Αγορα 40~42" TV

  • Αγαπητοί φίλοι

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2025

    Την Κυριακή, 16/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2025.

    Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

TR-909

New member
27 October 2012
66
Καλημερα στο φορουμ. Ακομη ενας αναποφασιστος που ζηταει τη βοηθεια σας.Ψαχνω μια τηλεοραση 40~42 ιντσες με κριτηρια:

- προβολη οποιαδηποτε ωρα της ημερας με φως, σκοταδι, κτλπ
- αποσταση θεασης 2,50μ - καλη αποδοση σε ταινιες
- Επιθυμητα αναλυση full HD, 100Hz
- ευκολια χρησης - εξοδο αναλογικου ηχου (mini-jack, RCA)
- τιμη γυρω στα 500

Διαβαζω πολλοι απο εσας προτεινετε τεχνολογιας plasma ομως σε αυτο το budget οι αναλυσεις στις plasma ειναι 1024χ768 ή 1366χ768 τις οποιες ειδα απο κοντα και θεωρω οτι δεν εχουν καλη ποιοτητα εικονας.Επισης αρκετοι απο εσας προτεινουν την Samsung UE40EH6030 η οποια οντως δειχνει να εχει πολυ καλο λογο τιμης / χαρακτηριστικων, ομως εχω πολυ κακη εμπειρια απο την συγκεκριμενη εταιρεια με μια 40" (LE40A336J1D) η οποια στα 2 χρονια χρησης (λιγο μετα τη ληξη της εγγυησης) μου εβγαλε κατι γκρι σκιες στο πλαϊ και στο κεντρο του πανελ - δε ξερω αν διορθωνονται αλλα λιγο στο internet που κοιταξα ειδα οτι πολυς κοσμος την "πατησε" με το συγκεκριμενο θεμα.

Ευχαριστω προκαταβολικα.
 

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,847
Καλώς ήρθες.

Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα νήματα.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/100804-ΑΓΟΡΑ-ΝΕΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ-40-42-INCHS-ΕΩΣ-700-EURO

http://www.avclub.gr/forum/showthre...is-(40-42-ποια-ξεχωρίζετε-απο-την-λίστα-μου-)

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/100627-Αγορά-νέας-TV-42-46

Αποκλείοντας κάποιες επιλογές (samsung) ίσως χρειαστεί να ανέβεις στο budget σου για led lcd.

Οι hd ready πλάσμα που προτείνονται καλύπτουν σχεδόν όλες τις απαιτήσεις σου με εξαίρεση ίσως τη θέαση την ημέρα.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
Ψάξε μήπως βρεις την LG 50PA5500 σε καμία προσφορά γύρω στα 550 ευρώ. Το αρνητικό της είναι οι ανακλάσεις και η "ξεβαμμένη" εικόνα με έντονο φως όπως όλες οι πλάσμα , αλλά είναι πολύ καλή επιλογή σαν value for money.

Αλλιώς κοίτα κάποια LED LCD στις 40" , δες και τα νήματα που έχει παραθέσει ο Βασίλης παραπάνω.
 

TR-909

New member
27 October 2012
66
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Διαβαζω συνεχομενα και ομολογω οτι εκπλησομαι με το πληθος των χαρακτηριστικων που φερουν οι τελευταιας γενιας τηλεορασεις.

Αλλαγη δεδομενων και budget...

- Αναγκη για δυνατοτητα PVR.
 

TR-909

New member
27 October 2012
66
Η χρηση θα γινει απο ανθρωπο οχι τοσο εξοικειωμενο με συσκευες και θα προτιμουσα να διατηρησω το setup οσο πιο απλο γινεται.Πραγματι η λυση που προτεινεις ειναι η πλεον budget-friendly αλλα επιβαρυνει το χωρο, εξτρα συνδεσμολογια, setup, χειρισμο, κτλπ

Οσο και να θελω να αποφυγω τις Samsung ολο πανω τους πεφτω.Κοιταζω την Samsung UE40ES6100 και φαινεται μια καλη επιλογη.

