Αγορα 32"lcd για monitor γραφειου?

mtlfn

New member
16 October 2006
75
Οπως λεει και ο τιτλος,θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι υπερβολικη η χρηση 32αρας lcd για μονιτορ σε γραφειο στο σπιτι.
Κυριως οσον αφορα το θεμα αποστασης(60εκ)
Στον ιδιο χωρο καθομαι πιο πισω στα 2μ περιπου για θεαση τηλεορασης η οτι downloads εχω και το 24ρι μονιτορ δε μου αρκει.
Αλλα με την 32ρα μηπως ειναι too much για κοντα?
Παρεπιπτοντως σκεφτομαι για τη sam 32c650 η lg 32ld750(οποια γνωμη καλοδεχουμενη)

-Φανταστειτε τετοια ερωτηση πριν μερικα χρονια οταν ειχαμε τα 15ρια μονιτορ...:flipout:

Προσωπικά το μέγεθος δεν θα με προβλημάτιζε. Γούστα είναι αυτά...
Όμως σε 32" 1920x1080 είναι ζόρικο. Αν ήταν 2560x1200, θα ήταν καλύτερα.

Αυτό που σίγουρα αποτελεί πρόβλημα είναι η αντίθεση. Για παράδειγμα την TV μου, παρόλο που την χρησιμοποιώ για Monitor σε παιχνίδια, είναι σχεδόν αδύνατο να τη χρησιμοποιήσω για Internet.
Με γυαλιά ηλίου ίσως είναι εφικτό...

Απ'τη στιγμή που τη θέλεις και για TV στα 2 μέτρα, δεν έχεις και άλλη επιλογή θα έλεγα. Την παλιά μου 32άρα έδωσα σ'ένα παλικάρι που θα την έχει για monitor οπότε υπάρχουν και άλλοι συμπάσχοντες! Όλα είναι θέμα συνήθειας. Φρόντισε μόνο να είναι FullHD και να την αντέχει το γραφείο σου! Απ'τις δύο εννοείται πως προτιμώ τη Samsung.

Φίλε μου δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψεις με 32άρα στα 60εκ. Σου προτείνω είτε να κρατήσεις κ την οθόνη που έχεις τώρα, να τις έχεις κ τις 2 πάνω σε εικίνα κλώνο, κ να ανοιγοκλείνεις ανάλογα με την απόσταση, είτε ασύρματο πληκτρολόγιο κ ποντίκι, κ αν η ανάλυση σε καλύπτει πας μόνιμα στα 2 μέτρα.

Πρόσεξε το LAG στην 650 αν σε ενδιαφέρει το Game .
Για αυτή την δουλειά υπάρχει η Samsung 32C530 .
Μπορείς να διαβάσεις εδώ την δοκιμή ...
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le32c530-le40c530-20100813815.htm
Εξαιρετικό Value / Money .
http://www.skroutz.gr/s/265058/Samsung-LE32C350-32.html?keyphrase=samsung+32c350
Το Input Lag πραγματικά υπάρχει σε τέτοιο βαθμό που να μη μπορείς να παίξεις κάποιο παιχνίδι? Συμβαίνει ή είναι πολύ ψιλά γράμματα?

Φίλε μου δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψεις με 32άρα στα 60εκ. Σου προτείνω είτε να κρατήσεις κ την οθόνη που έχεις τώρα, να τις έχεις κ τις 2 πάνω σε εικίνα κλώνο, κ να ανοιγοκλείνεις ανάλογα με την απόσταση, είτε ασύρματο πληκτρολόγιο κ ποντίκι, κ αν η ανάλυση σε καλύπτει πας μόνιμα στα 2 μέτρα.
Αυτό κάνω και εγώ.
Βέβαια δεν τις έχω ενεργοποιημένες ταυτόχρονο. Από το menu της κάρτας γραφικών, επιλέγω κάθε φορά όποια θέλω.

Μέτρησα από το κεφάλι μου, μέχρι τη TV και το Monitor και οι αποστάσεις είναι οι εξής:
Monitor: Περίπου 70cm
TV: Περίπου 190cm
Πραγματικά, δεν θα με χάλαγε να είχα 27άρι monitor σε αυτή την απόσταση ή 46άρα+++ TV.

Θα μπορούσα να δω ένα Review με τη δικιά μου για να δω τι λένε για το Input Lag? Εγώ ούτε καν βλέπω κάτι τέτοιο και είμαι φανατικός Gamer.
Αδυνατώ όμως να πιστέψω ότι ένα παλιό μοντέλο όπως το δικό μου δεν έχει Input Lag, τουλάχιστον μεγαλύτερο από της παραπάνω.

Φιλε μου ως προς την απόσταση εννοεις?ειναι κουραστικο για τα ματια?

Σε εισαγωγικά ρε φίλε, προς τί η απορία?

Οχι απορια φιλε μου, απλα θα ηθελα και απο καποιον που ενδεχομενως το εχει επιχειρησει (αλλοι συμπασχοντες) να μας πει και αυτος την αποψη του.

Ευχαριστω για τις οποιες απαντησεις μεχρι τωρα.

Φιλε μου ως προς την απόσταση εννοεις?ειναι κουραστικο για τα ματια?

