Αγορα 3D TV

Stefoos

New member
28 August 2013
10
χαιρετω τους avclubers!!
μετα απο ψαξιμο για αγορα τηλεορασης 3D επεσα στο φορουμ και ειπα να ρωτησω εδω για γνωμες σχετικα με την αγορα!

πως εχει η κατασταση! επειδη ο χειμωνας θα ερθει αργα ή γρηγορα και επειδη προβλεπεται να περασω πολλες ωρες μεσα στο σπιτι
ειπα να επενδυσω σε μια 3D Τηλεοραση για να βλεπω τις ταινιες και να περναει η ωρα!!

εχω διαβασει αρθρα σχετικα με active και passive 3D αλλα δεν ξερω τι ειναι καλυτερο τελικα και τι οχι!

τηλεοραση δεν βλεπω καθολου οποτε η οθονη θα ειναι μονο για ταινιες σε 1080 και 3D! (δεν θα βλεπω καθε μερα 3D αλλα οσο μπορω θα το κανω αν υπαρχει καμια ταινιας που να αξιζει)
αποσταση θα ειναι περιπου 2-2.5 μ! μπατζετ περιπου στα 650(+-20)

σε μια που εχω ψιλοκαταληξει ειναι η SAMSUNG 40F6500 40''!
αξιζει αυτη η αγορα? εχετε κατι αλλο να προτεινεται? Θελω να ειναι και smart tv (δεν νομιζω να παρω ξανα οθονη για παααρα πολυ καιρο,αφου δεν ειμαι και φαν της τηλεορασης)

ευχαριστω προκαταβολικα!

Είναι μικρή για την απόσταση σου. Το ελάχιστο που θα κοιτούσα στην θέση σου είναι 46".

Αν σκοπεύεις να βλέπεις πολύ 3D θα σου έλεγα να κοιτάξεις κάποια με παθητικό. Ναι μεν έχει την μισή ανάλυση αλλά το ενεργητικό για την πλειοψηφία είναι αρκετά κουραστικό για τα μάτια. Μπορείς να το δοκιμάσεις το ενεργητικό σε κάποιο κατάστημα να δεις αν είσαι από τους ανθεκτικούς ...:blink:.

@Yperion
πολυ 3D δεν θα βλεπω αλλα θελω να εχω την επιλογη να δω οταν θελησω!

@Μιχαλης
θελω να ειναι και Smart TV και σε 46 3D Smart θες κοντα στα 800 οποτε δεν βγαινει το μπατζετ!

κανονικα χρειαζομαι οχι 46 αλλα 56+ :P αλλα δεν θα μενω για παντα σε αυτο το δωματιο-σπιτι! οποτε δεν με πειραζει για την ωρα να ειναι και λιγο πιο μικρη!

χαιρετω τους avclubers!!
μετα απο ψαξιμο για αγορα τηλεορασης 3D επεσα στο φορουμ και ειπα να ρωτησω εδω για γνωμες σχετικα με την αγορα!

πως εχει η κατασταση! επειδη ο χειμωνας θα ερθει αργα ή γρηγορα και επειδη προβλεπεται να περασω πολλες ωρες μεσα στο σπιτι
ειπα να επενδυσω σε μια 3D Τηλεοραση για να βλεπω τις ταινιες και να περναει η ωρα!!

εχω διαβασει αρθρα σχετικα με active και passive 3D αλλα δεν ξερω τι ειναι καλυτερο τελικα και τι οχι!

τηλεοραση δεν βλεπω καθολου οποτε η οθονη θα ειναι μονο για ταινιες σε 1080 και 3D! (δεν θα βλεπω καθε μερα 3D αλλα οσο μπορω θα το κανω αν υπαρχει καμια ταινιας που να αξιζει)
αποσταση θα ειναι περιπου 2-2.5 μ! μπατζετ περιπου στα 650(+-20)

σε μια που εχω ψιλοκαταληξει ειναι η SAMSUNG 40F6500 40''!
αξιζει αυτη η αγορα? εχετε κατι αλλο να προτεινεται? Θελω να ειναι και smart tv (δεν νομιζω να παρω ξανα οθονη για παααρα πολυ καιρο,αφου δεν ειμαι και φαν της τηλεορασης)

ευχαριστω προκαταβολικα!

με απλα μαθηματικα 40"-2,2μ<0...με λιγα λογια 40 ιντσες με 2,2 μετρα θεασης το 3d εφε θα ειναι ανεπαισθητο....

να επενδυσω πιο πολλα λεφτα για 46 3D Smart δεν εχω!
αν η αποσταση ειναι για το 3D οταν θα βλεπω απο το να ειμαι ξαπλωμενος θα μπορω να αραξω σε καποια καρεκλα σε μικροτερη αποσταση!
επισης οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ δεν θα ειναι μονιμη κατοικια μου αυτο το δωματιο! οποτε το βλεπω και λιγο για το μελλον αυτη την αγορα :)

αλλη μια ερωτηση! για να δεις σωστα στην τηλεοραση θα πρεπει οθονη-ματια να ειναι στις 0 μοιρες σωστα?

3D δεν μπορείς να προσθέσεις σε μια TV. Smart features μπορείς μελλοντικά με κάποιο media player ή ένα Raspberry και μάλιστα καλύτερα από αυτά που έχει οποιαδήποτε TV. Κοινώς, επένδυσε ΤΩΡΑ σε μια TV με 3D σε 46", και αύριο σε ένα media player που θα σου δώσει τα υπόλοιπα.

@Chrpep
αν θες να συμμετασχεις στη συζητηση ευχαριστως αλλα με κατι χρησιμο :)

@vertical
εκτος του οτι θελω να εχω οσα πιο λιγα μπορω (δηλαδη προτιμο τα all-in-one) αν ηταν ετσι θα μπορεις να πεις οτι θα επαιρνα ενα mac mini και θα ειχα και υπολογιστη μετα :P
γενικα δεν ειμαι πολυ της τηλεροασης. Και για αυτο θελω να παρω κατι που να τα εχει ολα και να τελειωσω :)

σημερα ειδα και την LG 47LA620S . στα 730 με παθητικο 3D . τι γνωμη εχετε για αυτη? ξερω οτι ειναι λιγο πααρπανω απο το αρχικο μπατζετ αλλα βρεθηκε μια δουλεια απο σποντα και κατι βγηκε :P

Καλή. Υστερεί στη κίνηση λόγω 50 Hz (από το panel), αλλά αν δε βλέπεις αθλητικά δεν είναι πρόβλημα.

υποθετω σε οτιδιποτε περιεχει γρηγορη κινηση!
δηλαδη αν δεις κατι με γρηγορη κινηση δεν θα εχει την "ομαλοτητα" της κινησης ? μεχρι τα 750 καμια αλλη επιλογη?

@Chrpep
αν θες να συμμετασχεις στη συζητηση ευχαριστως αλλα με κατι χρησιμο :P

Η απάντηση του φίλου είναι σωστή γιατί συνήθως αναφερόμαστε στη κάθετη γωνία, δηλαδή 90'. Εσύ αναφέρεσαι στο οριζόντιο επίπεδο που πρέπει μάλλον να είναι -15' ως +15'.

καταλαβα οτι εννοει 90 μοιρες
απλα για μενα δεν ηταν χρησιμο γιατι δεν ηξερα ολες τις πληροφοριες που εδωσες εσυ που το εκαναν πιο κατανοητη την προηγουμενη απαντηση :)

ναυ αυτο που εννοω ειναι το οριζοντιο επιπεδο! :)
γιατι σκεφτομουν να την βαλω πανω απο το γραφειο αλλα μετα θα ειναι μεγαλη η γωνια οποτε θα πρεπει να κανω αλλαγες στο γραφειο ;)

Μα χρήσιμο είναι αυτό που είπα και σωστό. Δε διευκρίνησες σε ποιο άξονα αναφέρεσαι οπότε υπέθεσα οτι αναφέρεσαι στον κάθετο άξονα. Ιδανικά λοιπόν 0 στον οριζόντιο και 90 στον κάθετο. Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω μια μικρή γωνία μπορεί να υπάρχει και να μην δημιουργήσει πρόβλημα πχ χρωματικές αλλοιώσεις στην εικόνα (φυσικά ανάλογα τον τύπο του πάνελ ips, spva κλπ).

Last edited:
το καταλαβαινω αυτο που λες!
απλα ο τροπος με τον οποιο το ειπες για μενα δεν ηταν χρησιμος!
για παραδειγμα σκεψου οτι δεν ξερεις τιποτα απο γυμνασικη και πας ενα ενα γυμναστηριο και εκει που κανεις τη γυμναστικη σου
ρωτας τον γυμναστη "κανω σωστα την ασκηση" και αυτος να σου πει απλα ενα οχι χωρις να σου εξηγησει τι δεν κανεις σωστα και πως ειναι ο σωσστος τροπος!
αρα ναι μεν η πληροφορια ειναι σωστη και χρησιμη αλλα οχι τοσο πολυ οσο αν σου εξηγουσε τι και πως :)

το καταλαβαινω αυτο που λες!
απλα ο τροπος με τον οποιο το ειπες για μενα δεν ηταν χρησιμος!
για παραδειγμα σκεψου οτι δεν ξερεις τιποτα απο γυμνασικη και πας ενα ενα γυμναστηριο και εκει που κανεις τη γυμναστικη σου
ρωτας τον γυμναστη "κανω σωστα την ασκηση" και αυτος να σου πει απλα ενα οχι χωρις να σου εξηγησει τι δεν κανεις σωστα και πως ειναι ο σωσστος τροπος!
αρα ναι μεν η πληροφορια ειναι σωστη και χρησιμη αλλα οχι τοσο πολυ οσο αν σου εξηγουσε τι και πως :)

Μα αν είχες την υποψία οτι κάνεις λάθος την άσκηση η σωστή ερώτηση θα ήταν "πως εκτελείται σωστά αυτή η άσκηση" γιατί αν όντως την έκανες λάθος και σου απαντούσε "όχι" σωστός και ακριβής θα ήταν! :) Η αλήθεια είναι οτι οι σαφείς ερωτήσεις απαιτούν σαφείς απαντήσεις.

Πέρα απο την πλάκα (φιλικά), και επειδή καταλαβαίνω πως το εννοείς, στην συγκεκριμένη περίπτωση έγραφα απο κινητό και ήμουν βιαστικός, γι'αυτό και σου απάντησα εν μέρει (σε αυτό που κατάλαβα οτι ρωτούσες) και επιγραμματικά (λόγω βιασύνης), νομίζω οτι πλέον λύθηκε η απορία σου, σωστά; Η τηλεόραση F6500 που κοιτάς πάντως είναι αυτή τη στιγμή απο τις πιο value for money επιλογές.

:ernaehrung004:

δεν εγινε τιποτα ετσι και αλλιως συζητηση κανουμε !! δεν εχουμε και τιποτα να χωρισουμε!
απλα πολλες φορες πρεπει να λαμβανουμε υποψιν μας και την αγνοια του αλλου :)
ναι η απορια μου λυθηκε! επιβεβαιωσα αυτο που υποψιαζομουν !!

για να καταληψω καπου! συγκριτικα η SAMSUNG 40F6500 40'' με την LG 47LA620S ποια ειναι καλυτερη? (σχετικο ειναι λογικα αυτο ε|? :P )

η samsung ειναι πιο μικρη, με ενεργητικο 3δ που πιθανον να κουραζει αυτον που βλεπει αλλα βλεπεις παντα σε φουλ αναλυση
απο την αλλη ομως η LG ειναι πιο μεγαλη,ξεκουραστο 3δ με μικροτερη αναλυση(η διαφορα οταν βλεπεις απο καποια αποσταση ειναι αισθητη? ) και εχει το μειον των 50hz!
σωστα? αρα ποια ειναι καλυτερη επιλογη? :P δεν γινετε να ειχαμε ολοι λεφτα να περναμε τα καλυτερα να τελειωναμε να μην χρειαζεται να ψαχνουμε? :P

ΥΓ: πηγα σε 2 μαγαζια με ηλεκτιρκα ηδη(ηλεκτρονετ και παμπλικ) οταν ζητησα να δω 3δ στο 1ο μου ειπε μπορεις μονο σε αυτη την τηλεοραση και του εξηγησα οτι δεν εχει πολυ νοημα να δω 3δ σε τηλεοραση που δεν σκοπευω
να παρω! και στο παμπλικ οταν ρωτησα αν μπορω να δω 3δ μου απαντησε οχι! τραγικο οταν θες να κανεις μια αγορα 700+ !