Δεν ξερω για τις plasma διατηρω καποιες επιφυλαξεις καθως μπορει να ειναι λιγο πιο ποιοτικες στην εικονα αλλα εχουν και προυποθεσεις / περιορισμους στη χρηση τους.Δεν θα ηθελα πχ να φοβαμαι να τις "κοτσαρω" ενα PS3 και να την λιωσω στο Pro - αν βεβαια αυτο χρειαζοταν καποια στιγμη.

Ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις σας (οι ιδεες /παρατηρησεις σας βοηθανε στην "μελετη").
 

TR-909

New member
27 October 2012
66
Καλημερα και παλι.

Μετα απο πολυ διαβασμα ομολογω οτι ειμαι ακομη μπερδεμενος...

Αντικειμενικα η plasma ισως ειναι πιο ορθη επιλογη.Οσο αφορα τις plasma τι αποψη εχετε για θεαση με φωτισμο απο επιδαπεδιο ή κοινο φωτιστικό, με τον θεαετη καθετα στο πανελ? Το ρωταω γιατι χθες σε plasma φιλου ειδαμε ταινια και απο το πλαι εβλεπα αντανακλαση του φωτιστικου ενω οταν καθησα στην "ευθεια" οχι.Ηταν 50" δυο ετων μοντελο και ομολογω οτι εμεινα πολυ ικανοποιημενος απο την εικονα σε αποσταση μαλιστα 4-5μ.

Για να βοηθησω λιγο και εσας, απο την ερευνα αγορας μου εχω καταληξει στα εξης μοντελα:

Απο LCD:

Samsung UE40ES6100 - η μονη που με καλυπτει στο 100% απο αποψη χαρακτηριστικων (Smart TV, wifi, 100Hz, PVR, media player) και χρησης.Ομως εχω διαβασει καποια πραγματα για τις EDGE Lit και τα κουσουρια τους (clouding εντος προδιαγραφων?!?!) που εχω θορυβηθει, ειδικα μαλιστα και απο παραθεσεις εμπειριων με τo service της Samsung.

Samsung UE40EH6030 - αν και παλιοτερης γενιας με οτι αυτο συνεπαγεται (50Hz, απουσια χαρακτηριστικων) ειναι σε αρκετα δελεαστικη τιμη και το full array panel (αν και "παχυτερο") ισως ειναι πιο ασφαλης επιλογη οσο αφορα αποφυγη ζητηματων των slim LED.Αρνητικο επισης οτι παλι ειναι Samsung.

Απο Plasma:

LG 50PA5500 - την αναφερετε αρκετοι εδω και πιστευω οχι αδικα.Στη διασταση της, χαρακτηριστικα και τιμη φαινεται μια πολυ συμφερουσα επιλογη.Στα συν επισης το ΑΡΙΣΤΟ service της LG (χτυπα ξυλο).Δεν εχω ομως σαφη εικονα για τις δυνατοτητες της σαν Media player, ενω απουσιαζει και η δυνατοτητα συνδεσης σε LAN.

Panasonic TX-P42UT50E - low budget μοντελο τελευταιας γενιας (?) με δυνατοτητες smart TV, αρκετα πλουσια σε χαρακτηριστικα (οκ λειπει το PVR) και απο μια εταιρεια που φαινεται να εχει καλη απηχηση στο κοινο, χωρις ομως να ξερω τι γινεται σε περιπτωση "στραβης" με το service τους (το θεωρω πολυ σημαντικο αυτο).Θελω να την δω απο κοντα για να σχηματισω πληρη αποψη.


Περιμενω και τις δικες σας γνωμες!

** Συγχωρεστε με (και διορθωστε με παρακαλω) αν στα παραπανω συμπερασματα μου εχω κανει καποιο λαθος.Πολυ διαβασμα, πολλες εννοιες και σε πολυ λιγο χρονο...

Ευχαριστω πολυ.
 

makis_81

Senior Member
10 July 2012
642
Samsung UE40EH6030 - αν και παλιοτερης γενιας με οτι αυτο συνεπαγεται (50Hz, απουσια χαρακτηριστικων) ειναι σε αρκετα δελεαστικη τιμη και το full array panel (αν και "παχυτερο") ισως ειναι πιο ασφαλης επιλογη οσο αφορα αποφυγη ζητηματων των slim LED.Αρνητικο επισης οτι παλι ειναι Samsung.

