Αγορα 32 monitor για χρηση σε pc

denial

Established Member
3 March 2008
149
Γεια χαρα σε ολους.
Ειχα ενα ατυχημα με την 24αρα μου την LG που ειχα 5 χρονια και δυστηχως την χτυπησα μπροστα με αποτελεσμα να μην μπορω πλεον να την χρησιμοποιησω.
Εψαξα για αντικαταστατη δεν βρισκω σε 27'' κατι καλο με vesa ολα ειναι σε στυλ tv πλεον τα Monitor.

Οποτε κατεληξα να αγορασω μια 32'' LG LED TV για να την εχω σαν monitor στο pc και φυσικα η κυριως χρηση της θα ειναι το gaming.
Δοκιμαστικα σε μια 32 LG που εχω την 32LH3000 στο υπνοδωματιο τα games ηταν μια χαρα απλα δεν ειναι FULLHD η tv Οποτε ειμαι αναγκασμενος να παρω κατι αλλο.

Εχει κανεις να προτεινει καποιο LG LED 32'' που πιστευει/εχει δει/γνωριζει οτι θα ειναι μια χαρα για χρηση monitor στο pc μου σε αναλυση 1920x1080?
Εχω υποψιν την LG 32LE7500 αλλα δεν εχω αποψη σε χρηση pc.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!!!!

Η LG LH3000 είναι full HD. Θα σου πρότεινα να την κρατήσεις για monitor γιατί αν δεν κάνω λάθος έχει και χαμηλό lag. Αν παρ' όλα αυτά θέλεις κάποια να την αντικαταστήσεις κοίτα LG D450 και Samsung C530.

Η LG LH3000 είναι full HD. Θα σου πρότεινα να την κρατήσεις για monitor γιατί αν δεν κάνω λάθος έχει και χαμηλό lag. Αν παρ' όλα αυτά θέλεις κάποια να την αντικαταστήσεις κοίτα LG D450 και Samsung C530.

Καταρχην σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου.
Οσον αφορα την 3000 περιεργο παντως γιατι νομιζα δεν ηταν FullHD μιας και 1920χ1080 δεν δειχνει στο pc σωστα ειναι καπως χαλια η εικονα και οχι κεντραρισμενη , η καρτα ειναι καλη nvidia gt240 1gb εκτος αν φταιει που εβαλα hdmi2dvi και οχι απεθειας hdmi καλωδιο.
Οπως και να εχει ειναι λιγο ογκωδη για γραφειο ενω η 7500 που ειδα εκτος του οτι ειναι LED ειναι Borderless κατι που ειναι πολυ ωραιο για γραφειο.
Επειδη φλερταρω με την 7500 υπαρχει περιπτωση να εχει μεγαλο lag και να βρεθω προ εκπληξεως?
Εμενα με ενδιαφερει να ειναι σωστη στο desktop για να μπορω να δουλεψω και καλη στα games να μην εχω προβληματα δεν ζηταω το τελειο ξερω οτι δεν υπαρχει.

Ευχαριστω και παλι!

Αν δεν κάνω λάθος η LG LE7500 έχει lag μεγαλύτερο από 50 ms, το οποίο είναι αρκετά ψηλό. Κοίταξε όμως καλύτερα και εσύ για επιβεβαίωση. Πάντως στα ίδια χρήματα υπάρχει η φετινή Panasonic E30, με αρκετά χαμηλό lag, κάτω από 20 ms, αν είσαι διατεθιμένος να ξοδέψεις τόσα για μια 32" τηλεόραση.

Αν δεν κάνω λάθος η LG LE7500 έχει lag μεγαλύτερο από 50 ms, το οποίο είναι αρκετά ψηλό. Κοίταξε όμως καλύτερα και εσύ για επιβεβαίωση. Πάντως στα ίδια χρήματα υπάρχει η φετινή Panasonic E30, με αρκετά χαμηλό lag, κάτω από 20 ms, αν είσαι διατεθιμένος να ξοδέψεις τόσα για μια 32" τηλεόραση.

Βασικα σε ενα καταστημα που πηγα κοντα μου και ειδα ειχε την 7500 και την 5300. Η 7500 ελεγε 2.4ms η 5300 δεν ελεγε κατι.
Και στο site της LG 2.4ms λεει στην 32LE7500 ενω στην 5300 δεν αναφερει.
Η 7500 ειναι LED PLUS ενω η 5300 δεν ειναι.
Ειμαι μπερδεμενος και αυριο πρεπει να αποφασισω γιατι τεταρτη γυριζει η γυναικα και θελω να την εχω παρει (αν με καταλαβαινετε τι εννοω) .
Εχω μεινει και απο Monitor στο pc και εχω φρικαρει......
Οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη.