δεν εγινε τιποτα ετσι και αλλιως συζητηση κανουμε !! δεν εχουμε και τιποτα να χωρισουμε!
απλα πολλες φορες πρεπει να λαμβανουμε υποψιν μας και την αγνοια του αλλου :)
ναι η απορια μου λυθηκε! επιβεβαιωσα αυτο που υποψιαζομουν !!

για να καταληψω καπου! συγκριτικα η SAMSUNG 40F6500 40'' με την LG 47LA620S ποια ειναι καλυτερη? (σχετικο ειναι λογικα αυτο ε|? :P )

η samsung ειναι πιο μικρη, με ενεργητικο 3δ που πιθανον να κουραζει αυτον που βλεπει αλλα βλεπεις παντα σε φουλ αναλυση
απο την αλλη ομως η LG ειναι πιο μεγαλη,ξεκουραστο 3δ με μικροτερη αναλυση(η διαφορα οταν βλεπεις απο καποια αποσταση ειναι αισθητη? ) και εχει το μειον των 50hz!
σωστα? αρα ποια ειναι καλυτερη επιλογη? :P δεν γινετε να ειχαμε ολοι λεφτα να περναμε τα καλυτερα να τελειωναμε να μην χρειαζεται να ψαχνουμε? :P

ΥΓ: πηγα σε 2 μαγαζια με ηλεκτιρκα ηδη(ηλεκτρονετ και παμπλικ) οταν ζητησα να δω 3δ στο 1ο μου ειπε μπορεις μονο σε αυτη την τηλεοραση και του εξηγησα οτι δεν εχει πολυ νοημα να δω 3δ σε τηλεοραση που δεν σκοπευω
να παρω! και στο παμπλικ οταν ρωτησα αν μπορω να δω 3δ μου απαντησε οχι! τραγικο οταν θες να κανεις μια αγορα 700+ !

Εννοείται συζήτηση κάνουμε! Nice! Την LG δεν την ξέρω καθόλου. Η αλήθεια είναι οτι το ενεργό 3D είναι κουραστικό, για μερικούς δεν είναι και τόσο ευχάριστο λόγω ζαλάδας (ένας απο αυτούς και εγώ). Απο την άλλη δε θα το συζητούσα καν για 50Hz παρόλο που είναι πιο μεγάλη. Τώρα για αυτό που λες, "να ειχαμε ολοι λεφτα να περναμε τα καλυτερα να τελειωναμε να μην χρειαζεται να ψαχνουμε" έπεσες στην περίπτωση...είμαι της λογικής οτι όποτε αγοράζεις "πρέπει να τα έχεις όλα", οπότε δε μπορώ να σου προτείνω να συμβιβαστείς κάπου λόγω φιλοσοφίας (διαλέγω χαρακτηριστικά που θα με καλύψουν ανεξαρτήτως budget και μετά μαζεύω λεφτά για να αγοράσω αυτό που διάλεξα). Αφού θες 3D, πρέπει να είναι μεγάλη και μεγάλη γρήγορη και σε καλά λεφτά είναι η 6500, όσο περισσότερες ίντσες τόσο καλύτερα πάντα με γνώμονα την απόσταση θέασης. Πάντως κατά τη γνώμη μου περισσότερο θα έπρεπε να σε νοιάζει να έχει καλή εικόνα ανεξαρτήτως 3D. Το 3D είναι "μπόνους", έξτρα, δεν μπορώ να το βάλω στην ίδια ζυγαριά με την κίνηση (Hz), τη χρωματική απόδοση, το μαύρο κλπ.

γενικα και εγω ειμαι της αποψης να παιρνω κατι καλο εστω και λιγο πιο ακριβο! αλλα επειδη δεν ειμαι φαν της τηλεορασης δεν αξιζει να επενδυσω παραπανω λεφτα!
αρα καταληγουμε στην 6500! :) θα περιμενω να βγαλει το ε-σοπ το επομενο crazy sundays μηπως βγαλει τιποτα προσφορα και βλεπω :)

ευχαριστω!