Aγορα 3D TV ΜΟΝΟ για ταινιες Blu-ray απο το PC

dragonld

New member
24 February 2014
45
Καλημερα,
Ενδιαφερομαι να αγορασω μια 3d ΤV για να βλεπω ταινιες blu-ray απο το PC.
Eκει που ειχα καταληξει στην LG 42LA660S,για τα 400hz,για το WIDI(wireless Display),εγγυηση 0 καμενων Pixel,passive 3d και για το design.
Aρχισα να ψαχνω και να διαβαζω διαφορα.

1)Oτι τα Hz που δινει ο κατασκευαστης ειναι εικονικα με τη βοηθεια του επεξεργαστη.
2) Οτι αν συνδεσεις το PC οσα Ηz και να ειναι η ΤV θα πεσει στα 50-60Hz
3)Oτι τα πραγματικα Hz του Panel της 660 ειναι 50Ηz.

Εχω καποιες ερωτησεις για να καταληξω καπου.

1)Aν τα πραγματικα Hz ειναι 50 τοτε οι LG 42LA6130 (100hz) , LG 42LA620S (200Hz) , LG 42LA660S (400 Hz) θα εχουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο αποτελεσμα η' η 660 θα ειναι καλυτερη απο τις αλλες 2 με τη βοηθεια του επεξεργαστη και τα "τεχνιτα" Hz; (Αν ναι τοτε καλυτερα να παρω με περιπου τα ιδια χρηματα τη 47LA6130,47LA620S)

2)Για συνδεση με WIDI η' HDMI οντος τα Ηz πεφτουν στα 50-60Hz; ακομα και στην LG 42LA740S (800hz);

Καλωσόρισες. Όλες οι πιο πάνω είναι στα 50 Hz, αλλά εφόσον η χρήση είναι κυρίως για ταινίες δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Απόσταση θέασης και budget ?

Re: Απάντηση: Aγορα 3D TV ΜΟΝΟ για ταινιες Blu-ray απο το PC

Καλως σας βρηκα,
Αποσταση 2-3 μετρα και budget 650-700
(Eχω διαβασει και για την αποσταση,οτι πρεπει να ειναι 50"+ αλλα νομιζω οτι ειναι υπερβολη)

Έχεις ξεκινήσει λάθος. Εφόσον η απόσταση είναι 2-3 μέτρα και θέλεις να βλέπεις ταινίες αρχικά αποφασίζεις το μέγεθος το οποίο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι κάτω από 46" (αν είναι και 50" βέβαια ακόμη καλύτερα αλλά δεν σου φτάνουν τα διαθέσιμα χρήματα).

Αν βλέπεις με κλειστά φώτα ή με λίγο φωτισμό τότε δεν κοιτάζεις τηλεοράσεις με πάνελ IPS (όλες οι LG που αναφέρεις έχουν αυτόν τον τύπο) λόγω μέτριου μαύρου (προς το γκρι σκούρο μάλλον είναι πιο ακριβές) και αντίθεσης αλλά πας σε τηλεοράσεις με πάνελ τύπου VA όπως όλες οι Samsung , και κάποιες Sony (W686) και Panasonic (E6).

Για εμένα (και αρκετούς άλλους , γι' αυτό έχει σαρώσει στις πωλήσεις) το καλύτερο value for money είναι η Samsung F6500 , τηλεόραση με 100 Hz πραγματικά (που λειτουργούν και σωστά γιατί δεν είναι όλα τα "100" τα ίδια) και media player και smart tv αν όχι το απολύτως καλύτερο στην κατηγορία τότε ισάξιο με τις LG.

Αυτές τις ημέρες μάλιστα που υπάρχει σε προσφορά στα 695 ευρώ όταν ο ανταγωνισμός πουλάει χειρότερες αντικειμενικά τηλεοράσεις με 100-200 ευρώ πάνω θεωρώ ότι πρέπει να είναι στην κορυφή της λίστας σου...

https://www.skroutz.gr/s/3006224/Samsung-UE46F6500.html

H Samsung εχει Active 3D που ειναι κουραστικο για τα ματια και η ΤV προοριζεται για ταινιες 3d οχι για ποδοσφαιρο και καναλια.
Επισης εχω διαβασει οτι βγαζουν συχνα βλαβες και με μεγαλο κοστος επισκευης.
Το εχω επιβεβαιωσει και με 2-3 φιλους που εχουν αγορασει, πουλανε-επισκευαζουν τηλεορασεις.

Για 3d ξεκούραστο τότε passive. Άρα ips panel δηλαδή LG και panasonic (στα χρήματα που εχεις)

Για αυτο ψαχνομαι με τις LG αλλα δεν ξερω αν αξιζει να πληρωσω την 42" 660 η' να παρω 47" 6130, 620 με τα ιδια χρηματα.
Πλασματικα η 660 φενεται καλυτερη (400hz "τεχνιτα") ,πρακτικα ειναι;

Last edited:
Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σε γενικές γραμμές πάντως δεν είναι καλύτερη.

Να το θεσω λιγο πιο συγκεκριμενα αν τις βαλω και τις 3 TV τη μια διπλα στην αλλη και παιζουν την ιδια ταινια blu-ray το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο και στις 3 λογο των 50 πραγματικων Hz;
H' η 660 θα ειναι λιγο καλυτερη;

Last edited:
Να το θεσω λιγο πιο συγκεκριμενα αν τις βαλω και τις 3 TV τη μια διπλα στην αλλη και παιζουν την ιδια ταινια blu-ray το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο και στις 3 λογο των 50 πραγματικων Hz;
H' η 660 θα ειναι λιγο καλυτερη;

Καλύτερη δεν θα είναι... Ίδια θα έλεγα. Ακόμη και σε κίνηση (τα hz δηλαδή) δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά (ίσως ελάχιστη μείωση της θολούρας και μόνο σε πολύπειρο μάτι). Αλλά είναι κρίμα να θέλεις (passive) 3d σε 42'. Κοίτα καλύτερα σε 50, υπάρχουν αρκετές
Sony 50W685 (passive 3d, 50hz, μεγαλύτερη αντίθεση απο τις υπόλοιπες passive 3d λόγω του ότι έχει panel VA απο τη AUO).
Panasonic L50ET60 (100hz, ips panel)
LG 50LA620, LG 50LA660 (50hz, ips panel)

H Samsung εχει Active 3D που ειναι κουραστικο για τα ματια και η ΤV προοριζεται για ταινιες 3d οχι για ποδοσφαιρο και καναλια.
Το εχω επιβεβαιωσει και με 2-3 φιλους που εχουν αγορασει, πουλανε-επισκευαζουν τηλεορασεις.

Εγώ σου πρότεινα μια εναλλακτική που πιστεύω ότι είναι αρκετά καλύτερη ειδικά σε 2d που θα βλέπεις κάθε ημέρα και όχι 3D που θα βλέπεις μια στο τόσο (και αν), το παθητικό είναι όντως πιο ξεκούραστο αλλά έχει την μισή ανάλυση (πράγμα που σημαίνει και ορατές οριζόντιες γραμμές αν κάθεσαι κοντά)...

Ενεργητικό 3D..

Active%20summerhouse%20wide-580-90.jpg

Παθητικό 3d...

Passive%20summerhouse%20wide-580-90.jpg

Tέλος όλες οι μάρκες βγάζουν βλάβες αλλά το να λέμε ότι κάποιος προτιμάει τις LG από τις Samsung γιατί οι πρώτες βγάζουν λιγότερες βλάβες είναι πολύ τραβηγμένο.

Από εκεί και πέρα κρίνεις και αποφασίζεις , δικά σου είναι τα λεφτά άλλωστε.

Εγώ σου πρότεινα μια εναλλακτική που πιστεύω ότι είναι αρκετά καλύτερη ειδικά σε 2d που θα βλέπεις κάθε ημέρα και όχι 3D που θα βλέπεις μια στο τόσο (και αν), το παθητικό είναι όντως πιο ξεκούραστο αλλά έχει την μισή ανάλυση (πράγμα που σημαίνει και ορατές οριζόντιες γραμμές αν κάθεσαι κοντά)...

Ενεργητικό 3D..

Active%20summerhouse%20wide-580-90.jpg

Παθητικό 3d...

Passive%20summerhouse%20wide-580-90.jpg

Tέλος όλες οι μάρκες βγάζουν βλάβες αλλά το να λέμε ότι κάποιος προτιμάει τις LG από τις Samsung γιατί οι πρώτες βγάζουν λιγότερες βλάβες είναι πολύ τραβηγμένο.

Από εκεί και πέρα κρίνεις και αποφασίζεις , δικά σου είναι τα λεφτά άλλωστε.

Οταν 4 φιλοι εχουν αγορασει Samsung και οι 3/4 εχουν επισκευαστει με κοστος ανω των 200 μεσα στη 5ετια.
Και πανω απο 10 φιλοι εχουν LG με 2/10 να εχουν χαλασει,με επισκευη στο τροφοδοτικο ,με κοστος 30 .
Mπορει να μην ειναι απολυτο αλλα εχω μια εικονα.

Το Active 3D oντος μπορει να ειναι καλυτερο αλλα τι να το κανω οταν σε 10 λεπτα ζαλιζεσαι;

H TV προοριζεται μονο για Tαινιες blu-ray δεν με απασχολει αν το Mega η' το Νova φενεται καλυτερα.
Oποτε το καθημερινο 2D και το μια στο τοσο 3D γινεται καθημερινο 3D και καθολου 2D.

Επισης να προσθεσω οτι αλλοι 2 συμαντικοι λογοι για εμενα για την επιλογη της LG ειναι η εγγυηση 0 καμενων pixel και το Intel WIDI.

Κουραστικό επειδή το έχεις δει ο ίδιος ή επειδή το έχεις ακούσει;

Κουραστικό επειδή το έχεις δει ο ίδιος ή επειδή το έχεις ακούσει;

Προσφατα αγορασα καμια 100ρια ταινιες blu-ray και οποτε παω σε φιλο να αραξουμε παιρνω μαζι μου και ταινιες.
Σε Samsung 32" βαλαμε να δουμε 3D και στο μισαωρο οι 2 τα ειχαν βγαλει τα γυαλια γιατι δεν την παλεβαν και οι αλλοι 2 ηταν στα ορια.
Σε Lg 42" παλι 4 ατομα,εχουμε δει τουλαχιστον 10 ταινιες χωρις καμια ενοχληση και μαλιστα ταινιες μεγαλες σε διαρκεια οπως πχ Ηobbits,Man of steel .

Last edited:
Πάντως 42" για θέαση 3D ακόμη και από τα 2 μέτρα είναι ανεπαρκής , φρόντισε να πάρεις 47" τουλάχιστον αφού το έχεις αποφασίσει για LG.

Από περιέργεια πάντως το Widi ξέρεις τι είναι και σε τι θα σου χρησιμεύσει (αν σου χρησιμεύει) ή απλά σου είπαν ότι είναι κάποιο "μαμάτο" feature και το πίστεψες?

Πάντως 42" για θέαση 3D ακόμη και από τα 2 μέτρα είναι ανεπαρκής , φρόντισε να πάρεις 47" τουλάχιστον αφού το έχεις αποφασίσει για LG.

Από περιέργεια πάντως το Widi ξέρεις τι είναι και σε τι θα σου χρησιμεύσει (αν σου χρησιμεύει) ή απλά σου είπαν ότι είναι κάποιο "μαμάτο" feature και το πίστεψες?

Το intel WIDI ειναι κατασκευασμενο απο την Ιntel για ασυρματη προβολη του Pc στην ΤV μεσω WIFI.
Κανεις scan απο το pc εντοπιζεις τη TV και την επιλεγεις σαν monitor οπως ακριβως καναμε παλια με τα καλοδια RCA-VGA και τωρα με τα HDMI.
Προσορινα περιοριζεται στα 720p και συντομα θα λειτουργει και σε 1080p.
Φαντασου το pc να ειναι στο γραφειο και η TV στο σαλονι και να μπλεξεις με καλοδια...
Eνω με το WIDI βαζεις ενα στικακι στο pc (αν δεν εχεις ηδη) η' με το laptop που εχει ενσωματομενο και καθαρισες.

Last edited:
Προσφατα αγορασα καμια 100ρια ταινιες blu-ray και οποτε παω σε φιλο να αραξουμε παιρνω μαζι μου και ταινιες.
Σε Samsung 32" βαλαμε να δουμε 3D και στο μισαωρο οι 2 τα ειχαν βγαλει τα γυαλια γιατι δεν την παλεβαν και οι αλλοι 2 ηταν στα ορια.

Η θέαση έγινε σε απόλυτο σκοτάδι ή με φως/φώτα στο δωμάτιο;