Αγορά 3D 40"

marios

Senior Member
20 June 2006
491
Εδώ και καιρό σκεφτόμουνα και τελικά αποφάσισα να αντικαταστήσω την πολύ καλή για την εποχή της Sharp 37" xd-1e με κάποια νέας τεχνολογίας.
Με ενδιαφέρει πρώτα από όλα η συμπεριφορά της ως μόνιτορ υπολογιστή και οθόνη για games αφού στον χώρο που θα χρησιμοποιηθεί είναι εκεί που περνάω τις ώρες μου παίζοντας games σε PC,PS3,XBOX360 klp. Επίσης αφού θα την πάρω τώρα ας έχει και την δυνατότητα 3D όπως επίσης και πρέπει οπωσδήποτε να μπορεί να έχει ανάλυση 1920*1080 1:1 με τον υπολογιστή μέσω HDMI. Υπάρχει όριο χώρου που είναι οι 40”. Τι μου προτείνεται ανάμεσα σε Samsung,SONY Κλπ?
Εχει κάποιος προσωπική άποψη με κάποιο μοντέλο από αυτές?
Για το 3D εκτός των γυαλιά χρειάζομαι και κάποιο άλλο εξάρτημα? Στο Public που είδα την SONY είχε και ένα πομπό για τα γυαλιά. Τι κάνει αυτός? Τον πληρώνεις χωριστά?

Χρονια πολλα φιλε μου.
Ναι ο "πομπος" ειναι ξεχωριστο εξαρτημα, και αφορα την SONY, γιατι η SAMSUNG το παρεχει ενσωματομενο. Και στις 2 περιπτωσεις οι TV ειναι 3d ready που συμαινει οτι αγοραζωντας ενα 3d bluray player θα δεις 3d και στις 2. Στην περιπτωση της samsung εχεις κατ' ευθειαν επιλογη να επιλεξεις 3d mode και να μετατρεψεις καθε εκπομπη σε 3d, ακομα και αν ειναι τηλεοπτικο καναλι. Η sony για να το κανει αυτο χρειαζεται το εξαρτημα που ειδες....

Ευχαριστώ πολύ και κάτι ακόμα αν ξέρετε. Ποιές οι διαφορές των Samsung UE40C7000 & UE40C8000? Κατέβασα τα manual αλλά μου φαίνονται ακριβώς ίδιες. Εχει κανείς την 7000 με υπολογιστή να μου πει για το Pixel mapping 1:1 σε 1080p?
Επειδή τελικά νομίζω θα πάω σε Samsung με PS3 και GT5 3D έχει δοκιμάσει κανείς?

Καταρχήν χρόνια πολλά!
Λέω να μην ανοίξω καινούριο θέμα μιας και ψάχνω καιγω για 3D TV monitor 40" ώς 50"
Απόσταση θέασης σχεδόν 2 μέτρα.
Αλλα έχω ψιλοαπογοητευτεί επειδή διαβάζω οτι οι plasma 3d είναι πολύ καλύτερες των lcd 3d αλλα αποτι διάβασα οι plasma δεν κάνουν για monitor.
Υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια 3d tv LCD ή LED που να παίζει καλύτερα 3d απο τις plasma;
Ανεξαρτήτου κόστους.

Υπάρχει κανείς κάτοχος Samsung που την έχει με PC μέσω HDMI?
Κλειδώνει κανονικά 1080p?

Καταρχήν χρόνια πολλά!
Λέω να μην ανοίξω καινούριο θέμα μιας και ψάχνω καιγω για 3D TV monitor 40" ώς 50"
Απόσταση θέασης σχεδόν 2 μέτρα.
Αλλα έχω ψιλοαπογοητευτεί επειδή διαβάζω οτι οι plasma 3d είναι πολύ καλύτερες των lcd 3d αλλα αποτι διάβασα οι plasma δεν κάνουν για monitor.
Υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια 3d tv LCD ή LED που να παίζει καλύτερα 3d απο τις plasma;
Ανεξαρτήτου κόστους.

Samsung
- LCD - LE46C750 (3D) , UE46C8000 (3D)
- Plasma - PS50C6900 (3D) , PS50C7000 (3D).

LG
-LCD- 47LX6500 (3D)

Panasonic
-Plasma- 50VT20

Το πρόβλημα με τις plasma στις στατικές εικόνες είναι για παράδειγμα αν αφήσεις το pc με την επιφάνεια εργασίας και φύγεις για κανα 10λεπτο να μιλήσεις στο τηλέφωνο. Θα πάθεις το λεγόμενο image retention αλλά θα φύγει μόλις βάλεις κινούμενες εικόνες μετά από λίγο.