Ο χρόνος απόκρισης (πόσο γρήγορα μπορεί να εμφανίσει η οθόνη κινούμενες εικόνες-ρυθμός αλλαγής των pixel) δεν είναι τo ίδιο με το lag (χρόνος που απαιτείται από το πάτημα ενός κουμπιού στο gamepad/keyboard μέχρι την αντίστοιχη κίνηση στην οθόνη) της τηλεόρασης.
Για τι budget μιλάμε τελικά ? Εκεί κοντά στα 550 ευρώ ?

Ο χρόνος απόκρισης (πόσο γρήγορα μπορεί να εμφανίσει η οθόνη κινούμενες εικόνες-ρυθμός αλλαγής των pixel) δεν είναι τo ίδιο με το lag (χρόνος που απαιτείται από το πάτημα ενός κουμπιού στο gamepad/keyboard μέχρι την αντίστοιχη κίνηση στην οθόνη) της τηλεόρασης.
Για τι budget μιλάμε τελικά ? Εκεί κοντά στα 550 ευρώ ?

Ναι το Budget ειναι στα 500-580Ε max και με ενδιαφερει ενα 30% για internet και ενα 70% για games.
Νομιζα οτι το 2.4ms προδιδει πως δεν θα εχει Lag αλλα φαινεται οτι επειδη δεν εχω γνωση στο θεμα καταλαβα λαθος, αλλωστε γιαυτο ρωτησα εσας πριν κανω οποιαδηποτε αγορα και τελικα καλα εκανα :)
Το θεμα ειναι οτι δεν αναφερουν το lag καπου οι κατασκευαστες ωστε να ειναι ευκολο να αποφασισω...
Υπαρχει καποια προταση σε LED TV (Κατα προτιμηση LG αλλιως samsung) για τα παραπανω (Η c530 που προτεινε ο φιλος ποιο πανω?) η να παρω τελικα ενα Monitor 27αρι και οτι βγει?

Σε ευχαριστω !

Last edited:
Να κοιτάξεις την LG 5500 την οποία είδα στο πλαίσιο σε προσφορά .

Για εμένα αν η TV παίξει διττό ρόλο θα σου έλεγα να πας σε 100hz μοντέλο .
Αν δεν κάνω λάθος τα 450 και 530 είναι 50hz.
Παρόλα αυτά για την 530 έχουν ακουστεί μόνο τα καλύτερα στο net . Είναι από τις καλύτερες για gaming με πολύ χαμηλό lag.

Είμαι και εγώ στο ίδιο σημείο απλά περιμένω μετά το καλοκαίρι να πάρω κάποια απο τις καινούργιες στα 400 euro. Τώρα είναι τσιμπημένες οι τιμές .

Να κοιτάξεις την LG 5500 την οποία είδα στο πλαίσιο σε προσφορά .

Για εμένα αν η TV παίξει διττό ρόλο θα σου έλεγα να πας σε 100hz μοντέλο .
Αν δεν κάνω λάθος τα 450 και 530 είναι 50hz.
Παρόλα αυτά για την 530 έχουν ακουστεί μόνο τα καλύτερα στο net . Είναι από τις καλύτερες για gaming με πολύ χαμηλό lag.

Είμαι και εγώ στο ίδιο σημείο απλά περιμένω μετά το καλοκαίρι να πάρω κάποια απο τις καινούργιες στα 400 euro. Τώρα είναι τσιμπημένες οι τιμές .

Η αληθεια ειανι οτι το Input Lag στην C530 ειναι σε τετοιο επιπεδο που πραγματικα αξιζει.
Εγω οπως ειπα και ποιο πανω tv δεν θα δω ποτε ουτε ταινιες θα κατσω να δω το θελω καθαρα για monitor στο pc.Νομιζω οτι ειναι απο τις καλυτερες επιλογες αυτη τη στιγμη γιατι εκτος απο το lag εχει και χαμηλη τιμη.
Εαν δεν βρω κατι καλυτερο με χαμηλο Lag ισως καταληξω σε αυτην.
Ευχαριστω και αν καποιος εχει να προτεινει κατι σε LG επισης θα με ενδιεφερε.

Απάντηση: Re: Αγορα 32 monitor για χρηση σε pc

Η αληθεια ειανι οτι το Input Lag στην C530 ειναι σε τετοιο επιπεδο που πραγματικα αξιζει.
Εγω οπως ειπα και ποιο πανω tv δεν θα δω ποτε ουτε ταινιες θα κατσω να δω το θελω καθαρα για monitor στο pc.Νομιζω οτι ειναι απο τις καλυτερες επιλογες αυτη τη στιγμη γιατι εκτος απο το lag εχει και χαμηλη τιμη.
Εαν δεν βρω κατι καλυτερο με χαμηλο Lag ισως καταληξω σε αυτην.
Ευχαριστω και αν καποιος εχει να προτεινει κατι σε LG επισης θα με ενδιεφερε.

