Αγορα 32 monitor για χρηση σε pc

Όταν λες 5300 φαντάζομαι εννοείς την περσινή LE5300, ενώ 5500 την φετινή LV5500 ? Η Panasonic E30 είναι πολύ καλή περίπτωση και θα σε συμβούλευα να την δεις από κοντά. Όσο για το lag στις φετινές LG LV ενδεχομένως να είναι σχετικά ψηλό, στις περσινές LG Led LCD πάντως αυτό ίσχυε.

Ναι την 32LE5300 εννοω αυτην εχει ετοιμοπαραδοτη στα 450Ε.Δεν βρηκα ικανοποιητικες απαντησεις για το Input lag στα forums παντως.

Οσον αφορα την Panasonic και να την δω απο κοντα δεν μου λεει κατι μιας και με ενδιαφερει το Input Lag Καθαρα εφοσον ειναι για χρηση σε Η/Υ.
Θα το ψαξω ομως και για αυτην μηπως βρω πληροφοριες.

Ναι την 32LE5300 εννοω αυτην εχει ετοιμοπαραδοτη στα 450Ε.Δεν βρηκα ικανοποιητικες απαντησεις για το Input lag στα forums παντως.

Οσον αφορα την Panasonic και να την δω απο κοντα δεν μου λεει κατι μιας και με ενδιαφερει το Input Lag Καθαρα εφοσον ειναι για χρηση σε Η/Υ.
Θα το ψαξω ομως και για αυτην μηπως βρω πληροφοριες.

Βαση του dday η Ε30 εχει 10ms lag εκπληκτικο θα ελεγα.Απο περσινα μοντελα το 32c5100 της samsung δινει 8ms απλα ελεος :)

Τωρα μπερδευτηκα ακομη περισσοτερο γιατι δεν ξερω τι να πιστεψω.Θα παω να δω την Ε30 αν τη βρω πουθενα live και βαλω κανα Ps3 επανω για δοκιμη (αν με αφησουν).

Γιατί μπερδεύτηκες ? Η Panasonic E30 έχει όντως πολύ χαμηλό lag με βάση reviews στα περισσότερα site που έχω δει προσωπικά. Κάτω από 30 ms είναι αρκετά ικανοποιητικό νούμερο, δε χρειάζεται να βρεις monitor με κάτω από 10 ms για να είσαι ευχαριστημένος. Η Samsung C5000/C5100 είναι 50 Hz όσα και η Samsung C530, με ακριβότερη τιμή, αλλά πιο εμφανίσιμη λόγω λεπτού πάχους.

Γιατί μπερδεύτηκες ? Η Panasonic E30 έχει όντως πολύ χαμηλό lag με βάση reviews στα περισσότερα site που έχω δει προσωπικά. Κάτω από 30 ms είναι αρκετά ικανοποιητικό νούμερο, δε χρειάζεται να βρεις monitor με κάτω από 10 ms για να είσαι ευχαριστημένος. Η Samsung C5000/C5100 είναι 50 Hz όσα και η Samsung C530, με ακριβότερη τιμή, αλλά πιο εμφανίσιμη λόγω λεπτού πάχους.

Λοιπον τα παρακατω μοντελα που βρηκα δεν ξεπερνανε τα 20ms

Samsung 32c5100
Panasonic 32e30
Lg 32ld358
Sony 32nx5100
Samsung d5500
Samsung d5000

Πραγματι η Panasonic ειναι κορυφη.
Το θεμα ειναι ποιο απο αυτα υπαρχει στην ελληνικη αγορα και σε καλη τιμη.
Θα επανελθω, συνεχιζω το search.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και τη βοηθεια σας.

Last edited:
Τελικα μετα απο πολυ διαβασμα και φυσικα με την βοηθεια σας και σας ευχαριστω πολυ κατεληξα οτι η καλυτερη επιλογη για pc ειναι η Panasonic 32e30 η οποια στα 550Ε ειναι πολυ καλη τιμη κατα τη γνωμη μου.
Θα ψαξω μηπως την βρω ετοιμοπαραδοτη σε καποιο μαγαζι αλλιως θα περιμενω να την φερει το Πλαισιο.

Μια απορια εχω MIchali αν γνωριζεις , εχουν την TX-L32E30E .Αυτη ειναι? γιατι σε καποια review ειχαν την Β και δεν γνωριζω τι ρολο παιζει το τελευταιο ψηφιο ειναι το revision η κατι αλλο?

Να ειστε καλα !

Last edited:
Απάντηση: Re: Αγορα 32 monitor για χρηση σε pc

Την 5500 δεν την εχει ο φιλος με το μαγαζι και μου αφηνει την 5300 την οποια εχει ετοιμοπαραδοτη στα 450Ε .
Απο τα λιγα που βρηκα νετ δεν λενε για input lag τι να πω...
ΤΙ λες Michali?

αυτη πιστευω ειναι καλη επιλογη διαβασα καλεσ κριτικεσ γενικωσ αλλα αν περιμενεισ λιγο ισωσ πεσει κ απο τα 400

Τελικα μετα απο πολυ διαβασμα και φυσικα με την βοηθεια σας και σας ευχαριστω πολυ κατεληξα οτι η καλυτερη επιλογη για pc ειναι η Panasonic 32e30 η οποια στα 550Ε ειναι πολυ καλη τιμη κατα τη γνωμη μου.
Θα ψαξω μηπως την βρω ετοιμοπαραδοτη σε καποιο μαγαζι αλλιως θα περιμενω να την φερει το Πλαισιο.

Μια απορια εχω MIchali αν γνωριζεις , εχουν την TX-L32E30E .Αυτη ειναι? γιατι σε καποια review ειχαν την Β και δεν γνωριζω τι ρολο παιζει το τελευταιο ψηφιο ειναι το revision η κατι αλλο?

Να ειστε καλα !

Συνήθως το Ε στο τέλος σημαίνει Ευρωπαϊκό μοντέλο και το Β σημαίνει Βρετανικό. Κατά τα άλλα είναι ίδιες εκτός από το δέκτη για το τηλεοπτικό σήμα που μάλλον δουλεύει διαφορετικά.

αυτη πιστευω ειναι καλη επιλογη διαβασα καλεσ κριτικεσ γενικωσ αλλα αν περιμενεισ λιγο ισωσ πεσει κ απο τα 400

Η συγκεκριμένη είναι περσινό μοντέλο οπότε σύντομα δεν θα υπάρχει σε stock στα καταστήματα. Για αυτό και η χαμηλή σχετικά τιμή, προσπαθούνε να πουλήσουν όσο stock τους έχει απομείνει.

Re: Απάντηση: Αγορα 32 monitor για χρηση σε pc

Το διάβασες αυτό . Είναι πολύ καλή η απόκριση . και η τιμή στα 450 euro

Ο χρόνος απόκρισης (πόσο γρήγορα μπορεί να εμφανίσει η οθόνη κινούμενες εικόνες-ρυθμός αλλαγής των pixel) δεν είναι τo ίδιο με το lag (χρόνος που απαιτείται από το πάτημα ενός κουμπιού στο gamepad/keyboard μέχρι την αντίστοιχη κίνηση στην οθόνη) της τηλεόρασης.

:smash:

Τελικα βρηκα καλη τιμη για την Panasonic 32e30e σε μαγαζι της γειτονιας στα 530Ε και την παραγγειλα λογικα αυριο θα ειναι εδω οποτε το βραδακι θα την βαλω και θα γραψω εντυπωσεις.
Το μονο που με προβληματιζει Michali ειναι το calibration γιατι ποτε δεν ασχοληθηκα lol.
Anyway πιστευω οτι εκανα καλη επιλογη να ειστε καλα που μου δωσατε τα φωτα σας !

Με γεια! Παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις μέχρι να βρεις εκείνες που σου φαίνονται καλύτερες. :operator:

Re: Απάντηση: Αγορα 32 monitor για χρηση σε pc

Δεν φταίω εγώ αλλά ο :twoguns: Google translate .

Καλορίζικη Pany . :SFGSFGSF:

Περιμένουμε εντυπώσεις

Την πηρα μεγεια μου :)
Ειμαι απο τη δουλεια πολυ κουρασμενος για να την ψαξω σε βαθος απλα σαν πρωτες εντυπωσεις εχουμε και λεμε.
Στα games που δοκιμασα FPS στο crysis2 και σε online mmorpg το WOW ειναι απλα φανταστικη , το input lag δεν το γνωριζει απλα, παιζω οπως στο 24αρι monitor μου.
Σιγουρα θελει οπωσδηποτε calibrate αλλα θελει χρονο και να ειμαι ξεκουραστος.
Κατα τα αλλα δυκτιακα δουλεψε αμεσως χωρις κανενα προβλημα,στο pc ειχα ενα μικρο προβλημα με την αναλυση αλλα τελικα ηταν το overscan στις ρυθμισεις της τηλεορασης το απενεργοποιησα και η εικονα κεντραριστηκε μια χαρα.
Τις επομενες μερας αφου την κανω calibrate και παιξω αρκετα θα σας γραψω και περισσοτερες λεπτομεριες.
Να ειστε ολοι καλα !

Εκανα καποια τεστ για καμενο Pixel δεν ειχε κανενα ευτυχως.
Το μονο που με προβλιματιζει και θελω την γνωμη σας ειναι οτι οταν δοκιμαζα με το προγραμμα χρωματα στα ανοιχτα χρωματα π.χ. κιντρινο μπλε εβλεπα κατω τερμα γωνια δεξια και αριστερα κατι σαν μια πολυ μικρη σκια ακριβως στις γωνιες.
Αν κοιταξω ευθεια την γωνια της tv δεν υπαρχει αν κατσω κανονικα και κοιταξω στο κεντρο βλεπω αυτες τις μικρες σκιες , φανταστειτε 1cm .
Ειναι κατι που πρεπει να με ανησυχει γιατι Led δεν ειχα παλι και δεν ξερω περι τινος προκειται και αν ειναι φυσιολογικο.
Στο απολυτο σκοταδι και με μαυρο χρωμα σε ολη την οθονη στις 2 αυτες γωνιες δεξια και αριστερα κατω διακρινω (ανεπαισθητο αλλα εμφανες) εναν μικρο εντονο φωτισμο.

Αν γνωριζει καποιος ας με διαφωτισει.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=79043

Eτσι ειναι ολες οι edge LED LCD, και οσο μεγαλωνει το μεγεθος τοσο μεγαλυτερα και τα προβληματα.

Κατι για το οποιο βεβαια οι κατασκευαστες "κανουν την παπια" και τις χρεωνουν πολυ παραπανω απο τις "απλες" LCD οι οποιες ηταν καλυτερες στον τομεα αυτο (ο φωτισμος ηταν πισω και οχι περιμετρικα).