Μεχρι σήμερα η καλύτερη 3D τηλεόραση είναι η Panasonic 50VT20.

Τελικά έχω προσφορές για τις τηλεοράσεις :
Sony 1100 - samsung 7000 1400 - samsung 8000 1575
Αξίζουν τα 500 παραπάνω; Στην τιμή είναι και ο πομπος.
Τι λέτε εσεις?

Το πρόβλημα με τις plasma στις στατικές εικόνες είναι για παράδειγμα αν αφήσεις το pc με την επιφάνεια εργασίας και φύγεις για κανα 10λεπτο να μιλήσεις στο τηλέφωνο. Θα πάθεις το λεγόμενο image retention αλλά θα φύγει μόλις βάλεις κινούμενες εικόνες μετά από λίγο.
ε αφού δεν είναι κάτι μόνιμο ρε παιδιά γιατί με χαλάει;
στην τελική βάζεις κινούμενο φόντο ή προφύλαξη μετά απο 1' αδράνειας.
Μήπως να περίμενα τη σειρά "30" των LCD Panasonic;
θα αργήσουν;

ξεχνα τις plasma για μονιτορ.
Αν θες 3D xωρις ειδωλα να περιμενεις να παρεις ενα full 3D dlp projector.
Οι plasma/lcd δεν μπορουνε να παιξουνε 3D το παιζουνε με παναθλιοτατο τροπο
λογω crosstalk.
Ειναι καθαρη απατη το 3D σημερα στις τηλερασεις.
Αλλιως αν δεν σε εναδιαφερει το 3D και θες να δεις μερικες φορες για πλακα 3D
παρε την LE40C750

η c750 εχει ιδια εικονα με τις c7000 c8000 αλλα ειναι πολυ φτηνοτερη

λογω crosstalk.
παρε την LE40C750

Φιλε μου λες οτι εχει την ιδια εικονα...εισαι σιγουρος γιαυτο??γιατι και εγω ψαχνω τβ!!!παντος την c8000 που την ειδα να παιζει σε bluray επαθα κοκομπλοκο!!!ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ...την LE46C750 δεν την εχω δει και δεν εχω γνωμη...παντος την LE46C650 την πηρε πριν 10 μερες ο ξαδερφος μου και ειδα οτι ειναι καλη σαν TV,απλα με χαλαει το παχος ρε γαμοτο...

λογω crosstalk.
παρε την LE40C750

Όχι όχι όχι...φτάνει για τους dlp,τηλεόραση θέλει ο άνθρωπος.Η διαφορά μεταξύ σειράς 7 και 8 (led lcd) είναι ότι η δεύτερη διαθέτει local dimming ή αλλιώς τοπικό περιορισμό φωτισμού.

Για τι ποσό μιλάμε.
Αν μου πεις κανα 5χιλιαρο δεν εχω σκοπο να δώσω.
Στο 2χιλιαρο ψήνομαι

Για τι ποσό μιλάμε.
Αν μου πεις κανα 5χιλιαρο δεν εχω σκοπο να δώσω.
Στο 2χιλιαρο ψήνομαι

τοσο αναμένετε να κανουνε.

υπαρχουνε και τωρα στα 720p χωρις δυνατοτητες home cinama ομως
αλλα δουλευουνε με το 3d vision της nvidia και κανουνε περιπου 800 ευρω.

περιμενε για 3D να παρεις ενα dlp οταν θα βγουνε.

το εχουμε πει πολλες φορες το 3D στις σημερινες τηλεορασεις lcd/plasma ειναι παναθλιοτατο απο το πολυ crosstalk.
Αν δειτε review οτι η ταδε τηλεοραση lcd/plasma εχει το τελειο 3D
τοτε η αυτος που κανει το review δεν ξερει τι του γινετε ή τα εχει παρει απο την εταιρια.

Μιλαμε για 100% απατη το σημερινο 3D απο ολες τις μαρκες lcd/plasma .

Σημερα καλο και προσιτο στεροσκοπικο 3D μπορει να δωσει μονο η τεχνολογια dlp.

Φτάνει με τους dlp...γιατί δηλαδή οι SXRD δεν μπορούν να αποδώσουν καλό 3D;Έχεις δει και μπορείς να είσαι τόσο σίγουρος;

Ξερει κανείς διαφορές μεταξύ SONY NX710 & HX800?
Παρακαλώ αν ξέρετε ποια είναι καλύτερη γιατί έχω βρει πολύ καλή τιμή για 710.

Η 800 είναι 3D Ready.Βέβαια πρέπει να αγοράσεις τον εξωτερικό πομπό και τα γυαλιά.