Αγορά 32' TV - Διευκρινίσεις και απόψεις

Klaris

New member
17 February 2008
2
Γειά σας παιδιά,

είμαι από τα άτομα που κάθονται απέναντι απο TV μόνο όταν είναι να παίξουν Video Games. Σήμερα, όμως, χτύπησε το τηλέφωνο και ο πατέρας μου με ενημέρωσε για την αγορά που πρόκειτε να κάνει, μια Sony 32' TV που βρήκε σε ένα διαφημιστικό του Κωτσόβολου.

Κανονικά θα του έδινα το OK, αλλά με ξύνισε η Sony την οποία έχω συνηθίσει να πουλάει σκατά για μέλι.

Οπότε άρχισα να ψάχνω το google για "TV reviews" καθώς και διάφορες ορολογίες (HD Ready, Full HD, PIP, PAP, DVB-T) για να καταλάβω τι παίζει. Κάποια στιγμή σκόνταψα πάνω στο avclub.gr και τις τελευταιές 3 ώρες διαβάζω ασταμάτητα threads στο forum.

Τι ψάχνω; Μια 32' TV για αρκετά καλά φωτισμένο (την ημέρα) σαλόνι, για DVD/NOVA/random matches και γύρω στα 2.5~ μέτρα απόσταση απο τον πλησιέστερο καναπέ. Τιμή < 1000 ευρώ.

Τι βρήκα; Από ότι διάβασα, πιστεύω πως η καλύτερη αγορά θα ήταν μια LE32* της Samsung. Αλλά έχω κάποιες απορίες. Αρχικά, το μοντέλο που προτείνουν όλοι ως LE32R86B, είναι το LE32R86BDX;(διότι LE32R86B δεν βρήκα στο samsung.com όσο και να έψαξα.) Επίσης, κάποιοι προτείνουν την LE32M86B, λόγω των extra δυνατοτήτων της. Αξίζει για τις χρήσεις που περιέγραψα παραπάνω;(και τα επιπλέον ευρώ που κοστίζει) Τέλος, βλέπω πως τα μοντέλα που επέλεξα εχουν embedded ψηφιακό δέκτη (ο οποίος από οτι διάβασα, θα γίνει απαραίτητος κάποια στιγμή), υπάρχει τίποτα άλλο που θα έπρεπε να προσέξω;

Ευχαριστώ πολύ.

H 32R86 πράγματι είναι πολύ καλή αγορά και σε πολύ καλή τιμή (700). Αν θέλεις με αρκετά παραπάνω (+300 περίπου) η Sony KDL-32D3000 είναι μια πολύ καλή 32άρα και κατάλληλη για ποδοσφαιρικούς αγώνες που βλέπει ο πατέρας σου γιατί έχει αρκετά καλό σύστημα 100Hz (review) που βοηθάει πολύ στην κίνηση.

Tην R86 την βρισκεις αυτη τη στιγμη με 700 ευρω και επισημη εγγυηση της αντιπροσωπειας πραγμα που την καθιστα πολυ καλο value for the money στις 32 .
Η Μ απεναντιας εκτος του οτι ειναι ακριβοτερη δεν εχει το αναλογο value for the money οπως η μικρη αδερφη της .
Στα λεφτα που ζηταει ( περιπου 1000 ) παιρνεις 42αρα πλασμα και εισαι αρχοντας του καναπε .
Επισης μια πλαμα της Pany 37αρα που σερνετε σε γειτονικο τοπικ , αν δεν κανω λαθος παιζει γυρω στα 700 ευρωπουλα .
Γνωμη μου ειναι - επειδη εισαι φρεσκο ψαρι στο ενυδρειο - να ριξεις μια ποιο επισταμενη ματια οσον αφορα το size που θα διαλεξεις .

Αααα και καλως ηλθες.

Last edited:
Να συνοψίσω και εγώ λοιπόν τις δικές μου προτάσεις
LCD 32"
Sony 32D3000
PLASMA 37"
Panasonic 37PX7
PLASMA 42"
Panasonic 42PX7
Ποιά τιβι είδε ο πατέρας σου στο φυλλάδιο του κώτσου?

Sony 32D3000
PLASMA 37"
Panasonic 37PX7
PLASMA 42"
Panasonic 42PX7
quote]

Καλωσήρθες! Αφού θα "παίζει μπάλα" η TV πες στον μπαμπά plasma. Πολύ φοβάμαι ότι αν πάς σε LCD και έχει συνηθίσει CRT θα πάθει ένα σοκ και θα απογοητευθεί.
Το μέγεθος των 37 είναι μονόδρομος. Μην πάτε πιο κάτω. Κρίμα είναι. Ό,τι αγοράζεις τώρα, το παντρεύεσαι για πενταετία (σαλόνι και μετά κρεββατοκάμαρα).
Άντε θα σε βάλουν εδώ οι ειδικοί στο "τριπάκια" και δε γλιτώνεις!

Προσωπικά εγώ ψάχνω για άλλους, γιατί αποφάσισα να ανοίξω κουμπαρά και να περιμένω τα νέα μοντέλα.
Όλοι φίλοι και γνωστοί με ρωτάνε, επειδή ξέρουν τις ώρες που περνώ εδώ. Έχω καταλήξει σύμβουλος για τρίτους και μέσα σε ένα μήνα έχω δει ό,τι τηλεόραση θες.
Ένα είναι σίγουρο: Το μάτι του μέσου Έλληνα είναι πιο κοντά στην πλάσμα. Οι LCD είναι για σένα που παίζεις παιχνίδια.

Toshiba 37R3500...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1072161

H μονη 37αρα LCD με 100 Hz και λογικη τιμη.

+1 !
Αν μπορεις οικονομικά, παρτην κατευθειαν! :ernaehrung004:

Διαφορετικά, απο κει και πέρα είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ οι plasma! Αλλά με ΠΟΛΛΗ προσοχή όταν θα παιζεις παιχνίδια αν παρεις plasma!