Το παλαιότερης γενιάς,δε το καταλαβαίνω να πω την αλήθεια.Είναι μοντέλο 2012 και 100Hz πραγματικά.Σε εικόνα μη περιμένεις να δεις κάποια ουσιαστική διαφορά υπέρ της ES6100.Όσον αφορά τις πλάσμα που αναφέρεις,η Panasonic είναι μοντέλο του 2012 και σαφέστατα καλύτερη της LG,αλλά λιγότερες ίντσες!!!
 

TR-909

New member
27 October 2012
66
Το παλαιότερης γενιάς,δε το καταλαβαίνω να πω την αλήθεια.Είναι μοντέλο 2012 και 100Hz πραγματικά.Σε εικόνα μη περιμένεις να δεις κάποια ουσιαστική διαφορά υπέρ της ES6100.Όσον αφορά τις πλάσμα που αναφέρεις,η Panasonic είναι μοντέλο του 2012 και σαφέστατα καλύτερη της LG,αλλά λιγότερες ίντσες!!!

Ειχα την εντυπωση οτι ειναι πανελ 50Hz αυτο εννοουσα και ευχαριστω για την διορθωση! :2thumb22sup:

Πηγα σημερα και πηρα ακομη μια γευση απο κοντα...

για την UE40ES6100: σε default ρυθμισεις και με πηγη DVD απογοητευτηκα... με αλλαγη ρυθμισεων σε Δυναμικο και αλλαγη πηγης σε HD εδειξε συμπαθητικη.Αλλα η 1η εικονα που με εβαλε σε σκεψεις για το τυπικο DIGEA σημα ακομα στριφογυριζει στο μυαλο μου.Στα θετικα το slim design και η υπαρξη PVR που το χρειαζομαι απαραιτητα.

Η UE46EH6030 που ειδα (δεν ξερω αν υπαρχουν διαφορες με το 40" πανελ) και με πηγη HD με εντυπωσιασε.Δεν ξερω αν υπηρχαν ρυθμισεις απο την πλευρα του καταστηματος (υποθετω πως ειναι default) αλλα αυτο που ειδα μου αρεσε πολυ.Πηρε ποντους.

Επισης ειδα την Panasonic TX-P50UT50E η οποια ειναι πολυ ωραια τηλεοραση - και εδω δεν ξερω αν υπαρχουν σημαντικες διαφορες με το 42" πανελ.Ειχε βεβαια αυτες τις "αντανακλασουλες" αλλα το χρωμα πολυ πιο ζεστο και αληθοφανες σε σχεση με τις LED.Υστερουσε βεβαια σε φωτεινοτητα.

Την LG δεν την πετυχα δυστυχως.

Ακομη αναποφασιστος... :cool4:
 

TR-909

New member
27 October 2012
66
Τελικα κατεληξα στην UE40EH6030 για την οποια πιστευω αυτη την στιγμη (δυστυχως δεν καταφερα να εντοπισω καποια καλυτερη προσφορα) ειναι μια καλη αγορα.Απεφυγα το αλμα στο budget καθως σιγα σιγα ερχεται η εποχη των OLED οποτε καλα να ειμαστε και σε δυο χρονακια το ξαναμελεταμε.

Ευχαριστω παρα πολυ ολους οσους με βοηθησαν με τις απαντησεις τους ή τα πολυ κατατοπιστικα αρθρα / posts τους που διαβασα στο forum.
 

SPIROS NTOUTSIS

AVClub Enthusiast
23 November 2006
747
Η εποχη ΟLED ,ερχεται αλλα οχι σε κανα 2χρονια...
(εννοω να ειναι προσιτες οικονομικα στην πλειοψηφια των αγοραστων ,θαλεγα σε 4χρονακια και βαλε και μην ξεχνας και την οικονομικη κατρακυλα των Ελληνων )
οποτε ανεβα ,( αν σε παιρνει οικονομικα και αν ο χωρος σου μπορει να φιλοξενησει μεγαλυτερη διασταση tv) σε ιντσες σε τουλαχιστον 46αρα...