να κοιταξεισ να ειναι τουλαχιστον 100hz αν εχεισ win7 γιατι θα εχεισ ασυμβατοτητα στα 50 η 60hz.προσεχε την πατησα κ ξερω.αν εχεισ vista η xp δεν υπαρχει προβλημα.εχω την lg 32sl8000 τελεια γι αυτο που θεσ σου την προτεινω ανετα,input lag mono 10ms se game mode k 200hz.πολυ καλη αληθεια.

Re: Απάντηση: Re: Αγορα 32 monitor για χρηση σε pc

να κοιταξεισ να ειναι τουλαχιστον 100hz αν εχεισ win7 γιατι θα εχεισ ασυμβατοτητα στα 50 η 60hz.προσεχε την πατησα κ ξερω.αν εχεισ vista η xp δεν υπαρχει προβλημα.εχω την lg 32sl8000 τελεια γι αυτο που θεσ σου την προτεινω ανετα,input lag mono 10ms se game mode k 200hz.πολυ καλη αληθεια.

Δυστηχως δεν το βρισκω πουθενα το μοντελο που μου λες ουτε scroutz ουτε σε μαγαζι.Ναι windows7 ειναι το main pc για gaming/internet οποτε ειναι ακυρη η 32c530 .
Και το τραγικο ειναι οτι πρεπει να παρω σημερα κατι οπωσδηποτε μετα γυριζει η γυναικα (θα με πριξει αν ειναι μαζι με την τιμη καταλαβαινεις) .
Αληθεια το 10ms που λες του input lag που το βρηκες , σε καποιο review Η υπαρχει καποιος τροπος να βρεις το lag για καθε Monitor Πριν το αγορασεις?

Καμια τελευταια λοιπον προταση σε εναν απεγνωσμενο?

32'' - Αποκλειστικη χρηση σε Η/Υ για net/gaming- Χαμηλο Input Lag - 100Hz - budget 400-500E max ?

Μηπως καποιος γνωριζει η LG 32LE7500 τι Input Lag εχει ? Επειδη την εχω βρει σε καλη τιμη διπλα στο σπιτι μου και πραγματικα μου κανει αλλα χωρις να γνωριζω το lag δεν την παιρνω με τιποτα.
Πραγματικα θα με βοηθησετε αν καποιος γνωριζει.

Και παλι ευχαριστω!!!!

Last edited:
H SL8000 πέρα απο την επίστρωση απο πάνω που τη κάνει υπερβολικά αντανακλαστική και μειώνει τη γωνία θέασης, θεωρείται ιδανική γιατι όχι μονο έχει γρήγορη απόκριση αλλά δέν υποδειγματίζει σήμα 4:4:4 απο υπολογιστή όπως κάνει η μεγάλη πλειοψηφία των τηλεοράσεων.
Σέ πιο π´ροσφατα μοντέλα αλλά σε άλλη κατηγορία τιμής με μικρό lag 21ms είναι η Sony EX720 που και αυτή δέν υποδειγματίζει το σήμα.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl40ex723-kdl32ex723-201105121145.htm

http://www.skroutz.gr/s/326918/Sony-KDL-32EX720-32.html?keyphrase=Sony+32EX720

Και η παλαιότερη 710 με μεγαλύτερο lag (31ms) πιο οικονομικά κατα 130 ευρώ.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl32ex713-kdl32ex713u-20110114985.htm

http://www.skroutz.gr/s/280104/Sony-KDL-32EX710-32.html?keyphrase=Sony+32EX710

Τις entry level LED LG καλύτερα ξέχασε τις, έχουν lag απο υπολογιστή.

Καλη η sony αλλα 800Ε δεν υπαρχουν και δεν θα τα εδινα ποτε για 32''.
Την 8000 δεν μπορω να την βρω πουθενα δυστηχως σε μαγαζι .
Οποτε απο οτι καταλαβα 32'' LED 100hz μεχρι 500Ε δεν υπαρχει για χρηση σε Η/Υ ειδικα για gaming :(

Παντως για την 7500 διαβασα ποσα forums μονο ενας ελεγε οτι δεν βλεπει Lag οταν παιζει games οποτε δεν μπορω να ειμαι σιγουρος απο μια αποψη μονο ενος ισπανου οτι ειναι οκ για να την αγορασω :(

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και αν καποιος θεωρει οτι γνωριζει καποιο μοντελο με τα χαρακατηριστικα που ψαχνω ας γραψει θα περιμενω τελικα δεν αγοραζω τιποτα ακομα αν δεν σιγουρευτω.

