Αγορά 3d Προτζέκτορ

αν φτιαξεις το τοιχο ισιο με καδρο θα σου βγει κανα 80αρι το πολυ με μπογιες και ξυλα για καδρο.τωρα τα 600 ευρω αν τα εχεις και δεν εχεις προβλημα να τα δωσεις πηγαινεις σε οθονη!αλλα αλλα το θεμα ειναι αξιζουν τα 500 ευρω παραπανω για το αποτελεσμα?εδω σε θελω!

Μα φίλε μου FABIAWRC δεν είπα να αγοράσω οθόνη,αλλά να φτιάξω όπως έκανε
ο συνάδελφος μας στο link που σου παράθεσα παραπάνω! Το κόστος αυτής της
αυτοσχέδιας οθόνης είναι αντίστοιχα γύρω στο κατοστάρικο.

Μήπως ξέρεις αν υπάρχει κάποιο μυστικό στο τέντωμα του πανιού,αν πρέπει να
γίνει με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο ενδεχομένως...
Φαντάζομαι θα πρέπει να τεντωθεί ώστε να γίνει απόλυτα ίσιο χωρίς ζάρες ή κοιλιές...

Τα λέμε καλύτερα στο thread που έχω ανοίξει,να μη χαλάμε και το thread του
φίλου μας εδώ!

Να κάνω λίγες offtopic ερωτήσεις?
:::Start offtopic
Γιατί οι οθόνες είναι πανάκριβες??
Και τι διαφορά έχει το ενεργό 3d από το παθητικό, ποιό είναι καλύτερο και γιατί?
Και τα γυαλιά 3d επαναφοτιζομενα και κανονικά τι διαφορά έχουν μεταξύ τους?
:::End Offtopic
Μάλλον θα πάω σε γυψοσανίδα τελικά...
Ευχαριστώ που παρακολουθείτε....

theef.... γιατι οι οθονες ειναι πανακριβες?ελα ντε...νταξει ενα πανι ηλεκτρικο στα 600-800 ευρω τα θεωρω λογικη τιμη.αλλα μια stewart που κανει 5.000 ε ειναι υπερβολη για ενα πανι.το κορυφαιο δεν λεω αλλα οχι και τοσο...

τωρα για εμενα το παθητικο ειναι κλασης ανωτερο απο το ενεργο.διοτι το παθητικο εχεις:

1:φθηνα γυαλια αρα μπορουν να δουν πολλα ατομα δεν σε νοιαζει το κοστος των γυαλιων.
2:μικρη πτωση της φωτεινοτητας σε σχεση με το ενεργο που ειναι παρα πολυ.
3:καμια σχεση σε ζαλαδα και κουραση.το παθητικο ειναι πολυ καλυτερο και ξεκουραστο.στα δικα μου ματια χαοτικη διαφορα.
4:δεν ασχολεισαι με μπαταριες,φορτιση, να συχρονισουν τα γυαλια.
5:μικρο βαρος απο τα ενεργα.
6:μεγαλυτερες γωνιες θεασεις.

το μειονεκτημα των παθητικων ειναι.

1:δεν υπαρχουν προτζεκτορες με παθητικο,παρα μονο 2-3 μοντελα που αγγιζουν πολλες χιλιαδεις ευρω βλεπε runco
2:εχουν μειωμενη αναλυση (στις tv μονο)σε σχεση με τις ενεργες αλλα η διαφορα ειναι μικρη.
3:λενε οτι το παθητικο δεν εχει τοσο εντονο το εφφε του 3d αλλα για μενα ειναι το ιδιο καλο με το ενεργο.

τα επανφορτιζομενα τα φορτιζεις ενω τα απλα πρεπει να αλλαζεις μπαταριες οταν τελειωνουν..φορανε τις μικρες στρογγυλες που εχουν τα ρολογια.

να πας σε γυψοσανιδα,θα μεινεις απολυτα ικανοποιημενος.

Μα έχει κάτι ιδιαίτερο το ηλεκτρικό πανί? Μα και η κανονική οθόνη είναι ακριβή... Αυτό λέω, είναι λίγα 500-600 ευρώ για οθόνη?? Βάλε και κανά 800άρι τον προτζέκτορα πάει πολύ ακριβά...θα θέλω και κανά ηχοσύστημα...δηλαδή πάνε 2-3 χιλιάρικα πριν καν το καταλάβεις...ε δεν το λες και "φτηνά" για τα σημερινά δεδομένα....
Αν θέλω 3δ προτζέκτορα δηλαδή θα πάρω αναγκαστικά ενεργό και τα αντίστοιχα ενεργά-επαναφορτιζόμενα γυαλιά...ε?
Τι διαφορά έχουν στην λειτουργία τους ενεργό-παθητικό?

Re: Απάντηση: Αγορά 3d Προτζέκτορ

Μα έχει κάτι ιδιαίτερο το ηλεκτρικό πανί? Μα και η κανονική οθόνη είναι ακριβή... Αυτό λέω, είναι λίγα 500-600 ευρώ για οθόνη?? Βάλε και κανά 800άρι τον προτζέκτορα πάει πολύ ακριβά...θα θέλω και κανά ηχοσύστημα...δηλαδή πάνε 2-3 χιλιάρικα πριν καν το καταλάβεις...ε δεν το λες και "φτηνά" για τα σημερινά δεδομένα....
Αν θέλω 3δ προτζέκτορα δηλαδή θα πάρω αναγκαστικά ενεργό και τα αντίστοιχα ενεργά-επαναφορτιζόμενα γυαλιά...ε?
Τι διαφορά έχουν στην λειτουργία τους ενεργό-παθητικό?

Δυστυχώς νομίζω πως αυτή είναι η πικρή αλήθεια φίλε μου theef,για όλους εμάς
που ξεκινάμε τώρα να χτίζουμε ένα σύστημα από το μηδέν!

Αν ας πούμε κάποιος έχει τα ηχεία και έχει κι έναν παλιό ενισχυτή,ας πούμε τον πουλάει
βάζει μερικά χρήματα ακόμα και πάει σε καινούργιο.

Επίσης αν κάποιος έχει ήδη player + ενισχυτή + ηχεία +τηλεόραση τότε παίρνει απλά τον προβολέα
και είναι πάλι έτοιμος!

Αν δεν έχεις τίποτα και ξεκινάς από το μηδέν να χτίσεις το σύστημα προσπαθείς να δεις
πως θα τα καταφέρεις να τα ζυγίσεις και να τα συμαζέψεις! Σε αυτή την κατηγορία
όπως θα έχεις δει είμαι κι εγώ! Προσπαθώ να δω από που θα κάνω τις εκπτώσεις
για να μπορέσω να ξεκινήσω σιγά σιγά!Ο προβληματισμός σου για το κόστος μας
απασχολεί όλους που πάμε να χτίσουμε ένα σύστημα από το μηδέν πιστεύω!

Τώρα αναφορικά με τις οθόνες,θα σου πω τη γνώμη μου ως μη ειδικός! Προσωπικά
δε μου κάνει καρδιά να δώσω ζεστό χρήμα για οθόνη...Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν μου
κάνει καρδιά...Να δώσεις χρήμα σε κάποιο καλό μηχανάκι,είτε αυτό είναι ενισχυτής A/V
είτε Blu-ray player είτε στον προβολέα εκεί ναι,πιστεύω πως το χρήμα πιάνει τόπο!
Φυσικά αυτό είναι προσωπική μου γνώμη και όπως θα έχεις δει δεν είμαι καθόλου ειδικός!

Εγώ προσανατολίζομαι στη λύση του φίλου enoxos και χωρίς να έχω
δει το αποτέλεσμα με τα μάτια μου πιστεύω πως λίγα θα έχει να ζηλέψει από μια
οθόνη του εμπορίου με αρκετό πολλαπλάσιο κόστος!Τουλάχιστον και ο ίδιος φαίνεται
εξαιρετικά ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα! Απλά δεν έχω καταλάβει κάποια
σημεία στην κατασκευή της και προσπαθώ να τα καταλάβω ακόμα!

Τώρα όσον αφορά τα ενεργά γυαλιά είναι ουσιαστικά φωτοφράκτες που ανοιγοκλείνουν
εναλάξ πολύ γρήγορα αφήνοντας ή όχι κάθε φορά το φως να περάσει από μέσα τους.

Από την άλλη τα παθητικά δεν στηρίζονται στην αρχή αυτή του "ανοιγοκλεισίματος"
αλλά στην πόλωση που παθαίνει το φως καθώς τα διαπερνά.

Εγώ προσωπικά εξαιτίας κυρίως της μειωμένης ανάλυσης που προσφέρει το
παθητικό 3D "είμαι του ενεργού" 3D.Τώρα ο καθένας όπως το βλέπει στα μάτια του
φυσικά!

Last edited:
Αν δεν υπαρχει πολυ χρημα για ξοδεμα βολευεσαι με τον τοιχο στην αρχη
Μετα παρε μια χειροκινητη οθονη

