Αγορα 40" για σαλονι.

crazycamber

Senior Member
19 August 2007
494
Αθηνα
Καλησπερα, θα ηθελα την βοηθεια σας για την τηλεοραση που θελω να αλλαξω στο σαλονι.
Τωρα εχω μια Samsung LE32A756R1F την οποια σκοπευω να παω στο εξοχικο, και επειδη λεω να την κρεμασω σε τοιχο θα ηθελα επισης την βοηθεια σας πως να ζητησω την βαση στα καταστηματα, εκτος αν εχουν ολες το ιδιο προτυπο βασης.
Η αποσταση θεασης ειναι 3,6 μετρα που ξερω οτι ειναι πολυ μεγαλη, αλλα δεν εχω περισσοτερο χωρο στο επιπλο εκτος αν το αλλαξω κατι που δεν θα ηθελα προς το παρον.
Το ανοιγμα μετα βιας θα χωρεσει την 40αρα, ειναι 88.7 ποντους αλλα σκεφτομαι να την τραβηξω λιγο πιο εξω μιας και το ραφι που θα πατησει ειναι οβαλ προς τα εξω και φανταζομαι θα μου επιτρεψει κατι τετοιο οποτε θα χωρεσει μεχρι και 91,5 ποντους.
Η χρηση που κανω ειναι κυριως για τηλεοπτικο, και θα συνδεθει μεσω hdmi με HTPC για καμια ταινια.
Μεχρι τωρα για να μπορω να διακρινω τα μενου στα windows δουλευα σε αναλυση 800Χ600... :bawling:
Ξερω οτι ειναι λαθος αλλα προς το παρον τουλαχιστον δεν θα ηθελα να κανω αλλαγες στο επιπλο, θα ηθελα ομως καποια capable σε full hd.
Οποτε με αυτα τα δεδομενα, θα ηθελα καποια με οσο γινεται καλυτερη αποδοση στην λεπτομερεια, και καλο μαυρο.
Αυτη που εχω τωρα σε αυτον τον τομεα με εχει απογοητευσει.
Wi-fi και smart λειτουργιες δεν με ενδιαφερουν εκτος αν συμπαρασυρουν και την ποιοτητα της εικονας.
Για budget ενδεικτικα λεω για 400-500 αλλα ειναι ελαστικο αν υπαρχει κατι καλο.
Διαβαζω οτι οι Sony εχουν καλυτερη αποδοση στο τηλεοπτικο, θα μου εκανε λετε για τα δεδομενα που σας παραθετω;
Αλλιως εχω μια προτιμηση στις Samsung και LG.
Ευχαριστω προκαταβολικα.

Δεν ξέρω πως ειναι το επιπλο σου ακριβως, προσεξε μονο γιατι καθε τηλεοραση εχει το δικο της στυλ στα ποδαρακια και μπορει καποιες να σε βολευουν περισσοτερο. πχ οι LG εχουν τα ποδια στα δυο ακρα, ενω η σονυ εχει κατι σαν μια βαση στην μεση. Οι samsung αλλες ετσι αλλες αλλιως.
Επισης η παλια πρεπει να δεις τη τυπου VESA mount χρειάζεται. τις οδηγίες φανταζομαι δε τις εχεις πια, αρα πρεπει να το ψαξεις στο ιντερνετ.
Οσο για το πια να παρεις, στις 40 ιντσες τα καλυτερα μοντελα της καθε εταιριας εχουν max500 ευρώ, αρα μπορεις να παρεις το καλυτερο.

Σε ευχαριστω για την απαντηση, το θεμα με το vesa mount λυθηκε βρηκα ενα αρθρακι στο skroutz και παιρνει 200 Χ 200.
Καμια αλλη γνωμη;
Εχω βρει ας πουμε αυτην http://www.e-shop.gr/tv-samsung-ue40k5502-40-smart-full-hd-wifi-p-PER.155829 στα 429, και με 10 ευρω παραπανω αυτην http://www.e-shop.gr/tv-samsung-40ku6072-40-led-ultra-hd-smart-wifi-p-PER.155841 που ειναι 4Κ.
Το ερωτημα ειναι η 4Κ θα εχει καλυτερη αποδοση και σε υλικο χαμηλοτερης αναλυσης η τηλεοπτικο που θα βλεπω προς το παρον, η χειροτερη;
Τι λεει η εμπειρια σας;