Αγορά 2 τηλεοράσεων

vagelis2000

New member
21 February 2009
71
Είμαι σε φάση να πάρω 2 τηλεοράσεις LCD
Μία 32´για κρεβατοκάμαρα (απόστ2-3 μ) κανάλια NOVA και DVD.
Μία 40´για σαλόνι (απόστ 2-3,50 μ) κανάλια NOVA και BLURAY

Θέλω να διαθέσω όχι πάνω απο 1300 ευρώ και για τις 2.
Ti να πάρω ? Τι προτείνεται?
Για την 32´στην κρεβατοκάρα αξίζει να είναι full HD?

Δεν αξιζει να σου "φαει" τον προυπολογισμο η 32", οποτε ασε το fullHD, με ready θα εισαι οκ.
Τωρα για το σαλονι και για την συγκεκριμενη αποσταση θα ηταν καλυτερα να πας σε 46+fullHD οπου ειναι φτιαγμενες να σε ικανοποιησουν σε κοντινες αποστασεις και να ¨παρεις" την κινηματογραφικη αισθηση. Εγω εχω αποσταση 2μετρα με 47" και ειμαι χαρουμενος:a0210: Αυτα βεβαια ειναι "γουστα", οποτε περι ωρεξεως...
Για μεγαλη TV κοιτα και τις αγγελιες.

Είμαι σε φάση να πάρω 2 τηλεοράσεις LCD
Μία 32´για κρεβατοκάμαρα (απόστ2-3 μ) κανάλια NOVA και DVD.
Μία 40´για σαλόνι (απόστ 2-3,50 μ) κανάλια NOVA και BLURAY

Θέλω να διαθέσω όχι πάνω απο 1300 ευρώ και για τις 2.
Ti να πάρω ? Τι προτείνεται?
Για την 32´στην κρεβατοκάρα αξίζει να είναι full HD?

Με 1300ευρώ παίρνεις μια καλη 26-32'' HD ready (ανάλογα που θα βρεις καλή τιμή) για την κρεβατοκάμαρα,και μια βασική 40'' (Full HD) ή μια πολύ καλή ΗD ready στις ίδιες διαστάσεις.-Για DVD,Nova κλπ τηλεοπτικό πρόγραμμα καλύπτεσαι άνετα με HD Ready.
Για Blue ray κλπ σήμα υψηλής ευκρίνειας είναι ανάλογα πως θεωρείς και πως τι βλέπεις μια εικόνα,αλλά σε Full ΗD θα χάσεις σε τηλεοπτικό σήμα SD.

Για Blue ray κλπ σήμα υψηλής ευκρίνειας είναι ανάλογα πως θεωρείς και πως τι βλέπεις μια εικόνα,αλλά σε Full ΗD θα χάσεις σε τηλεοπτικό σήμα SD.

Aυτο ειναι πολυ γενικο και πολυ απλα δεν ισχυει.

Αφού εσύ ξέρεις καλύτερα, μπορείς να μας πείς τι ανάλυση έχει το τηλεοπτικό σήμα στα περισσότερα κανάλια είτε αναλογικά είτε ψηφιακά στην Ελλάδα (ή ακόμα και τα δορυφορικά ξένα ή Νοβα) και γιατί εσύ δεν το βλέπεις ξεχειλωμένα σε μια Full ΗD τηλεόραση ;
Μήπως επειδή ψυχολογικά σου πουλάνε ότι θέλουν σε ένα κατάστημα τηλεοράσεων από δήθεν τεχνολογία, με παρουσίαση μόνο ψηφιακού προγράμματος σε κονσέρβα και ποτέ συγκριτικά με την μέση πραγματικότητα ;

Last edited:
Δήλαδή μιά SONY 32V4000 http://www.megamarket.gr/sonykdl32v4000-p-65638.html για κρεββατοκάμαρα

και μια SAMSUNG LE40A558P http://www.avoutlet.gr/default.aspx?pid=70&cgid=5&pd=802 για σαλόνι
τι λέτε?
πάντως έχω δεί ποδόσφαιρο σε κάποιες καφετέριες σε τηλεοράσεις LCD ή PLASMA μεγάλες που είναι θολές πχ το πρόσωπο των παιχτών θολό
Ετσι είναι σε όλες ή δεν είναι FullHD?

Κάνε αναζήτιση για γνώμες καθώς οι συγκεκριμένες κυκλοφορούν αρκετά (και εδώ μέσα...)

Για το θολό έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες.
-Ποιότητα και δύναμη σήματος.
-Οι plasma λόγω τεχνολογίας αποδίδουν πολύ καλύτερα το τηλεοπτικό σήμα SD σε μεγάλη οθόνη σε σχέση με LCD παρόμοιων διαστάσεων,βοηθά ότι είναι και HD ready ακόμα αρκετές...Αλλο όμως η ανάλυση της τηλεόρασης,άλλο τι σήμα δέχεται και πως το αποδίδει
-Σωστές Ρυθμίσεις....που οι plasma υπερτερούν χωρις πολλά πολλά, στα χρώματα και ειδικα το μαύρο..και το normal των προκαθορισμέων ρυθμίσεων είναι βασικός παράγοντας σαν best εικόνα του κάθε μοντέλου δηλ.σε τι πηγές σήματος δείχνει καλύτερα.
-Από που την βλέπεις καθώς οι γωνίες θέασης δεν δείχνουν ίδια εικόνα παντού και συμπέρασμα βγάζεις μόνο αν δείς την τηλεόραση LCD/Plasma ρυθμισμένη στο υψος των ματιών σου και από κάποια απόσταση.
-Ολα τα μοντέλα δεν είναι το ίδιο σε μια εταιρία.Οι καφετέριες δεν βάζουν και ότι καλύτερο συνήθως....και τέλος στις καφετέριες οι οθόνες έχουν και ένα καρο βρώμα από τσιγάρο κλπ για να δείς καλή εικόνα.

Last edited: