ΑΓΟΡΑ 3D TV 46"

satkingr

New member
3 December 2011
31
καλησπερα (ξανα) και απο μενα!!!

εφτασε η ωρα για αγορα 3D TV 46''.

τα χρηματα που μπορω να διαθεσω ειναι περιπου 1.000 ευροπουλα.

μετα απο πολλες ωρες διαβασμα και μεσα στο forum αλλα και σε αλλα site κατεληξα να ειμαι αναμεσα σε δυο μοντελα.

1) samsung 46ES6100 στα 889 ευρω με 2 γυαλια δωρο
2) sony 46HX750 στα 919 ευρω χωρις γυαλια (+ 2 γυαλια Χ 35 ευρω) συνολο 990 ευρω

η τηλεοραση θα χρησιμοποιείτε για
1. ταινιες HD
2. ταινιες 3D
3.καμια μπαλα στην nova και κανενα εργο στην nova.
4.προβολες απο καμερα 3D panasonic SD-800
5.Δορυφορικα προγραμματα και σε SD και σε HD.
6.μπορει αργοτερα και κανενα παιχνιδη PS3

και τα ερωτηματα μου ειναι:

1: ποια εχει καλητερη εικονα σαν χρωματα και σαν κινηση σε ταινιες HD?

2: ποια εχει καλητερο 3D?

3:ποια καλητερη εικονα σε ψηφιακα καναλια?

4.λιγοτερα προβληματα.. γιατι διαβασα οτι η samsung εχουν ενα θεματακι….

5.ποια εχει το καλητερο συστημα μετατροπης απο 2D σε 3D?

Υ.Γ: ενα υπαρχει καποια καλητερη ακουω προτασεις!!!!

Σας ευχαριστω πολυ

Το καλύτερο είναι πολλές φορές υποκειμενικό. Για εμένα εκτός από το 3D (ενεργητικό που είναι αρκετά κουραστικό και σκοτεινό) σε όλα τα άλλα η ΗΧ750 είναι μια πολύ καλή τηλεόραση ως προς την εικόνα με αρνητικά τα μπουρδουκλωμένα μενού και το ανύπαρκτο media player (καλύτερα να πάρεις εξωτερικό βέβαια έτσι και αλλιώς).

Σε 3D καλύτερο είναι για εμένα το παθητικό και συγκεκριμένα δες την Panasonic 47ET5.

Το σύστημα 2D σε 3D μην το κοιτάς καν , εδώ το κανονικό 3D και τις περισσοτερες φορές δεν αξίζει , φαντάσου να βλέπεις και με μετατροπή.

Last edited:
Οι περισσότερες LED/LCD δε παλεύονται φέτος,σε σχέση με αυτές των προηγούμενων 2-3 χρόνων(εκτός από κάποια ακριβότερα μοντέλα),δυστυχώς για τον κόσμο που έπρεπε να αγοράσει φέτος,μεταξύ αυτών κι εγώ !!!

μετα απο την υποδιξει του φιλου Yperion για την panasonic πηγα τωρα το απογευμα σε ενα πολυκαταστημα και την ειδα να παιζει...

μπορω να πω οτι με αρεσε πολυ η εικονα της....για το 3D δεν μπορω να πω πολλα γιατι παιζανε αλλες 20 τv διπλα και δεν μπορουσα να εστειασω στην ποιοτητα εικονας....παντος οσο μπορεσα να δω ηταν πολυ καλη....

αρχηζω να την βλεπω πολυ θετικα παντος...σε ευχαριστω φιλε Yperion!!!!

περιμενω να ακουσω και αλλες γνωμες παντος!!!

Last edited:
Aπλα οταν η σειρα 6 σαμσουνκ σε 46 ξεκιναει στα 890 τι περιμενουμε;Σε σχεση με αλλες χρονιες ειναι πολυ κατω.Οχι οτι η 7 και 8 εχουν τρελη διαφορα στην εικονα αλλα καπως διαφερουν.led lcd μονο philips sony 950 με led local diming

Καλα βεβαια η 950 που αναφερεις οπως ξερετε θα εχει εξωπραγματικη τιμη ομως...

τελικα φιλοι μου μετα ωρες διαβασματος και εδω αλλα και σε ξενα site μαλον θα παω σε παθητικο συστημα και 99% στην panasonic.....

Ειναι τοσο σημαντικο το 3d τελικα?Ειμαι ο μονος που το βρισκει εντελως κουραστικο και αχρηστο?Θα καθεται καποιος οταν περασουν 2 μηνες απο την αγορα να βλεπει με γυαλια 3d οτιδηποτε?Ειναι κατι ερωτηματα που θεωρω οτι ειναι πιο σημαντικα απο το αν δειχνει μια τηλεοραση καλα 3d η οχι...Αν η απαντησεις ειναι : Ναι , Ναι και Ναι τοτε παρε την ΕΤ5...Καλη τηλεοραση αλλα εγω που μπηκα στο αντιστοιχο διλημμα στα ιδια λεφτα θα προτιμησω την 750...

Ναι τις ξερω τις αποψεις σου. Ειναι βεβαια θεμα ανθρωπου. Με ενα φιλο βλεπαμε κατι demo 3d σε ενα καταστημα και εγω μερικα δευτερολεπτα και εβγαζα τα γυαλια αλλα ο αλλος δεν καταλαβαινε τπτ... Και μιλαμε για παθητικο βεβαια. Το ενεργητικο ακομα χειροτερα. Εγω στην 920 μου ζητημα να εχω δει 3d πανω απο 10 λεπτα εδω και ενα χρονο που την εχω...

κοιτα νομιζω οτι ειναι και στο ματι του καθενος..... εγω εχω δει πολλα demo σε καταστηματα και μαλιστα με της ωρες....δεν με ενοχλησε καθολου....απλα χτες της panasonic ηταν πολυ διαφορετικο...πιο ομορφο....

φιλο που εχω δεν μπορει να δει πανω απο 2 λεπτα....ζαλιζετε με την μια.....

Η Panasonic ET5 με την Sony HX750 έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στο 2D τους? Υπάρχει κάποιο σχετικό συγκριτικό?
(δεν τις έχω δει από κοντά)

Η μια εχει παθητικο (γυαλια χωρις μπαταριες, σαν αυτα που δινουν στα village) και η αλλη ενεργο 3d (γυαλια με μπαταριες). Πρεπει να πας να το δεις για να καταλαβεις, γιατι καποιοι δεν αντεχουν το ενεργο για πανω απο 10 λεπτα.

Το ερώτημα είναι ΠΌΣΟ ΠΟΛΥ 3D θα βλέπεις? εκτός του ότι ελάχιστες ταινίες αξίζουν το 3d είναι και λίγο κάπως να φοράςωτα γυαλιά, να καρφωνω τη μουτσουνα μου μπροστά στην οθονη και να περιμένω να δω και να καταλάβω όλες τις διαστάσεις.
Εγώ πήρα την Samsung 46lc750 με ενεργητικό 3d. Δε μου κουράζει αλλά αυτό είναι στον άνθρωπο όπως σωστά προείπαν οι φίλοι.
Η κυρία χρήση της ειναι ταινίες hd και με το ζόρι μία 3d το μήνα.
Μη δώσεις πολυ μεγάλη σημασία για την αγορα της το 3d γιατι ειναι υπέρ εκτιμημενο. Δες ποια έχει τη καλύτερη εικόνα (για εσένα και το βαλάντιο σου) και καλές θεάσεις.

Δεν ρωτάω για το 3D τους, αλλά πόσο μεγάλη διαφορά έχει το 2D στις συγκεκριμένες τηλεοράσεις κ αν υπάρχει κάποιο σχετικό συγκριτικό γιατί δεν εχω την δυνατότητα να τις δω δίπλα-διπλα

Η Sony έχει καλύτερο μαύρο (θα το διαπιστώσεις σε σκοτεινό χώρο βέβαια) και καλύτερη κίνηση (200 hz έναντι 100).

Σε 3D η Panasonic είναι καλύτερη.

Ανάλογα πόσο βρίσκεις την κάθε μια αποφασίζεις τι σε συμφέρει.

Όσο μειώνεται ο περιβάλλον φωτισμός, τόσο μεγαλύτερη θα δείχνει η διαφορά στο μαύρο υπέρ της ΗΧ750 (σε σκοτάδι, 2-3 φορές υψηλότερη αντίθεση), ενώ έχει και ικανότητα για πιο καθαρή απεικόνιση της κίνησης, λόγω των πραγματικών 200Hz...

edit: Με πρόλαβε ο Yperion...

Μου έβαλε ο πωλητής ως επίδειξη στη Sony 750 μια πινακίδα που ήταν εκκρεμές για να δω τη διαφορά 200 vs 50.
Στα 200Hz ξεχώριζες τα γράμματα σχετικά, στα 50Hz ζαλιζόσουν.
Το παρατήρησα και στην LG 640 στους σπόνσορες που περνάνε στο τέλος της εκπομπής του Ευαγγελάτου και έπαθα ίλιγγο