Μπα... Θα συμφωνήσω με τον keraki επειδή δεν είναι να "πετάξεις" λεφτά σε οθόνη από την στιγμή που έχεις πολύ σημαντικότερες αγορές να κάνεις-(προβολέα,ηχεία,ενισχυτή κλπ)... Θα πάω σε γυψωσανίδα καλύτερα και φθηνότερα... Το επόμενο είναι προβολέας και αναγκαστικά ενεργού 3d αφού το παθητικό είναι πιο χαμηλό σε φωτεινότητα και πιο δυσεύρετο και πιο ακριβό κλπ... Και τέλος μένει το ηχοσύστημα και ο ενισχυτής... Σκεφτόμουνα μια έτοιμη λύση όπως αυτή http://www.amazon.com/Logitech-Surround-Speaker-System-980-000467/dp/B004M18O60 και αυτή http://www.amazon.com/gp/product/B0..._m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=1PGHHE7W0V0YFC8HZ0TG
Και μια ερώτηση... Τι είναι οι μπασοπαγίδες που διάβασα πρόσφατα σ ένα thread και που χρησιμεύουν? Πότε χρησιμοποιούνται και που, πως? Τις φτιάχνω μόνος μου, τις αγοράζω? Τιμές?
Συγνώμη για την "καταιγίδα" ερωτήσεων αλλά τώρα μαθαίνω και εγώ....
Ευχαριστώ και πάλι που παρακολουθείτε... (Specialy keraki...o οποίος με έχει βοηθήσει τόσο πολύ...)

Μπα... Θα συμφωνήσω με τον keraki επειδή δεν είναι να "πετάξεις" λεφτά σε οθόνη από την στιγμή που έχεις πολύ σημαντικότερες αγορές να κάνεις-(προβολέα,ηχεία,ενισχυτή κλπ)... Θα πάω σε γυψωσανίδα καλύτερα και φθηνότερα... Το επόμενο είναι προβολέας και αναγκαστικά ενεργού 3d αφού το παθητικό είναι πιο χαμηλό σε φωτεινότητα και πιο δυσεύρετο και πιο ακριβό κλπ... Και τέλος μένει το ηχοσύστημα και ο ενισχυτής... Σκεφτόμουνα μια έτοιμη λύση όπως αυτή http://www.amazon.com/Logitech-Surround-Speaker-System-980-000467/dp/B004M18O60 και αυτή http://www.amazon.com/gp/product/B0..._m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=1PGHHE7W0V0YFC8HZ0TG
Και μια ερώτηση... Τι είναι οι μπασοπαγίδες που διάβασα πρόσφατα σ ένα thread και που χρησιμεύουν? Πότε χρησιμοποιούνται και που, πως? Τις φτιάχνω μόνος μου, τις αγοράζω? Τιμές?
Ευχαριστώ και πάλι που παρακολουθείτε... (Specialy keraki...o οποίος με έχει βοηθήσει τόσο πολύ...)

971 δολάρια τα ζ5500; χαχαχαχα ελεος πριν 6 χρόνια τα πήρα με 330 ευρώ, στα πουλάω 300 αν τα θες.
όχι οτι ταχω για πούλημα απλος τα βαρέθηκα...

2:μικρη πτωση της φωτεινοτητας σε σχεση με το ενεργο που ειναι παρα πολυ.
3:καμια σχεση σε ζαλαδα και κουραση.το παθητικο ειναι πολυ καλυτερο και ξεκουραστο.στα δικα μου ματια χαοτικη διαφορα.

Αυτά ισχύουν για προβολείς passive 3D διπλής οπτικής μηχανής, οπότε έχουν ακαδημαϊκό μόνο ενδιαφέρον...

Οι προβολείς passive 3D μονής οπτικής μηχανής, όπως αυτοί που θα βρεις στις κινηματογραφικές αίθουσες, δεν διαφοροποιούνται από το active 3D σε αυτούς τους τομείς.

3:λενε οτι το παθητικο δεν εχει τοσο εντονο το εφφε του 3d αλλα για μενα ειναι το ιδιο καλο με το ενεργο.

Αυτούς που το λένε αυτό, καλύτερα να μην τους δίνεις σημασία και σε οτιδήποτε άλλο πουν... ;)

Φίλε τα ηχεία αυτά αποδίδουν καλά σε μικρούς χώρους, να το έχεις υπόψη σου αυτό γενικά...είναι ηχεία για PC home cinema σε δωμάτειο 10 TM...

Καλύτερα να το συνεχίσετε στην σχετική κατηγορία: http://www.avclub.gr/forum/forumdis...Καλωδίων-Ολοκληρωμένων-συστημάτων-Home-Cinema

Γενικά για συστήματα home cinema έχουν γραφτεί άπειρα μηνύματα. Εγώ μια συμβουλή θα σου δώσω (και τέρμα τα off topic): Πάρε καλά πράγματα. Καλύτερα να πάρεις 2 ηχεία και καλά παρά 6 αλλά φτηνά. Τα 2 καλά θα τα κρατήσεις χρόνια.. Τα 6 φτηνά θα τα αλλάξεις στην πρώτη ευκαιρία, οπότε τελικά μόνο οικονομία δεν θα κάνεις.

Η συνέχεια στην σχετική κατηγορία..

εντέλει αν κάποιος έχει προβολέα 3D, μπορεί να δεί ταινία 3D και σε τοίχο? Δέν είναι απαραίτητη η χρήση πανιού?
(sorry άλλα είναι κάτι που δεν το κατάλαβα ακόμη!)