Ναι στα 60εκ με 32αρα θα ζαλιστείς από το έντονο χρώμα, που θα γυρνάς δεξιά αριστερά το κεφάλι για να δεις από την μια άκρη στην άλλη κτλ. δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις στο pc, εγώ πάντως πληροφορικάριος γαρ, προτιμώ 2Χ19άρες παρά μια μεγαλύτερη από 19άρα. Σου είπα όμως τι θα έκανα στην θέση σου.

@verse Αυτό είναι υπερβολή .
Σίγουρα ότι βολεύει το καθένα διαφέρει .
Αλλά υπάρχουν βασικά προβλήματα σχεδίασης .

Το να έχει 1920*1080 μόνο καλά έχει .
Δεν λέω μπορείς να τα πάρεις από monitor 22-27 αλλά θα είναι TN και με το που χάσεις λίγες μοίρες την γωνία θέασης όλα αλλάζουν προς το χειρότερο ( πολύ χειρότερο ).
Στα ΤΝ τα θετικά τους είναι το χαμηλό κόστος και ο εξαιρετικά μικρός χρόνος απόκρισης .
Χρώμα , ομοιομορφία , γωνίες κλπ. είναι πολυ πίσω.
Αν θέλεις να δεις και ταινίες τότε μονόδρομος είναι οι 32' (size mater) και το καλύτερο Panel.
Η 530 είναι εξαιρετική για αυτή την δουλειά .

Last edited:
@sprsk: δεν κατάλαβα ποιο είναι υπερβολή αλλά τεσπά.

Το να δουλεύεις μόνιμα σε μια μεγάαααλη οθόνη εμένα δεν με βολεύει. Εφόσον ο φίλος βολεύεται για την εργασία του σε αυτήν που έχει τώρα, ναι μεν παίρνει την 32άρα για να καλύψει την δεύτερη ανάγκη του (ταινίες κτλ) αλλά κρατάει κ την πρώτη για εργασία. Καλώς ή κακώς όταν η απόσταση θέασης παίζει τόσο πολύ, δεν μπορεί μια οθόνη να καλύψει κ τις 2 ανάγκες. Κατά την δική μου εμπειρία κ πάντα φιλικά!

Ευχαριστω παιδια
το θεμα ειναι οτι η 530 ειναι 50hz αλλα οντως κοστιζει 130ε λιγοτερα.
Τελικα το προβλημα με τη μεγαλη οθονη απο κοντα ειναι οτι θα πηγαινει το κεφαλι σαν σε αγωνα...τεννις:flipout:
Παρεπιπτοντως δεν ειμαι gamer,κυριως σερφαρισμα και ψιλοοφις εφαρμογες.

50 hz e! και ? ...... έχεις δίκιο η samsung C8000 με τα 400.000.000 hz παίζει καλύτερα :flipout:ποδόσφαιρο .... για ρίξε μια ματιά στο νήμα και θα καταλάβεις τι κλάμα :bigcry: έχει πέσει .

Φαντάζομαι ότι όταν βλέπεις τένις δεν θα είσαι στα 70cm . Αν έχεις 1,5m είσαι μια χαρά . Άσε που σε ταινία μόλις συνηθίσεις θα σου φαίνεται μικρή.
Ερώτηση : Ξέρεις το monitor σου σήμερα σε πόσα Hz δουλεύει ?

Απάντηση : λέω ότι 99 % είσαι στα 60Hz .
Επίσης όλα αυτά τα εκατομμύρια Hz τα κλείνεις όταν είναι να δεις ταινία . Εκεί θέλεις 24p
Αν κάνω λάθος κάποιος φίλος ας με διορθώσει.

@ verse .. φίλε μου ... εγώ δουλεύω σε 22' και μου φαίνεται μικρή .
Όταν έχω το Λαπιτοπ στην 47άρα και είμαι στα 2 μέτρα επίσης μια χαρά μου φαίνεται .
Δεν ξέρω μπορεί να είμαι προβληματικός εγώ .:flipout:
Στο Internet και στην επεξεργασία κειμένου η Hp που έχω είναι κάθετα οριοθετημένη . ( με βολεύει απίστευτα )
Αυτό έγραψα ότι είναι θέμα γούστου και συνήθειας .

Καλύτερα είναι να το δοκιμάσει πριν την πάρει.

Last edited:
είναι TN και με το που χάσεις λίγες μοίρες την γωνία θέασης όλα αλλάζουν προς το χειρότερο ( πολύ χειρότερο ).
Προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου πρόβλημα. Μάλιστα η οθόνη μου έχει ρύθμιση ύψους και γωνίας, οπότε δεν το παρατηρώ καθόλου.
Αλλάζουν, ελάχιστα και ανάλογα την Οθόνη.

Με λίγα λόγια εκεί που διαφωνώ είναι η υστερία με το πόσο τραγικά κακά είναι τα TN Panels.
Είδαμε και τα IPS με το Backlight Bleeding.
Οι τιμές των IPS είναι τραγικά υψηλές όπως βλέπουμε και παρακάτω:
http://www.shls.gr/product.asp?catid=2309
http://www.engadget.com/2009/09/14/dell-24-inch-u2410-ips-monitor-sneaks-out-for-599-us-retail/

Επίσης να προσθέσω ότι στα 2 μέτρα το 32άρη είναι μικρό, Imho...

Last edited:
Nαι ρε παιδια αλλα εδω συζηταμε για τη χρυση τομn:ενα μεγεθος και για τις 2 χρησεις