Αγορά 27"-29"

philosopher

Established Member
21 June 2010
105
Κι άλλο ένα θέμα για τηλεοράσεις λοιπόν.

Για τους γονείς ψάχνω μια tv μέχρι 29" (λόγω διαστάσεων επίπλου) και περίπου στην κατηγορία 300 περίπου.
Media player δυνατότητες είναι αδιάφορες.

Μερικές υποψήφιες που είδα

Samsung UE28F4000
LG 29LN450B
LG 27MA53D-PZ

Η μόνη με fullHD panel είναι η τελευταία, αλλά είναι 27".
Αν και μικρή τηλεόραση, η απόσταση θέασης είναι σχετικά μεγάλη, οπότε και η 1 ιντσα μεγαλύτερη θα προτιμηθεί έναντι μικρής διαφοράς ποιότητας.

Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Μερσί

Οι πρώτες δύο είναι τηλεοράσεις και η τρίτη είναι μόνιτορ με δέκτη mpeg4. Πράγμα που συνήθως σημαίνει ότι σε τηλεοπτικό σήμα θα πάρεις καλύτερη εικόνα με μια από τις δυο πρώτες (καλύτερη επεξεργασία εικόνας).

Ρίξε τους μια ματιά μόνος σου και δες τις γωνίες θέασης ειδικά στον κάθετο άξονα , αν η γωνία θέασης είναι σε κάποια από αυτές κακή τότε χρησιμοποιεί panel ΤΝ (φωτογραφία κάτω) και τότε καλύτερα να την αποφύγεις.

viewangles.jpg

Σύμφωνα με το επίσημο site της LG η 29LN450 έχει πάνελ IPS (άρα γλιτώνεις το TN)...

http://www.lg.com/gr/televisions/lg-29LN450B-led-tv

Για την Samsung δεν κατάφερα να βρώ επίσημες προδιαγραφές.

Σ'ευχαριστώ πολύ.
Αν τις βρω κάπου να τις δω, σίγουρα θα ρίξω μια ματιά.
Απ'ότι βλέπω σ'αυτή τη διάσταση οι προτάσεις είναι ελάχιστες, οπότε τουλάχιστον η επιλογή θα είναι σχετικά εύκολη :)

Έτσι όπως τις βλέπω θεωρητικά μάλλον την LN θα σου πρότεινα. Ειδικά αν όντως έχει IPS όπως γράφει στο επίσημο site.

33watts κατανάλωση σε λειτουργία, χαχαχαχ, όχι δε γίνεται.
Ούτε σε standby δεν πρέπει να καίει τόσα η δικιά μου (51E6500).

Thanks και πάλι

Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα αντίστοιχα το θέμα για περίπτωση θείων μεγάλων σε ηλικία παραθέτω το Link για την Samsung ως προς τα χαρακτηριστικά.
http://www.samsung.com/gr/consumer/tv-audio-video/television/led-tv/UE28F4000AWXXH-spec
Τελικά από εδώ φαίνεται αν έχει panel ΤΝ ή IPS η samsung;

Επίσης το DVB-T / C που αναφέρει σημαίνει ότι διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή mpeg4;

Το βασικότερο, είμαι μεταξύ των Samsung UE28F4000 και LG 29LN450B.

Σαν εταιρεία προτιμώ την Samsung και διστάζω για LG αλλά όντως είναι καλύτερη η πρώτη;;;

Ευχαριστώ

Εγώ πήρα την LG.
Μια χαρά τηλεόραση είναι, την είδα στα γρήγορα όταν την σέταρα. Η εικόνα είναι super, η γωνία θέασης επίσης άψογη, οι γονείς χαρούμενοι, job done!