Αγορά 37' χωρίς πολλές απαιτήσεις

ectel

New member
25 April 2008
20
Μέχρι το Σάββατο πρέπει να αγοράσω μια 37'αρα LCD για τους γονείς μου. Δεν έχουν πολλές απαιτήσεις και το budget είναι περίπου στα 600 με 650 ευρώ. Τι προτείνεται; (κυριως για αγώνες ποδοσφαίρου..:grandpa:)

Η Plasma που αναφέρει ο Γιώργος έχει καλύτερη θέαση από την 37LG5000? Γιατί τη βλέπω ότι είναι αρκετά πιο ακριβή

Είναι μοντέλο προς αντικατάσταση και δεν γνωρίζω αν υπάρχει διαθεσιμότητα και που. Πάντως την 42άρα την πήραν πρόσφατα παιδιά σε τιμή γύρω ή κάτω από τα 600 .

H 37άρα και η 50άρα αναμένονται σε κάνα δυο εβδομάδες. Δεν αναφέρθηκα στην καινούρια γιατί ο φίλος ανέφερε πως πρέπει να αγοράσει μέχρι σήμερα. Αν μπορεί να περιμένει εννοείται πως οι νέες θα είναι καλύτερη επιλογή.

Τελικά μου παρατάθηκε "η διορία" και θα πάω την επόμενη εβδομάδα για την τηλεόραση. Μάλλον όμως προς LCD κλείνω και όχι πλάσμα.

Για τον σκοπό που τη θέλεις, μάλλον η επιλογή lcd είναι λάθος.
Δες την Panasonic που σου πρότεινε ο Γιώργος, την οποία έχει εκείνος, εγώ και άλλα 135+ μέλη του φόρουμ, ή περίμενε για την καινούρια.

Γιατί να μην τους πάρεις μια 42" plasma;

Με 550 μπορείς να πάρεις την LG 6000, ή την panasonic PX8 (φαντάζομαι vga-in δεν έχουν ανάγκη οι δικοί σου, ούτε δα θα την γεμίσουν συσκευές για να μη φτάνουν οι 3 HDMI).

Θα μπορεί να συνδεθεί Laptop στην Plasma για να βλέπουν καμιά ταινία Divx? (είμαι λίγο άσχετος βλέπετε)

Στην LG που γράφω, με VGA ή HDMI.
Στην panasonic, την PX8 μόνο με HDMI (υπάρχει όμως δυνατότητα για HDMI εικόνα + αναλογικό ήχο).
Στην panasonic PX80 και με VGA και με HDMI (κοστίζει 100 περίπου παραπάνω από την px8 και σου γίνει vga, sd card reader, 1 HDMI ακόμα και λίγο καλύτερο contrast/χρώμα).

Σου δίνω και links για τα πλήρη spec sheets.

http://uk.lge.com/products/model/detail/plasmatv_42pg6000.jhtml
http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/852820/index.html
http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/558137/index.html

Μόλις αγοράστηκε αυτή :

http://www.skroutz.gr/s/60195/Samsung-LE40A536-40%27%27.html?keyphrase=le40a536t

Αύριο θα πάω να τη συνδέσω. Ελπίζω να έκανα καλή επιλογή για 700 ευρώ.

Το μόνο που με προβλημάτισε ήταν ότι ο υπάλληλος διαφωνούσε λόγω μεγέθους έλεγε ότι έπρεπε να πάρω 32αρα!!!! Η απόσταση θέασης είναι 3 μέτρα από τον ένα καναπέ και 3,5 από τον άλλο.

Εγώ στο δικό μου σπίτι έχω 32αρα σε απόσταση 2,80 και μου φαίνεται μικρή, ειδικά όταν βλέπω ταινίες και αγώνες.

Καλα οι πωλητες ειναι ασχετοι. Τα ιδια μου ελεγαν και εμενα πριν 3 χρονια και πηρα 32" για 3+ μετρα και μετα εκλαιγα τα λεφτα μου...

Τωρα εχω 46" στα 2.8 μετρα και μου φαινεται και μικρη...:flipout:

Δυστυχώς μάλλον δεν έπρεπε να πάρω 40'αρα γιατί εγώ κάθησα για μισή ώρα και με πόνεσαν τα μάτια πόσο μάλλον οι καημένοι οι γονείς μου.

Τελικά ο ένας καναπές είναι σε απόσταση 2,60 και ο άλλος σε 3,10

Καλορίζικη. Μήπως είναι πολύ δυνατό το backlight ή πολύ έντονο το contrast; Πολλές φορές οι ρυθμίσεις είναι κατάλληλες για κατάστημα (πολλά φώτα, θέαση για 2 λεπτά) και όχι για σπίτι.

Παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις (σαν βάση δες αν υπάρχει κάποιο preset movie ή cinema).

Το έχω βάλει στο cinema αλλά δεν ξέρω εάν είναι καλό σαν επιλογή για να βλέπεις αγώνες

Απάντηση: Re: Αγορά 37' χωρίς πολλές απαιτήσεις

Καλα οι πωλητες ειναι ασχετοι. Τα ιδια μου ελεγαν και εμενα πριν 3 χρονια και πηρα 32" για 3+ μετρα και μετα εκλαιγα τα λεφτα μου...

+10:bang:

Όταν πήρα την 40άρα για 3.7 μέτρα (μάτια με TV) σοκαρίστηκα με την επιλογή μου και τα έχονα στο avclub με την γυναίκα μου να συμφωνεί ότι η τηλεόραση είναι τεράστια. Δεν ήταν έτσι όμως.
1. Η TV είχε τις λεγόμενες "δυναμικές" ρυθμίσεις καθώς και αισθητήρα φωτός ενεργοποιημένο. Μετά από 30 λεπτά σε έτσουζαν τα μάτια. Μπήκε η standard ρύθμιση και μερικές άλλες από το internet και είμαστε ευχαριστημένοι.
2. Η τηλεόραση μας φαίνοταν μεγάλη, ιδίως με τις ρυθμίσεις που είχε. Μετά από 30-40 ημέρες έλεγα τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου ότι η 46άρα (+223 ευρώ τότε) ίσως να ήταν καλύτερη επιλογή, αν και η σύζυγος θεωρεί ότι για λόγους αισθητικής θα γέμιζε το σαλόνι τηλεόραση κάτι που δεν της αρέσει. Προσωπικά όταν βλέπω ποδόσφαιρο προβληματίζομαι ακόμα στα μακρυνά πλάνα γιατί οι παίκτες δεν φαίνονται καθαρά ποιοι είναι. Μόνο της ομάδας μου καταλαβαίνω...

Καλα φορεσε για 5 λεπτα το ταμπελακι του πωλητη και πουλησε 46αρα για αποσταση 2,8 μετρα για να βλεπει ο πελατης τηλεοπτικα στα Μετεωρα η Νεαπολη Θεσσαλονικης :flipout::flipout:και οταν θα επιστρεψει ο πελατης να σε :slapface::slapface: να δουμε ποιος θα σε σωσει:BDGBGDB55:
Πλακιτσα κανω και φιλικα παντα γιατι ναι μεν και εγω βλεπω στα 3 μετρα με 47αρα και 1080ρ ταινιες αλλα αν βαλω ΑΝΤ1-MEGA γεια σας.Θα πρεπει να δειρω τον πωλητη που μου πουλησε τοσο μεγαλη.:flipout::flipout: