Aγορα 3D TV ΜΟΝΟ για ταινιες Blu-ray απο το PC

Δοκιμασαμε και τα 2 ,αρχικα με κλειστα φωτα και μετα ανοιχτα.

Αν σε κούρασε το ίδιο και σε απόλυτο σκοτάδι, τότε δεν έχεις άλλη επιλογή σε 3D από το παθητικό. Τσέκαρε πάντως και τη Sony 685 που είναι η μόνη σε αυτή την κατηγορία τιμής που συνδυάζει παθητικό 3D και ικανοποιητικό μαύρο...

Αν σε κούρασε το ίδιο και σε απόλυτο σκοτάδι, τότε δεν έχεις άλλη επιλογή σε 3D από το παθητικό. Τσέκαρε πάντως και τη Sony 685 που είναι η μόνη σε αυτή την κατηγορία τιμής που συνδυάζει παθητικό 3D και ικανοποιητικό μαύρο...

Αν ειχα περιθορια στο budget σιγουρα θα διαλεγα μια Sony,παντα Sony αγοραζα αλλα απο τα 600 που υπολογιζα εφτασα στα 700 και η Sony ξεκιναει στα 800 , 200 πανω.

Η LG ειναι μονοδρομος για πολλους λογους,το μονο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι αν υπαρχουν αισθητες διαφορες στο 3D στα 2 μοντελα 620,660(50ΗΖ πραγματικα,200-400hz εικονικα) ανεξαρτητου μεγεθους ιντσων.
Αν πχ η 42" 660 ειναι μονο στα χαρτια καλυτερη απο τη 47" 620 σε θεμα 3D αποκληστικα, τοτε θα προτιμησω την 47" 620 στα ιδια περιπου χρηματα.

Last edited:
Αν ειχα περιθορια στο budget σιγουρα θα διαλεγα μια Sony,παντα Sony αγοραζα αλλα απο τα 600 που υπολογιζα εφτασα στα 700 και η Sony ξεκιναει στα 800 , 200 πανω.

Η LG ειναι μονοδρομος για πολλους λογους,το μονο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι αν υπαρχουν αισθητες διαφορες στο 3D στα 2 μοντελα 620,660(50ΗΖ πραγματικα,200-400hz εικονικα) ανεξαρτητου μεγεθους ιντσων.
Αν πχ η 42" 660 ειναι μονο στα χαρτια καλυτερη απο τη 47" 620 σε θεμα 3D αποκληστικα, τοτε θα προτιμησω την 47" 620 στα ιδια περιπου χρηματα.
Μονο θεωρητικά είναι καλύτερη η 660.Πρακτικά είναι ίδιες σε όλα.
Παντός αν θέλεις δες και τις panasonic (πχ την et60) είναι 100 hz τα παει πολύ καλύτερα σε μαυρο και έχει παθητικό 3d.Εκεί υπάρχει διαφορά στην εικόνα.

Μονο θεωρητικά είναι καλύτερη η 660.Πρακτικά είναι ίδιες σε όλα.
Παντός αν θέλεις δες και τις panasonic (πχ την et60) είναι 100 hz τα παει πολύ καλύτερα σε μαυρο και έχει παθητικό 3d.Εκεί υπάρχει διαφορά στην εικόνα.

Eχω διαβασει οτι η Panasonic χρισημοποιει τα panel της LG,αν υσχυει τοτε γιατι η LG να ειναι 50 πραγματικα Hz και η Panasonic 100;
Eπισης στο εξωτερικο με ερευνες που εγιναν στις τηλεορασεις για τα πραγματικα Hz,το πινακακι λεει οτι η LG με εργοστασιακο 400Ηz ειναι πραγματικο 100Hz δεν ξερω τι πραγματικα υσχυει..

http://www.rtings.com/info/what-is-the-refresh-rate

Σε ένα από τα τελευταία τεστ της LA660 αναφέρεται ξεχωριστή ρύθμιση de-judder και de-blur πράγμα που δείχνει ότι η LG μάλλον ενεργοποίησε μέσω firmware τα 100 Hz (κάτι που δεν το έκανε στην αρχή για να πουλήσει την ακριβότερη LA740)...

http://www.digitalversus.com/tv-television/lg-42la660v-p15931/test.html

Βέβαια λόγω IPS στο συγκεκριμένο τεστ η τηλεόραση πήρε μόνο 3 αστέρια.

Το βασικό πρόβλημα με τις ips οθόνες είναι το χαμηλό contrast με συνέπεια κακό μαύρο. Από το μαύρο ξεκινά η καλή τηλεόραση. Hertz, Mertz κτλ έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Τελικα κατεληξα στην 47620S με βαση τις απαιτησεις που ανεφερα στα παραπανω posts ακομα και αν σε καποιους για τους δικους τους λογους περνανε απαρατηρητα (0 pixel εγγυηση,WIDI,passive 3D).
Στην αποφαση επαιξε πολυ συμαντικο ρολο και η δελεαστικη τιμη 639 σε 12 ατοκες.
http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/117580-lg-47la620s

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και το χρονο που διαθεσατε.
Οταν με το καλο την παραλαβω θα γραψω και τυχων εντυπωσεις,για καποιον που ενδιαφερεται για αντιστοιχη χρηση (μονο για τανιες 3D απο το Blu-ray του PC σε μεγαλη αποσταση).

Yperion λες αυτό να ισχύει. Μου φαίνεται περίεργο με ένα filmware να πήγε στο 100 hz. Θα κάνω σίγουρα την ερώτηση στην αντίστοιχη ενότητα αλλά τα posts σου με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ να καταλάβω πάρα πολλά πράγματα. Μεταξύ λοιπόν της 660s και της sami 6500 τι θα έλεγες. Από κοντά να σου πω την αλήθεια σαν εικόνα μου φάνηκε πολύ καλή η 660. Βέβαια όταν ρώτησα τον πωλητή της lg να βάλει ένα βίντεο με αγώνα ποδοσφαίρου μου είπε πολύ απλά δεν μου έχει δώσει η lg sample. ( έτσι πως έχουν παέι η τιμές 700 η lg, 680 η σαμι.

Yperion λες αυτό να ισχύει. Μου φαίνεται περίεργο με ένα filmware να πήγε στο 100 hz.

Η LA740 με ίδιο τσιπ επεξεργασίας και ίδιο πάνελ ήταν στα 100 Hz από την αρχή , απλά οι 660 και 690 ήταν "ακρωτηριασμένες" επίτηδες για να προωθηθεί η (αδικαιολόγητα ακριβή στην Ελλάδα) σειρά 7.

Όσο αφορά την επιλογή είναι δικό σου θέμα. Βάση αποτελεσμάτων στο avclub motion test η F6500 είναι από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) σε κίνηση τηλεόραση με 100 hz.

Last edited:
Συμφωνώ και εγώ με τον Yperion. Η τηλεόραση (στη περίπτωση μου η LG 47LA690S, οποία είναι ίδια σχεδόν με τις τηλεοράσεις τις οποίες αναφέρεις) έχει ξεκλειδωμένες τις ρυθμίσεις για de-judder και de-blur.

Παρελαβα τη ΤV καθως και ενα καλωδιο HDMI 1.4.
Eχω ταινιες blu ray 3D και το PowerDVD 13 αλλα δεν εχω καταφερει να παιξω 3D.
Aνοιγω το 3D απο τη ΤV παταω play και μου βγαζει σε ολες τις ταινιες ενα μηνυμα το powerdvd οτι για να δω 3D θα πρεπει να εχω 3d blu ray player και 3d Τv.
Την ΤV τη βλεπουν τα Windows 7 σαν LG TV μηπως θελει drivers να τη δει LG 47LA620S;
Το μονιτορ και η ΤV πρεπει να ειναι Μirror,extend η' μονο η TV primary display;
Δεν προλαβα να κανω Update αλλα το De-judder το βρηκα και εχει 3 επιλογες: ΤrueMotion: Ομαλη (3) Απαληφη (7) Χρηστης (1-10).