Αγορα 37'' εως 600. Ποια?

HuX_FluX

Established Member
22 January 2008
115
Καλημερα σας!

Σκοπευω να αγορασω μια τηλεοραση μεχρι 37 ιντσες. Το πλατος δεν πρεπει να υπερβαινει τους 94-95 ποντους, αρα νομιζω οτι μεχρι 37'' μοντελα μπορω να κοιταω.

Παμε στα επιμερους.
Η τηλεοραση θα χρησιμοποιειται σε αρκετα φωτεινο χωρο, ως επι το πλειστον για ποδοσφαιρο/αθλητικα/ντοκιμαντερ και ειδησεις (ως επι το πλειστον SD αναλυσεις δηλαδη). Διαθετω ηδη ενα δορυφορικο δεκτη HD και με ενδιαφερει να μπορω να παρακολουθησω HD καναλια στο μελλον.

Η αποσταση θεασης θα ειναι γυρω στα 3-4 μετρα.

Eχω διαβασει αρκετες σελιδες εδω μεσα και ομολογω οτι ειχε πολυ χρησιμες πληροφοριες ομως καποιες αλλες με μπερδεψαν αρκετα. Για παραδειγμα στο θεμα 50-100hz δεν ξερω τι πρεπει να προτιμησω.

Μια αλλη απορια που εχω ειναι οτι ο δορυφορικος δεκτης υποστηριζει 1920χ1080p @ 50hz. Σε αυτην την περιπτωση εχει σημασια αν η τηλεοραση ειναι 50 η 100hz?

Τελος οι ιντσες σε συνδυασμο με την αποσταση θεασης, θα εχουν να μου προσφερουν κατι στα 1080p ή να μην ασχοληθω με το Full HD και να κοιταξω για HD Ready, ωστε να εξοικονομησω και χρηματα?

Το μπατζετ μου ειναι εως 600 ευρω και εχω καταληξει στην Samsung LEC650 ή την LG 37le5300, ομως ποσταρω για να ακουσω και τις δικες σας γνωμες.

Ευχαριστω!

ΥΓ. Και μια απορια. Αγορασα μια HD ready προσφατα, την Samsung 32C450 απο την οποια ειμαι ευχαριστημενος. Ωστοσο οταν στο δορυφορικο δεκτη δινω να παιξει σε αναλυση 1920χ1080p τοτε η Samsung γραφει οτι πιανει κανονικα την αναλυση αυτη. Συγκεκριμενα γραφει 1920χ1080 @ 24hz, και οταν βαλω 1080i γραφει 1920χ1080 @50hz. Ειναι scale σε 1080 και οχι πραγματικη αναλυση να φανταστω?

Last edited:
Eχω διαβασει αρκετες σελιδες εδω μεσα και ομολογω οτι ειχε πολυ χρησιμες πληροφοριες ομως καποιες αλλες με μπερδεψαν αρκετα. Για παραδειγμα στο θεμα 50-100hz δεν ξερω τι πρεπει να προτιμησω.

Μια αλλη απορια που εχω ειναι οτι ο δορυφορικος δεκτης υποστηριζει 1920χ1080p @ 50hz. Σε αυτην την περιπτωση εχει σημασια αν η τηλεοραση ειναι 50 η 100hz?

Όχι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ότι ρυθμό ανανέωσης και να έχει η τηλεόραση. Θα δέχεται στην είσοδο της 50Hz και θα το προβάλλει ή στα 50 αυτούσια ή στα 100 με απλό διπλασιασμό ή με προσθήκη νέων καρέ (interpolation).

Τελος οι ιντσες σε συνδυασμο με την αποσταση θεασης, θα εχουν να μου προσφερουν κατι στα 1080p ή να μην ασχοληθω με το Full HD και να κοιταξω για HD Ready, ωστε να εξοικονομησω και χρηματα?

Το μπατζετ μου ειναι εως 600 ευρω και εχω καταληξει στην Samsung LEC650 ή την LG 37le5300, ομως ποσταρω για να ακουσω και τις δικες σας γνωμες.

Η C650 είναι πολύ καλή επιλογή κατα την γνώμη μου. Μπορεί να μην αντιληφθείς την παραπάνω ανάλυση λόγω απόστασης, αλλά έχει πάρα πολύ καλό μαύρο αντίθεση, media player που παίζει τα πάντα από USB, σύστημα 100Hz που μπορεί να παραμετροποιηθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σου κλπ.

ΥΓ. Και μια απορια. Αγορασα μια HD ready προσφατα, την Samsung 32C450 απο την οποια ειμαι ευχαριστημενος. Ωστοσο οταν στο δορυφορικο δεκτη δινω να παιξει σε αναλυση 1920χ1080p τοτε η Samsung γραφει οτι πιανει κανονικα την αναλυση αυτη. Συγκεκριμενα γραφει 1920χ1080 @ 24hz, και οταν βαλω 1080i γραφει 1920χ1080 @50hz. Ειναι scale σε 1080 και οχι πραγματικη αναλυση να φανταστω?

Οι ενδείξεις της τηλεόρασης έχουν να κάνουν με το τι σήμα δέχεται στην είσοδο της (αν και το 1080p/24 από δορυφορικό δέκτη ακούγεται λίγο περίεργο και μάλλον είναι ανακρίβεια). Σε κάθε περίπτωση η τηλεόραση θα προβάλλει την εικόνα που δέχεται στην ανάλυση της. Δηλαδή θα το μετατρέψει σε 1366x768/50Hz

Αποσταση θεασης 4 μετρα με 37" ειναι σαν να βλεπεις σε θυροτηλεοραση.
Για SD μια χαρα ειναι θαρρω με δεδομενο οτι εδω και χρονια στην ιδια θεση υπηρχε μια crt 26'' και ηταν υπεραρκετη.

Για HD πιθανως να ειναι ετσι οπως το λες.

Σε καθε περιπτωση στην κρεβατοκαμαρα δεν υπαρχει χωρος ουτε για μεγαλυτερη διαγωνιο, ουτε για μικροτερη αποσταση θεασης, αρα? Να μεινω με την 26ρα την crt ας πουμε?

Διάλεξε μιά με όσο το δυνατόν λεπτότερα πλαίσια δεξια αριστερά.
Θεωρητικά μπορείς να πάς μέχρι και 42 ίντσες σε μια οθόνη με πλαίσια κάτω των 2 πόντων απο κάθε πλευρά. Στισ τιμές που ψάχνεις μόνο καμια πλάσμα/LCD LG μπορεί να κάνει.
http://tvcalculator.com/index.html?e5e5bf2e2d5ad9b0d26c100f0963598a

Στις 40 ίντσες ίσως να χωράει η 40D5500 που έχει πλάτος ακριβώς 95 εκατοστά (και τιμή γύρω στα 650). Οι αλλες 40άρες της Samsung με μικρότερο πλάτος (D6750, D7000, D8000) ξεφεύγουν αρκετά σε τιμή.

Σε 42άρα δεν νομίζω να υπάρχει κάτι.

Ηρθε η ωρα της αγορας.
Αυριο λοιπον θα ψαξω καταστημα να αγορασω η την Panasonic TX-L37E30E η μια Samsung UE37D5xxx

Υπαρχει καποια συγκεκριμενη προταση αναμεσα στις 2, η αντιπροταση με καποιο αλλο LCD/LED μοντελο?