλες που ειχα...ενα κλικ πιο ξεκουραστο το παθητικο αλλα με τοσο φτωχο υλικο δεν νομιζω οτι εινα καταλυτικος παραγοντας to 3d για αγορα τηλεορασης...ισως να αλλαξει στο μελλον αλλα μεχρι τοτε..

Last edited:

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,418
Terra
Γιάννη καλύτερα να προσέχει κάποιος για να έχει. Better safe than sorry που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι.

Εδώ είναι οι προειδοποιήσεις της Nintendo για παιδιά κάτω των 6 ετών...

http://www.nintendo.com/consumer/systems/3ds/en_na/health_safety.jsp

Εδώ είναι άλλο ένα σχετικό άρθρο...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/click_online/9378577.stm

ΥΓ. Τα αναφέρω για την σφαιρική ενημέρωση. Οι επιδράσεις του 3D εκτός από τα μάτια καλό θα ήταν να μελετηθούν και στον εγκέφαλο.

Αντικείμενο της οφθαλμολογίας δεν είναι μόνο το μάτι, αλλά όλο τα οπτικό σύστημα (οφθαλμοί, οφθαλμοκινητικοί μύες και νεύρωση τους, βλέφαρα και νεύρωσή τους, οπτικά νεύρα, οπτικό χίασμα, οπτικές ταινίες, έξω γονατώδη σώματα, οπτικές ακτινοβολίες, οπτικό κέντρο εγκεφάλου-ινιακός φλοιός, οπτικά υποσυστήματα εγκεφάλου συν αγγείωση όλων αυτών)... ;)

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
Σε άλλους αρέσει να ψάχνουν (έστω και μέσω google maps) σε άλλους που δεν έχουν δυνάμεις για να πάνε μόνοι τους τους αρέσει να ακολουθούν πιστά το μπροστινό αυτοκίνητο , γούστα είναι αυτά.

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
Ας μην είμαστε υπερβολικοί, Γιάννη... -bye-

Τεχνολογίες στερεοσκοπικής απεικόνισης είναι διαθέσιμες στο κοινό εδώ και παραπάνω από έναν αιώνα και έχουν μελετηθεί αρκούντως από τους αρμόδιους ειδικούς.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορεί κανείς να μελετήσει την σελίδα της Αμερικάνικης Οφθαλμολογικής εταιρείας, επί του θέματος:

http://3deyehealth.org/faq.html

Αντικείμενο της οφθαλμολογίας δεν είναι μόνο το μάτι, αλλά όλο τα οπτικό σύστημα (οφθαλμοί, οφθαλμοκινητικοί μύες και νεύρωση τους, βλέφαρα και νεύρωσή τους, οπτικά νεύρα, οπτικό χίασμα, οπτικές ταινίες, έξω γονατώδη σώματα, οπτικές ακτινοβολίες, οπτικό κέντρο εγκεφάλου-ινιακός φλοιός, οπτικά υποσυστήματα εγκεφάλου συν αγγείωση όλων αυτών)... ;)

Ευχαριστώ πάντως για την άμεση ενημέρωση επι του θέματος. :ernaehrung004:

pimenikos

New member
15 January 2013
69
Για την 620 έχουν ακουστεί προβλήματα με την ομοιομορφία (παρότι είναι direct LED που θεωρητικά είναι καλύτερο από τις edge LED) , δεν στην συστήνω δες κάποια πιο πάνω στην γκάμα της LG.

Υπερίων εννοείς κάποια από αυτές η μεγαλύτερο μοντέλο ;Σειρά 7 η 8 ;

http://www.skroutz.gr/s/3206457/LG-55LA660S.html

http://www.skroutz.gr/s/3203739/LG-55LA690S.html

pimenikos

New member
15 January 2013
69
Υπάρχουν κάποια νέα δεδομένα για την 690. Δες και εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/109721-LG-LA690S-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια

Υπερίων σε ευχαριστώ αλλά δεν κατάλαβα και πολλά ,επειδή εμπιστεύομαι την κρίση σου για αυτό ζητώ την συμβουλή σου ,τελικά αν αντιλαμβάνομαι σωστά την 690 την εγκρίνεις για την χρήση που επιθυμώ σε σχέση με την 620 ;

Φιλε pimenikos μενεις Αθηνα;

Δυστυχώς ναι φίλε μου,κάποτε ήλπιζα πως κάποια στιγμή θα λάβω και εγώ σύνταξη να πάω στο χωριό μου να φτιάξω 2-3 στάνες να γίνω κανονικός ποιμένας,αλλά η ζωή και κάποιες κυβερνήσεις μου είπαν τι όνειρα είναι αυτά για σύνταξη και στάνες ;Κομμένα αυτά ,τώρα πρέπει να βάλεις πλάτη να σωθεί η χώρα ,οπότε ξεχνάω σύνταξη ,στάνες ,κ.α ονειροπόλα ποιμενικά !:Banane0:

Ducksong

Supreme Member
11 July 2013
5,007
The Dutch Mountains
Τουλαχιστον μπορεις να πας στο ΜΜ στου Ρεντη και να παρεις την 55f6500 στα 1399 συν μια δωροεπιταγη 300 ευρω! που σου επιτρεπει να παρεις μια πολυ καλη 2η TV με το budget σου

pimenikos

New member
15 January 2013
69
Re: Απάντηση: Αγορά 2 τηλεοράσεων : Μιας 50'-55' και μιας 40'-42' !!!!

Τουλαχιστον μπορεις να πας στο ΜΜ στου Ρεντη και να παρεις την 55f6500 στα 1399 συν μια δωροεπιταγη 300 ευρω! που σου επιτρεπει να παρεις μια πολυ καλη 2η TV με το budget σου

Το αρχικό σκεπτικό μου ήταν να πάρω την 6500 40' για την κρεβατοκάμαρα ,για μεγάλη θα ήθελα κάτι που να διαθέτει δορυφορικό δέκτη και παθητικό 3D για αυτό προσανατολίζομαι στην LG, η την πρώτη επιλογή που έβαλα αρχικά αλλά χωρίς δορυφορικό δέκτη ,εδώ είναι το δίλημμα .

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
Υπερίων σε ευχαριστώ αλλά δεν κατάλαβα και πολλά ,επειδή εμπιστεύομαι την κρίση σου για αυτό ζητώ την συμβουλή σου ,τελικά αν αντιλαμβάνομαι σωστά την 690 την εγκρίνεις για την χρήση που επιθυμώ σε σχέση με την 620 ;

Από ότι φαίνεται η 690 είναι 100 Hz τελικά , κάτι που σημαίνει ότι αναβαθμίζεται σαν τιμή/αξία.

Ducksong

Supreme Member
11 July 2013
5,007
The Dutch Mountains
Κρινοντας εξ ιδιων θα σου ελεγα οτι το 3d ειναι το 5-10% της συνολικης χρησης της TV και ακομα δεν ξερουμε αν ειναι μια μοδα που σιγα σιγα θα σβησει.. Στο μυαλο μου η προσφορα ειναι 2 good 2 miss αλλα αν εισαι κατασταλαγμενος ως προς τις αναγκες σου παω πασο...

pimenikos

New member
15 January 2013
69
Φίλε Ducksong δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό που λες και προσωπικά το ποσοστό θα το έκανα πολύ μικρότερο την δεδομένη στιγμή,βλέπεις όμως μας έχει φάει η μόδα του :αφού θα πάρω που θα πάρω κάτι καινούργιο ,γιατί να μην έχει και αυτό και εκείνο ;Καταναλωτικά θύματα αδερφέ !

Υπερίων σε ευχαριστώ ξανά ,πιστεύω με τα χρήματα που διαθέτω μια χαρά με καλύπτει να πάρω μια 55 690 και μια 40 6500 χωρίς το home cinema που είχα υπόψην στην αρχή .