Αγορά 3D τηλεόρασης - LG vs Samsung

goofygr

New member
5 April 2011
3
Καλησπέρα σε όλους!

Σκοπεύω να αγοράσω μία τηλεόραση 3D και έχω καταλήξει σε δύο μοντέλα:

Την Samsung UE46D8000 και την:
LG Cinema 3D LW6500

Η πρώτη έχει έρθει ήδη ενώ η δεύτερη αναμένεται.

Η απόσταση θέασης είναι στα 4 μέτρα ενώ με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το 3D.

Από τη μία διαβάζω ότι το 3D της Samsung είναι ό,τι καλύτερο μέχρι στιγμής, από την άλλη η LG είναι όπως λέει flicker-free certified και έχει και το πλεονέκτημα ότι χρησιμοποιεί τα απλά γυαλιά μιας και είναι passive 3D.

To budget είναι 2.500 οπότε αν έχετε να μου προτείνετε και κάποιο άλλο μοντέλο είναι ανοιχτός σε προτάσεις.

Ευχαριστώ πολύ!

H D8000 είναι καλή. Για το passive 3D της LG δεν έχω καμμιά άποψη ακόμα γιατί δεν έχει δοκιμαστεί καθόλου, προς το παρόν. Ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνεις beta user με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Το κύριο θέμα είναι όμως ότι 3D στις 46" από τα 4 μέτρα.. είναι δύσκολο έως απίθανο να έχει καλά αποτελέσματα. Οι ίντσες δεν επαρκούν σε τέτοια απόσταση ούτε για 2D, πόσο μάλλον για 3D, που για να έχεις σωστά αποτελέσματα πρέπει να γεμίσει όσο το δυνατόν περισσότερο το οπτικό πεδίο.

Η πρόταση μου σε συνάρτηση με το budget σου είναι να κοιτάξεις σε 60"-65" Plasma (LG 60PX950-60PZ950 ή Samsung59D6900-59D7000 που θα κυκλοφορήσουν σε λίγο, ενδεχομένως και 64D8000 αν και ανεβαίνει λίγο η τιμή της)...

Παρε την D8000 σε 55". Για 3D πρεπει η τηλεοραση να ειναι οσο το δυνατον μεγαλυτερη και να καθεσαι αν ειναι δυνατον σε αποσταση 1.4-1.5 φορα το πλατος της οθονης.

Τελικά λέω όντως να πάω σε μεγαλύτερο μέγεθος για την Samsung UE55D8000. Το μόνο που σκέφτομαι είναι μήπως η LG με το passive 3D είναι καλύτερη. Δεν ξέρω μήπως αξίζει να περιμένω δηλαδή μετά το πάσχα που το βλέπω να έρχεται και αυτή.

Passive 3d-> σχεδον χωρις crosstalk αλλα αλλοιωμενα χρωματα και μειωμενη λεπτομερεια (μιση αναλυση) , φτηνα και βολικα γυαλια
Active 3d-> crosstalk και κουραση για τα ματια αλλα καλυτερη λεπτομερεια ,ακριβα και αβολα γυαλια

Διαλεξε και παρε.

Παιδιά πήρα την UE55D8000 τελικά! Η τηλεόραση είναι καταπληκτική και το 3D πάρα πολύ ωραίο. Απλά πρέπει να έχεις πολύ χαμηλό φωτισμό στο δωμάτιο για να μην σε κουράζει!

Παιδιά πήρα την UE55D8000 τελικά! Η τηλεόραση είναι καταπληκτική και το 3D πάρα πολύ ωραίο. Απλά πρέπει να έχεις πολύ χαμηλό φωτισμό στο δωμάτιο για να μην σε κουράζει!

Καλορίζικη goofygr.
Ποιές οι εντυπώσεις σου από το τηλεοπτικό της σήμα και ποιά
είναι η απόσταση θέασής σου ??