Re: Απάντηση: Αγορα 32 monitor για χρηση σε pc

H 32ΕΧ710 έχει γύρω στα 650...

Μακαρι να μπορουσα να τα διαθεσω, με το ζορι μπορω να διαθεσω 500-550Ε και παλι εχω ξεφυγει γιατι ξεκινησα απο τα 400 :)

Η αληθεια ειναι οτι τις Sony τις εχω σε εκτιμηση αλλωστε sony εχω και εγω αλλα η τιμη τους δεν μου επιτρεπει να τις εχω σαν επιλογη.

Τιποτα στα 450-550Ε υπαρχει αραγε για pc και LED ?

Εχω βρει και την LG 5300 σε πολυ χαμηλη τιμη λογω stock σε ενα μαγαζι ,διαβασα γενικως οτι δεν εχει θεμα Iput lag (τωρα ο καθε χρηστης θα πει τα δικα του , υπαρχει και αναισθησια σε μερικους το καταλαβαινω).Μηπως την εχει κανεις?

Last edited:
Πάντως στα ίδια χρήματα υπάρχει η φετινή Panasonic E30, με αρκετά χαμηλό lag, κάτω από 20 ms, αν είσαι διατεθιμένος να ξοδέψεις τόσα για μια 32" τηλεόραση.

Υπάρχουν και οι τρεις φετινές LG Led LCD σαν εναλλακτική, πάντα εφόσον το budget παραμένει το ίδιο.

Re: Απάντηση: Re: Αγορα 32 monitor για χρηση σε pc

Δυστηχως δεν το βρισκω πουθενα το μοντελο που μου λες ουτε scroutz ουτε σε μαγαζι.Ναι windows7 ειναι το main pc για gaming/internet οποτε ειναι ακυρη η 32c530 .
Και το τραγικο ειναι οτι πρεπει να παρω σημερα κατι οπωσδηποτε μετα γυριζει η γυναικα (θα με πριξει αν ειναι μαζι με την τιμη καταλαβαινεις) .
Αληθεια το 10ms που λες του input lag που το βρηκες , σε καποιο review Η υπαρχει καποιος τροπος να βρεις το lag για καθε Monitor Πριν το αγορασεις?

Καμια τελευταια λοιπον προταση σε εναν απεγνωσμενο?

32'' - Αποκλειστικη χρηση σε Η/Υ για net/gaming- Χαμηλο Input Lag - 100Hz - budget 400-500E max ?

Μηπως καποιος γνωριζει η LG 32LE7500 τι Input Lag εχει ? Επειδη την εχω βρει σε καλη τιμη διπλα στο σπιτι μου και πραγματικα μου κανει αλλα χωρις να γνωριζω το lag δεν την παιρνω με τιποτα.
Πραγματικα θα με βοηθησετε αν καποιος γνωριζει.

Και παλι ευχαριστω!!!!

Μπορώ να ρωτήσω γιατί θέλεις να επιλέξεις TV με βάση το λειτουργικό σου? Τα Windows μπορείς να τ'αλλάζεις κάθε εβδομάδα για να μη πω κάθε μέρα και χωρίς κόστος. Η τηλεόραση που θα πάρεις είναι μία και κοστίζει, οπότε καλά είναι να αξίζει. Αυτό με τα Windows 7 και τα 50Ηz δε ξέρω αν ισχύει, καλή ευκαιρία πάντως να το δοκιμάσεις, σε τελική περνάς τα XP όπως είπαμε. Με 450 Ευρώ πάιρνεις την Samsung LE37C630, ότι καλύτερο για μένα σ'αυτά τα λεφτά. Είναι και 100Hz. Λογικά όμως έχει υψηλότερο input lag απ'την C530. LED δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιλέξεις.

Υπάρχουν και οι τρεις φετινές LG Led LCD σαν εναλλακτική, πάντα εφόσον το budget παραμένει το ίδιο.

Την 5500 δεν την εχει ο φιλος με το μαγαζι και μου αφηνει την 5300 την οποια εχει ετοιμοπαραδοτη στα 450Ε .
Απο τα λιγα που βρηκα νετ δεν λενε για input lag τι να πω...
ΤΙ λες Michali?

Όταν λες 5300 φαντάζομαι εννοείς την περσινή LE5300, ενώ 5500 την φετινή LV5500 ? Η Panasonic E30 είναι πολύ καλή περίπτωση και θα σε συμβούλευα να την δεις από κοντά. Όσο για το lag στις φετινές LG LV ενδεχομένως να είναι σχετικά ψηλό, στις περσινές LG Led LCD πάντως αυτό ίσχυε.